Dodaj do ulubionych

Strach przed szatanem

25.12.10, 03:08
Czy wogóle ktoś się go boi? Jeśli nie istnieje strach przed nim, to w zasadzie chyba mało kto w niego wierzy! Jeśli tak, osiągnął swój cel.Wmówił człowiekowi, że nie istnieje! A jeśli on nie istnieje, to nie ma piekła! I ''hulaj duszo, piekła nie ma!!!'' Koło się zamyka!
To najlepsza jego strategia. Przekonać kogoś o swoim nieistnieniu. Wtedy zadanie jest ułatwione.
Obserwuj wątek
    • voxave Re: Strach przed szatanem 25.12.10, 05:04
      bo go nie ma --a czynie dobro nie dlatego ze sie kogokolwiek boje ale dlatego że lubie postepować etycznie i cieszy mnie widok zadowolenia na twarzy każdego człowieka i zwierzaka też
      • krzy-czy Re: Strach przed szatanem 25.12.10, 06:04
        a tak miło było posprzeczać sie czy na łebku szpilki mieści się 174 czy 174,50 diabełka.
        • pocoo Re: Strach przed szatanem 25.12.10, 07:31
          Lubię się łudzić,że są te rogate i ogoniaste z piekła rodem.
          A kto się boi Boga ,który zna myśli każdego człowieka i wszystko widzi? No kto?
          • voxave Re: Strach przed szatanem 25.12.10, 10:23
            ani ja ani nie znam nikogo kto sie boi--Bóg jest sama miłoscią i słodyczą uniwersum miłosci----żli ludzie wymyślili mu złe cechy
            • pocoo Re: Strach przed szatanem 25.12.10, 18:29
              voxave napisała:

> ani ja ani nie znam nikogo kto sie boi--Bóg jest sama miłoscią i słodyczą uniwe
              > rsum miłosci----żli ludzie wymyślili mu złe cechy
              Czy Bóg jest osobowy(widzi,słyszy) czy to tylko niepojęta miłość?
              Czy karał Bóg ludzi śmiercią za nieposłuszeństwo,czy to wymyślili ludzie?
              • voxave Re: Strach przed szatanem 26.12.10, 02:54
                dokładnie kojarzę Go z absolutem miłości---wszystko inne to nadinterpretacja
                • pocoo Re: Strach przed szatanem 26.12.10, 09:02
                  voxave napisała:

> dokładnie kojarzę Go z absolutem miłości---wszystko inne to nadinterpretacja

Oczywiście. Masz pełne prawo do interpretacji Boga i to bardziej do mnie trafia niż osobowy Bóg.W katolicyźmie niebo to stan ducha. Po śmierci dusza "zbawiona" łączy się z niepojętą ,wszechobecną miłością Boga a każdy katolik i tak ma swją interpretację nieba.
                  Brakuje mi wybujałej wyobraźni.
    • krytykantka07 szatan to bóg z innej religii... 26.12.10, 12:27
      Dla chrześcijan szatanem jest Allah i Jehowa.
      Dla Muzułmanów szatanem jest bóg chrześcijan i Jehowa, a dla Żydów bóg chrześcijan i Allah.
      To proste...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka