Gość: bynio IP: 91.194.221.* 16.05.08, 18:21 widzialem reklamy - oplata miesieczna 10F, i za modem 50F. brzmi to niezle. ma ktos moze taki internet w "trojce", polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Infolinia Re: internet w "3" IP: *.in-addr.btopenworld.com 16.05.08, 18:34 Znajomy ma taki internet. Zalety: - pay as you go - niski koszt 10/15 funtow miesiecznie - przenosnosc Wady: - niski limit transferu (1GB - £10, 3GB - £15) - chorrendalne oplaty (sic!) za przekroczenie limitu - £1024 za GB - stosunkowo wolny (Skype raczej nie dziala) - Windows only Ale biorac pod uwage fakt, ze nie trzeba podpisywac umowy na czas okreslony to calkiem niezla propozycja dla kogos, kto nie moze lub nie chce zalozyc sobie internetu 'po kablu', albo dla uzywajacych sieci w drodze. Chociaz 1GB wystarcza wlasciwie tylko do czytania maili i przegladania (umiarkowanego) WWW - o zadnym radiu/TV mowy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
t.mobile Re: internet w "3" 16.05.08, 19:33 Dodam tylko, że: 1. Skype generalnie działa, choć różnie z tym bywa. 2. Jeżeli modem to HUAWEI na USB, to na pewno będzie działał bez problemu także na Mac'u. Zresztą widzę, że inne modele też mają tę możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: internet w "3" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 20:25 A który jest dobry? Tak żeby móc ogladać TV, słuchać radia, i przenosić? Doradzicie? (W Edynburgu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkur...y Re: internet w "3"-BRon BOze! IP: *.40.78.135.sub.mbb.three.co.uk 16.05.08, 22:19 mam to gooowno,ja niestety niepodpisywalem umowy,PLACE 25F/miesiac 2 lata umowa niby wszystko ladnie pieknie.ALE to gooowno prawie niechodzi!!!!Predkosci rzedu 2-200kb(w umowie 7200kb czyli7,2mb)co jakis czas(kilka-kilkanascie razy na h)zanika wogole,sporo stron sie nieotwiera,zapomnij o sciagnieciu czegokolwiek,o graniu w gry,nawet nic na YOUTOUBE nieobejrzysz bo obraz stoi w miejscu.Wszyscy maja zwrot w ciagu 14 dni a bandyci z "3:"w 3(trzy)dni!Dzwonilem setki razy na infolinie-same ciapuny siedza i nic niepomoga.Zrywam direct debit i mam ich w dooopie!!Najgorszy syf jaki widzialem!!To jak w PL mialem kiedys przez TP.SA przez zwykla linie internet(na minuty 64kb/s)to bylo znacznie lepiej!!!A to bylo 10lat temu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
t.mobile Re: internet w "3"-BRon BOze! 17.05.08, 09:32 Sam jesteś sobie wininen. Gdybyś wczytał się w warunki, to znalazłbyś informacje, że to jest usługa dostępowa, bez gwarantowanego pasma. Na przesył danych w UMTS mają wpływ trzy czynniki: 1. Obciążenie sieci komórkowej / telefonicznej (ona ma zawsze priorytet nad przesyłem danych), 2. Liczba użytkowników korzystających z tej samej usługi w tym samym okręgu, 3. Zasięg. Biorąc pod uwagę liczbę użytkowników oraz popularność usługi nie ma się co dziwić, że popołudniami i wieczorami przepływa danych jest mizerny, zwłaszcza w dużych ośrodkach miejskich. Zapewniam Cię jednak, że poza nimi i w porach małych obciążeń (np. teraz) całość działa bez większego zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xortek Re: internet w "3"-BRon BOze! IP: *.opera-mini.net 17.05.08, 12:30 Ja uzywam netu z "3" w komorce - dziala OK. Ale znajomy uzywa na kompie - tragedia. Wiadomosci z gg nie dochodza od niego, transfer wolny, kicha. Podlaczalem fona jako modem do lapa - tez kicha. Ogolnie do domu bym nie polecal, do podrozy - moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś