Dodaj do ulubionych

Problem z Working Registration Scheme

06.10.08, 12:51
Hej, mamy z mezem taki problem, staramy sie od jakiegos czasu o zasilki, okazalo sie jednak ze maz niema uaktualnionego WRS, wiem ze na stronie sa informacje po polsku itp ale chcialabym sie dopytac...czy wraz ze zmiana miejsca pracy wystarczy wyslac im umowe czy potrzebny jest nowy wniosek? i czy wysylac go do biura w durham czy w shieffield. Glupie ale pierwsze jest zaznaczone jako biuro przyjmowania oplat a przeciez juz nie placimy, natomiast we wniosku pisze zeby nie wysylac do shieffield...zglupialam juz szczerze mowiac. Nie wyslalismy wniosku bo tak nam powiedzial pracodawca no i wyslalam do shieffield bo pojecia nie mialam ze jest jeszcze inny adres... trwa to juz 2 miesiace. najpierw wyslalismy kopie umowy ale podczas rozmowy tel powiedzieli ze musi byc oryginalwiec go doslalismy, nie mamy nic i do tego zadnych informacji. Przez tel nam mowia tylko ze nic nie jest zrobione i wiecejinfo udzielic nie maja jak...zwariuje juz z tymwszystkim. Bardzoprosze o informacje jesli ktos moze mi pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: qwerty Re: Problem z Working Registration Scheme IP: *.range86-153.btcentralplus.com 06.10.08, 13:21
      jak to Kazik spewal: do roboty jebane nieroby
      bez urazy
      :)
      pa
      • Gość: hannah29 Re: Problem z Working Registration Scheme IP: *.lutn.cable.ntl.com 06.10.08, 14:07
        wez na wstrzymanie, oboje pracujemy od 3 lat tutaj i czemu niby mam olac child benefit jesli przysluguje kazdemu, ciekawe czy ty bys w polsce olal np becikowe, odliczanie dziecka od podatku czy glupiego internetu... a niby czemu? ech tylko tyle umiesz napisac zalosny czlowieku

wracajac do mojego pytania, doczytalam jeszcze ze jesli ktos pracuje dluzej niz 12 miesiecy nie musi go miec jesli ma potwierdzenie ze pracowal...maz ma normalna umowe o prace z tym ze nigdy nie mial wrs na tego pracodawce...nikt nigdy jakos na poczatku nam niezasugerowal ze trzeba od nowa a nam w niczym dotychczas to nie przeszkadzalo. wystarczyloby jakies zaswiadczenie z pracy od kiedy pracuje czy cos?
      • staruch Re: Problem z Working Registration Scheme 06.10.08, 18:51
        Gość portalu: qwerty napisał(a):

> jak to Kazik spewal: do roboty jebane nieroby

Oho, zaczyna się.
    • staruch Re: Problem z Working Registration Scheme 06.10.08, 19:02
      Według mojej wiedzy WRS potrzebny jest mieszkańcom UE przez pierwszy
      rok nieprzerwanej (na dłużej niż miesiąc) pracy. Potem nie ma
      obowiązku zgłaszania kolejnych pracodawców, rejestrowania się itp.
      Ja poszukałbym w necie na stronie Home Ofiice'u odpowiedniego
      przepisu i przedstawił go urzędnikowi, który wymaga ode mmnie
      bezprawnie obowiązku rejestracji po 3 latach pracy.
      • Gość: hannah29 Re: Problem z Working Registration Scheme IP: *.lutn.cable.ntl.com 06.10.08, 23:10
        dzieki serdeczne za odpowiedz, tez wlasnie to znalazlam i nie wiedzialam tylko czy dobrze rozumie. Tez wlasnie pomyslalam ze napisze jakies pismo powolujac sie na jakis przepis czy cos i dolocze jakies zaswiadczenie. moj m byl dzisiaj u swojego general menager i na jutro ma byc gotowe. dzieki za odpowiedz
        • Gość: ewelinka834 Re: Problem z Working Registration Scheme IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 31.12.08, 13:56
          staruch bzdury gada, jestem tu juz 3 lata i za kazdym razem jak cos
          zalatwialam to się mnie pytali o uaktualoniony WRS, nie wazne czy
          jestes tu rok czy 3.. przekonalam się nie raz,
          • Gość: Konrad Re: Problem z Working Registration Scheme IP: *.cable.ubr10.croy.blueyonder.co.uk 03.01.09, 20:41
            Staruch ma rację, WRSu potrzebujesz tylko przez rok. Jeżeli pytają Cię po roku o
            WRS to podajesz im nr Twojego WRS'a i masz problem z głowy. W tym momencie
            zakładam, że przepracowałaś rok z maksymalnie miesięczną przerwą.

A jeżeli chcesz, aby WRS już nie był więcej dla Ciebie problemem, to wystąp do
            BIA w Home Office o Registration Certificate. Więcej informacji znajdziesz
            tutaj: www.londyn.org.uk/poradnik/registration-certificate

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka