m.rycho 16.01.12, 11:50 www.tvn24.pl/12690,1731540,0,1,doda-ma-zaplacic-5-tys-zl-za-naprutych-winem-apostolow,wiadomosc.html Kogo ona obraziła? Wierzących w bajki napisane grubo ponad tysiąc lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uu5.48 [...] 16.01.12, 11:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch.antykatolik Za obrazę Smoka Wawelskiego i też kryminał? 16.01.12, 12:14 "Patrzcie, co bajka o Jezusie Chrystusie dla nas zrobiła". Papież Leon X. Wiecej: www.eioba.pl/a/1hxq/o-czym-90-katolikow-nie-wie#ixzz1jcPvkXGZ Czyli skoro pan papież tak twierdzi, a przecież jest dogmat o nieomylności pana papieża to niech mnie wszyscy katolicy pocałują w ziobro, i to tylko wtedy jak im pozwolę. Doda to nie moja bajka ale ten wyrok to kpina z państwa wolnego światopoglądowo. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Za obrazę Smoka Wawelskiego i też kryminał? 16.01.12, 15:59 Doda jako wypowiadający się publicznie człowiek to także Twoja bajka. To bajka całej ludzkości. Wolność myślenia i wypowiadania się albo mamy wszyscy, albo nie ma jej nikt, bo nigdy nie będziesz mógł przewidzieć, kiedy dobiorą się i do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Czy wolno mieć swój pogląd na Biblię? 16.01.12, 12:37 Wyrok na Rabczewską to jakiś absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Moje zdanie na ten temat 16.01.12, 16:02 Ja grgkh, publicznie tu deklaruję, że - WEDŁUG MNIE - Biblia to stek bzdur. A teraz, religijne oszołomy, spróbujcie ze mną o tym podyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Doda 16.01.12, 12:38 To jakiś kretynizm. Igranie z ludzi, prawa i podatników opłacających te ciemniacze harce. Fakt, że wymiar sprawiedliwości zajmuje się taki rzeczami obraża moje uczucia tylko, że prawo nie chroni uczuć niereligijnych. Ochrona fanatyzmu przez państwo to skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Doda 16.01.12, 16:03 Państwo to my. Najwidoczniej dotąd było nam to obojętne. A może czas to zmienić? Może wreszcie nadszedł czas, by ukrócić wszechwładzę głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
spitfiremkxv Re: Doda 16.01.12, 12:48 cytat jest dobry , reszta tez , pozdrawiam kolege :) Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Doda 16.01.12, 16:04 A więc zmieniajmy to. Czy jest nas wciąż za mało i musimy w pokorze to znosić? Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Doda 16.01.12, 16:33 dla mnie to oczywiste juz oddawna, czarni powtarzaja, ze to walka z kk ale to tylko ich manipulacja, w rzeczywistosci ta walka to walka o sprawiedliwosc ( juz nie raz i nie dwa o tym tu pisano ale koscielni ciagle i z premedytacja udaja glupa, choc dobrze wiedza o co chodzi ) Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Doda 16.01.12, 16:36 Oczywiście. Nie mam ŻADNYCH złych zamiarów w stosunku do wierzących. Chcę, byśmy na temat NADZWYCZAJNYCH przywilejów religii w świadomości ludzkiej podyskutowali spokojnie i z respektowaniem reguł logiki. Dla obu stron. Logika przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Kto chce być wolny? 16.01.12, 15:56 m.rycho napisał: > Kogo ona obraziła? > Wierzących w bajki napisane grubo ponad tysiąc lat temu? Obraziła ORGANIZACJĘ, która od tysięcy lat rządzi ludzkimi umysłami wtłaczając w nie tzw. wiarę czyli traktowanie alogicznych bzdur jakby były logiczne. Tej organizacji zależy na monopolu w manipulacji mającej na celu przedstawianie siebie jako władzy absolutnej. I w Polsce go uzyskała. Chcecie być wolni, czy macie to gdzieś? Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Doda 16.01.12, 16:34 doda meczennica za wolnosc i demokracje , precz z watykanskim rezimem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Doda 16.01.12, 16:47 Nie powinniśmy pozwalać, by stawała się męczennicą. Każdego dnia może spotkać to kogokolwiek z nas. Dziś religia, jutro dowolna inna idea... Równie głupia i alogiczna i z równie wielki pretensjami do władzy nad nami. Zagrożona jest nasza wolność wypowiedzi. Ale nie wiadomo, czy jutro nam nie założą podsłuchów i nie rozliczą z niezgadzania się z myślą partii, która chciałaby rządzić naszymi umysłami jak religijna lub polityczna w Korei. Czy płakałeś po papieżu? Czy ktoś to widział? Czy masz na to dowód? A może jest ktoś, kto zauważył, że się uśmiechnąłeś z ulgą po jego śmierci? Czy czcisz polskiego boga na ziemi? Nie czcisz? Nie znasz swojej przyszłości. Ale nie życzę Ci, byś został męczennikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Doda 16.01.12, 18:03 mnie nie bylo wtedy w kraju, a kumpel mi opowiadal jak nic innego nie pokazywali tylko odejscie polskiego kimirsena , czy kimdżonpola, jak go zwal tak zwal ale histeria byla podobna kumpel dobrze to okreslil, mowiac , ze wlasnie wtedy panstwo pokazalo swoja totalitarna morde na zamowienie kleru Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Doda 16.01.12, 19:23 tanebo napisał: > Aramejczyków... Wątpliwe, Aramejczycy to mieszkańcy Syrii, lub Mezopotamii. Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: Doda 16.01.12, 19:51 Doda tak uważa. A nie po to Otake Polskę walczyliśmy, by sobie doda uwazała co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Doda 16.01.12, 21:05 Wygląda na to, że trzeba uważać, co się uważa. Jest jedna teza absolutna, sama oparta na kłamstwie, że bóg istnieje (bo nie istnieje, co wynika z logicznego dowodu) i wszyscy powinniśmy w państwie prawa ("tego prawa") liczyć się z tym. Najlepiej w ogóle nie myśleć niezgodnie z prawem opartym na przywileju dla tej jedynej, zakłamanej idei. Odpowiedz Link Zgłoś