Dodaj do ulubionych

co oznacza N/A

06.06.08, 23:20
witam, oczywiscie wiem co to znaczy, ale co ma na mysli pracodawca, kiedy daje
mu z banku druk do wypełnienia, a on w miejscu gdzie jest permanent contrakt
Yes/no napisal N/a.???
Obserwuj wątek
    • pinkdot Re: co oznacza N/A 14.06.08, 13:56
      To skrót od "not applicable".
      • pinkdot Re: co oznacza N/A 14.06.08, 14:01
        ups za wcześnie enter...szczerze mówiąc, sama jestem ciekawa co odpowie
        fachowiec? Ja zrozumiałabym to w sposób taki, że ani permament contract ani
        fixed term contract nie odnoszą się do mojej sytuacji? Co najmniej dziwne...Może
        uznał informację za nieważną? A jaki masz kontrakt swoją drogą?
        • marita_ie Re: co oznacza N/A 24.06.08, 23:08
          w tym problem,ze nie dali mi zadnego, ani nikomu, kto tam pracuje. nie wiem co
          myslec.
          • barnaba.dorda Re: co oznacza N/A 28.06.08, 00:21
            Witam,

N/A? not applicable? not available? :) Może zapytaj swojego pracodawcę, co miał
            na myśli?
            A jak się umawiałaś z nim na początku - na czas określony czy nieokreślony?
            (pamiętaj, że umowy ustne też są ważne... tyle że trudniej je udowodnić).

Pozdrawiam,
            • marita_ie Re: co oznacza N/A 28.06.08, 01:05
              nie mowil nic o czasie, po prostu jestem. nie wiem jak dam ten papierek do banku
              to co powiedzą. wiec jesli na przyklad bedzie chcial mnie zwolnic, to moze sobie
              wymyslic,ze mowil mi,ze umowa byla na pół roku??? moze powinnam powiedziec mu,ze
              chce miec na pismie??nie wiem.
              • barnaba.dorda Re: co oznacza N/A 28.06.08, 15:21
                Po dwoch miesiacach od rozpoczecia pracy pracodawca powinien dac pracownikowi
                warunki pracy na pismie. Wtedy możesz dowiedzieć się na jakich warunkach
                pracujesz... ale może prościej będzie zapytać pracodawcę, żeby rozwiać wątpliwości?
                Pozdrawiam,
                • marita_ie Re: co oznacza N/A 29.06.08, 11:25
                  rozmawialam, on nie daje kontraktu,bo mowi,ze na niektore stanowiska nie trzeba
                  czegos takiego, ze skrot oznacza not aplicable. zapytalam jak jak pracuje, a on
                  na to,ze jest to praca full time i pernament.tylko jak w razie klopotów to
                  udowodnic, ze mi tak powiedzial????to nie ma sensu
    • Gość: lester Re: co oznacza N/A IP: *.hsd1.ma.comcast.net 30.07.08, 20:08
      to znaczy :ze nie masz stalego konraktu --tylko tymczasowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka