Dodaj do ulubionych

Wiara Duńczyków- relig spustosz spow przez Lutra

03.06.11, 13:58
www.ekumenizm.pl/content/article/20110601183616658.htm
- Kraje które sie sprotestatyzowały szybciej się zlaicyzowały i zateizowały. Wniosek? tylko wiara katolicka jest trwała
Obserwuj wątek
    • strikemaster Re: Wiara Duńczyków- relig spustosz spow przez Lu 03.06.11, 14:02
      > - Kraje które sie sprotestatyzowały szybciej się zlaicyzowały i zateizowały.

No i kilty się szybciej przyjęły. Wniosek? Protestantyzm sprawia, że życie staje się wygodniejsze.
    • kolter-xxl Re: Wiara Duńczyków- relig spustosz spow przez Lu 05.06.11, 21:45
      oszolom-z-radia-maryja napisał:

> - Kraje które sie sprotestatyzowały szybciej się zlaicyzowały i zateizowały. Wn
      > iosek? tylko wiara katolicka jest trwała

Wniosek jest prosty ; nikt nie chce w krajach cywilizowanych zapieprzać na darmozjadów w sukienkach .
    • kotekali Re: Wiara Duńczyków- relig spustosz spow przez Lu 05.06.11, 22:02
      ja chce do Danii ! :)
      • kolter-xxl Re: Wiara Duńczyków- relig spustosz spow przez Lu 05.06.11, 22:04
        kotekali napisał:

> ja chce do Danii ! :)

Wysokie podatki i paskudne baby .
        • oszolom-z-radia-maryja Re: Wiara Duńczyków- relig spustosz spow przez Lu 06.06.11, 11:29
          ojej, nie wiedziałem że raczył mi odpowiedzieć sam pan "prezydęt Komorowski, łonczem siem w bulu i nadzeji z panem " z powodu kaszaloctwa duńskich kobiet
    • seth.destructor Oczywiście, że jest trwała 05.06.11, 22:25
      Inkorporuje bowiem wierzenia różnych innych religii. Monoteizm z judaizmu, politeizm z pogaństwa, Trójca z hinduizmu, obrzędy w zależności od regionu. Różnego rodzaju sondaże wskazują, że tzw. katolicy wierzą w różne dogmaty spoza katolicyzmu (np. reinkarnację albo moc aniołów) a nie wierzą w doktryny katolickie (istnienie Szatana, piekła).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka