Dodaj do ulubionych

Edgardo Mortara

15.12.10, 16:34
pl.wikipedia.org/wiki/Edgardo_Mortara
Przykład ochrzczonego Żyda i co z tego wynikło.
Woda święcona ma niezwykłą moc. Edgardo został księdzem.
Obserwuj wątek
    • ka_p_pa Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 16:52
      Takich historii jest więcej.
      pl.wikipedia.org/wiki/Janczarzy
      • doc1 Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 16:57
        Podałem przykład pozytywny, zakończony szczęśliwie.
        A janczarzy? Większość janczarów zginęła, pozostali przy życiu zostali publicznie straceni.
        • ka_p_pa Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 17:04
          Podałeś przykład kidnapingu zakończonego tragicznie. Jego geny wymarły.
          • doc1 Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 17:17
            Dusza ważniejsza od genów.
            Jaki kidnaping? Policja zgodnie z prawem zabrała chłopca za domu i zawiozła do Watykanu.
            • ka_p_pa Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 17:19
              > Policja zgodnie z prawem zabrała chłopca za domu i zawiozła do
              > Watykanu.

Kilka lat później zawoziła takich do Oświęcimia.
              • doc1 Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 17:48
                Z Watykanu? Wiesz co to jest kłamstwo o?
                • karbat Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 18:03
                  Male chore dziecko zydowskie , pokropine woda ze studni przez 14 letnia dziewczynke ,katoliczke sluzaca u rodziny zydow .
                  Na wiesc o skropieniu woda , zydowskiego dziecka przez sluzaca , dziecko zostaje odebrane zydowskim rodzicom przez kosciol katolicki - SQRW.SYNSTWO po katolicku .

dzis , gdyby tak postapil kosciol katolikow ,- wielebni szamani mieliby przes. ane .
                  w czasach ciemnoty wiele dranstwa uchodzilo lajdakom na sucho .

To zydowskie porwane dziecko , wychowane przez koloratkowych zostaje ..... ksiadzem katolickim ...
                  male porwane dziecko , wychowane przez Chinczykow ..... zostaje Chinczykiem
                  male porwane dziecko , wychowane przez pijakow , zlodzieji ... zostaje pijakiem , zlodziejem ....
                • ka_p_pa Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 18:29

> Z Watykanu? Wiesz co to jest kłamstwo o?

Umiesz czytać?
                • kolter-xxl [...] 15.12.10, 18:34
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • kolter-xxl Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 18:34
              doc1 napisał:

> Dusza ważniejsza od genów.
              > Jaki kidnaping? Policja zgodnie z prawem zabrała chłopca za domu i zawiozła do
              > Watykanu.

Tylko życzyć takim jak żeby wam dzieci podbierali .
        • kolter-xxl [...] 15.12.10, 18:32
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • doc1 posty koltera 15.12.10, 21:28
            Dlaczego usuwacie posty koltera? Niech zostaną i będą dowodem na szkodliwość ateizmu na umysł człowieka. Zwłaszcza młodego, szczególnie groźny dla dzieci.
            Ateiści odchodzą od Boga i zostaja w pustce duchowej i intelektualnej. Miotają się, rzucają przekleństwami, ale cierpią.
            • kolter-xxl Re: posty koltera 15.12.10, 21:35
              doc1 napisał:

> Dlaczego usuwacie posty koltera?

Bo coś takiego jak ty kapuje do moderacji !!

Niech zostaną i będą dowodem na szkodliwość at
              > eizmu na umysł człowieka.

Prostackie popieranie zbrodni jakim jest odebrania ze względów na zabobon dziecka rodzicom jest zapewne normą w twoim parafialnym towarzystwie ?

Zwłaszcza młodego, szczególnie groźny dla dzieci.

Wasze dzieci zagrożone są tym ze jakiś jurny pedofil w sukience duchownej je skrzywdzi .

> Ateiści odchodzą od Boga i zostaja w pustce duchowej i intelektualnej.

Wy odprawiając mantry do pomalowanych desek czy gipsowych figurek zapewne jesteście uduchowieni ponad wszystko :))

Miotają
              > się, rzucają przekleństwami, ale cierpią.

Ta, cierpią bo boli ich to ze idiotów tobie podobnych nie brak :))
              • doc1 Re: posty koltera 15.12.10, 22:02
                Mamy tu typowy przykład opętania przez szatana. Wystarczy otworzyć się na zło jak kolter a szatan wnika w umysł. Czy nie przypomina wam ta gadka scen z "Egzorcysty"?
                • kolter-xxl Re: posty koltera 15.12.10, 22:04
                  doc1 napisał:

> Mamy tu typowy przykład opętania przez szatana. Wystarczy otworzyć się na zło j
                  > ak kolter a szatan wnika w umysł. Czy nie przypomina wam ta gadka scen z "Egzor
                  > cysty"?

Masz na myśli tego to szatana który założył katolicyzm ?
    • doc1 Edgardo Pio Mortara 15.12.10, 18:53
      Przeżył prawie 90 lat. W tak cięzkich czasach. Bóg dał mu zdrowie i moc aby nauczał i nawracał zagubione owieczki. A wszystko zaczęło się za sprawą prostej nastoletniej dziewczyny.
    • kolter-xxl Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 21:36
      doc1 napisał:

>
      rel="nofollow">pl.wikipedia.org/wiki/Edgardo_Mortara
      > Przykład ochrzczonego Żyda i co z tego wynikło.
      > Woda święcona ma niezwykłą moc. Edgardo został księdzem.

Ta, zbrodniarz nazwany piusem IX odebrał w bandycki sposób dziecko.
      • nehsa Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 22:35
        Kolter!
        Uprzejmie Ci przypominam, że pierwszym papieżem Kościoła rzymsko-katolickiego, był niezaprzeczalnie Izraelski żyd, o jakże wdzięcznym imieniu - Judasz Iszkariota.
        • nehsa Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 22:39
          nehsa napisał:

> Kolter!
          > Uprzejmie Ci przypominam, że pierwszym papieżem Kościoła rzymsko-katolickiego, był niezaprzeczalnie Izraelski żyd, o jakże wdzięcznym imieniu - Judasz Iszkariota.

***Muszem uzupełnić: pierwszym papieżem idei Kościoła r-k.
        • kolter-xxl Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 22:41
          nehsa napisał:

> Kolter!
          > Uprzejmie Ci przypominam, że pierwszym papieżem Kościoła rzymsko-katolic
          > kiego, był niezaprzeczalnie Izraelski żyd, o jakże wdzięcznym imieniu - Juda
          > sz Iszkariota.

Nie rób skandalu i uwierz mi ze pierwszym ichnim papcią był niejaki Konstantyn ,cezar Rzymu
          • nehsa Re: Na marginesie wątku. 16.12.10, 08:21
            Kolter!
            Dla mnie, nie jest istotnym, kto był i kto jest papieżem w Kościele r-k, bo sednem mojego zainteresowania, jest Nauka Ojca(Boga), której świadectwa, stanowią zaledwie skromną część Czterech Ewangelii.

Judasz Iszkariota, był pomysłodawcą większości treści w pierwszej wersji Czterech Ewangelii, dlatego należy go uznać, za pierwszego papieża katolickiej religii.
            • kolter-xxl Re: Na marginesie wątku. 16.12.10, 09:37
              nehsa napisał:

> Kolter!
              > Dla mnie, nie jest istotnym, kto był i kto jest papieżem w Kościele r-k,
              > bo sednem mojego zainteresowania, jest Nauka Ojca(Boga), której świadectwa, [b
              > ]stanowią zaledwie skromną część Czterech Ewangelii[/b].
              >
              > Judasz Iszkariota, był pomysłodawcą większości treści w pierwszej wersji
              > Czterech Ewangelii, dlatego należy go uznać, za pierwszego papieża katolickiej
              > religii.

Dziadek wiec nadal błądzisz !!katolicyzm nie jest zbudowany na ewangeliach !! dlatego trudno nazwać Judasza pierwszym papieżem bo ewangelie to w 100% zaprzeczenie katolicyzmu :))
              • nehsa Re: Na marginesie wątku. 16.12.10, 09:43
                KOLTER!
                KATOLICYZM, TO TEŻ NIE MOJE MAŁPY I NIE MÓJ CYRK.

Ale z ciekawości pytam: To jaka wiedza jest fundamentem katolicyzmu, skoro, jak twierdzisz, nie jest tym fundamentem zawartość Czterech Ewangelii ?
                • kolter-xxl Re: Na marginesie wątku. 16.12.10, 09:49
                  nehsa napisał:

> KOLTER!
                  > KATOLICYZM, TO TEŻ NIE MOJE MAŁPY I NIE MÓJ CYRK.
                  >
                  > Ale z ciekawości pytam: To jaka wiedza jest fundamentem katolicyzmu, skoro, ja
                  > k twierdzisz, nie jest tym fundamentem zawartość Czterech Ewangelii ?

Wszystko co pozamiatali w krajach do których wchodzili a chcieli zachęcić tamtejszych do przyjęcia ich kultu , więc bogowie pogańscy nagle okazywali się katolickim świętymi i interes się kręcił.
                  Nie chce mi się teraz o tym pisać ale uwierz mi ze wszystkie katolicki dogmaty a jest ich niewiele nie mają absolutnie uzasadnienia w biblii czy ewangeliach !!
    • jeanie_mccake Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 22:38
      Pewnie za 100, 200 lat kościół rzymski przeprosi za takie porwania. O ile jeszcze będzie istnieć.
      • doc1 Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 22:45
        Chłopiec nie był porwany, zabrała go policja. Wszystko zgodnie z prawem boskim i stanowionym.
        • kolter-xxl Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 23:09
          doc1 napisał:

> Chłopiec nie był porwany, zabrała go policja. Wszystko zgodnie z prawem boskim
          > i stanowionym.

Skoro tak prymitywnie do tego podchodzisz to tylko życzyć ci podobnego losu idioto
          • doc1 Re: Edgardo Mortara 16.12.10, 10:00
            kolter-xxl napisał:
            > Skoro tak prymitywnie do tego podchodzisz to tylko życzyć ci podobnego losu idi
            > oto

Życzysz mi z okazji saturnalii abym został kapłanem? A Bóg zapłać dobry człowieku. Pomodlę się za ciebie. Myślę, że nie jesteś taki zły na jakiego pozujesz, tylko zostałes skrzywdzony przez rodziców. W porę nie zabrano cie od nich, jak Edgara.
            • kuk_krakauer Re: Edgardo Mortara 16.12.10, 16:13
              Jak skrzywiona psychikę i jaką nienawiść w sercu trzeba mieć żeby życzyć dziecku odebrania od rodziców???
              • kolter-xxl Re: Edgardo Mortara 16.12.10, 16:22
                kuk_krakauer napisał:

> Jak skrzywiona psychikę i jaką nienawiść w sercu trzeba mieć żeby życzyć dzieck
                > u odebrania od rodziców???,

Heh a jak debil potrafi to sobie wytłumaczyć istniejącym prawem :(
              • doc1 Re: Edgardo Mortara 16.12.10, 16:55
                kuk_krakauer napisał:
                > Jak skrzywiona psychikę i jaką nienawiść w sercu trzeba mieć żeby życzyć dzieck
                > u odebrania od rodziców???

Nie rodzicom, ale złym rodzicom !
                W ateistycznej Szwecji dzieci odbiera się z błahego powodu np. braku kontroli u dentysty.
                W Polsce dzieci się nie chroni nawet przed mocno patologiczną rodziną.
                Poczytaj posty Koltera. Myslisz, że on inaczej odzywa się do członków swojej rodziny?

• kuk_krakauer Re: Edgardo Mortara 16.12.10, 16:59
                  Szwecja bynajmniej nie jest ateistyczna. Ma głębokie korzenie chrześcijańskie, tyle, że nie na pokaz. A odbieranie dzieci rodzicom zawsze jest złem, czasem tylko złem mniejszym niż pozostawienie ich tam.
                  • doc1 Re: Edgardo Mortara 16.12.10, 17:24
                    kuk_krakauer napisał:

> Szwecja bynajmniej nie jest ateistyczna.

64-65% Szwedów deklaruje ateizm.

> Ma głębokie korzenie chrześcijańskie

Tia, luterańskie :(

> A odbieranie dzieci rodzicom zawsze jest złem, czasem ty
                    > lko złem mniejszym niż pozostawienie ich tam.

Małe dziecko nawet sie "nie zorientuje", że jest mu lepiej u nowych, dobrych rodziców. Większe, samo z patologicznej rodziny ucieka. Trzeba mu tylko stworzyć prawne warunki legalnego odejścia i adopcji.
                    • kuk_krakauer Re: Edgardo Mortara 16.12.10, 17:30
                      Tia, luterańskie :(

A luteranizm to co? Odmiana buddyzmu?

Większe, samo z patologicznej rodziny ucieka. Trzeba mu tylko stworzyć
                      > prawne warunki legalnego odejścia i adopcji.

Patrz Szwecja. To w końcu dobra ona, czy nie?
            • kolter-xxl Re: Edgardo Mortara 16.12.10, 16:21
              doc1 napisał:

Życzysz mi z okazji saturnalii abym został kapłanem?

Nie ,życzę ci żeby tobie opieka społeczna odebrała dzieci czy wnuki pod jakimś debilnym pozorem !!

> A Bóg zapłać dobry człowieku.

Który ? , macie ich sporo :)

>Pomodlę się za ciebie.

Do Izydy czy do Horusa ?

Myślę, że nie jesteś taki zły na jakiego pozujesz

Nie pozuje, jestem złem :)),

> tylko zostałes skrzywdzony przez rodziców.

No co ty ? dzięki temu ze nie bywałem na katechezach uratowali moja cnotę w pupci :))

>W porę nie zabrano cie od nich, jak Edgara.

Żałujesz ze nie byłem wykorzystywany seksualnie i jako robol w katolickim sierocińcu ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka