16.01.12, 11:50
www.tvn24.pl/12690,1731540,0,1,doda-ma-zaplacic-5-tys-zl-za-naprutych-winem-apostolow,wiadomosc.html
Kogo ona obraziła?
Wierzących w bajki napisane grubo ponad tysiąc lat temu?
Obserwuj wątek
    • uu5.48 [...] 16.01.12, 11:54
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • derduch.antykatolik Za obrazę Smoka Wawelskiego i też kryminał? 16.01.12, 12:14
      "Patrzcie, co bajka o Jezusie Chrystusie dla nas zrobiła". Papież Leon X.

Wiecej: www.eioba.pl/a/1hxq/o-czym-90-katolikow-nie-wie#ixzz1jcPvkXGZ

Czyli skoro pan papież tak twierdzi, a przecież jest dogmat o nieomylności pana papieża to niech mnie wszyscy katolicy pocałują w ziobro, i to tylko wtedy jak im pozwolę.

Doda to nie moja bajka ale ten wyrok to kpina z państwa wolnego światopoglądowo.
      • grgkh Re: Za obrazę Smoka Wawelskiego i też kryminał? 16.01.12, 15:59
        Doda jako wypowiadający się publicznie człowiek to także Twoja bajka. To bajka całej ludzkości.

Wolność myślenia i wypowiadania się albo mamy wszyscy, albo nie ma jej nikt, bo nigdy nie będziesz mógł przewidzieć, kiedy dobiorą się i do Ciebie.
    • wlodzimierz.ilicz Czy wolno mieć swój pogląd na Biblię? 16.01.12, 12:37
      Wyrok na Rabczewską to jakiś absurd.
      • grgkh Moje zdanie na ten temat 16.01.12, 16:02
        Ja grgkh, publicznie tu deklaruję, że - WEDŁUG MNIE - Biblia to stek bzdur.

A teraz, religijne oszołomy, spróbujcie ze mną o tym podyskutować.
    • l_zaraza_l Re: Doda 16.01.12, 12:38
      To jakiś kretynizm. Igranie z ludzi, prawa i podatników opłacających te ciemniacze harce.
      Fakt, że wymiar sprawiedliwości zajmuje się taki rzeczami obraża moje uczucia tylko, że prawo nie chroni uczuć niereligijnych. Ochrona fanatyzmu przez państwo to skandal.
      • grgkh Re: Doda 16.01.12, 16:03
        Państwo to my. Najwidoczniej dotąd było nam to obojętne. A może czas to zmienić? Może wreszcie nadszedł czas, by ukrócić wszechwładzę głupoty?
    • spitfiremkxv Re: Doda 16.01.12, 12:48
      cytat jest dobry , reszta tez , pozdrawiam kolege :)
      • spitfiremkxv Re: Doda 16.01.12, 12:50
        jestesmy iranem europy koledzy :(
        • billy.the.kid Re: Doda 16.01.12, 15:22
          a to polska właśnie.
        • grgkh Re: Doda 16.01.12, 16:04
          A więc zmieniajmy to. Czy jest nas wciąż za mało i musimy w pokorze to znosić?
          • kotekali Re: Doda 16.01.12, 16:33
            dla mnie to oczywiste juz oddawna, czarni powtarzaja, ze to walka z kk ale to tylko ich manipulacja, w rzeczywistosci ta walka to walka o sprawiedliwosc ( juz nie raz i nie dwa o tym tu pisano ale koscielni ciagle i z premedytacja udaja glupa, choc dobrze wiedza o co chodzi )
            • grgkh Re: Doda 16.01.12, 16:36
              Oczywiście. Nie mam ŻADNYCH złych zamiarów w stosunku do wierzących. Chcę, byśmy na temat NADZWYCZAJNYCH przywilejów religii w świadomości ludzkiej podyskutowali spokojnie i z respektowaniem reguł logiki. Dla obu stron. Logika przede wszystkim.
    • grgkh Kto chce być wolny? 16.01.12, 15:56
      m.rycho napisał:

> Kogo ona obraziła?
      > Wierzących w bajki napisane grubo ponad tysiąc lat temu?

Obraziła ORGANIZACJĘ, która od tysięcy lat rządzi ludzkimi umysłami wtłaczając w nie tzw. wiarę czyli traktowanie alogicznych bzdur jakby były logiczne.

Tej organizacji zależy na monopolu w manipulacji mającej na celu przedstawianie siebie jako władzy absolutnej. I w Polsce go uzyskała. Chcecie być wolni, czy macie to gdzieś?
    • kotekali Re: Doda 16.01.12, 16:34
      doda meczennica za wolnosc i demokracje , precz z watykanskim rezimem !!!
      • grgkh Re: Doda 16.01.12, 16:47
        Nie powinniśmy pozwalać, by stawała się męczennicą. Każdego dnia może spotkać to kogokolwiek z nas. Dziś religia, jutro dowolna inna idea... Równie głupia i alogiczna i z równie wielki pretensjami do władzy nad nami.

Zagrożona jest nasza wolność wypowiedzi. Ale nie wiadomo, czy jutro nam nie założą podsłuchów i nie rozliczą z niezgadzania się z myślą partii, która chciałaby rządzić naszymi umysłami jak religijna lub polityczna w Korei.

Czy płakałeś po papieżu? Czy ktoś to widział? Czy masz na to dowód? A może jest ktoś, kto zauważył, że się uśmiechnąłeś z ulgą po jego śmierci? Czy czcisz polskiego boga na ziemi? Nie czcisz? Nie znasz swojej przyszłości. Ale nie życzę Ci, byś został męczennikiem.
        • kotekali Re: Doda 16.01.12, 18:03
          mnie nie bylo wtedy w kraju, a kumpel mi opowiadal jak nic innego nie pokazywali tylko odejscie polskiego kimirsena , czy kimdżonpola, jak go zwal tak zwal ale histeria byla podobna
          kumpel dobrze to okreslil, mowiac , ze wlasnie wtedy panstwo pokazalo swoja totalitarna morde na zamowienie kleru
    • tanebo Re: Doda 16.01.12, 19:10
      Aramejczyków...
      • kolter Re: Doda 16.01.12, 19:23
        tanebo napisał:

> Aramejczyków...

Wątpliwe, Aramejczycy to mieszkańcy Syrii, lub Mezopotamii.
    • gadagad Re: Doda 16.01.12, 19:51
      Doda tak uważa. A nie po to Otake Polskę walczyliśmy, by sobie doda uwazała co chce.
      • grgkh Re: Doda 16.01.12, 21:05
        Wygląda na to, że trzeba uważać, co się uważa. Jest jedna teza absolutna, sama oparta na kłamstwie, że bóg istnieje (bo nie istnieje, co wynika z logicznego dowodu) i wszyscy powinniśmy w państwie prawa ("tego prawa") liczyć się z tym.

Najlepiej w ogóle nie myśleć niezgodnie z prawem opartym na przywileju dla tej jedynej, zakłamanej idei.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka