20.03.11, 10:15
Lolek - mały chłopiec w przedwojennym filcowym szkolnym mundurku i w berecie na głowie. To maskotka przedstawiająca Karola Wojtyłę z czasów, gdy był chłopcem. Trafi do dzieci uczestniczących w programie kwietniowych obchodów rocznicy śmierci Jana Pawła II, a także do zgromadzonych na pl. Piłsudskiego w rocznicę śmierci naszego papieża oraz do uczestników konkursów poświęconych Karolowi Wojtyle. - Na razie mamy 200 Lolków, ale cały czas są szyte - mówi Adrian Sinkowski, rzecznik Centrum.

Projekt jest dla sześciolatków, urodzonych w roku śmierci papieża. Impreza Most Pokoleniowy, odbędzie się na pl. Piłsudskiego w dniach 1 - 3 kwietnia, w czasie obchodów rocznicy śmierci Jana Pawła II. Realizowana będzie w 60 warszawskich szkołach i przedszkolach.

Brakuje mi szpileczek w komplecie z laleczką.
Obserwuj wątek
    • jotkajot49 Re: voodoo 20.03.11, 10:27
      >To maskotka przedstawiająca Karola Wojtyłę z czasów, gdy był chłopcem. Trafi do dzieci...

Ośmieszanie tego faceta leci pełną parą.

>Na razie mamy 200 Lolków, ale cały czas są szyte - mówi...

Już widzę jak chłopaki grają tym w "zośkę".
    • kotekali Re: voodoo 20.03.11, 10:44
      wlasnie zawital tu pewien czarny pod nickiem archidiecezja....oczywiscie jest zszokowany "glupotami" jakie tu sa wypisywane....nastepny sie z choinki urwal....u niego 99% czarnych to normalni ludzie....widocznie ten 1% procent te szumowiny co od srodka ryja i daja nam powod do pisania...pozdrawiam wszystkich rebeliantow :)
      • kotekali Re: voodoo 20.03.11, 14:17
        sprostowanie....okazalo sie , ze archidiecezja to tylko lektor....poslugacz w jednej z poznanskich boznic katolickich...
      • strikemaster Re: voodoo 20.03.11, 16:50
        Niemożliwe, wg. Raportu Jay'a w samym USA w latach 2002-2005 ujawniono 4100 księży katolickich - pedofili, co daje 4% ogółu księży pracujących w badanym okresie. Później do pedofilii przyznało się 4800 księży obecnie pracujących, co daje 12%. Skąd bierze sie 1% skoro samych ujawnionych pedofili jest kilkanaście razy wiecej?
        • smarek12 Re: voodoo 20.03.11, 17:02
          Wierzcholek gory lodowej...
        • feel_good_inc Re: voodoo 21.03.11, 09:58
          strikemaster napisał:
          > Niemożliwe, wg. Raportu Jay'a w samym USA w latach 2002-2005 ujawniono 4100 ksi
          > ęży katolickich - pedofili, co daje 4% ogółu księży pracujących w badanym okres
          > ie. Później do pedofilii przyznało się 4800 księży obecnie pracujących, co daje
          > 12%.

[citation needed]
          Bo bez linków tak można sobie rzucać, a info jeżeli prawdziwe to bardzo ciekawe.
          • strikemaster Re: voodoo 21.03.11, 10:38
            Żeby Ci się nawet do Wiki nie chciało zajrzeć?

The 4,392 priests who were accused amount to approximately four percent of the 109,694 priests in active ministry during that time.

O liczbie ponad 4800 księży aktualnie pracujących, którzy przyznali się do pedofilii informowały nawet polskie media kilka lat temu, nie wiem, czy uda sie teraz znaleźć te publikacje.
            • feel_good_inc Re: voodoo 21.03.11, 11:27
              strikemaster napisał:
              > Żeby Ci się nawet do Wiki nie chciało zajrzeć?
              >
              > The 4,392 priests who were accused amount to approximately four percent of t
              > he 109,694 priests in active ministry during that time.

>
              > O liczbie ponad 4800 księży aktualnie pracujących, którzy przyznali się do pedo
              > filii informowały nawet polskie media kilka lat temu, nie wiem, czy uda sie ter
              > az znaleźć te publikacje.

No właśnie o tych 4800 co się przyznali mi chodzi. Bo takiej informacji znaleć nigdzie nie mogę.
              • strikemaster Re: voodoo 21.03.11, 11:30
                > No właśnie o tych 4800 co się przyznali mi chodzi. Bo takiej informacji znaleć
                > nigdzie nie mogę.

W tej chwili nie mam za bardzo warunków do długich poszukiwań. Chodziło o ugodę, na którą poszło ponad 4800 księży w USA w sprawach pedofilskich.
    • kotekali Re: voodoo 20.03.11, 10:47
      cwany sposob na indoktrynacje dzieci...kiedy sie to skonczy....kto za te lolki placi? zwykli ludzie zyja biednie a oni im lolki wciskaja...kiedy bedzie mozna zaprowadzic dziecko do przedszkola ze swiadomoscia, ze jest bezpieczne? ...
    • kuk_krakauer Re: voodoo 20.03.11, 11:21
      Brakuje mi szpileczek w komplecie z laleczką.

Kryzys. Szpileczki dokupują rodzice we własnym zakresie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka