ew-a78
16.09.13, 13:26
Czy jesteś pewny że dobrze rozumiesz i znasz Biblię jej historie , przekaz i powstanie , że odrzucasz? na czym opierasz swoja wiedzę?
Widzę, że opierasz się tylko na baardzo powierzchownej znajomości i opiniach innych ludzi. Wiesz dlaczego takie spostrzeżenie? Kiedyś myślałam tak samo.
Teraz nim odrzucę czy skrytykuje coś, chcę zawsze wiedzieć dobrze co odrzucam. Dla ateistów ich świętymi księgami są wszystkie typu dzieła Dawkinsa.
Ataki ateistów na religie, wiarę w istnienie Boga nie różnią się przeważnie z atakami z drugiej strony. Dlaczego strasznie chcecie poniżyć, ubliżyć używając słów:" rojenia pastuchów, hutnik a po trzech głębszych , rojenia twojego mózgu" itp?
Co chcecie osiągnąć?
słowa
Wspominacie o nauce . heh
Nauka to religia XX wieku ze swoimi świątyniami i kapłanami. do tego zmienna i kapryśna.
Czy Bóg istnieje? Gdzie dowody? Czego oczekujecie? że przyjdzie powie hello jestem :) ? Może i był a nie poznaliście?
Jak udowodnicie , że istnieje miasto Nowy Jork?pokażecie je na mapie?
Manipulacja, To tylko osąd i opinia jakiejś grupy której zależy z jakichś powodów,żebym wierzyła w to co powiedzą.
Pokażecie świadka który tam był? ależ on sie opierał na cudzych opiniach, że to gdzie był to NJ!!
I tak można by ciągnąć :).
Brak dowodów na istnienie i na nieistnienie. Można wskazać pośrednie dowody, jak na istnienie bieguna, kwarków itp
Zabawa w kotka i myszkę.
Skąd się wziął Bóg? Może zacząć od bliższej sprawy jak powstało życie :)
Tylko konkrety na bla, bla szkoda czasu:)
pozdrawiam