Dodaj do ulubionych

Dymisja Tańskiego

26.06.03, 17:06
Tański jest już byłym ministrem. Ciekawe czy zwolnionym stołkiem premier
zapłaci planktonowi od Mojzesowicza za głosowanie nad wotum.
Obserwuj wątek
    • Gość: lump Re: Dymisja Tańskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 17:10
      Zboże wyszło, z Ajaxem nie wyszło, Tański wyszedł, życie płynie dalej.
      • basia.basia Re: Dymisja Tańskiego 26.06.03, 17:14
        Wkrótce się dowiemy.
        Pamietam, że jeszcze było obiecywane wicemarszałkostwo
        i wiceministrowanie w nieistniejącym ministerstwie.
        Niebawem się dowiemy, że powstało nowe ministerstwo
        (ds wynagradzania przekupnych czy jakoś tak).
    • Gość: bratek ...Tańskiego PSIAKREW IP: *.biaman.pl 26.06.03, 17:11
      Kurwa mac! Rzadko klne, ale teraz musze.
      Oni nie maja zadnej finezji. Umowy z Mojzesowiczami i innymi panami NIKT tak
      przejrzyste, tak bezczelne.
      Pytanie Twoje oczywiscie ma jedna odpowiedz, bo przeciez jeszcze kilka dni temu
      zapewniano, ze Tanski jest swietny i ze zadna karta przetargowa nie bedzie.
      Jednak byl.

kataryna.kataryna napisała:

> Tański jest już byłym ministrem. Ciekawe czy zwolnionym stołkiem premier
      > zapłaci planktonowi od Mojzesowicza za głosowanie nad wotum.
      >
      • kataryna.kataryna Re: ...Tańskiego PSIAKREW 26.06.03, 17:13
        Gość portalu: bratek napisał(a):

> Kurwa mac! Rzadko klne, ale teraz musze.
        > Oni nie maja zadnej finezji. Umowy z Mojzesowiczami i innymi panami NIKT tak
        > przejrzyste, tak bezczelne.
        > Pytanie Twoje oczywiscie ma jedna odpowiedz, bo przeciez jeszcze kilka dni
        temu
        >
        > zapewniano, ze Tanski jest swietny i ze zadna karta przetargowa nie bedzie.
        > Jednak byl.

Niestety, po Tańskim ostał się tylko jeden stołek a trzeba zapłacić za cztery
        głosy więc pewnie nie obejdzie się też bez zmian w Agencji Restrukturyzacji i
        Modernizacji Rolnictwa. Tam też są ciepłe posadki i niewiele roboty.
        • Gość: BRATEK Re: ...Tańskiego PSIAKREW IP: *.biaman.pl 26.06.03, 17:19
          Mysle, ze nie tylko czterem poslom trzeba zaplacic, ale takze tym, ktorzy z
          SAmoobrony nie przyszli na glosowanie oraz ich szefowi, ktory proforma
          zaglosowal przeciw.
          cZY PAMIETACIE MOJA propozycje, aby utworzyc funkcje "leppera"? Mozna by do
          niej dodac funkcje "wice-lepperow" i mieliby tylko troche mniej wladzy
          niz 'lepper'?
          • kataryna.kataryna Re: ...Tańskiego PSIAKREW 26.06.03, 17:29
            Gość portalu: BRATEK napisał(a):

> Mysle, ze nie tylko czterem poslom trzeba zaplacic, ale takze tym, ktorzy z
            > SAmoobrony nie przyszli na glosowanie oraz ich szefowi, ktory proforma
            > zaglosowal przeciw.

Samoobronie zapłaci się inaczej - SLD odwdzięczy się w głosowaniach nad
            uchyleniem immunitetu. A Lepper zapłaty nie potrzebuje bo swoje zgarnie w
            wyborach prezydenckich, które wygra jako naczelny opozycjonista.

> cZY PAMIETACIE MOJA propozycje, aby utworzyc funkcje "leppera"? Mozna by do
            > niej dodac funkcje "wice-lepperow" i mieliby tylko troche mniej wladzy
            > niz 'lepper'?
        • Gość: franek Re: ...Tańskiego PSIAKREW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 17:21
          A mi się zdaje, że samym zdymisjonowaniem Tańskiego towarzysze z SLD swoje
          obietnice spełnili - Mojzesowicz chyba nie domagał się posadki dla siebie, ale
          po prostu dymisji Tańskiego. Natomiast Jagieliński rzeczywiście miał
          wicemarszałkiem zostać.
        • indris Robota chyba jednak będzie 26.06.03, 17:23
          Jeżeli nie wyrobią się ze spełnieniem unijnych warunków na dopłaty dla
          rolników, to Millerowi zrobi się gorąco i pewnie nie tylko jemu. To jest dla
          niego sprawa dosłownie gardłowa, więc chyba jej dopilnuje.
          • kataryna.kataryna Re: Robota chyba jednak będzie 26.06.03, 17:28
            indris napisał:

> Jeżeli nie wyrobią się ze spełnieniem unijnych warunków na dopłaty dla
            > rolników, to Millerowi zrobi się gorąco i pewnie nie tylko jemu. To jest dla
            > niego sprawa dosłownie gardłowa, więc chyba jej dopilnuje.

Żeby dopilnować, trzeba nie tylko chcieć ale i potrafić. A u Millera ani zapału
            nie widzę, ani w umiejętności nie wierzę.
            • indris Szanse Millera 26.06.03, 17:43
              Motorem Millera będzie tu nie tyle zapał, co instynkt samozachowawczy.
              Dotychczas umiał jednak realizować to, na czym zależało mu najbardziej. A tutaj
              może nawet liczyć na niepisane poparcie części opozycji, bo jak chłopi nie
              zobaczą soodziewanych pieniędzy, to będzie taka rozróba, że nie tylko Miller
              poleci ale i duża część establishmentu. Takiego Rokity nie otrzeźwi chyba nic,
              ale inni może nie będą chcieli dla dokopania Millerowi ryzykować własnych
              czterech liter. Zobaczymy.
            • pedro.gonzales Re: Robota chyba jednak będzie 26.06.03, 19:54
              A czego można się spodziewać Kataryno po wumlowskim magistrze!
    • Gość: pierwszy sekretarz Re: Dymisja Tańskiego IP: *.acn.waw.pl 26.06.03, 17:21

> Tański jest już byłym ministrem. Ciekawe czy zwolnionym stołkiem premier
      > zapłaci planktonowi od Mojzesowicza za głosowanie nad wotum.

Plankton od Mojzesowicza ma dietki.
      Jagieliński dostanie stołek. Tak myślę.
    • Gość: Platformers Re: Dobrze myślisz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.03, 17:32
      Pan Jagieliński dawno się szykował. Karuzela się kręci jak to dawniej bywało.
      Mnie ciekawi natomiast co zrobią z tymi 900 milionami co z Agencji wypłynęły w
      ubiegłym roku, a trochę mniej w latach poprzednich. Pewnie kolega Balazs i pan
      Kalinowski nieswojo się czują. Poparcie kosztuje ale w tym przypadku to lekka
      przesada.
    • indris Dymisja Tańskiego - ciekawostka nt następcy 26.06.03, 19:08
      Miller powiedział, że formalne odwołanie Tańskiego i powołanie jego następcy
      nastąpi we WTOREK lub środę. A przecież Kwas jest w kraju. Wygląda na to, że ta
      dymisja naprawdę Millera zaskoczyła, bo w innych wymianach działał dużo
      szybciej, chyba, że Kwasa nie było. Radio TOK-FM podało, że "murowanym
      kandydatem" jest Jagieliński, ale taka zwłoka w takiej sytuacji trochę
      tę "murowaność" podważa.
      • kataryna.kataryna Re: Dymisja Tańskiego - ciekawostka nt następcy 26.06.03, 19:13
        indris napisał:

> Miller powiedział, że formalne odwołanie Tańskiego i powołanie jego następcy
        > nastąpi we WTOREK lub środę. A przecież Kwas jest w kraju. Wygląda na to, że
        ta
        >
        > dymisja naprawdę Millera zaskoczyła, bo w innych wymianach działał dużo
        > szybciej, chyba, że Kwasa nie było. Radio TOK-FM podało, że "murowanym
        > kandydatem" jest Jagieliński, ale taka zwłoka w takiej sytuacji trochę
        > tę "murowaność" podważa.

Przy takiej karuzeli stanowisk łapanka na nowego ministra rolnictwa musi trochę
        potrwać bo większość ludzi Millera już ministrami pobyła i trudno znaleźć kogoś
        świeżego.
        • Gość: bratek Jagielinski zostanie ministrem po ... namysle IP: *.biaman.pl 26.06.03, 22:19
          Kolezanki, alez to tak dla zamydlenia oczu: jasne, ze Roman (nie Wojtek, jak
          ktos uprzejmie chcial sie pomylic) Jagielinski jest murowanym kandydatem, bo
          glosowal wiernie. Zwleka sie z oficjalnym podjeciem decyzji, zeby nie wygladalo
          to tak na lapu-capu. Pan premier musi przeciez spokojnie przemyslec sprawe,
          przejrzec zasoby partyjne (dzis powiedzial, ze sa one "glebokie"), poudawac, ze
          prowadzi konsultacje i dopiero potem oglosi, ze Jagielinski zostanie ministrem.

> indris napisał:
          >
          > > Miller powiedział, że formalne odwołanie Tańskiego i powołanie jego następ
          > cy
          > > nastąpi we WTOREK lub środę. A przecież Kwas jest w kraju. Wygląda na to,
          > że
          > ta
          > >
          > > dymisja naprawdę Millera zaskoczyła, bo w innych wymianach działał dużo
          > > szybciej, chyba, że Kwasa nie było. Radio TOK-FM podało, że "murowanym
          > > kandydatem" jest Jagieliński, ale taka zwłoka w takiej sytuacji trochę
          > > tę "murowaność" podważa.
          >
          >
          > Przy takiej karuzeli stanowisk łapanka na nowego ministra rolnictwa musi
          trochę
          >
          > potrwać bo większość ludzi Millera już ministrami pobyła i trudno znaleźć
          kogoś
          >
          > świeżego.
          >
    • Gość: Toulouse~Lautrec Rezerwowy IP: *.idea.pl 26.06.03, 19:50
      Wydaje mi sie ,że większośc zabierajach głos w tym wątku niedokładnie sledzi
      sytuacje w tym resorcie , rezerwowym zawsze był ( za poprzedniej kadencji SLD
      1993-1997 ) Wojciech Jagieliński - tzw. lobby "latyfundialne". A zreszta jakie
      to ma znaczenie jak sie słyszy jaki jest "brothel" z wprowadzaniem systemu
      ewidencyjnego naszego poglowia - "Ajax"( widziałem prezesa A.Bentkowskiego
      odpowiedzailnego za tą operacje jak wsiadal do sluzbowego eleganckiego Pegouta -
      co on teraz porabia?? - pytanie li tylko retoryczne.A z drugiej strony
      te "assholes" z PSL'u jak przebieraja nogami aby jak najszybciej wprowadzić
      ustawe o biopaliwach( jakby mogli to zaordynowaliby nawet i do 10% zawartosci
      biokomponentów w paliwie) - woła to o pomste do nieba - a gdzie pierwsze w
      gospodarce rynkowej prawo "możliwości wyboru" konsumenta ???!!!!
      Doprawdy nie wiem co mnie podkusiło ,ze 16 lat temu wróciłem do tego kraju
      z USA wierząc, że tu sie wszystko zmieni.Coraz bardziej zdaje sobie sprawe ,ze
      moje nadzieje były płonne.....

Wiedza to władza,brak wiedzy nie oznacza jeszcze braku władzy/Niels Bohr/
      • pedro.gonzales Re: Rezerwowy 26.06.03, 20:17
        Wygląda że przepowiednie Kaczorów o PRLu- bis nie były przesadzone. Mój znajomy
        wrócił 9 lat temu z Niemiec i rwie sobie teraz włosy z głowy, że był wówczas
        taki głupi i naiwny. Polska klasa polityczna jest tak głęboko zepsuta, że
        nawet "1" sprawiedliwego w tym szambie nie znajdziesz.

Jest takie brzydkie powiedzonko, które niestety nasuwa mi się obserwując ten
        chocholi taniec- "kupa gó...a i pełen chlew, nas...ć, przyklepać i węża
        wpuścić". Sorrki jeśli ktoś poczuł się zniesmaczony.
        No i nie można liczyć na „przepraszam” Millera, Czarzastego czy Nałęcza.
        Wyrokiem sądu Czarzastego ma przeprosić Michnik. Ten kraj stoi na głowie-
        zgroza!
      • Gość: MACIEJ Rezerwowy.Nie zalapales sie na kulczykowanie wl pa IP: *.ny325.east.verizon.net 26.06.03, 22:04
        Gość portalu: Toulouse~Lautrec napisał(a):

> Wydaje mi sie ,że większośc zabierajach głos w tym wątku niedokładnie sledzi
        > sytuacje w tym resorcie , rezerwowym zawsze był ( za poprzedniej kadencji SLD
        > 1993-1997 ) Wojciech Jagieliński - tzw. lobby "latyfundialne". A zreszta
        jakie
        > to ma znaczenie jak sie słyszy jaki jest "brothel" z wprowadzaniem systemu
        > ewidencyjnego naszego poglowia - "Ajax"( widziałem prezesa A.Bentkowskiego
        > odpowiedzailnego za tą operacje jak wsiadal do sluzbowego eleganckiego
        Pegouta
        > -
        > co on teraz porabia?? - pytanie li tylko retoryczne.A z drugiej strony
        > te "assholes" z PSL'u jak przebieraja nogami aby jak najszybciej wprowadzić
        > ustawe o biopaliwach( jakby mogli to zaordynowaliby nawet i do 10% zawartosci
        > biokomponentów w paliwie) - woła to o pomste do nieba - a gdzie pierwsze w
        > gospodarce rynkowej prawo "możliwości wyboru" konsumenta ???!!!!
        > Doprawdy nie wiem co mnie podkusiło ,ze 16 lat temu wróciłem do tego kraju
        > z USA wierząc, że tu sie wszystko zmieni.Coraz bardziej zdaje sobie
        sprawe ,ze
        > moje nadzieje były płonne.....

Polska w okresie przeksztalcen byla dobra na kulczykowanie wlasnosci panstwowej.
        Jak ktos do tego nerwow i znajomosci nie mial,to polskie perspektywy nie
        zmienily sie wiele.

Pozdr Maciej

> Wiedza to władza,brak wiedzy nie oznacza jeszcze braku władzy/Niels Bohr/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka