krzy-czy 16.09.10, 09:25 krakowskiem- a tu NIE MA KRZYŻA. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oby.watel Re: idę sobie rano.. 16.09.10, 09:36 Nie krzyża, bo miał miejsce cud. Rząd prywatyzuje sprzedając jedna państwowa firmę drugiej. Minister skarbu, właściciel obu, ujawnił, że był twardym i nieustępliwym negocjatorem gdy negocjował cenę sam ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
szejk_szwejk Nareszcie... 16.09.10, 10:11 Jak długo można ciągnąć ten żałosny spektakl? Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Nareszcie... 16.09.10, 10:58 szejk_szwejk napisał: > Jak długo można ciągnąć ten żałosny spektakl? to sie ciagnie juz od ca. 2 000 lat . cech paranoicznych nabral ten spektakl od ca. 1 600 lat od czasow Konstantyna . Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami Re: Nareszcie... 22.09.10, 10:47 Żałosny? Z czyjej strony. ze strony czuwających i modlacych się czy ze strony "młodych, lepiej wykształconych i z wiekszych miast"? Oto "kultura, racjonalizm i humanizm" tych ostatnich: „Kamery sfilmowały kilku ludzi, którzy podeszli do krzyża i oszczali ten krzyż oraz znicze płonące ku czci ofiar katastrofy. Gasili znicze moczem. (…)- Przychodzę gdy akurat jestem w Warszawie, gdy jest mi po drodze, albo gdy jest potrzeba. Potrzeba była na przykład w dniu, gdy pani prezydentka HGW zezwoliła na pijacką balangę ateistów o godzinie 23 pod krzyżem. Wówczas przyjechałem specjalnie by się modlić o bezpieczeństwo i pokój. (…)Najpierw media szczuły Lecha Kaczyńskiego, a potem za to przepraszały. Teraz media szczują krzyż. Wywiad z Wojciechem Cejrowskim wiadomosci.wp.pl/kat,121994,title,Cejrowski-wladze-miasta-pozwolily-na-oszczanie-krzyza,wid,12628307,wiadomosc.html „Potem przyszła "noc szyderstwa" z 9 na 10 sierpnia, a radykalizację odczułem na własnej skórze, kiedy zostałem poturbowany przez tzw. nieznanych sprawców. Poznałem tę "światłą" młodzież, lepiej wykształconą, z wielkich miast, tych pijanych meneli, którzy obrażali i szydzili z ludzi, którzy bronili swoich wartości. Jak dziś może pani mówić o radykalizacji nastrojów, jeżeli miesiąc temu pijani żule rozrywali żółtą, pluszową kaczkę ponad głowami ludzi z okrzykiem: „Jeszcze jeden, jeszcze jeden”, a później „Gdzie jest Jarek?”. (…)A teraz, 150 dni po katastrofie smoleńskiej dochodzi do podobnego incydentu. Czy pani słyszała jakikolwiek głos oburzenia? Dla mnie to jest skandal! Nie mogę sobie wyobrazić większej radykalizacji od tej, jaką prezentowała ta "światła" młodzież, zionąca alkoholem, rzygająca na ulicę koło Kordegardy, życząca Jarosławowi Kaczyńskiemu śmierci, krzycząca: "Mohery na stos", paradująca z ukrzyżowanym misiem i reklamą "Zimny Lech".” Wywiad z Janem Pospieszalskim wiadomosci.wp.pl/kat,48996,title,Pijani-zule-nawolywali-do-zabojstwa-J.-Kaczynskiego,wid,12681418,wiadomosc.html?ticaid=1aee2 Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: idę sobie rano.. 16.09.10, 10:57 krzy-czy napisał: > krakowskiem- a tu NIE MA KRZYŻA. A może go tam nigdy nie było, tylko media nas ogłupiły? Odpowiedz Link Zgłoś
he-he-he-1 Re: idę sobie rano.. 16.09.10, 11:51 Polscy katolicy lubią się modlić na pokaz. Im nie wystarcza zacisze świątyni, najlepiej w świetle kamer, przy szerokiej publice. Stąd wyszła sprawa krzyża. Nie martwcie się, wymyślą wkrótce coś równie emocjonującego. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: idę sobie rano.. 16.09.10, 11:57 he-he-he-1 napisał: > Polscy katolicy lubią się modlić na pokaz. . Nie martwcie się, wymyślą wkrótce coś równie emocjonującego. polski katolik , to brzmi ... smiesznie . Odpowiedz Link Zgłoś
he-he-he-1 Re: idę sobie rano.. 16.09.10, 12:07 Polski katolicyzm jest zaściankowy,fanatyczny, powodowany lękiem przed proboszczem-;) Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Słucham se rano radia... 16.09.10, 14:43 Włączam rano środek masowego przekazu, radio, i słyszę panią Szczypińską Jolantę jak łka i ubolewa, że krzyż zabrali po cichu, jak złodzieje, że tak się nie godzi i w ogóle. Nie pamiętam, czy pani Szczypińska Jolanta łkała również wtedy, gdy pewnej nocy, po cichu, jak złodzieje, powiesili krzyż w sejmie. I do tej pory tam wisi. Episkopat nie był poinformowany o przeniesieniu krzyża sprzed Pałacu Prezydenckiego - poinformował jego rzecznik, ksiądz Józef Kloch. - Byliśmy zaskoczeni, gdy zobaczyliśmy zdjęcia sprzed Pałacu Prezydenckiego - ujawnił. Nie pamiętam, czy Episkopat był poinformowany, że pod osłoną nocy zostanie powieszony krzyż w polskim sejmie i nikt go nie zdejmie. Czy rzecznik Episkopatu mówił wtedy: - Byliśmy zaskoczeni, gdy zobaczyliśmy zdjęcia z sali plenarnej Sejmu? Najbardziej radykalna w paplaniu o krzyżu jest żona nieodżałowanego specjalisty od alimentów, śp. Przemysława Edgara Gosiewskiego. - To ciąg dalszy - po katastrofie smoleńskiej - żenującego postępowania władzy. Jest to postępowanie jak z czasów komunizmu, zresztą wszystkie akcje pod Pałacem Prezydenckim odbyły się z zaskoczenia i o poranku - jak kiedyś w czasach komunizmu aresztowano ludzi, tak teraz zarekwirowano krzyż - mówi p. Beata Gosiewska. Czy wieszanie krzyża w Sejmie też wywoływało u p., Beaty Gosiewskiej falę wspomnień z czasów komuny, gdy nieznani sprawcy coś powiesili, kogoś pobili, coś namalowali? Pamięta ktoś? Bo żonglowanie krzyżem chyba powinno oburzać w każdej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: Słucham se rano radia... 16.09.10, 18:23 o południu NAWIEDZIŁEM to swiete miejsce. spokój,trochę spiewaczek modlitewnych. smętne jakieś-brak tego bojowego błysku w oczętach. smutne jednak to że z FLAGI NARDOWEJ zrobili scierkę. jakieś rysunki,maslunki,napisy na białym i czrwonym. i takie łobuzy bezczelnie nazywaja siebie PATRIOTAMI. TFU. Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami Re: Słucham se rano radia... 17.09.10, 15:24 Tyle było uszczypliwości i plucia na Kościół w sprawie Krzyża, a tu jakże wywazona i madra reakcja: "W komunikacie, na który powołuje się rzecznik, biskupi napisali, że krzyż jest dla chrześcijan świętym znakiem wiary, godnym najwyższej czci i szacunku, dlatego „nie powinien nigdy dzielić, ani być narzędziem używanym dla osiągania najszczytniejszych nawet ludzkich celów”. W komunikacie podtrzymali również treść oświadczenia Prezydium Episkopatu z 12 sierpnia, w którym prosili, aby w sporze politycznym, którego „zakładnikiem” stał się krzyż, oddzielić sprawę samego krzyża od słusznego postulatu upamiętnienia wszystkich ofiar smoleńskiej katastrofy godnym pomnikiem. Dlatego biskupi zaapelowali do prezydenta, marszałków sejmu i senatu, premiera prezydent Warszawy oraz przewodniczących partii politycznych koalicyjnych i opozycyjnych o powołanie komitetu i powierzenie mu sprawy miejsca i formy upamiętnienia w Warszawie ofiar katastrofy smoleńskiej." Źr.: wiadomosci.wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
krytykantka07 Re: Słucham se rano radia... 17.09.10, 17:56 krzy-czy napisał: > o południu NAWIEDZIŁEM to swiete miejsce. spokój,trochę spiewaczek modlitewnych > smętne jakieś-brak tego bojowego błysku w oczętach. > smutne jednak to że z FLAGI NARDOWEJ zrobili scierkę. > jakieś rysunki,maslunki,napisy na białym i czrwonym. > i takie łobuzy bezczelnie nazywaja siebie PATRIOTAMI. TFU. No i widzisz co się stało? Bez krzyża sobie poradzili. Nie chwali się dnia przed zachodem słońca ;). Odpowiedz Link Zgłoś
ka_p_pa Re: idę sobie rano.. 16.09.10, 20:58 Nie ma krzyża, ale jest ŚWIĘTE MIEJSCE PO KRZYŻU. Jeszcze ranek nie tak bliski. Odpowiedz Link Zgłoś