marita_ie 06.06.08, 23:20 witam, oczywiscie wiem co to znaczy, ale co ma na mysli pracodawca, kiedy daje mu z banku druk do wypełnienia, a on w miejscu gdzie jest permanent contrakt Yes/no napisal N/a.??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinkdot Re: co oznacza N/A 14.06.08, 14:01 ups za wcześnie enter...szczerze mówiąc, sama jestem ciekawa co odpowie fachowiec? Ja zrozumiałabym to w sposób taki, że ani permament contract ani fixed term contract nie odnoszą się do mojej sytuacji? Co najmniej dziwne...Może uznał informację za nieważną? A jaki masz kontrakt swoją drogą? Odpowiedz Link Zgłoś
marita_ie Re: co oznacza N/A 24.06.08, 23:08 w tym problem,ze nie dali mi zadnego, ani nikomu, kto tam pracuje. nie wiem co myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba.dorda Re: co oznacza N/A 28.06.08, 00:21 Witam, N/A? not applicable? not available? :) Może zapytaj swojego pracodawcę, co miał na myśli? A jak się umawiałaś z nim na początku - na czas określony czy nieokreślony? (pamiętaj, że umowy ustne też są ważne... tyle że trudniej je udowodnić). Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
marita_ie Re: co oznacza N/A 28.06.08, 01:05 nie mowil nic o czasie, po prostu jestem. nie wiem jak dam ten papierek do banku to co powiedzą. wiec jesli na przyklad bedzie chcial mnie zwolnic, to moze sobie wymyslic,ze mowil mi,ze umowa byla na pół roku??? moze powinnam powiedziec mu,ze chce miec na pismie??nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba.dorda Re: co oznacza N/A 28.06.08, 15:21 Po dwoch miesiacach od rozpoczecia pracy pracodawca powinien dac pracownikowi warunki pracy na pismie. Wtedy możesz dowiedzieć się na jakich warunkach pracujesz... ale może prościej będzie zapytać pracodawcę, żeby rozwiać wątpliwości? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
marita_ie Re: co oznacza N/A 29.06.08, 11:25 rozmawialam, on nie daje kontraktu,bo mowi,ze na niektore stanowiska nie trzeba czegos takiego, ze skrot oznacza not aplicable. zapytalam jak jak pracuje, a on na to,ze jest to praca full time i pernament.tylko jak w razie klopotów to udowodnic, ze mi tak powiedzial????to nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lester Re: co oznacza N/A IP: *.hsd1.ma.comcast.net 30.07.08, 20:08 to znaczy :ze nie masz stalego konraktu --tylko tymczasowy. Odpowiedz Link Zgłoś