Dodaj do ulubionych

Terlikowski się nadął!

07.06.14, 23:00
Chciałby przymusić jedenastoletnią dziewczynkę, zgwałconą, żeby donosiła ciążę bo ... aborcja, to drugi gwałt na niej popełniony...
... a to dziecko, które nosi pod sercem, nie jest niczemu winne i nie powinna go zabijać...
Sqrviel!!
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16114746,Zgwalcona_11_latka_jest_w_ciazy__Terlikowski_o_tym_.html#BoxSlotI3img
Obserwuj wątek
    • kolter.nr Re: Terlikowski się nadął! 07.06.14, 23:27
      sclavus napisał:

> Chciałby przymusić jedenastoletnią dziewczynkę, zgwałconą, żeby donosiła ciążę
      > bo ... aborcja, to drugi gwałt na niej popełniony...
      > ... a to dziecko, które nosi pod sercem, nie jest niczemu winne i nie powinna go zabijać...
      > Sqrviel!!

Do czego prowadzi zaczadzenie kadzidłem za ministranta .
    • dupeteczek Re: Terlikowski się nadął! 07.06.14, 23:40
      Terlikowski zachowuje się tak, jakby już wielokrotnie był skrobany i stąd taki autorytarny ton. Ekspert:)
    • sclavus Re: Terlikowski się nadął! 08.06.14, 09:45
      Zastanawia mnie, jakie stanowisko zająłby ten gnom, gdyby ofiara gwałtu i ciąży, miała o - na przykład - 2 lata mniej??
      Promowałby jej śmierć byle tylko donosiła i urodziła (przez cesarkę?)??
      Sqrviel!!
      • kolter.nr Re: Terlikowski się nadął! 08.06.14, 10:04
        sclavus napisał:

> Zastanawia mnie, jakie stanowisko zająłby ten gnom, gdyby ofiara gwałtu i ciąży
        > , miała o - na przykład - 2 lata mniej??
        > Promowałby jej śmierć byle tylko donosiła i urodziła (przez cesarkę?)??
        > Sqrviel!!

nad czym się zastanawiasz ??

Ekskomunika za aborcję dla zgwałconej 9-latki
        • sclavus Re: Terlikowski się nadął! 08.06.14, 10:59
          ... przerażający jest katolicyzm brazylijski...
      • marina0321 Re: Terlikowski się nadął! 08.06.14, 10:49
        sclavus napisał:

> Zastanawia mnie, jakie stanowisko zająłby ten gnom, gdyby ofiara gwałtu i ciąży
        > , miała o - na przykład - 2 lata mniej??

A mnie zastanawia, jakie stanowisko zająłby on, gdyby jakaś konkubina z nim była w ciąży.
        • sclavus Re: Terlikowski się nadął! 08.06.14, 11:03
          jak ten ksiądz, jeden...
          ... najpierw kazałby donosić a w momencie porodu, poszedł słuchać muzyki (na słuchawkach!)
          • kolter.nr Re: Terlikowski się nadął! 08.06.14, 11:15
            sclavus napisał:

> jak ten ksiądz, jeden...
            > ... najpierw kazałby donosić a w momencie porodu, poszedł słuchać muzyki (na słuchawkach!)

Za komentarz mam to :));

" Trzeba więc, aby jeden z tych, którzy towarzyszyli nam przez cały czas, kiedy Pan Jezus przebywał z nami, (22) począwszy od chrztu Janowego aż do dnia, w którym został wzięty od nas do nieba, stał się razem z nami świadkiem Jego zmartwychwstania. (23) Postawiono dwóch: Józefa, zwanego Barsabą, z przydomkiem Justus, i Macieja. (24) I tak się pomodlili: Ty, Panie, znasz serca wszystkich, wskaż z tych dwóch jednego, którego wybrałeś, (25) by zajął miejsce w tym posługiwaniu i w apostolstwie, któremu sprzeniewierzył się Judasz, aby pójść swoją drogą. (26) I dali im losy, a los padł na Macieja. I został dołączony do jedenastu apostołów. "

1578 Nikt nie ma prawa do otrzymania sakramentu święceń, ponieważ nikt nie może przyznać sobie samemu tej posługi. Powołuje do niej Bóg 71 . Kto uważa, że rozpoznaje w sobie znaki powołania Bożego do posługi święceń, powinien pokornie poddać swoje pragnienie autorytetowi Kościoła, na którym spoczywa odpowiedzialność i prawo wybrania kogoś do przyjęcia sakramentu święceń. Jak każda łaska, sakrament święceń może być przyjęty tylko jako niezasłużony dar.

Jak widać Bóg nie zdołał poznać serca owego młodzieńca w słuchawkach :))
            • kolter.nr Re: Terlikowski się nadął! 08.06.14, 11:19
              wiadomosci.wp.pl/kat,1025897,title,10-lat-wiezienia-dla-bylego-ksiedza-za-przestepstwa-seksualne,wid,16482184,wiadomosc.html#czytajdalej
              " Według mediów ksiądz nakłonił 17-latkę, która miała być z nim w ciąży, do nielegalnej aborcji, za co zapłacił 3 tys. zł (oddzielnie odpowiadają lekarze, którzy jej dokonali). S. miał po raz pierwszy wykorzystać ją seksualnie, gdy miała 14 lat; potem miał jej obiecywać małżeństwo. Jednocześnie S. miał wykorzystywać seksualnie inne dziewczęta. "
              • wariant_b Re: Terlikowski się nadął! 08.06.14, 13:44
                Czyny, których dopuścił się Jacek S., nie powinny się nigdy zdarzyć; zero tolerancji dla pedofilii - mówił w październiku 2013 r. biskup polowy Wojska Polskiego bp Józef Guzdek, który przeprosił osoby pokrzywdzone. Otrzymują one pomoc psychologiczną finansowaną przez ordynariat polowy, który zlecił też szkolenia księży dotyczące pedofilii i przemocy w rodzinie.

I już nigdy żaden ksiądz nie wyśle maila lub SMS-a z propozycją sfinansowania aborcji.
    • login.nr1 kto z Was? 08.06.14, 14:59
      Mam pytanie i proszę o szczerą odpowiedź.
      Który z Was, gdyby był ginekologiem, dokonałby aborcji u tej dziewczynki? Proszę imiennie.
      • sclavus Re: kto z Was? 08.06.14, 15:41
        ... starasz się być większym idiotą niż jesteś???
        Tym niemniej, odpowiem ci tak: nigdy nie chciałem być ginekologiem, ale gdybym już był, wykonałbym ten(!!) zabieg aborcji bez cienia wahania... - usatysfakcjonowany??
        • kolter.nr Re: kto z Was? 08.06.14, 16:41
          sclavus napisał:

> ... starasz się być większym idiotą niż jesteś???

Stara sie rekordy chce bić
      • kolter.nr Re: kto z Was? 08.06.14, 16:41
        login.nr1 napisał(a):

> Mam pytanie i proszę o szczerą odpowiedź.
        > Który z Was, gdyby był ginekologiem, dokonałby aborcji u tej dziewczynki? Proszę imiennie.

Ja , należy ratować dziecko, od płodu które np go zabija.
      • pvf Re: kto z Was? 09.06.14, 10:09
        login.nr1 napisał(a):

> Który z Was, gdyby był ginekologiem, dokonałby aborcji u tej dziewczynki? Prosz
        > ę imiennie.

Gdybym był ginekologiem to nie dość, że zrobiłbym jej zabieg aborcji, to na dodatek wykonałbym go całkowicie za darmo.

Ja też mam do ciebie pytanie i proszę o szczerą odpowiedź:

Lubisz się znęcać nad dziećmi?

Bo wymuszanie na tej zgwałconej dziewczynce donoszenia ciąży i urodzenia dziecka jest niczym innym jak wyrafinowaną, okrutną i obrzydliwą w swojej wymowie formą znęcania się nad dzieckiem.
        • kolter.nr Re: kto z Was? 09.06.14, 10:15
          pvf napisał:

> Lubisz się znęcać nad dziećmi?

Dla niego to za trudne pytanie .
          • pvf Re: kto z Was? 09.06.14, 10:47
            kolter.nr napisał:

> pvf napisał:
            >
            > > Lubisz się znęcać nad dziećmi?
            >
            > Dla niego to za trudne pytanie .

Miałeś rację. To było za trudne pytanie.
            • kolter.nr Re: kto z Was? 09.06.14, 11:04
              pvf napisał:

> kolter.nr napisał:
              >
              > > pvf napisał:
              > >
              > > > Lubisz się znęcać nad dziećmi?
              > >
              > > Dla niego to za trudne pytanie .
              >
              > Miałeś rację. To było za trudne pytanie.

Hehehehe
        • login.nr1 Re: kto z Was? 09.06.14, 10:38
          > Ja też mam do ciebie pytanie i proszę o szczerą odpowiedź:
          >
          > Lubisz się znęcać nad dziećmi?

Dość cienka erystyka ale ty zacząłeś.
          Dlaczego maltretujesz żonę jak zajdzie niechcący w ciąże z sąsiadem, żeby usunęła. Ona nie chce, to po co ją zmuszasz i bijesz po brzuchu?
          • pvf Re: kto z Was? 09.06.14, 11:34
            login.nr1 napisał(a):

> Dość cienka erystyka ale ty zacząłeś.
            > Dlaczego maltretujesz żonę jak zajdzie niechcący w ciąże z sąsiadem, żeby usunę
            > ła. Ona nie chce, to po co ją zmuszasz i bijesz po brzuchu?

To twoje fantazje czy znasz to z autopsji, mistrzu erystyki?
          • grgkh Re: kto z Was? 09.06.14, 12:08
            login.nr1 napisał(a):

> > Ja też mam do ciebie pytanie i proszę o szczerą odpowiedź:
            > >
            > > Lubisz się znęcać nad dziećmi?
            >
            > Dość cienka erystyka ale ty zacząłeś.
            > Dlaczego maltretujesz żonę jak zajdzie niechcący w ciąże z sąsiadem, żeby usunę
            > ła. Ona nie chce, to po co ją zmuszasz i bijesz po brzuchu?

Mówisz o jakimś "dziwnym" przypadku szczególnym, zawierającym GOTOWĄ tezę stworzona przez Ciebie ale nieudowodnioną a także bez związku z tematem. Rozpatrujemy sytuację DZIECKA, które zaszło w ciążę i dla którego jej donoszenie jest groźne dla zdrowia. Dlatego właśnie prawo SUGERUJE takie rozwiązanie - aborcję.

Próba manipulacji, której się tu dopuszczasz, wskazuje na Twoją kompletną bezmyślność. Tacy ludzie są groźni dla naszego otoczenia. Zaszczepieni jakąś ideą będą ją realizowali bez względu na humanizm i empatię. Tacy ludzie to potwory, bestie, zaprogramowane i bezmyślne androidy. Religia ogłupia i zaślepia. Degeneruje. Odczłowiecza.
        • grgkh Re: kto z Was? 09.06.14, 19:52
          Równie okrutne jest wmawianie ludziom, że zabieg taki jak aborcja powinien obciążać ich sumienie. Zygota i niewiele większy zaczątek organizmu żywego jest wart dokładnie tyle samo, co plemnik, którego statystycznym losem natura się nie przejmuje.
      • grgkh Czy jesteś "biernym" katem? 09.06.14, 12:01
        login.nr1 napisał(a):

> Który z Was, gdyby był ginekologiem, dokonałby aborcji u tej dziewczynki? Prosz
        > ę imiennie.

Nie jestem ginekologiem więc pytanie jest abstrakcyjne i mnie nie dotyczy.

Inaczej - moje poglądy tego nie zabraniają a także uważam, że jest to normalny zakres kompetencji lekarza.

Ty, zapewne, bez względu na to czy byłbyś lekarzem, czy nie, nie dokonałbyś tego zabiegu ze względu na OSOBISTE, PRYWATNE poglądy. Jak widzisz, istnieje konflikt, którego nie da się usunąć - nie da się pełnić funkcji społecznej, w której zakres działania zależy od systemu prawnego opartego na nauce (rozumowe określenie reguł) i jednocześnie podlegać systemowi narzuconemu - jakoby tylko prywatnie - przez religię (dogmaty).

Określmy istotną cechę religii - nie jest ona w tej sytuacji prywatnym poglądem. Żeby ludzie podlegający religii mogli normalnie funkcjonować musieliby całe państwo - czyli wszystkich obywateli - zmusić do funkcjonowania według reguł religii. O ile można się zgodzić na takie sterowanie w przypadkach jednostek, podciągając to pod wpływ prywatny, o tyle zgoda na taki wpływ na wszystkich obywateli jest zamianą państwa w państwo religijne.

Ciekawym może być pytanie DLACZEGO religia ustala takie reguły, które są w sprzeczności z nauką? Jedna odpowiedzi to wynikające z bezmyślnego, nieludzkiego, niehumanistycznego dogmatyzmu, egzekwowanie absolutnego posłuszeństwa członków organizacji religijnej. Ważne jest w tym przypadku to, że dla młodej dziewczyny taka ciąża jest bardzo poważnym zagrożeniem życia, a dla religijnego dogmatyzmu los i zdrowie młodej kobiety nie liczą się, nie są brane pod uwagę. Dogmat nie szanuje przypadków szczególnych, jest bez uczuć, bez empatii. Przyszła młoda matka jest traktowana jak inkubator dla "wyższego celu" wyznaczonego przez religię. Jeśli "zdechnie" (spore prawdopodobieństwo) lub w przyszłości będzie miała problemy ze zdrowiem (bo nieuformowany kościec, kręgosłup, nie do końca dorosły i sprawny organizm) to bez znaczenia. Dogmat nie dyskutuje. Jakiekolwiek odstępstwo od dogmatu nie wchodzi w rachubę, bo to by podważyło jego istnienie. To jest wykluczone.

Zadałeś pytanie o mój stosunek do sprawy a ja Ciebie zapytam, czy zgodziłbyś się na podyktowane zagrożeniem życia odstępstwo od dogmatu czy absolutnie i zawsze wykluczasz je?
    • kolter.nr Re: prof.Chazan wyjaśnia 09.06.14, 14:15
      s555toch napisał(a):

> Warto przeczytać

Nie warto , Emdzik użyj swych słów :))
    • pvf Re: prof.Chazan wyjaśnia 09.06.14, 14:45
      Jedyne co pan Ch. wyjaśnia, to fakt, że katolik to taki osobnik, który znęca się nad innymi ludźmi z powodu swojego wrażliwego sumienia.

Tyle na temat. Za łamanie regulaminu forum twój post został pobłogosławiony przeze mnie ikoną KOSZA.
    • sclavus prof.Chazan trafi pod sąd!!! 09.06.14, 15:33
      swoimi nieuprawnionymi działaniami i przekroczeniem kompetencji, spowodował, że kobieta będzie musiała donosić ciążę... tyle tylko, że płód nie ma mózgu i nie ma połowy twarzy...
      Z przyjemnością usłyszę o karze, jaka go spotkała i o odszkodowaniu, jakie będzie musiał tej kobiecie zapłacić...
      przeuFielbiam twoje tÓmaństFo!!
      ... tą oszołomią deklaracją, buty sobie wypchaj - będzie ci cieplej...
      • sclavus link 09.06.14, 15:35
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16120501,Musi_urodzic_nieuleczalnie_chore_dziecko__Lekarz_powolal.html#BoxSlotI3img
        • grgkh Re: link 09.06.14, 19:59
          Do tego zmierzamy. Smutne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka