Dodaj do ulubionych

Chrystus Świebodziński liderem szpetoty

23.02.12, 10:11
Drugie miejsce w plebiscycie na najbardziej szpetne obiekty III RP
turystyka.wp.pl/gid,11237503,title,najbardziej-szpetne-obiekty-iii-rp,zdjecie,qmtnkklqs,galeria_zdjecie.html
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych To obraza uczuc religijnych 23.02.12, 10:51
      monument jest piękny i już.
    • i.am.girl Re: Chrystus Świebodziński liderem szpetoty 23.02.12, 15:42
      E no o gustach się nie dyskutuje :D a na wp too bym się niepowoływała w żadnym temacie
      • katrina_bush Tu chodzi o zniszczony nasz wspólny krajobraz. 23.02.12, 22:17
        i.am.girl napisała:

> E no o gustach się nie dyskutuje :D

W tym wypadku sie nie zgadza.

Tu chodzi o niszczony przez idiotów nasz wspólny krajobraz.
        • i.am.girl Re: Tu chodzi o zniszczony nasz wspólny krajobraz 25.02.12, 19:57
          katrina_bush napisała
          Tu chodzi o niszczony przez idiotów nasz wspólny krajobra

E tam weź się nie czepiaj, niech stawiają Jezusa, Buddę, czy stracha na wróble. Mnie to nie rusza. Pilnuję swojego ogródka. Jak jest zapotrzebowanie, ludzie chcą takich czy innych pomników to niech sobie budują.
    • broceliande Re: Chrystus Świebodziński liderem szpetoty 23.02.12, 18:15
      Mnie tam się podoba. Ktoś żartował, że to pomnik Aragorna. Więc nawet miło mi sie kojarzy.
    • ferro2 Re: Chrystus Świebodziński liderem szpetoty 23.02.12, 19:04

po co komu potrzebne te pomniki????jak ludzie chca tak religijnie zyc, powinni Chrystusa w sercu miec a nie patrzec na pomnik.

Nie jestem idealna ale....idealnie sobie z tym radzę.
      • skomar102 Re: Chrystus Świebodziński liderem szpetoty 23.02.12, 19:25
        ferro2 napisała:
        po co komu potrzebne te pomniki????jak ludzie chca tak religijnie zyc, powinni
        Chrystusa w sercu miec a nie patrzec na pomnik.

Otóż to .
        • pocoo Re: Chrystus Świebodziński liderem szpetoty 23.02.12, 20:00
          skomar102 napisał:

> ferro2 napisała:
          > po co komu potrzebne te pomniki????jak ludzie chca tak religijnie zyc, powinn
          > i
          > Chrystusa w sercu miec a nie patrzec na pomnik.
          >
          > Otóż to .
          A kto w Kościele katolickim wprowadził Kult Obrazów i rzeźb?Ja ...nie ,ale może Kolter?
          • ferro2 Re: Chrystus Świebodziński liderem szpetoty 23.02.12, 20:58
            pocoo napisała:

> skomar102 napisał:
            >
            > > ferro2 napisała:
            > > po co komu potrzebne te pomniki????jak ludzie chca tak religijnie zyc,
            > powinn
            > > i
            > > Chrystusa w sercu miec a nie patrzec na pomnik.
            > >
            > > Otóż to .
            > A kto w Kościele katolickim wprowadził Kult Obrazów i rzeźb?Ja ...nie ,ale moż
            > e Kolter?

wprowadzil to jakis denny, pusty gosc:) a inni caluja i sie klaniaja obrazom, chore.

Nie jestem idealna ale....idealnie sobie z tym radzę.
            • pocoo Re: Chrystus Świebodziński liderem szpetoty 24.02.12, 09:23
              ferro2 napisała:

> wprowadzil to jakis denny, pusty gosc:)

Raczej cwany.

a inni caluja i sie klaniaja obrazom, c
              > hore.
              >
              Dlaczego chore?Zabawne.Jak świat światem zawsze wymyślano bogów,boginie i posągi.Kłaniano się im a posągi czyniły cuda.Obecnie katolicy tylko zwyczajowo w niektórych Sanktuariach Maryjnych kolan używają.Przed niewidzialnym Wszechpotężnym Bogiem KUCAJĄ,żeby kolan nie pobrudzić.Może Wszechwiedzący Bóg nie zauważy.Już niedługo zaczną całować kawałek drewna lub gipsu a potem to już tylko KUCAKOWE procesje.
          • skomar102 Re: Chrystus Świebodziński liderem szpetoty 24.02.12, 17:00
            pocoo napisała:

> skomar102 napisał:
            >
            > > ferro2 napisała:
            > powinn
            > > i
            > >
            > > Otóż to .
            > A kto w Kościele katolickim wprowadził Kult Obrazów i rzeźb?Ja ...nie ,ale moż
            > e Kolter?

Może.
            • lumpior JPII był znany i .... 24.02.12, 17:33
              deser.pl/deser/1,84842,9212215,TOP_7_najbrzydszych_pomnikow_Jana_Pawla_II__ZDJECIA_,,ga.html
              • wanda43 Re: JPII był znany i .... 25.02.12, 10:29
                Boszsz.... kto dal zgode na ustawianie takich szkaradziejstw!
              • kolter Re: JPII był znany i .... 25.02.12, 20:28
                deser.pl/deser/1,84842,9212215,TOP_7_najbrzydszych_pomnikow_Jana_Pawla_II__ZDJECIA_,,ga.html
                Masz kolejną paskudę

img534.imageshack.us/img534/4299/bildes.jpg
            • pocoo Re: Chrystus Świebodziński liderem szpetoty 25.02.12, 13:26
              skomar102 napisał:

> > A kto w Kościele katolickim wprowadził Kult Obrazów i rzeźb?Ja ...nie ,a
              > le moż
              > > e Kolter?
              >
              > Może.

Uważaj,bo jeżeli tak, to Kościół z koltera świętego zrobi ,a on sie postara aby twoja dusza czyśćca nigdy nie opuściła i tym niematerialnym ogniem w nieskończoność była oczyszczana.
              • skomar102 Re: Chrystus Świebodziński liderem szpetoty 25.02.12, 15:41
                pocoo napisała:

> skomar102 napisał:
                >
                > > > A kto w Kościele katolickim wprowadził Kult Obrazów i rzeźb?Ja ...
                > nie ,a
                > > le moż
                > > > e Kolter?
                > >
                > > Może.
                >
                > Uważaj,bo jeżeli tak, to Kościół z koltera świętego zrobi ,a on sie postara ab
                > y twoja dusza czyśćca nigdy nie opuściła i tym niematerialnym ogniem w nieskoń
                > czoność była oczyszczana.

Jeśli razem z twoją rogatą duszą to mi nie straszne.
                • pocoo Re: Chrystus Świebodziński liderem szpetoty 25.02.12, 16:09
                  skomar102 napisał:

> Jeśli razem z twoją rogatą duszą to mi nie straszne.

Doceniam to,że bardzo cenisz sobie moje towarzystwo ale ja mam już miejsce w piekle zaklepane.Pójdziesz ze mną? Dla towarzystwa cygan dał się powiesić.
          • kolter Re: Chrystus Świebodziński liderem szpetoty 25.02.12, 20:24
            pocoo napisała:

> skomar102 napisał:
            >
            > > ferro2 napisała:
            > powinn
            > > i
            > >
            > > Otóż to .
            > A kto w Kościele katolickim wprowadził Kult Obrazów i rzeźb?Ja ...nie ,ale może Kolter?

Mamona, i nic więcej , zakonnicy poza biciem konia malowali malowidła które przynosiły spory dochód. Kler tłumaczy wprowadzenie obrazów tzw skupieniem modlitewnym. Wychodzi na to ze statystyczny katolik to ktoś z ADHD , ktoś kto na dupie nie usiedzi godzinki :)).
        • kolter Re: Chrystus Świebodziński liderem szpetoty 25.02.12, 20:19
          skomar102 napisał:

> ferro2 napisała:
          > po co komu potrzebne te pomniki????jak ludzie chca tak religijnie zyc, powinn
          > i
          > Chrystusa w sercu miec a nie patrzec na pomnik.
          >
          > Otóż to .

Święte obrazki juz z domu wywaliłeś ??
    • 8macek Re: Chrystus Świebodziński liderem szpetoty 23.02.12, 19:49
      dla mnie świebodzińska konstrukcja jest przede wszystkim pomnikiem katolickiej głupoty, symbolem niedorozwoju umysłowego charakterystycznego dla katolickiej dziczy.
      • pocoo Re: Chrystus Świebodziński liderem szpetoty 23.02.12, 19:58
        Nikt pojęcia nie ma jak wyglądał Jezus ,apostołowie czy Maria.Co sobie jakiś artysta wymyśli ,to jego.Dlaczego się katolicy przed tymi cudakami modlą?Bo chcą.Boga nie widać więc go olewają.
    • wanda43 Re: Chrystus Świebodziński liderem szpetoty 24.02.12, 14:02
      Ciekawe, skąd autor tego "dzieła" wiedział, jak wygląda ten, który nie jest bytem realnym? Mnie ten na pomniku na woja słowiańskiego wyglada, a nie na Zyda.
      • pocoo Re: Chrystus Świebodziński liderem szpetoty 25.02.12, 16:16
        wanda43 napisała:

> Ciekawe, skąd autor tego "dzieła" wiedział, jak wygląda ten, który nie jest byt
        > em realnym? Mnie ten na pomniku na woja słowiańskiego wyglada, a nie na Zyda.

Co za różnica jak Żyd wygląda,ważne ż ta chmara ptaszków niebieskich ze zdjęcia wie do czego ten pomnik im służy.
    • easyblue Re: Chrystus Świebodziński liderem szpetoty 24.02.12, 23:05
      To ten z szalikiem??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka