rrudaaa 02.07.13, 16:20 Czy księża powinni posiadać Waszym zdaniem żonę i dzieci, żeby lepiej rozumieć problemy, z jakimi spotykają się dzisiejsze rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bookworm Re: Ksiądz i żona 02.07.13, 16:46 rrudaaa napisał(a): > Czy księża powinni posiadać Waszym zdaniem żonę i dzieci, żeby lepiej rozumieć > problemy, z jakimi spotykają się dzisiejsze rodziny? Tak i powinni mieć jeszcze normalną pracę i mieć tych samych lekarzy w służbie zdrowia, czekać w tych samych kolejkach, a nie być uprzywilejowanymi utrzymankami budżetu i żebrakami z jałmużnianą tacą. Wówczas dodatkowo zrozumieliby problemy zwykłych ludzi, a pieprzyli o zmaganiu się cierpieniem i życiu w ubóstwie z nadzieją na nagrodę po śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ksiądz i żona 02.07.13, 17:52 Pastorzy Kościołów protestanckich mają żony,dzieci i też pieprzą trzy po trzy i mamią boskimi obiecankami w raju. Ksiądz jak chce,to "żone" i tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Ksiądz i żona 02.07.13, 18:37 pocoo napisała: > Pastorzy Kościołów protestanckich mają żony,dzieci i też pieprzą trzy po trzy i > mamią boskimi obiecankami w raju. > Ksiądz jak chce,to "żone" i tak ma. Tym jednak się różnią od pasożytów którzy potrafią tylko kropidłem machać ,ze często i gęsto pracują zawodowo na swoje utrzymanie . Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ksiądz i żona 02.07.13, 19:20 kolter-xl napisał: > Tym jednak się różnią od pasożytów którzy potrafią tylko kropidłem machać ,ze c > zęsto i gęsto pracują zawodowo na swoje utrzymanie . Wszystko zależy od Kościoła i jego zasad. Uważam,że duchowni wszelkiej maści moga mieć zony,dzieci,teściowe i kogo jeszcze chcą,ale niech ich utrzymują tylko i wyłącznie naiwni wierni .Ode mnie wara. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Żonę albo męża. Byle pełnoletniego /nt 02.07.13, 17:55 rrudaaa napisał(a): > Czy księża powinni posiadać Waszym zdaniem żonę i dzieci, żeby lepiej rozumieć > problemy, z jakimi spotykają się dzisiejsze rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Żonę albo męża. Byle pełnoletniego /nt 02.07.13, 18:38 No a jak świeżo wyświęcony klecha w wieku np 25 lat pozna chłopca 17 letniego , ty im chcesz stanąć na drodze do szczęścia ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Ksiądz i żona 02.07.13, 18:34 rrudaaa napisał(a): > Czy księża powinni posiadać Waszym zdaniem żonę i dzieci, żeby lepiej rozumieć > problemy, z jakimi spotykają się dzisiejsze rodziny? No a kto na to tałatajstwo ma pracować ?? Ty ,ja ? Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Ksiądz i żona 02.07.13, 20:27 kolter-xl napisał: > rrudaaa napisał(a): > > Czy księża powinni posiadać Waszym zdaniem żonę i dzieci, żeby lepiej roz > umieć problemy, z jakimi spotykają się dzisiejsze rodziny? > No a kto na to tałatajstwo ma pracować ?? Ty ,ja ? wylacznie wierca, w Polsce katolik . to takie trudne do zrozumienia .... katolicy utrzymuja swoj kosciol, swoich szamanow wylacznie za wlasne pieniadze z wlasnej kieszeni . katoliku, pytam ,- dlaczego okradasz ( poprzez budzet panstwa ) osoby nie utozsamiajace sie twoim zydowskim bogiem ? . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Ksiądz i żona 03.07.13, 12:35 karbat napisał: > > No a kto na to tałatajstwo ma pracować ?? Ty ,ja ? > > wylacznie wierca, w Polsce katolik . to takie trudne do zrozumienia .... Bardzo trudne , dla rządzących jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
tekla.ja oczywiscie! 03.07.13, 08:17 rrudaaa napisał(a): > Czy księża powinni posiadać Waszym zdaniem żonę i dzieci, żeby lepiej rozumieć > problemy, z jakimi spotykają się dzisiejsze rodziny? oczywiscie, ze tak! podobnie jak psycholog zajmujący sie pedofilami powinien i sam sprobowac, by lepiej zrozumiec problem! podobnie powinno byc i w przemocy domowej (przylać zonie, by zrozumieć bijącego, dać sobie przylać, by zrozumieć, co czuje bity) itd. itp. choc w przypadku zoofilii, czy tez nekrofilii to bym się zawahała.. Odpowiedz Link Zgłoś