ka_p_pa 16.01.11, 23:24 Czy katolicyzm uważa za grzech kłamstwo użyte dla dobra religii? Na przykład spreparowanie dowodów cudu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
privus Re: Kłamstwo 17.01.11, 09:30 "Wolno jest kłamać ludziom, nawet w sprawach religii, oby tylko oszustwo przyniosło owoce". (św. Hieronim) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_p_pa Kradzież 17.01.11, 20:56 Dzięki z odpowiedź. Wolno więc kłamać dla dobra religii? A kraść? Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Dekalog? 18.01.11, 08:23 Ba,nawet zabijać.Dla "dobra religii" Dekalog trzeba sobie wsadzić... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_p_pa Re: Dekalog? 18.01.11, 10:46 Ale konkretnie, jakieś stanowisko teologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Dekalog? - Chcesz, to masz !!! 02.10.11, 00:04 Łukasz ewangelista zapisał mordercze słowa wypowiedziane przez Jezusa Chrystusa: "Tych zaś, przeciwników moich, którzy nie chcieli, żebym panował nad nimi, przyprowadźcie tu, i zabijcie na moich oczach." (19: 27). Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Dekalog? - Chcesz, to masz !!! 02.10.11, 21:23 Zaprawdę powiadam ci, edico, ty nie uważasz kłamstwa za grzech... Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Dekalog? - Chcesz, to masz !!! 03.10.11, 07:15 chasyd_666 napisał: > Zaprawdę powiadam ci, edico, ty nie uważasz kłamstwa za grzech... Ew.Łukasza IX;27 Jezus powiedzial; "Ale i nieprzyjacioły moje,którzy nie chcieli abm królował nad nimi,przywiedźcie tu,a pobijcie przede mną".Co oznacza słowo "pobijcie"? A potem Jezus kazał ukraść dla siebie osła "na którym żaden człowiek nie siedział". Jeżeli to jest kłamstwem,to co jest prawdą? Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Dekalog? - Chcesz, to masz !!! 03.10.11, 12:44 > Jeżeli to jest kłamstwem,to co jest prawdą? pocoo kłamiesz ?... I do tego głupio - wasze kłamstwo łatwo sprawdzić w Ewangelii...To nie są słowa Jezusa, ale przypowieści Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Dekalog? - Chcesz, to masz !!! 03.10.11, 19:18 chasyd_666 napisał: > > Jeżeli to jest kłamstwem,to co jest prawdą? > > pocoo kłamiesz ?... I do tego głupio - wasze kłamstwo łatwo sprawdzić w Ewange > lii...To nie są słowa Jezusa, ale przypowieści Oczywiście,następny werset 28; A to powiedziawszy,szedł wprzód do Jeruzalemu. A werset 30 to;...Posłał dwóch uczniów swoich(końcówka 29) Mówiąc: Idźcie do miasteczka które jest naprzeciwko,do którego wszedłszy,znajdziecie oślę na którym żaden człowiek nie siedział;odwiązawszyje przywiedźcie. 35 I przywiedli je do Jezusa,a włożywszy szaty swoje na ono oślę,wsadzili Jezusa na nie. Jaka to jest przypowieść i co ma znaczyć? Co jest kłamstwem? Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Dekalog? - Chcesz, to masz !!! 03.10.11, 20:54 pocoo manipulujesz tekstem Ewangelii, w dodatku nie na temat ? :) Zmień leki... Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Dekalog? - Chcesz, to masz !!! 04.10.11, 07:21 chasyd_666 napisał: > pocoo manipulujesz tekstem Ewangelii, w dodatku nie na temat ? :) > Zmień leki... O lekach nie dyskutuję, ale zamiast w debilny sposób dyskredytować moją wypowiedź powinieneś napisać CO JEST PRAWDĄ? Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Dekalog? - Chcesz, to masz !!! 04.10.11, 12:23 pocoo napisała: > chasyd_666 napisał: > > > pocoo manipulujesz tekstem Ewangelii, w dodatku nie na temat ? :) > > Zmień leki... > > O lekach nie dyskutuję, ale zamiast w debilny sposób dyskredytować moją wypowie > dź Sama się dyskredytujesz głupio manipulując ewangelią... > powinieneś napisać CO JEST PRAWDĄ? Napisałem Ci, ale widać to za trudne dla Ciebie... : forum.gazeta.pl/forum/w,721,121009702,129408841,Re_Dekalog_Chcesz_to_masz_.html Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Dekalog? - Chcesz, to masz !!! 04.10.11, 20:14 chasyd_666 napisał: > > > pocoo manipulujesz tekstem Ewangelii, w dodatku nie na temat ? :) > > > Zmień leki... > Sama się dyskredytujesz głupio manipulując ewangelią... > > Napisałem Ci, ale widać to za trudne dla Ciebie... : > forum.gazeta.pl/forum/w,721,121009702,129408841,Re_Dekalog_Chcesz_to_masz_.html Nie jesteś dla mnie partnerem do dyskusji i zwisa mi to co o mnie myślisz. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Dekalog? - Chcesz, to masz !!! 05.10.11, 21:17 > Nie jesteś dla mnie partnerem do dyskusji Bo wykazałem twoją głupotę i manipulacje Ewangelią ?... Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Dekalog? - Chcesz, to masz !!! 05.10.11, 22:48 chasyd..pokaz gdzie jest w biblii napisane , ze bog jest absolutem? gdzie to jest? :) hipokryto :) Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Dekalog? - Chcesz, to masz !!! 03.10.11, 12:50 PS > A potem Jezus kazał ukraść dla siebie osła Znów kłamiesz i znów głupio... Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Dekalog? - Chcesz, to masz !!! 03.10.11, 19:22 chasyd_666 napisał: > PS > > > A potem Jezus kazał ukraść dla siebie osła > > Znów kłamiesz i znów głupio... Czyżby? Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Dekalog? - Chcesz, to masz !!! 03.10.11, 20:52 pocoo napisała: > > Czyżby? Tak - nie ukradł, a pożyczył za wiedzą właścicieli. Nie ośmieszaj się już... Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Dekalog? - Chcesz, to masz !!! 04.10.11, 07:16 chasyd_666 napisał: > Tak - nie ukradł, a pożyczył za wiedzą właścicieli. > Nie ośmieszaj się już... Nie znajdziesz w ewangeliach tego,że uczniowie poszli do właściciela osła i zapytali"czy mogą pożyczyć dla mistrza"?Jezus powiedział aby osła odwiązali i przyprowadzili do niego ...a gdyby zapytali uczniów dlaczego tego osła odwiązują ,to mają powiedzieć,że to dla mistrza.A gdyby wlaściciel nie zauważył kradzieży?Wyraźnie napisano;A gdyby was ktoś zapytał DLACZEGO,to macie powiedzieć,że dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Dekalog? - Chcesz, to masz !!! 04.10.11, 12:08 pocoo, twoje krętactwa nie zmienią faktu : nie było kradzieży , a właściciel wyraził zgodę Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Dekalog? - Chcesz, to masz !!! 04.10.11, 13:59 Typowe skażenie religijne nie będące w stanie dostrzec tego, co jest w tej Biblii rzeczywiste. Już w pierwszych słowach Objawienia,czy jak piszesz Apokalipsy czytamy:" To jest niby objawienie Jezusa Chrystusa, które dał mu miłosierny Bóg ukazując swoim sługom, co ma się stać wkrótce z ludźmi. Ale którymi ludźmi??? Objawienie to spisał Jan uwięziony na wyspie Patmos, gdzie został zesłany i jest ono włączone do kanonu Biblii. Nie jest trudno domyśleć się, w jakim nastroju to pisał. Jezus tam przedstawiony jest jako mściciel i killer mszczący się za Jana za brak posłuchu dla jego teorii. Nie pasuje to w żaden sposób do popularyzowanej do postaci ponoć wyciąganej z Biblii. W tej księdze jest wiele podobnych sprzeczności, a nawet wręcz niemoralnych treści. Dlatego,mimo niewątpliwych wzniosłych anistyczno-patetycznych fragmentów, niektórych wersetów tam wplecionych oraz transcendentalnych ponadczasowych treści absolutnie nie jest Słowem Bożym, tylko najzwyczajniej ludzkim wynikającym z takiej a nie innej kultury zaaklimatyzowanej przez katolicyzm. Zamiast się unosić w zamkniętym kręgu "nie, bo nie", zdobądź się na odwagę samodzielnego czytania tej księgi świadomie rezygnując z narzuconego powielania zaindoktrynowanych bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Kłamstwo chasydzie jest religią a nie grzechem :o) 04.10.11, 14:12 "Wolno jest kłamać ludziom, nawet w sprawach religii, oby tylko oszustwo przyniosło owoce" (św. Hieronim) Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Kłamstwo chasydzie jest religią a nie grzeche 05.10.11, 21:24 Udowodnij to. edico napisał: > "Wolno jest kłamać ludziom, nawet w sprawach religii, oby tylko oszustwo przyni > osło owoce" > (św. Hieronim) > Przestałeś być wiarygodny po manipulacji, której sie dopuściłeś: forum.gazeta.pl/forum/w,721,121009702,129375600,Re_Dekalog_Chcesz_to_masz_.html Nie znam tych słów św.Hieronima - podaj ich źródło. A przede wszystkim wskaż dokument Kościoła, który potwierdza to stanowisko... Inaczej będziesz tylko kundelkiem szczekającym na karawanę... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Kłamstwo chasydzie jest religią a nie grzeche 05.10.11, 21:32 czarny kosciol nigdy sie nie przyznaje do swoich przestepstw oszuscie, czemu mnie oklamales , mowiac , ze nie jestes katolem? wstydzisz sie tego? nic dziwnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Kłamstwo chasydzie jest religią a nie grzeche 08.10.11, 19:29 > czemu mnie oklamales , mowiac , ze nie jestes katolem? Wskaż gdzie ... Ale faktycznie katolem nie jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali papa Leon X 05.10.11, 21:49 powiedzial : "Ile korzyści przyniosła Nam i naszym ludziom bajeczka o Chrystusie, wiadomo" . trudno sie nie zgodzic :) Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: papa Leon X 06.10.11, 15:09 > powiedzial : > > "Ile korzyści przyniosła Nam i naszym ludziom bajeczka o Chrystusie, wiadomo" . > Podaj źródło tego cytatu Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: papa Leon X 06.10.11, 16:28 spoko :) nie boj zaby :) mam tu jeszce cos dla takiego milosnika absolutu :) poczytaj sobie :) "Kiedy jego wojowniczy pontyfikat dobiegł kresu, kardynałowie zdecydowali się wybrać Giovanniego di Medici, który wstąpił na Tron Świętego Piotra jako Leon X (1513-1521). Leon X również nie był typem mnicha, oddanego kontemplacji Pisma Świętego. Lubił przepych i na ceremonię koronacyjną zmarnotrawił 1/7 rezerwy skarbowej, zgromadzonej przez zapobiegliwego Juliusza II. Noc po koronacji papież spędził w Zamku Świętego Anioła razem ze swoim kochankiem, Alfonso Petruccim, którego uczynił kardynałem Sieny. O swoją liczną rodzinę dbał, synów z nieprawego łoża zaopatrzał i dobrze żenił. W początkach panowania usiłował osadzić swego brata Giuliana na tronie Neapolu, a dla bratanka Lorenzo państwo w północnych Włoszech. Cenił przepych, wystawne uczty (podczas których z tortów wyskakiwali nadzy chłopcy, słynął bowiem jako szczególny koneser chłopięcych wdzięków), polowania oraz widowiska. Jego rozrzutność była tak ogromna, że kazał podczas bankietu wyrzucać przez okno brudne srebrne naczynia do Tybru (jego bankier i przyjaciel, Chigi kazał jednakże rozwiesić pod oknami pałacu sieci i bez otwartego pogwałcenia papieskiego rozkazu chwytać zawczasu drogocenną zastawę). I jak większość papieży renesansu ustawicznie potrzebował pieniędzy, toteż podniósł podatki papieskim domom publicznym i bez skrępowania sprzedawał kapelusze kardynalskie. " Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali papa Leon X cos na deser :) 06.10.11, 16:33 'Bóg dał nam papiestwo. Zabawmy się!' (Leon X) :) stwierdzenie aktualne do dzis ... Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: papa Leon X cos na deser :) 07.10.11, 16:42 Prosiłem cie o wskazanie źródła... Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: papa Leon X cos na deser :) 07.10.11, 22:40 nie dostaniesz :) ale latwo to znajdziesz. Jedni pisza , ze to jest tylko przypisane inni, ze tak rzeczywiscie powiedzial . Wyczyny jego sa gorsze niz to co powiedzial...nie on pierwszy i nie ostatni jako papiez. Jezus nigdy by takiego kosciola nie zalozyl... Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: papa Leon X cos na deser :) 08.10.11, 19:25 Sam widzisz jaka jest twoja wiarygodność... To rzecz znana, że wielu papieży było niegodnych tego urzędu, ale zapomniałeś jaki jest temat wątku... Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Dekalog? 02.10.11, 12:11 pocoo napisała: " Dekalog trzeba sobie wsadzić... Oj wszystko byś chciała sobie wsadzić aż tyle miejsca tam masz ? Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Dekalog? 02.10.11, 12:23 oj tak, dla dobra religi mozna wszystko robic, tylko, ze kiedys jak napisano, trzeba z tego co sie robilo na ziemi zdac rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Dekalog? 02.10.11, 12:43 skomar102 napisał: > Oj wszystko byś chciała sobie wsadzić Nie wszystko skomar,nie wszystko. > aż tyle miejsca tam masz ? > Gdzie? I nie bądź taki ciekawski,bo ciekawośc to "pierwszy stopień do piekła. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Dekalog? 02.10.11, 13:07 pocoo napisała: skomar102 napisał: Oj wszystko byś chciała sobie wsadzić Nie wszystko skomar,nie wszystko. Ale dużo pocoo ale dużo aż tyle miejsca tam masz ? Gdzie? I nie bądź taki ciekawski,bo ciekawośc to "pierwszy stopień do piekła. A skądże nie śmiał bym, Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Dekalog? 02.10.11, 16:53 Pocoo--dobiera ci sie do majtek a udaje cnotę. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Dekalog? 02.10.11, 17:12 voxave napisała: > Pocoo--dobiera ci sie do majtek a udaje cnotę. E tam.On mnie zaczepia bo chciałby co nieco wiedzieć.Wystarczy,ze pozwolę sobie na mały luz, a ucieka ode mnie jak... diabeł od święconej wody?Nie wiem jakie ma "gabaryty" ale jest bardzo zainteresowany ile mi się zmieści?Z tego co pisze,jest przekonany,że dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Dekalog? 02.10.11, 20:10 "Czy katolicyzm uważa za grzech kłamstwo użyte dla dobra religii? " "kosciol katolicki sie sam zlustrowal ".. jak goraco zapewnial katolikow w Polsce no, kosciol katolicki cos sam zrobil , ale ze sie rzetelnie zlustrowal ...obludnie klamie, lze . takie texty kk moze wstawiac swomi niezbyt rozgarnientym katolikom . Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Dekalog? 02.10.11, 21:25 karbat napisał: > "Czy katolicyzm uważa za grzech kłamstwo użyte dla dobra religii? " > > "kosciol katolicki sie sam zlustrowal ".. jak goraco zapewnial katolikow w Pols > ce > no, kosciol katolicki cos sam zrobil , ale ze sie rzetelnie zlustrowal ...oblud > nie klamie, lze . > takie texty kk moze wstawiac swomi niezbyt rozgarnientym katolikom . ***Apage Satana! Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Dekalog? 03.10.11, 17:48 voxave napisała: > Skomar----dwie n o r m a l n e kobiety :) I nieprzewidywalne. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Dekalog? 02.10.11, 21:22 skomar102 napisał: > pocoo napisała: > > skomar102 napisał: > > Oj wszystko byś chciała sobie wsadzić > > Nie wszystko skomar,nie wszystko. > > Ale dużo pocoo ale dużo > > aż tyle miejsca tam masz ? > > Gdzie? I nie bądź taki ciekawski,bo ciekawośc to "pierwszy stopień do piekł > a. > > A skądże nie śmiał bym, ***BO NIE MAM CZYM! Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Dekalog? 02.10.11, 21:30 nehsa napisał: BO NIE MAM CZYM! To się lepiej nie przyznaj dziadku. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Kłamstwo 02.10.11, 21:13 ka_p_pa napisał: > Czy katolicyzm uważa za grzech kłamstwo użyte dla dobra religii? Masz wątpliwości ? Dlaczego ? Czy chciałbyś o tym porozmawiać ?... :) Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Kłamstwo 03.10.11, 07:38 W Kościele katolickim wierni oczekują cudów bo jest to dla nich" namacalny dowód istnienia Boga".Z relikwiami jest to samo.Gdyby zebrano z wszystkich kościołów na swiecie drzazgi z krzyża na którym "umarł Jezus" to z nich by zbudowano plebanię.A ile jest w kościołach na świecie najprawdziwszych napletków z obrzezania Jezusa (wg zwyczaju wrzucano je do ognia natychmiast)? Szkoda mi na te najprawdziwsze katolickie prawdy słów. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Kłamstwo 03.10.11, 12:52 > Szkoda mi na te najpr > awdziwsze katolickie prawdy słów. Masz z tym problem ? Chcesz o tym porozmawiać ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Kłamstwo 03.10.11, 14:38 A jaką Ty informacje zawarłeś w swoim poscie? Chcesz o niej porozmawiać? Bo ja chcę. Jaki był cel Twojego wpisu? Skupmy się na tym, na razie... Czekam na Twoją odpowiedź. Tylko mi nie odpisuj pytaniem, czy chcę rozmawiać, bo już napisałem, że chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Kłamstwo 03.10.11, 14:50 pocoo napisała: >A ile jest w kościołach na świecie najprawdziwszych napletków z obrzezan > ia Jezusa (wg zwyczaju wrzucano je do ognia natychmiast)? Szkoda mi na te najpr > awdziwsze katolickie prawdy słów. prostuje , byly liczne napletki Jezusa na katolickich oltarzach , ostatnie napletyki zniknely z oltarzy wloskich kosciolow przed kilku laty. wchodzi w rachube ; -kosciol katolicki zawstydzil sie swoim wyrafinowynym cwaniactwem , szerzeniem ciemnoty. -duch sfienty spowodowal ich znikniecie , oswiecila go mysl ... jaka to totalna bzdura natchnal - oswiecil wielebnych kato-cwaniakow . Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Kłamstwo 03.10.11, 15:30 karbat napisał: > pocoo napisała: > > >A ile jest w kościołach na świecie najprawdziwszych napletków z obrzezan > > ia Jezusa (wg zwyczaju wrzucano je do ognia natychmiast)? Szkoda mi na te > najpr > > awdziwsze katolickie prawdy słów. > > prostuje , byly liczne napletki Jezusa na katolickich oltarzach , ostatnie nap > letyki zniknely > z oltarzy wloskich kosciolow przed kilku laty. > > wchodzi w rachube ; > -kosciol katolicki zawstydzil sie swoim wyrafinowynym cwaniactwem , szerzeniem > ciemnoty. > -duch sfienty spowodowal ich znikniecie , oswiecila go mysl ... jaka to totalna > bzdura > natchnal - oswiecil wielebnych kato-cwaniakow . Zadziwiające jest jak, mimo tych wszystkich pobłądzeń, kościół jest nadal niepokalanie prawdziwy i czysty. Jakoś nie słyszę, by temu, co mówi dziś, przypisywał choćby cień niepewności, choć wobec podważonych staroci, z których się wycofał, taka niepewność jest faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Kłamstwo 03.10.11, 20:43 grgkh napisał: > A jaką Ty informacje zawarłeś w swoim poscie? Nie umiesz dokonać analizy prostego zdania ? Ty - największy "logik" w tej części Galaktyki ?... :) >Jaki był cel Twojego wpisu? Chcę pomóc koleżance pocoo przepracować jej problem... Masz z tym problem ? Chcesz o tym porozmawiać ?... :) Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Kłamstwo 04.10.11, 00:09 chasyd_666 napisał: > grgkh napisał: > > > A jaką Ty informacje zawarłeś w swoim poscie? > > Nie umiesz dokonać analizy prostego zdania ? Umiem. Ale prosiłem Cię o treść. Przeczytałem jeden post. Gdzie jest ta treść? > Ty - największy "logik" w tej części Galaktyki ?... :) Dziękuję. Miło mi to czytać, ale chyba nie zasługuję na takie wyróżnienie. Jak podasz treść pytania, to się nią zajmę. Pytam - jaka jest treść tego pytania? > > Jaki był cel Twojego wpisu? > > Chcę pomóc koleżance pocoo przepracować jej problem... Mam fantazję ją zastąpić. Pogadamy, czy z jakiegoś powodu unikasz rozmów ze mną? Z jakiego? > Masz z tym problem ? Chcesz o tym porozmawiać ?... :) Tak. Chcę. Ale problemu nie mam. A teraz czekam. Twój ruch. To powinna być treść problemu, o którym będziemy mogli pogadać, coś z poprzednich postów... jeśli nie zrobisz uniku. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Kłamstwo 04.10.11, 13:01 > A jaką Ty informacje zawarłeś w swoim poscie? grgkh, Wielki Nielogiku, wytłumacz nam czy pytanie może zawierać informację ?... :) > Mam fantazję ją zastąpić Też masz problem ? Jaki ?... :) > Ale problemu nie mam. to zdecyduj się :) > Twój ruch W jakiej sprawie ?...:) Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Kłamstwo 04.10.11, 13:20 chasyd ty satanisto :) w seminarium niezle ciebie wyszkolili :) Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Kłamstwo 04.10.11, 19:56 chasyd_666 napisał: > > A jaką Ty informacje zawarłeś w swoim poscie? > > grgkh, Wielki Nielogiku, Znów mnie obrażasz? ;) > wytłumacz nam czy pytanie może zawierać informację ?.. > . :) Może. A dlaczego nie mogłoby jej zawierać. Ale tu jest mowa o poscie. Było w nim chyba więcej niż jedno pytanie. Czy post i pytanie to jest to samo? Nie. To są różne pojęcia. Czy mógłbyś, jeśli to nie będzie dla Ciebie za trudne, znaleźć definicje i je tu przytoczyć? > > Mam fantazję ją zastąpić > > Też masz problem ? Jaki ?... :) Chyba nie odpowiadasz na temat. Przemęczenie? > > Ale problemu nie mam. > > to zdecyduj się :) :) I znów coś nie na temat? Przecież napisałem, że problemu nie ma. > > Twój ruch > > W jakiej sprawie ?...:) Jeśli nie wiesz, o co chodzi, to nie rozmawiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Kłamstwo 05.10.11, 21:41 grgkh napisał: > > Znów mnie obrażasz? ;) Nie - piszę prawdę... > > > wytłumacz nam czy pytanie może zawierać informację ?.. > > . :) > > Może. A dlaczego nie mogłoby jej zawierać. Masz dowód,że nawet nie stałeś koło logiki... :) Ale tu jest mowa o poscie. Było w ni > m chyba więcej niż jedno pytanie. Tak , były 2 pytania :) 2 x 0 = 0 ... Nie uczyli Cię tego w szkole ?... :) Wolałeś męczyć konia pod ławką ?... Czy post i pytanie to jest to samo? Nie. To s > ą różne pojęcia. Czy mógłbyś, jeśli to nie będzie dla Ciebie za trudne, znaleźć > definicje i je tu przytoczyć? Nie nudź , nieuku - i wróć do szkoły... Znajdź sobie definicję głupoty - przyda Ci się w życiu... :) > > :) I znów coś nie na temat? Cały czas, grgkh, piszesz nie na temat... > Przecież napisałem, że problemu nie ma. Chciałeś zastąpić pocoo, żeby porozmawiać o jej problemie - już zapomniałeś ? :) > > Jeśli nie wiesz, o co chodzi, to nie rozmawiaj. > Zastanawiam się czy wiecej w Tobie głupoty czy bezczelności, grgkh... Wtrącasz sie w rozmowę, nie chcesz napisać o co Ci chodzi - a teraz wymagasz , żebym to ja domyślał sie w jakiej sprawie męczysz konia... Jesteś strasznym nudziarzem, grgkh... Jeśli masz żonę , to jej współczuję... Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Kłamstwo 05.10.11, 21:51 chasydzie swietna robota :) niech sie kurczy ten twoj bozek razem z twoim kosciolkiem ...dzieki tobie coraz szybciej hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Kłamstwo 03.10.11, 20:44 PS Jak myślisz : na jakich lekach jest koleżanka pocoo, że pisze takie farmazony ?... Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Kłamstwo 04.10.11, 00:17 chasyd_666 napisał: > PS > > Jak myślisz : na jakich lekach jest koleżanka pocoo, że pisze takie farmazony ? > ... Nazbyt śmiało wystawiłeś diagnozę. Tam nie ma farmazonów. Właśnie o tym chcę pogadać. Ale może najpierw o stylu. Twoje pisanie polega na lżeniu rozmówców. Obelg używasz JAKO argumentów i wydaje Ci się, że Twój bóg Ci to odpuści. Prawdziwych argumentów w tamtym wpisie nie znalazłem. Bóg to widzi, o ile dobrze znam jego definicję. Co myślisz o swoim bogu, który jest ponoć bogiem miłości, ale Ty go zmuszasz do tolerowania takiego zachowania u Ciebie? Jak myślisz, jaka nagroda czeka Cię od niego? Czy mógłbyś coś o tym, jeśli nie chcesz o temacie, na który liczyłem? A może Twój bóg, to bóg nienawiści? Jaki pan, taki kram... podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Kłamstwo 04.10.11, 13:12 grgkh napisał: > Tam nie ma farmazonów. Właśnie o tym chcę po > gadać. O , widzisz grgkh, wreszcie napisałeś coś z sensem :) A więc udowodnij, że pocoo miała rację tu: forum.gazeta.pl/forum/w,721,121009702,129399726,Re_Dekalog_Chcesz_to_masz_.html i tu : forum.gazeta.pl/forum/w,721,121009702,129420244,Re_Dekalog_Chcesz_to_masz_.html i tu: "Gdyby zebrano z wszystkich kościołów na swiecie drzazgi z krzyża na którym "umarł Jezus" to z nich by zbudowano plebanię." > > Twoje pisanie polega na lżeniu rozmówców. Bredzisz. Pisanie prawdy nie jest obelgą > Obelg używasz JAKO argumentów Bredzisz - podaję argumenty > Prawdziwych argumentów w tamtym wpisie nie > znalazłem. Jako Wielki Nielogik mogłeś ich nie dostrzec :) Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Kłamstwo 04.10.11, 13:21 "Bredzisz - podaję argumenty" ale mnie ubawiles chasyd :) Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Kłamstwo 04.10.11, 19:49 chasyd_666 napisał: > grgkh napisał: > > > Tam nie ma farmazonów. Właśnie o tym chcę > > pogadać. > > O , widzisz grgkh, wreszcie napisałeś coś z sensem :) Wreszcie zrozumiałeś o co Cię proszę - długo trwało, ale się udało. Jest jeszcze dla Ciebie nadzieja. Dziękuję, że widzisz u mnie sens. Jeśli dotąd go nie widziałeś, to mogło wynikać z twojej ułomności patrzenia, która Ci uniemożliwiała zobaczenie go. Są dwa warianty. Dopóki nie udowodnisz prawdziwości jednego i fałszywości drugiego, nie masz prawa (logicznego) twierdzenia, że jeden tylko jest prawdziwy. Ja nie mówię, kto ma rację. Niech to osądzą ci, którzy logiką umieją się posługiwać. > A więc udowodnij, że pocoo miała rację tu: > "Gdyby zebrano z wszystkich kościołów na swiecie drzazgi z krzyża > na którym "umarł Jezus" to z nich by zbudowano plebanię." Mogła mieć rację. Takich drzazg było naprawdę wiele. A o jak dużej plebanii Ty myślałeś? ;) > > Twoje pisanie polega na lżeniu rozmówców. > > Bredzisz. Pisanie prawdy nie jest obelgą Nieprawda, celowo obrażasz ludzi. Mam poszukać cytatów jak się zwracałeś do mnie? > > Obelg używasz JAKO argumentów > > Bredzisz - podaję argumenty "Bredzisz" to jest przykład kultury? I to nie jest obrażanie rozmówcy? > > Prawdziwych argumentów w tamtym wpisie nie > > znalazłem. > > Jako Wielki Nielogik mogłeś ich nie dostrzec :) Znów mnie obrażasz? 1) mnie nie sprowokujesz i tylko będziesz się czuł bezsilny; 2) dajesz świadectwo swojej niskiej kultury; 3) potwierdzasz, że brakuje Ci argumentów, bo ktoś, kto je ma, nie musi sięgać po takie metody "ekspresji"; 4) potwierdzasz podejrzenie, że Twój bóg jest bogiem zła albo Ty w niego nie wierzysz, bo nie postępujesz zgodnie z zalecanymi przez niego regułami. Wszystko na Twoją niekorzyść. Taka jest logika. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Kłamstwo 05.10.11, 22:05 grgkh napisał: > > Wreszcie zrozumiałeś o co Cię proszę - długo trwało, ale się udało. Twojego bełkotu nie sposób było zrozumieć... Jest jeszcz > e dla Ciebie nadzieja. Na co , nudziarzu ?... :) > > Są dwa warianty. Ja widzę 2 w 1 : Twoje bezdenna głupota + nudziarstwo... > > Mogła mieć rację. Takich drzazg było naprawdę wiele. A o jak dużej plebanii Ty > myślałeś? Nudziarzu, miałeś przedstawić dowód na swoje twierdzenie. Napisz ile jest drzazg, jaka mają łączną objętość i jak wielką plebanię można z nich zbudować. Miałeś udowodnić jeszcze 2 inne wypowiedzi, ale wolałeś je pominąć. Dałeś milczący dowód swojego kłamstwa... > Nieprawda, celowo obrażasz ludzi. Udowodnij. Mam poszukać cytatów jak się zwracałeś do mni > e? Obłudniku, najpierw poszukaj swoich obraźliwych... > > "Bredzisz" to jest przykład kultury? I to nie jest obrażanie rozmówcy? Nie - bo bredzisz... > > > > Prawdziwych argumentów w tamtym wpisie nie > > > znalazłem. Dałem dowód, że pocoo kłamała ws słów Jezusa. > > Znów mnie obrażasz? > 1) mnie nie sprowokujesz i tylko będziesz się czuł bezsilny; > 2) dajesz świadectwo swojej niskiej kultury; > 3) potwierdzasz, że brakuje Ci argumentów, bo ktoś, kto je ma, nie musi sięgać > po takie metody "ekspresji"; > 4) potwierdzasz podejrzenie, że Twój bóg jest bogiem zła albo Ty w niego nie wi > erzysz, bo nie postępujesz zgodnie z zalecanymi przez niego regułami. > > Wszystko na Twoją niekorzyść. Taka jest logika. > Nie chce mi się polemizować z twoim bełkotem... Zjeżdżaj , nudziarzu !... Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Kłamstwo 05.10.11, 22:46 chasyd klep lepiej swoje paciorki w sokolce i nie dotykaj kompa :) czym jest twoja logika wobec logiki tego urzadzenia , ktorej nie jestes nawet sobie w stanie wyobrazic?...lub po twojemu ..jest niepojeta... niczym twoj bog , ktorego sam nie pojmujesz skoro ciagle wylewasz tyle czarnego jadu :) Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Kłamstwo 06.10.11, 09:06 kotekali napisał: > chasyd klep lepiej swoje paciorki w sokolce i nie dotykaj kompa :) czym jest t > woja logika wobec logiki tego urzadzenia , ktorej nie jestes nawet sobie w stan > ie wyobrazic?...lub po twojemu ..jest niepojeta... niczym twoj bog , ktorego sa > m nie pojmujesz skoro ciagle wylewasz tyle czarnego jadu :) Za cholerę nie pojmie.E tam,za diabła nie pojmie.Gdzież tam,za Belzebuba nie pojmie. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Kłamstwo 06.10.11, 15:11 > Za cholerę nie pojmie.E tam,za diabła nie pojmie.Gdzież tam,za Belzebuba nie po > jmie. Kiedy pojmiesz swoje kłamstwo ws słów Jezusa ?... Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Kłamstwo 07.10.11, 16:54 To niesamowite. Jak można myśleć i mówić do innych, gdy jest się wyznawcą boga dobra. Chasydzie, robisz wspaniałą robotę dla swojej organizacji. Sam bym nigdy nie osiągnął lepszego efektu niż ten, jaki wynika z obserwacji Ciebie, jako wierzącego. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Kłamstwo 07.10.11, 22:46 tak grgkh ...to piata kolumna ateizmu...nic tak nie odstrecza od kosciola jak jego pycha, arogancja, cynizm i chciwosc...obluda i hipokryzja...brak zadoscuczynienia jego ofiarom ja od czarnego kosciola odchodzilem powoli, ale stopniowo i systematycznie...nie chce do tego wszystkiego przykladac reki...bo jesli bog istnieje to co mu powiesz? zes jak ten baran, bezmyslnie podazal ...moje odejscie to moj protest Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Kłamstwo 08.10.11, 19:19 grgkh napisał: > Chasydzie, robisz wspaniałą robotę dla swojej organizacji Skąd wiesz, że do niej należę ? A dowodów ,które miałeś przedstawić nadal brak... Typowe dla Ciebie, nudziarzu... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: Kłamstwo 04.10.11, 13:34 VIII przykazanie się tu kłania (nie mów fałszywego świadectwa przeciw blixniemu swemu) Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Kłamstwo 04.10.11, 14:44 niektorzy klamia w przeswiadczeniu, ze mowia prawde , oszol :) tak wiec w ich odczuciu nie klamia i nie lamia przykazania :) chcesz przyklady? kler katolicki jest mistrzem w wyginaniu przykazan ale ich nie lamaniu :) hheheh Odpowiedz Link Zgłoś