l.george.l 22.10.11, 12:15 Dobry tekst na temat katolickich podłości www.racjonalista.pl/kk.php/s,7469 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voxave Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 22.10.11, 12:52 Nie tylko katolickiej podłości----ludzkiej głupoty i podłości---matki przdłużaja agnonie swoich dzieci nie dla dziercka ale dla siebie, aby cierpiec nie dzisiaj,ale poźniej,czyli siebie maja na myśli. Zona przedłuża zycie męża nie dla niego ale dla siebie, aby odsunąć cierpienie jak najdalej .to finansowe też :) Jakies niezrozumienie istoty rzeczy tu panuje........albo wyrachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 22.10.11, 14:44 voxave napisała: > Nie tylko katolickiej podłości----ludzkiej głupoty i podłości---matki przdłużaj > a agnonie swoich dzieci nie dla dziercka ale dla siebie, aby cierpiec nie dzisi > aj,ale poźniej,czyli siebie maja na myśli. > Zona przedłuża zycie męża nie dla niego ale dla siebie, aby odsunąć cierpienie > jak najdalej .to finansowe też :) > Jakies niezrozumienie istoty rzeczy tu panuje........albo wyrachowanie. Z tych twoich słów wynika że nie masz rodziny jesteś samotna lub co gorsza samolubna. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 22.10.11, 14:59 maniuś , najpierw przeczytaj podany tekst a potem cos powiedz zgraja nawiedzonych katabasow to napewno nie rodzina...to cos co nasyla szatan by tej rodzinie jeszcze bardziej dokuczyc Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 22.10.11, 16:51 kotekali napisał: > maniuś , najpierw przeczytaj podany tekst a potem cos powiedz > zgraja nawiedzonych katabasow to napewno nie rodzina...to cos co nasyla szatan > by tej rodzinie jeszcze bardziej dokuczyc Odwal się capie. Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 22.10.11, 18:56 Jeżeli chodzi o rodzicielstwo. Tak,samolubnie utrzymywałabym przy życiu swoje dziecko w nadziej że ono jednak przeżyje,bo wszystko się może zdarzyć. Tak,utrzymywałabym przy życiu bo kocham tak mocno,że nie wyobrażam sobie jak mogłabym żyć bez tego dziecka które tak kocham. Poza tym uważam że są bóle o wiele gorsze niż ten fizyczny. Ten fizyczny zdarza się każdemu i to jest nie do uniknięcia. Pragnieniem każdego rodzica jest jednak to aby dziecko żyło,bo życie jest wiele warte,nawet kiedy może się wydawać co poniektórym że tak nie jest.Nie mogę sobie wyobrazić życia w którym zabrakło by któregoś z moich dzieci. To są w ogóle trudne tematy. Miłość do dziecka to jest coś tak wyjątkowego,że nie sposób opisać jak bardzo ważne dla rodzica aby ono żyło/przeżyło. Dziecko to nie pies o którym mowa,uśpijmy żeby się nie męczył. Bo to nie jest naturalne aby rodzice przeżywali swoje dzieci. To ma być odwrotnie. Własna śmierć nie jest tak straszna jak śmierć dziecka. Nie zgodziłabym się na eutanazję dziecka,bo czasami życie obiera niespodziewane scenariusze,a rodzić nie chce tracić nadziej i nie straci dopóki dziecko żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 22.10.11, 19:06 Czubata--potwierdzilas swoja zarliwa wypowiedzia to co ja zasygnalizowalam.Dla nas, dla matek jest wazne aby to nieszczęscie zyło--a to nieszczęście może już odwrócilo głowę.......i chce odejśc a my z egoizmu mu nie pozwalamy.Na tych naszych bólach i rozterkach żeruja inni. Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 22.10.11, 19:50 .i chce odejśc a my z egoizmu mu nie pozwalamy.Na tych nas > zych bólach i rozterkach żeruja inni. Dopóki nie odeszło samo, nie możemy wiedzieć na pewno że odejdzie. Przykład może niestosowny,ale psu mojemu nie dawano nadziej na życie,rozsądek podpowiadał uśpić,niech nie cierpi,a cierpiał bardzo. I patrz,nieoczekiwanie przeżył i żyje nadal.Bo nie zdecydowałam się na uśpienie. To porównanie może jest nie na miejscu,ale unaocznia o ile więcej warte jest życie dziecka. A dla rodziców jest warte wszystkiego.Nawet dziecka bólu,bo może się okazać że on minie bezpowrotnie a dziecko będzie żyło,a dziecko które cierpi w wieku niemowlęcym, nie będzie nawet o tym pamiętać. Tu nie ma o czym dyskutować, gdyby mi doradzano eutanazję dziecka w "normalnym" szpitalu,to sama przeniosłabym dzieciaka do szpitala katolickiego,muzułmańskiego,buddyjskiego i wszędzie tam gdzie dawaliby nadzieję na jego przeżycie. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 24.10.11, 11:49 > Dziecko to nie pies o k > tórym mowa,uśpijmy żeby się nie męczył Nawiedzeni ateiści tego nie rozumieją... Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 24.10.11, 12:01 chasydzie ! obys nie doswiadczyl bolesnej choroby! obys nie wyl - zeby ciebie dobili :/ swoje poglady stosuj do siebie i rob je sobie chasydzie sobie samemu i takim jak ty ! to twoja sprawa co chcesz sobie zrobic i nikomu nic do tego...i na odrwot ! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 09.01.12, 22:50 chasyd_666 napisał: > > Dziecko to nie pies o k > > tórym mowa,uśpijmy żeby się nie męczył > > Nawiedzeni ateiści tego nie rozumieją... Nawiedzony religiant nie pozwoli komuś umrzeć choćby go o to błagał sraj,ąc z bólu . Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 23.10.11, 12:00 maniuś , capem okresla kogos innego niz ja , jeszcem za mlody i mozg mi pracuje za szybko :) ty pasujesz w sam raz na capa :) i toi nienawistnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 22.10.11, 13:05 jak najdalej od oszolomow... Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 22.10.11, 19:05 tu wcale nie chodzi o reklamę ludziska,ale o faktyczną miłość do dziecka i wiarę w sens jego życia. Każdy rodzic takową posiada, nie ważne czy katolik czy baptysta.Ten wątek jest okrutny. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 22.10.11, 19:30 ferro2 napisała: - uwazam, ze kazda matka bedzie do konca walczyc o swoje dziecko, tak samo zrobilabmy ja, kto nie ma dziei, nie zrozumie tego. To fakt ateiści nie mają żadnej nadziei ( po prostu są beznadziejni ) Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 22.10.11, 19:35 mysle, ze dopoki jest nawet mala iskierka nadziei, trzeba walczyc,dla mnie nie ma innej opcjii. Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 22.10.11, 20:14 ferro2 napisała: > mysle, ze dopoki jest nawet mala iskierka nadziei, trzeba walczyc,dla mnie nie > ma innej opcjii. Dla mnie też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 23.10.11, 05:48 Może i wam kiedyś zdarzy się być po drugiej stronie, czego wam nie życzę. Może będziecie bez kontaktu ze światem, bez możliwości wyżebrania skrócenia męki, w upodleniu, w cierpieniu tak strasznym, ze większego wyobrazić sobie nie można. I niech ten czas trwa, a wasi bliscy niech się "cieszą" waszą obecnością. Czy tak trudno sobie wyobrazić, że istnieje druga strona? Ta religia to religia zła absolutnego, bo cierpienie sprowadziła do rangi celu, do którego należy dążyć. Nie wypada mi życzyć wam w obfitości niczego innego niż to, co wam funduje wasza ideologia. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 24.10.11, 11:48 > Ta religia to religia zła absolutnego, bo cierpienie sprowadziła do rangi celu, > do którego należy dążyć. Bredzisz jak zwykle... To ateizm jest taką "religią" :) Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Intelektualny gejzer :) 25.10.11, 22:18 chasyd_666 napisał: > > Ta religia to religia zła absolutnego, > > bo cierpienie sprowadziła do rangi celu, > > do którego należy dążyć. > > Bredzisz jak zwykle... > To ateizm jest taką "religią" :) Brak religii jest religią? :) Czy Ty wiesz, co mówisz? A czy wiesz, co to jest logika? Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Intelektualny gejzer :) 25.10.11, 23:14 gdyby chasyd uzywal swojej logiki do zarzadzaniem czegokolwiek co realnie istnieje to doprowadzilby to upadku :) Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Intelektualny gejzer :) 26.10.11, 21:43 grgkh napisał: > Brak religii jest religią? :) Czy Ty wiesz, co mówisz? A czy wiesz, co to jest > logika? Jak zwykle masz problemy z logiką... Zignorowałeś cudzysłów...Znów potwierdzasz swoją głupotę... A teraz udowodnij swój zarzut : > Ta religia to religia zła absolutnego, bo cierpienie sprowadziła do rangi celu, > do którego należy dążyć. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Intelektualny gejzer :) 27.10.11, 00:36 chasyd_666 napisał: > grgkh napisał: > > > Brak religii jest religią? :) Czy Ty wiesz, co mówisz? > > A czy wiesz, co to jest logika? > > Jak zwykle masz problemy z logiką... Zignorowałeś cudzysłów...Znów potwierdzasz > swoją głupotę... Ja pisałem bez cudzysłowów. No i nie znam definicji religii w cudzysłowie. Czy mógłbyś mi przybliżyć, co pod tym kryje się u ciebie? Tylko już normalnie, bez wykrętów, obelg i kiwania. > A teraz udowodnij swój zarzut : > > Ta religia to religia zła absolutnego, bo cierpienie sprowadziła do rangi > > celu, do którego należy dążyć. Cudownie. Lubię, gdy namawiasz mnie do szerzenia prawdy. I z przyjemnością spełniam Twoja prośbę. Ewolucja wytworzyła dwa mechanizmy sprzyjające przetrwaniu - kwalifikowanie czegoś jako dobre (przyjemne) i złe (wywołujące ból, cierpienie). To drugie ma z założenia (tak jest u WSZYSTKICH organizmów żywych, które mogą odczuwać cierpienie) odstraszać od tego, co jest dla danego osobnika szkodliwe. Taki jest źródło powstania bólu. Po to on się nam zdarza. Tymczasem jedna z ideologii władzy umyśliła sobie, że u części populacji ludzkiej (a chciała, by u wszystkich tak było) z bólu i cierpienia uczyni coś, do czego ci biedacy będą dążyć. Dzięki temu lubiący cierpieć i gloryfikujący cierpienie staną się pokornymi, nie czującymi wykorzystywania i spychania na samo dno egzystencji niewolnikami. To wynaturzenie dawało wykorzystującym możliwość czerpania korzyści z niewolniczej zależności otumanionych. Czy wiesz, co to za ideologia? Ciepło, ciepło... Dobrze, zgadłeś. To jest oparty na pięknych założeniach chrześcijańskich katolicyzm. ;) Koniec dowodu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Intelektualny gejzer :) 29.10.11, 14:39 grgkh napisał: > > nie znam definicji religii w cudzysłowie. To po co się głupio wymądrzasz ?... Czy > mógłbyś mi przybliżyć, co pod tym kryje się u ciebie? Trzeba było pytać zanim rzuciłeś insynuację... A tak znów wyszedłeś na idiotę... > Tymczasem jedna z ideologii władzy umyśliła sobie, że u części populacji ludzki > ej (a chciała, by u wszystkich tak było) z bólu i cierpienia uczyni coś, do cze > go ci biedacy będą dążyć. To nie dowód, a ciąg dalszy twoich nawiedzonych bredni... Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Intelektualny gejzer :) 29.10.11, 19:10 chasyd_666 napisał: > grgkh napisał: > > nie znam definicji religii w cudzysłowie. > > To po co się głupio wymądrzasz ?... Pytam, bo sprawa jest niejednoznaczna. Kulturalny rozmówca wyjasnia i jest ok. > Czy > > mógłbyś mi przybliżyć, co pod tym kryje się u ciebie? > > Trzeba było pytać zanim rzuciłeś insynuację... Pytam, czy dobrze zgaduję. Jesteś sprzeczny. Sugerujesz, że powinienem pytać, ale kwestionujesz zasadność mojego pytania. Znów piłeś, bo nie piszesz logicznie? > A tak znów wyszedłeś na idiotę... Nie musisz być aż tak samokrytyczny. Szedłem, żeby sobie na forum porozmawiać. W takich oklicznosciach nie wiadomo na kogo się trafi. > > Tymczasem jedna z ideologii władzy umyśliła sobie, > > że u części populacji ludzkiej (a chciała, by u wszystkich tak było) > > z bólu i cierpienia uczyni coś, do czego ci biedacy będą dążyć. > > To nie dowód, a ciąg dalszy twoich nawiedzonych bredni... Dla mnie to jest dowodem. Pytałeś przecież o MÓJ dowód. Ty wcale go nie musisz uznawać. Poza tym proszę Cię o więcej kultury. Okazywanie jej braku szkodzi idei, której bronisz. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Intelektualny gejzer :) 01.11.11, 21:03 > Dla mnie to jest dowodem. Pytałeś przecież o MÓJ dowód Tak ,w twoim urojonym świecie antylogiki jest to "dowód"... :) Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Intelektualny gejzer :) 01.11.11, 21:23 chasyd_666 napisał: > > Dla mnie to jest dowodem. Pytałeś przecież o MÓJ dowód > > Tak ,w twoim urojonym świecie antylogiki jest to "dowód"... :) Przyznałeś więc, że ta treść istnieje. A wcześniej Ci się "wydawało", że go nie ma. Cóż za błyskawiczna zmiana poglądów. Racz się zaznajomić z jego zawartością i spróbować obalić. Jeśli nie podołasz, to znaczyć będzie, że jest on prawidłowy i wniosek z niego wypływający jest prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Intelektualny gejzer :) 12.11.11, 19:26 > > Tak ,w twoim urojonym świecie antylogiki jest to "dowód"... :) > > Przyznałeś więc, że ta treść istnieje Istnieje w twoim urojonym świecie . A że nie ma nic wspólnego z logiką ? A co to za różnica dla grgkh ?!... :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Intelektualny gejzer :) 14.11.11, 06:26 Każda religia jest psychicznym urojeniem---na nim przebiegle istoty robia interesy finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Intelektualny gejzer :) 14.11.11, 21:35 voxave napisała: > Każda religia jest psychicznym urojeniem Czy każda wiara jest urojeniem ?... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Intelektualny gejzer :) 09.01.12, 22:57 chasyd_666 napisał: > voxave napisała: > > > Każda religia jest psychicznym urojeniem > > Czy każda wiara jest urojeniem ?... Twoja na pewno !! chory na antysemityzm kretynie , broniąc tu nauk żydowskich proroków :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Intelektualny gejzer :) 10.01.12, 13:20 chasyd_666 napisał: > Czy każda wiara jest urojeniem ?... Tak.Przyjmujesz do wiadomości coś,czego nie możesz zobaczyć,usłyszeć,polizać lub dotknąć. Dzieci wierzą w istnienie bajkowych postaci i Mikołaja dającego prezenty.Potem z tego wyrastają. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Intelektualny gejzer :) 14.11.11, 17:03 chasyd_666 napisał: > > > Tak ,w twoim urojonym świecie antylogiki jest to "dowód"... :) > > > > Przyznałeś więc, że ta treść istnieje > > Istnieje w twoim urojonym świecie . A że nie ma nic wspólnego z logiką ? > A co to za różnica dla grgkh ?!... :))))))) Zadziwia mnie to, jak bardzo wydaje Ci się, że czytają nas ludzie tak głupi, że dadzą się nabrać na proponowaną przez Ciebie jakość Twoich odpowiedzi. Jaka ona jest, to ocenią sami. Ja niczego nie będę sugerował. A Ty pisz dalej tak, jak pisałeś do tej pory. Pisz jakościowo tak samo "wysoko". Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Intelektualny gejzer :) 14.11.11, 21:33 grgkh napisał: > Zadziwia mnie to, jak bardzo wydaje Ci się, że czytają nas ludzie tak głupi, że > dadzą się nabrać na proponowaną przez Ciebie jakość Twoich odpowiedzi. Zadziwia mnie jak widzisz wszystko na opak... Przecież to Ty liczysz na głupotę czytelników ,pisząc swoje grafomańskie brednie... Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 23.10.11, 12:02 maniuś :) aleś ty mądry :) Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 23.10.11, 12:06 kotekali napisał: > maniuś :) aleś ty mądry :) Czy do ciebie nie dociera ! odwal się Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 23.10.11, 12:16 to tak się przekazuje znak pokoju maniuś? przeciez dzisiaj niedziela maniuś , pewnie w bożnicy jeszcze ty nie był:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 09.01.12, 22:43 skomar102 napisał: > ferro2 napisała: > - uwazam, ze kazda matka bedzie do konca walczyc o swoje dziecko, tak samo zrob > ilabmy ja, kto nie ma dziei, nie zrozumie tego. > > To fakt ateiści nie mają żadnej nadziei ( po prostu są beznadziejni ) No a jaką ty masz nadzieję ?? Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 22.10.11, 19:36 Powiadają że człowiek nie doceni czegoś dopóki tego nie straci.Otóż rodzicielstwo jest wyjątkiem,bo nie trzeba stracić by wiedzieć ile warte jest życie dziecka. A warte jest każdej nadziej. A ona paradoksalnie utrzymuje czasem przy życiu.A robienie sobie tematu do dyskusji o wierze ze śmierci czyjegoś dziecka jest obrzydliwe. Tak,im bardziej poznaje ludzi,tym mocnej kocham zwierzęta. Bo nawet psia suka nie wyrzuca martwego szczenięcia ze swojej budy. Dlaczego więc rodzice mieliby poddać dziecko eutanazji skoro ono żyje? Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 22.10.11, 19:40 czubata, w tym temacie zgadzam sie z Toba w 10000%. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 22.10.11, 19:53 setki , tysiace przypadkow w szpitalach na zachodzie - czubata nie zycze sytuacji , gdy ktos tobie bliski ( dziecko ) bedzie zyl , lezal nieprzytomny pod rurkami , rok ... dwa lata ... trzy lata ... bez nadzieji na obudzenie sie , kochaj sobie ta bliska ci osobe ... przez kolejne trzy lata ... . ten stan moze trwac kilka lat i tak bedziesz musiala podjac decyzje - odlaczamy aparaty . wymyslone dogmaty kosciola katolikow ... nie sa przewidziec wszystkich sytuacji , ktore sie moga przydazyc czlowiekowi . wielebni szmaciarze trwja w swych dogmatach i wg nich oceniaja innnych . w kosciele kat. istnieje piorytet dogmatow, wyssanych z palca przez wielebnych cwaniakow , dogmatow sprzed wiekow , ktore nijak nie przystaja do dnia dzisiejszego , ani do jutra . Odpowiedz Link Zgłoś
olek13 Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 22.10.11, 20:05 Życie tworzy znacznie więcej sytuacji, niż to jest w stanie przewidzieć dowolny zbiór kodeksów moralno/religijno/prawnych. Z drugiej strony kodeksy te wymyślono dla ułatwienia wartościowania/oceniania zachowań czy działań i w celu stworzenia pewnych wytycznych, regulujących stosunki między ludźmi. Dla mnie niezrozumiałe jest przydawanie systemom etycznym jakichś wartości transcendentnych, bo choć wiem, że to wzmacnia ich oddziaływanie (szczególnie na tzw. prostych ludzi), to jednak kłóci się z racjonalizmem. Korzyścią jest trzymanie w ryzach części społeczeństwa, kosztem - konflikt ze zdrowym rozsądkiem. Jakie z tego wyjście? Nie każdego przecież da się przekonać, że nie należy kraść, gwałcić, mordować. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 22.10.11, 22:17 olek13 napisał: > Życie tworzy znacznie więcej sytuacji, niż to jest w stanie przewidzieć dowolny > zbiór kodeksów moralno/religijno/prawnych. Z drugiej strony kodeksy te wymyślo > no dla ułatwienia wartościowania/oceniania zachowań czy działań i w celu stworz > enia pewnych wytycznych, regulujących stosunki między ludźmi. Dla mnie niezrozu > miałe jest przydawanie systemom etycznym jakichś wartości transcendentnych, bo > choć wiem, że to wzmacnia ich oddziaływanie (szczególnie na tzw. prostych ludzi > ), to jednak kłóci się z racjonalizmem. Korzyścią jest trzymanie w ryzach częśc > i społeczeństwa, kosztem - konflikt ze zdrowym rozsądkiem. Jakie z tego wyjście > ? Nie każdego przecież da się przekonać, że nie należy kraść, gwałcić, mordować ;) , jakie wyjscie , sprawa jest juz dawno rostrzygnieta . kodeksy , sprawny system scigania , prokuratura, niezalezne sadownictwo . I to jest PIORYTET w panstawach cywilizowanych nad slowem kadzonym . Bez ww niemozliwe byloby sprawne ... jakiekolwiek , funkcjonowanie panstwa . mlodemu czlowiekowi trzeba tlumaczyc , tak ,aby zrozumial , dlaczego powinien posteopowac tak , a nie inaczej . wiem , wiem etyka jest trudna dziedzina . z drugiej strony konsekwentene stosowanie litery prawa . straszenie diablami , roztaczanie wizji raju .... kato- kadzenie , bo ludzie beda lepsi dzieki kosciolowi .... na tym ma byc oparte funcjonowanie spoleczenstwa ... , kpina z ludzkiej inteligencji . za swoje wlasne pieniadze z wlasnej kieszeni w kosciele ... religia , wiara , tak . Odpowiedz Link Zgłoś
olek13 Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 22.10.11, 22:30 Pewien jesteś, że nie trzeba niektórych postraszyć (np piekłem albo innymi bajkami)? Jeśli to nic nie daje, to czemu uważa się, że kary mają mieć też rolę odstraszającą? Pewien jesteś, że świat bez straszenia niektórych piekłem będzie lepszy? Pewien jesteś, że wiesz najlepiej? Bo może tylko tak Ci się wydaje, bo tak wierzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 22.10.11, 20:07 > setki , tysiace przypadkow w szpitalach na zachodzie - czubata nie zycze sytuac > ji , gdy ktos tobie bliski ( dziecko ) bedzie zyl , lezal nieprzytomny pod rurk > ami , rok ... dwa lata ... trzy lata ... bez nadzieji na obudzenie sie , kochaj Nie musisz mi życzyć bądź nie,bo mam to już za sobą.Chodziło o mojego brata w prawdzie,ale nie dawali nadziej.Też były rurki i respiratory... Mój brat dzisiaj żyje. pewnego dnia się zwyczajnie okazało że może oddychać bez tego respiratora,a innego dnia okazało się że poruszył palcem. Dzisiaj żyje, ma kobietę,swoje mieszkanie. Wieloletnia rehabilitacja była,ale opłaciło się,bo żyje. Jest niepełnosprawny,ale żyje. Uważam że nie ma o czym dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 22.10.11, 22:03 czubata napisała: >Dzisiaj żyje, ma kobietę,swoje mieszkanie. Wieloletnia rehabilitacja była,ale opłaciło się,bo >żyje. Jest niepełnosprawny,ale żyje. super ! > Uważam że nie ma o czym dyskutować. tez tak uwazam , nie znalazlas sie w sytuacji , ktora opisuje , nie czekals kilku lat i nie musialas podjac decyzji - odlaczamy rurki , aparaty . Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 23.10.11, 05:12 Karbat-----ty jeden wiesz o co mi chodzi i potrafisz bez ekscytacji rozmawiac na bardzo trudny i bolesny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Ateizm jest okrutnym żartem... 24.10.11, 11:43 W jego imię zamordowano 100 milionów ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali teizm jest okrutnym żartem... 24.10.11, 11:55 napisz ilu ludzi zabili teisci hipokryto ! trzeba naprawde byc kretynem , zeby napisac , ze a ty chasydzie jestes tego przejawem ateizm jest winny smierci niewinnych? ...albo tylko teizm? ...i tu i tam mordowali ludzie zarazeni idologia bez umiaru ...tak jak ty chasydzie doprawdy , przedtem zanim pojawil sie ateizm...nie bylo wojen...nikt nikogo nie mordowal...nikt nikogo nie oszukiwal...nikt nikogo nie skazal na cierpienie....bylo sielsko i anielsko a tlusty katabas z rumiana buzia blogoslawil szczesliwemu ludowi...taa...tak bylo pieknie chasydzie ! gdzie sie chowales? so szkoly nie chodziles? :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzyc_h Re: Ateizm jest okrutnym żartem... 24.10.11, 11:56 Inaczej, religianci zamordowali 100 milionów ludzi w imię walki z ateizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali chas zaklam , jak szatan zlosliwy 24.10.11, 12:10 nawidzeni psychopaci wszelich religii to zaczyn , z ktorego wychodza ludobojcy! hitler - katolik , stalin uczyl sie w seminarium duchownym hitler - winny ludobojstwa ...kulminacja kato0lickiego szczucia na zydow byl holokaust niewinnych ludzi... bylo tu dosc faktow przytoczonych ...chasyd to to nietylko nienawistny psychopata...ale i ignorant....tak jakby 100 milionow (podobno) wymordowanych za czerownego rezimu mialo przykryc i usprawiedliwic miliony ofiar czarnego rezimu chasydzie czemu jestes stronniczy, czemu taki zaklamany...wszystkim ateistom przypisujesz zbrodnie i wszystkich teistow jednoczesnie wybielasz...czemu jestes takim nienawistnym klamca chasydzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Ateizm jest okrutnym żartem... 25.10.11, 21:40 krzyc_h napisał: > Inaczej, religianci zamordowali 100 milionów ludzi w imię walki z ateizmem. Wskaż źródło tej rewelacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Ateizm jest okrutnym żartem... 25.10.11, 23:17 to nie rewelacja czarny parchu ...nie slyszales o zbrodniach siepaczy spod znaku krzyza? o rezimach wspieranych przez kler katolicki na przestrzeni wiekow? chasydzie jestes jak szatan zlosliwy ! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ateizm jest okrutnym żartem... 09.01.12, 22:48 chasyd_666 napisał: > W jego imię zamordowano 100 milionów ludzi... No ale zanim zapanował ateizm to katolicyzm z pół miliarda wysłał na tamten świat, o innych religiach nawet nie wspomnę !! Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: Religia doprawdy jest chorym i okrutnym żarte 29.10.11, 20:10 Nie życzę nikomu, żeby znalazł się w sytuacji tych rodziców. Pragmatyzmem można się szczycić, będąc osobą postronną. Odpowiedz Link Zgłoś