krzys00 13.08.04, 10:11 w zwiazku z rozpoczynajacymi sie dzis igrzyskami olimpijskimi pozwolilem sobie zalozyc ten watek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzys00 piekny poczatek siatkarzy 15.08.04, 09:31 po prostu zdemolowali serbow 3-0 Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: piekny poczatek siatkarzy 15.08.04, 09:37 pieknie! teraz Grecja, bedzie goraco :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Brawo Otylia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 10:58 Jakże spokojnie wygrała w porannych eliminacjach na nie swoim dystansie 400 m stylem zmiennym (a mimo to ustanowiła nowy rekord Polski). Oby dotrwała z formą do wieczora! I oby start w dwóch finałach nie wpłynął na wyniki! Trzymam kciuki za wieczór! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: no i jest pierwszy medal dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 19:36 Brawo! Trzymajmy kciuki za kolejny medal za 15 minut :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: no i jest drugi srebny medal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 20:23 Brawo! Skoro Otylia dzisiaj zdobyła dwa srebrne medale to nie ma innej możliwości - w środę będzie złoto! Odpowiedz Link Zgłoś
krzys00 ale to zeglarstwo jest nudne 16.08.04, 14:29 przeciez tam nic sie nie dzieje i jeszcze w dodatku beznadziejny komentator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: ale to zeglarstwo jest nudne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 14:37 Dodać należy, że tylko bierne żeglarstwo (przed telewizorem) jest nudne :-). Odpowiedz Link Zgłoś
krzys00 Re: ale to zeglarstwo jest nudne 16.08.04, 14:38 Gość portalu: Paweł napisał(a): > Dodać należy, że tylko bierne żeglarstwo (przed telewizorem) jest nudne :-). no wlasnie to mialem na mysli Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: ale to zeglarstwo jest nudne 16.08.04, 17:27 swoją drogą BADMINTON /przysłowiowa gra w paletkich jak ja to zwie/ też jest strasznie nudne /oczywscie oglądanie bo czym innym, jest sama gra-aktywna/ jUTRO GRECY!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Odwróćmy pytanie - a co jest ciekawe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 22:44 Apropos ciekawych w oglądaniu sportów to w sumie w TV ciekawe są: 1. Piłka nożna 2. Koszykówka 3. Siatkówka 4. Hokej ... i inne gry drużynowe 5. Skoki narciarskie 6. Kolarstwo (pewnie się nie wszyscy ze mną zgodzą ;-)) i tyle. Resztę lepiej uprawiać na żywo, a w TV oglądać tylko raz na cztery lata przy okazji olimpiady. Chyba, że o czymś zapomniałem? (mówię o relacjach "na żywo", a nie o skrótach jak np. w przypadku rajdów samochodowych). Jaka jest Wasza opinia na temat sportów, które warto oglądać w TV? Odpowiedz Link Zgłoś
egon17 Re: Odwróćmy pytanie - a co jest ciekawe? 16.08.04, 23:17 Gość portalu: Paweł napisał(a): > Jaka jest Wasza opinia na temat sportów, które warto oglądać w TV? Pływanie synchroniczne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzys00 publiczna TV do bani 16.08.04, 18:28 wlasnie przed chwila po raz 1254 powtarzali otylie w finalach plywania a wlasnie teraz po raz 982 powtarzaja mecz polska-serbia, kompletna amotorszczyzna TVP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: publiczna TV do bani IP: *.local.pl / 62.233.185.* 16.08.04, 20:41 Otylię to jeszcze rozumiem - w końcu zdobyła dla Polski dwa medale. Ale pokazywać w kółko siatkarzy - tego nie rozumiem, to w końcu dopiero pierwszy ich mecz. No cóż, abonament i tak trzeba płacić :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex PAULINA CHYLEWSKA DO BANI! IP: *.chello.pl 16.08.04, 21:09 Ta klientka mnie wk... Nie pasuje do działu sportu, przerywa fajnemu Kurzajewskiemu i ciągle, debilnie poprawia te kartki na stole!!! Niech wraca do roweru błażeja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: PAULINA CHYLEWSKA DO BANI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 22:46 Zgadzam się odnośnie nieprzygotowania i nerwowego poprawiania kartek. Niemniej jest ładna, a do tego ma dobrze kojarzące mi się imię ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: PAULINA CHYLEWSKA DO BANI! 16.08.04, 23:10 fajny Kurzajewski? przeciez on "chu..a słyszy" hahah Odpowiedz Link Zgłoś
krzys00 Re: publiczna TV do bani 17.08.04, 11:20 a teraz znow jezdziectwo pokazuja, podczas gdy polak sobie dobrze radzi w judo Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: ATENY 2004 19.08.04, 10:22 Jak mogłam tego nie napisać - dla Sylwii brawa również. Baby górą! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: ATENY 2004 19.08.04, 10:41 Jak to gdzieś napisali: "Dzień Kobiet w Atenach":-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk wpadki naszych komentatorów!~!!!!!!! IP: 80.51.254.* 26.08.04, 21:36 robiłem przegląd wiadomosci: sport.onet.pl/1,16,11,7369884,22031688,1166427,0,forum.html mnie najlepiej podoba dię wpadka z koniem, gimnastyczką i naszą flagą :DDD Ekstra hity naszych komentatorów:) - "Tamtym dawnym igrzyskom towarzyszyło wzywanie bogów nadaremno". - "Jego życie miało tragiczny przebieg. Zmarł" - "Proszę Państwa, zbliża się godzina 22. To znak, że musimy się przenieść do programu pierwszego" - "Zawodniczki startują w kategorii wiekowej do 58 kg" - "A teraz nasza flaga. Jak zawsze, czerwień na dole, biel na górze" - "Potem nasi kolarze wyjechali do Hiszpanii na mały renesans" - "Turek Mutlu to taki kieszonkowy Herkules" - "Zawodnik po wyścigu będzie musiał schłodzić swego konia" - "Dany będzie wykonywał rzut wolny, ale jeszcze poprawia sobie sprzęt" - "Ćwiczy w zwisie, bardzo ładnie obciągnięty" z zawodów gimnastycznych - "Wygrała tę walkę w taki sam sposób, w jaki przegrała poprzednią" - "Wybiegnijmy myślą wstecz" - "Ona tego ciężaru nie podniesie, to byłoby nielogiczne" - "Wiatr wieje w plecy tzn. wieje im w twarz, bo przecież płyną tyłem do przodu!" - "Polscy wioślarze są faworytami do medalu. Przynajmniej do złotego medalu" - "Trzeba będzie zagrać no nie w ruletkę, nie w pokera, ale va banque." - "Świderski dzisiaj jest wszędzie. Chyba klonuje się na boisku" - "Nie wiem czy jutro będzie możliwość wejścia na tzw. żywo" - "Longo mogłaby być matką trzech czwartych tego peletonu" - "Ale Australijka ucieka jak drapieżna barakuda gdzieś tam wokół rafy koralowej." - "i widzimy na trybunach najwięcej kibiców chińskich. Chińczyków w ogóle na świecie jest najwięcej, więc nic dziwnego proszę państwa..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Brawo Robert!!! Ale farsa ze strony TVP... n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 09:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: Brawo Robert!!! Ale farsa ze strony TVP... n/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 10:11 Hahaha, fajne to był. Mam Szaranowicza na słuchwkach, z Jóźwiekiem. Jezus Maria:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł "Ale dawaj, będę na nim gadać" :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 10:25 A Chylewska: "Uważaj, zaraz wchodzimy" Odpowiedz Link Zgłoś
krzys00 no i po olimpiadzie 30.08.04, 17:55 tak jakos dziwnie jest teraz jak sie ta olimpiada skonczyla, czlowiek sie przyzwyczail Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: no i po olimpiadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 20:34 No dokładnie, czegoś brakuje... Ale okay, igrzyska się skończyły to teraz chleba poproszę ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Właśnie tego szukałem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 17:47 Jeszcze raz dzięki Ci trójeczko :-). Końcówka jest de beściak! www.radio.com.pl/trojka/zd3/mp3/olimpijski_misz_masz.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: Właśnie tego szukałem! 02.09.04, 07:56 To ja tobie z kolei dziękuję. Super :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Inne fajne komentarze :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 23:42 Jest cały wątek na Gazeta.pl, jak znajdę to rzucę linka. Mój osobisty faworyt to Jerzy Góra, tworzył niezwykły klimat :D 1. "Jada. Caly peleton, kierownica kolo kierownicy, pedal kolo pedala" - Jerzy Góra. 2. "Pani Szewinska nie jest juz tak swieza w kroku, jak dawniej"- Bohdan Tomaszewski. 3. "Puscil Baka lewa strona" - Dariusz Szpakowski. 4. "Wszystko w rekach konia" - Jan Ciszewski przed decydujacym przejazdem Jana Kowalczyka w Moskwie. 5. "Sytuacja zmienila sie diametralnie o 360 stopni - Jacek Zemantowski 6. "W zespole wojskowych rozstrzelal sie Nyckowiak" - Jacek Luczak ("Gazeta Wielkopolska"). 7. "Miroslaw Trzeciak zdobyl gola po indywidualnej akcji calego zespolu" - Dariusz Szpakowski (TVP). 8. "Henryk Wardach to stary wyjadacz parkietów" - Maciej Henszel (radio). 9. "Wlodek Smolarek krazy jak elektron kolo jadra Zbyszka Bonka" - Dariusz Szpakowski (TVP). 10. "Swietlana Fomina jest bardzo doswiadczona i duzo daje" - trener Roman Haber. 11. "Jeszcze trzy ruchy i Wloszka bedzie szczesliwa" - Artur Szulc (TVP) o kajakarce Josefie Idem. 12. "Mówie panstwu, to jest naprawde niezwykla dziewczyna. Dwie ostatnie noce spedzila poza wioska" - Wlodzimierz Szaranowicz (TVP) o Otylii Jedrzejczak. 13. "Gol jest wtedy, kiedy pilka calym swoim obwodem przekroczy odleglosc równa obwodowi pilki" - Andrzej Zydorowicz (TVP). 14. "Do tej fazy, w której przegrywajacy przegrywa, mamy jeszcze troche czasu" - Dariusz Szpakowski (TVP). 15. "Franciszek Smuda zbyt radykalnie przeczyscil swój zespól" - Krzysztof Mrówka (Wizja Sport). 16. "Ten rok byl pelen wyrzeczen dla Renaty Mauer... W kwietniu wyszla za maz" - Janusz Uznanski (TVP). 17. "Trzeba wybrac: uroda albo sztanga. Pintusewicz wybrala te druga ewentualnosc" - Marek Józwik (TVP). 18. "Mówie Samprasowi, zeby mocniej liftowal pilke. Ale on mnie nie slucha. Ale jak ma mnie sluchac, skoro mnie nie slyszy" - Adam Choynowski (Eurosport). 19. "Grecy przy pilce, a konkretnie Warzycha" - Dariusz Szpakowski (TVP). 20. "Trzy lata temu na Igrzyskach w Barcelonie... Przepraszam - dwa lata temu" - Krzysztof Miklas (TVP), relacjonujacy podnoszenie ciezarów z IO w Atlancie w... 1996 r. 21. "Trzy minuty, czyli zatem okolo 100 sekund" - Jacek Laskowski (Canal+). 22. "Dostalem sygnal z Warszawy, ze maja juz panstwo obraz, wiec mozemy spokojnie we dwójke ogladac mecz" - Dariusz Szpakowski (TVP). 23. "Obronca wybil pilke na tak zwany przyslowiowy oslep" - Andrzej Zydorowicz (TVP). 24. "Wybil pilke na tak zwana pale" - Jan Tomaszewski (Wizja Sport). 25. "Szwedzi sa o tyle niebezpieczni, ze nie sa grozni" - Stanislaw Terlecki (TVP). 26. "Kamerun gral z ikra Boza" - Jerzy Klechta (TVP). 27. "Johann Cruyff dokonywal bardziej zmian taktycznych niz zmieniajacych taktyke zespolu" - Dariusz Szpakowski (TVP). 28. "Trener spojrzal na zegarek, zeby dac swoim podopiecznym ostatnie wskazówki" - Lukasz Pluciennik (Canal+). 29. "Kibiców szwedzkich nie ma zbyt duzo, ale za to nie grzesza uroda" - Andrzej Zydorowicz (TVP). 30. "Polscy wioslarze zdobyli na igrzyskach dziewiec medali: dziewiec srebrnych, dziewiec brazowych i dwa srebrne" - Artur Szulc (TVP). 31. "Jak panstwo widzicie, nic nie widac w tej mgle" - Edward Durda (Wizja Sport). 32. "Szczescie nie bylo zwierzchnikiem gospodarzy" - Grzegorz Milko (Canal+). 33. "Podziwiam jego skromne warunki fizyczne" - Dariusz Szpakowski (TVP). 34. "Popatrzmy na jego przytomnosc umyslu" - Dariusz Szpakowski (TVP). 35. "Siedzi kolo mnie juz od czterech lat trener Leszka Blanika" - Ireneusz Nawara (TVP). 36. "Pilkarz polewa sobie wode glowa" - Dariusz Szpakowski (TVP). 37. "Bergkamp trafil bramka w slupek" - Dariusz Szpakowski (TVP). 38. "Jest jak Szarmach, o którym mówilo sie kiedys, ze wsadzal glowe tam, gdzie inni bali sie wsadzic inne rzeczy...". "A konkretnie noge" - dialog pomiedzy Adamem Romanskim i Piotrem Sobczynskim (TVP). 39. "Polak zakonczyl rwanie, podobnie jak ci z panstwa, którzy ogladali nasze poprzednie wejscie" - Artur Szulc (TVP). 40. "Nie udalo sie to najpierw Sosinowi, który noga trafil w poprzeczke, a nastepnie Nicinskiemu, który glowa takze trafil... w poprzeczke" - Andrzej Szelag (TVP). 41. "Nie ukrywam: podgrzewam bebenek" - Artur Szulc (TVP). 42. "W poblizu jest jezioro Czterech Kantonów, wielki akwen, pofaldowany, z wielkimi górami" - Bogdan Chruscicki (Eurosport). 43. "Szurkowski to cudowne dziecko dwóch pedalów" - Bohdan Tomaszewski. 44. "Pasiaki remisuja w Oswiecimiu" - z meczu Cracovi (czyli "Pasy") i Unii Oswiecim. 45. "Widac wielkie ozywienie w kroku Lewandowskiego" - Bohdan Tomaszewski (radio) o biegu na 800 m z udzialem Stefana Lewandowskiego. 46. "Nogi pilkarzy sa ciezkie jak z waty" - Andrzej Zydorowicz (TVP). 47. "Ja z mieszanymi uczuciami podgladam panie" - Monika Lechowska (TVP). 48. "Jeszcze 18 sekund do konca Szweda Berqvista" - Andrzej Zydorowicz (TVP). 49. "Jest! Niemka traci glowe!" - Jaroslaw Idzi (radio) o pojedynku szpadzistek. 50. "Ellis, gdy gral w Denver, znakomicie czul sie w trumnie" - Wojciech Michalowicz w czasie meczu koszykówki (Wizja Sport). 51. "Mam nadzieje, ze po zamrozeniu pilkarz nadal bedzie nadawal sie do gry" - Andrzej Szelag (TVP). 52. "Zawisza Bydgoszcz to klub, który juz nie istnieje, wystepujac obecnie w IV lidze" - Andrzej Zydorowicz (TVP). 53. "Mozna to wyczytac z wyrazu twarzy konia, gdy jest zblizenie" - Wojciech Mickunas (TVP). 54. "Czarnoskóry Tetteh byl najjasniejsza postacia tego meczu" - Tomasz Sedzikowski (radio). 55. "Minuta doliczona do pierwszej polowy boiska" - Jacek Laskowski (Canal+). 56. "Oddajemy glos do studia, bo tam zacznie sie walka o zloto" - Wlodzimierz Szaranowicz (TVP). 57. "Nikt na swiecie nie bedzie przeciez pracowal za trzy tysiace zlotych" -Wlodzimierz Szaranowicz (TVP). 58. "Córka juz wie, który jest tata w sensie zuzla" - Dariusz Szpakowski (TVP). 59. "W drugiej polowie prawdopodobnie wejdzie na boisko dwóch pilkarzy, którzy do tej pory grali na lawce rezerwowych" - Dariusz Szpakowski (TVP). 60. "Zawodnik z numerem siedem to Irlandczyk. Wskazuje na to kolor jego wlosów" - Andrzej Kopyt (Polsat). 61. "Na boisko wszedl nierozgrzany Piecyk". 62. "Oto glówna bron Zaglebia: Malenki, Rudy, Saczek" - Jan Ciszewski, relacjonujac mecz Zaglebia Sosnowiec. 63. "Bracia-blizniacy Frank i Ronald de Boerowie, z których wiekszosc gra w Barcelonie" - Dariusz Szpakowski (TVP). 64. "U Nigeryjczyka blyskaja bialka spod oczu". 65. "Dobre okazje mozna policzyc na palcu". 66. "A teraz laczymy sie z magnetowidem". 67. "Brak wyczucia percepcji prawej nogi". 68. "Patrza, przecierajac szeroko oczy". 69. "Bez kompleksu dla rywala". 70. "Kontuzja, ale interwencja masarza nie jest jednak niezbedna". 71. "Jak oni musza sie meczyc w tym basenie! Jaka ta woda mokra!" - podczas zawodów plywackich Igrzysk Olimpijskich w Seulu '88. 72. "Dzien dobry panstwu. Ze stadionu Wembley wita Dariusz Ciszewski" -Dariusz Szpakowski (TVP). 73. "Manualne wlasciwosci nogi" - Jan Tomaszewski (TVP). 74. Przez kilkadziesiat minut meczu Dynamo Kijów - Bayern Monachium w 1975 r. Stefan Rzeszot (TVP) twierdzil, ze pilkarze Dynama sa graczami Bayernu i na odwrót. Zaiste, trudno bylo pomylic Franza Beckenbauera i Olega Blochina z jakimikolwiek pilkarzami... 75. Podczas meczu ZSRR - Wegry na Mundialu w Meksyku '86 Wojciech Zielinski (TVP) nie zauwazyl bramki dla ZSRR i do konca I polowy wdawal sie w dyskusje z rezultatem figurujacym na tablicy wyników. W II polowie usprawiedliwil sie - dziennikarze radzieccy podskoczyli z radosci i zaslonili mu widok. 76. "Montenegro Savicevic" - Dariusz Szpakowski (TVP), myslacy, ze slowo Montenegro, oznacza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Inne fajne komentarze :-) - c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 23:43 76. "Montenegro Savicevic" - Dariusz Szpakowski (TVP), myslacy, ze slowo Montenegro, oznaczajace narodowosc pilkarza (Czarnogórzec), jest jego imieniem. 77. "Wchloniety przez telefon" - Zdzislaw Zakrzewski (TVP), któremu peleton pomylil sie z telefonem. 78. "To nie byl blad - to byl wielblad" - Jan Tomaszewski (Wizja Sport). 79. "To nie byl strzal, to byl postrzal" - Roman Kolton (Polsat). 80. "Grzybowska jest juz bardzo zdemoralizowana" - Edward Durda (Eurosport). 81. "No, prosze: umierajacy Tonkow ruszyl za Garzellim" - Grzegorz Pajda (Eurosport). 82. "Carl Lewis przyjechal obejrzec mecz do Mediolanu" - Dariusz Szpakowski (TVP) na widok siedzacego na trybunie Marcela Desailly'ego. 83. "Nigeria" - Dariusz Szpakowski (TVP) na widok reprezentacji Nigru, paradujacej na ceremonii otwarcia Igrzysk Olimpijskich w Atlancie '96. 84. "Trener Belgów to ten pan w okularach na panstwa okularach" - Andrzej Zydorowicz (TVP). 85. "A teraz nowa konkurencja: repesaze" - Anna Popek (TVP). 86. "Popatrzmy wspólnie z telewizorami, jak koszykarze Zeptera zdobywali mistrzostwo Polski" - Dariusz Szpakowski (TVP). 87. "Niemcy opieraja swoje szanse na iluzorycznych argumentach, ze pilka jest okragla, a bramki sa dwie" - Andrzej Zydorowicz (TVP). 88. "Holyfield jest dzisiaj wolny jak keczup" - Andrzej Kostyra (Polsat). 89. "Marin jest jednak bardzo powolny. Przypomina wóz wypelniony kapusta" - Andrzej Kostyra (Polsat). 90. "Nie znam jezyka brazylijskiego" - Piotr Debowski (TVP). 91. "Na pomoscie mamy podsluch" - Maciej Starowicz (TVP). 92. "Z dziesiatka Tomasz Dziubinski, który podobnie jak przed dwoma tygodniami gra w pierwszym spotkaniu" - Andrzej Zydorowicz (TVP). 93. "Mecz Panathinaikosu z Olympiakosem, czyli swietna wojna" - Dariusz Szpakowski (TVP). 94. "Banasik... Banaszak... Banasiak konkretnie" - Hubert Kwinta (TVP). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Kurcze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 23:50 Właściwie to wrzuciłem tutaj to co dostałem mailem jeszcze zanim je przeczytałem, okazuje się, że to nie z olimpiady tylko wcześniejsze :-(. No, ale też fajne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Te są aktualne :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 00:20 95. "Eskimosi byli pionierami kajakarstwa górskiego, w tych swoich skórzanych łodziach, po spienionych rzekach" 96. "Duńczycy doganiają Rosjan, którzy ścigają Duńczyków."(Kajetan Broniewski) 97. "Mówił trenerowi, że od dłuższego czasu jechał bez powietrza w prawym kole" (kolarstwo) 98. "Wiatr wieje w plecy tzn. wieje im w twarz, bo przecież płyną tyłem do przodu!" 99. "W judo chodzi o to, żeby pokonać przeciwnika" 100. "Za parę dni Otylia Jędrzejczak obchodzić będzie dwudzieste czwarte urodziny. Niech ta liczba - dwadzieścia jeden, będzie dobrym omenem dla całej polskiej reprezentacji” (M. Kurzajewski) Powrót do góry charm_fizyka Dołączył: 22 Cze 2004 Posty: 64 Skąd: katowice Wysłany: 02 Wrz 2004 11:46 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- "I już wyczytany Koreańczyk na kółkach" (gimnastyka) "No i cztery lata przygotowań poszły... w gwizdek" (po nieudanym skoku do wody Chińczyków ) "Wiemy jak wygląda Norweżka - z przodu z tyłu, z boku, no bardzo ładnie, fajnie tak pije wodę z bidonu na prostej, a potem wjeżdża do lasu" (J. Góra – po dłuższym pokazywaniu prowadzącej Norweżki – kolarstwo górskie) "W tej chwili, że się tak wyrażę, zaliczonych mamy 17 zawodniczek" "Nabrała trochę wagi, taka mamuśka się z niej zrobiła" (o Marion Jones) "Maja! Maja! Gdzie jesteś?! Dlaczego nie wyjeżdża z lasu?! Powinna się wyłonić z lasu, bo skąd ma się niby wyłonić...?" "Spójrzmy na te piękne czerwone rowery Polek, kiedyś w dzieciństwie też chciałem mieć czerwony rower" (J. Góra) "Olimpiada już z górki, ale nam z medalami nadal pod górkę, ale na torze kajakarskim woda jest płaska więc może tutaj nam się uda coś zdobyć" "Rosjanki osiągnęły szczyt w niewłaściwym miejscu, w niewłaściwym czasie i właściwie zupełnie niepotrzebnie" "Wypieści ją, wycałuje, czule do niej szepnie a ona zrobi co on zechce" (siatkówka) "Mokronowska to 33-letnia zawodniczka, będzie się powoli kończyć" "I widzimy na trybunach najwięcej kibiców chińskich. Chińczyków w ogóle na świecie jest najwięcej, więc nic dziwnego proszę państwa..." (tenis stołowy) "..podniósł się poziom w jej kategorii wiekowej" (Paulina Chylewska – po starcie Aleksandry Klejnowskiej w podnoszeniu ciężarów w kategorii do 58 kg) "A teraz nasza flaga. Jak zawsze, czerwień na dole, biel na górze" (Michał Olszański) "Longo mogłaby być matką trzech czwartych tego peletonu" (Jerzy Góra) "Oprócz lekkiego rozruchu będziecie też na pewno śpiewać 100lat swojemu kolegowi" (Paulina Chylewska) "W oddali widać stare starożytności" (Jerzy Góra) "Błyskawicznie przełączamy się teraz z programu pierwszego na jedynkę". (Paulina Chylewska) "Ależ ten Niemiec (o Stefanie Nimke) ma długie ręce na tej kierownicy...A ta kierownica jakaś dziwna, jakby przymocowana do końca koła" (Jerzy Góra) "...stres miał tak skondensowany w oczach, że aż kapało" (W. Szaranowicz o I. Tikhonie w konkursie rzutu młotem) "Kenijkę łatwo rozpoznać. Biegnie z taką fryzurą na głowie" (P. Babiarz) "Specjalista: - O dziwo, grzbieciści nie używają "skóry rekina", pływają w spodenkach. Babiarz: - Z czym to jest związane? Spec: - Nie wiem" (eliminacje 100 m grzbietem) "Uścisnął mu tam oczy Ignaczak - jak on to widział" (siatkówka Polska – Serbia i Czarnogóra) "...straszliwy wiatr, porywa papiery, przewraca krzesła, porywa głowy...yyy...kapelusze" (M. Szewczyk – jeździectwo) "Adam Nelson....wysoki...182 cm wzrostu.." "Manuel Martinez...niewysoki...185 cm wzrostu..." (W. Szaranowicza teoria względności w pchnięciu kulą) "Opowiem państwu co się dzieje poza kadrem, bo siedzący Chińczycy pewnie nie wszystkich interesują..." "Wszystko się może zdziać!! Oj wszystko się może zdziać... to znaczy zdarzyć!" (podniecony komentator – bieg na 10 km) "Gebresselsiee biegnie już na ostatnich nogach" (lekkoatletyka) "Biegł nawet szybko, ale za mało do góry" (na temat skoku G. Sposoba) "Na mecie Karlo Kuret zdjął czapkę i oddał czoło Mateuszowi Kusznierewiczowi." (Waldemar Heflich) "Aby móc startować w żeglarstwie trzeba mieć środki na maszt i wiatr... yyyy... oczywiście żagiel" (żeglarstwo) "W tym wyścigu startuje wiele gigantów... każdy z nich ma bowiem 2 metry i 20 setnych sekundy" (P. Babiarz – pływanie) "A teraz rosyjski Gruzin polskiego pochodzenia" (Eurosport) "Jedzie egzotyczna para. Oczywiście nie chodzi o Hiszpana" (kolarstwo torowe – rywalizują zawodnicy Korei i Hiszpanii) "...będzie faworytką obok Greczki" (M. Jóźwik – przed finałem 400 m przez płotki kobiet) "I teraz widzicie państwo – to jest właśnie najszybciej biegnąca cyfra." (P. Babiarz - komentując pojawiające się na ekranie statystyki z numerami startowymi najszybciej biegnących zawodniczek w maratonie) "Przepraszam, ze Państwa zanudzam (...), ale to bardzo ciekawe....." "Rzut młotem jako tradycja rodzinna samurajska" (M. Jóźwik o japońskim młociarzu) "Obie jako jedne z trzech skoczyły tą wysokość" (po eliminacjach w skoku o tyczce kobiet) "Sprint to bardzo ciekawa konkurencja. Przez trzy okrążenia dzieje się niewiele się dzieje. Ale potem jest nagły skok adrenaliny. Nie wiem jak państwo, ale ja tak mam" (J. Góra) "Rekordów w biegu nie bije się z biegu, w sensie: z marszu" (M. Jóźwik) "Wygląda jak półtora nieszczęścia i skacze podobnie....hmmm.. to znaczy skacze jak półtorej zawodniczki" (W. Szaranowicz o Fieofanowej w skoku o tyczce) "Alieksiej Lesniczy, chyba raczej Gajowy, bo był zupełnie tutaj niewidoczny" (W. Szaranowicz – skok wzwyż) "Wspaniały serw Polaka chociaż nie trafił w piłeczkę" (tenis) "Igrzyska zaczynały się od modłów...i wzywania imienia bogów nadaremno" (Szaranowicz na otwarciu) "Proszę się nie obawiać. Mateusz ma kamizelkę ratunkową i w dodatku świetnie pływa. Na pewno nic mu się nie stanie" (po tym jak po ostatnim wyścigu Kusznierewicz z radości wskoczył do wody). "Frekwencja pracy jego ramion jest dużo mniejsza" (Kajetan Broniewski) Przemysław Babiarz: "Jeśli się państwo dobrze przypatrzą, chociaż przez chwilę, dokładnie w pracę rąk pływaczek to zobaczycie, że ta praca jest dosyć szybka" "I Filipińczyk Mendoza. Ma takie nietypowe, łacińskie nazwisko" "Ta zawodniczka ma tak długie i skomplikowane nazwisko, że nie zaryzykuję wymieniania go" "Jednocześnie dotknęli ściany...Brytyjczyk uczynił to szybciej" "Te chorągiewki fruwają na twarz zawodnikom..." "To ranne wstawanie dwa razy dziennie..." Włodzimierz Szaranowicz: "Aj, znakomity początek, prawie półfalstart!" "Jego życie miało tragiczny przebieg. Zmarł." "W tej dyscyplinie Jamajka straciła prymat i jakby też dziewictwo." "Maszeruje Cypr - Grecy witają oklaskami. Nie dzieje się tam najlepiej, ale ostatnio wykonano kilka gestów pokojowych. Wyspę nawiedziły trzęsienie ziemi, huragan itd." "Jedną z zawodniczek w reprezentacji Afganistanu jest kobieta" Janusz Góra: "Ta pozycja 24 aż bije mi z ekranu monitora, aż muszę mrużyć oczy" "Zawodnicy dojadą na końcową metę" "Jest 20 min. po godz. 13, czyli jakby szczytowy moment południa" "Próbki moczu dopiero po pół roku zabierane są do obrabiania. Myślę, że nieładnie się wyraziłem, ale to jest istotna informacja." "Asfalt jest tak gorący, że ja (komentator) postawiłem nogę na asfalcie, i od razu schowałem ją do sandała. Kolarzy też gorący asfalt piecze w pięty, dlatego tak szybko pedałują..." Peleton kolarski przejeżdża koło pałacu królewskiego w Atenach: - Pałac królewski... (30 sekund ciszy) - Król był wypędzony z Grecji... - Król Konstanty... - Dobry żeglarz... - A dzisiaj nie było wyścigów ż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ATENY 2004 IP: *.158.114.57.Dial1.Chicago1.Level3.net 11.09.04, 02:01 teraz czas na niepełnosprawnych ... trzymajcie kciuki za karoline hamer Odpowiedz Link Zgłoś