jeepwdyzlu 21.03.15, 13:48 Muszę PRZEPROSIĆ Forumowiczów. Tenhuj Gil przyznał się i chce negocjować karę... Ci którzy chcieli traktować go nogą od taboretu - mieli rację... Myliłem się, co stwierdzam mimo wszystko z przykrością. Jeep Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
9rgkh Re: pedofil ksiądz Gil 21.03.15, 14:41 Prawda broni się sama. A my? 1) powinniśmy być przeciwko linczowi 2) o podejrzeniach, zwłaszcza dobrze opisanych, powinniśmy mówić 3) musimy mieć prawo do oceny, choćby czasem nieco emocjonalnej 4) dobrze jest, gdy rozmowa skupia się na wyjaśnianiu i dochodzeniu do prawdy, i unika osobistych przytyków 5) każdy z nas ma prawo do błądzenia a wszyscy pozostali mają obowiązek wybaczania. :) Pozdrowienia. Z. Odpowiedz Link Zgłoś
bragland Re: pedofil ksiądz Gil 30.03.15, 21:18 nie wygłupiaj się, przecież to Ty jesteś jeepwdyzdlu ...... Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: pedofil ksiądz Gil 30.03.15, 22:48 bragland napisał(a): > nie wygłupiaj się, przecież to Ty jesteś jeepwdyzdlu ...... Dyskutując na forum trzymaj się tematu i unikaj ataków personalnych. Zrozumiałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
bezpocztyonline Re: pedofil ksiądz Gil 25.03.15, 19:17 Dość osobiście podszedłeś do tego akurat przypadku. Z Gilem ponoć było tak, że on się dopuszczał molestowania jeszcze wcześniej, na początku lat 2000-nych, za co został zesłany na Dominikanę. Czyli gość miał skłonności, więc go braciszkowie odesłali, by sobie z dala od Polski używał. Jeśli to jakiś Twój krewny czy osobisty znajomy, to przyjm wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: pedofil ksiądz Gil 25.03.15, 21:42 A ja z przykrością stwierdzam, że nie myliłem się. Dokumenty w sprawie Gila faktycznie "zaginęły" z archiwum zakonu i trudno będzie ustalić dlaczego i za czyją sprawą trafił na Dominikanę. Ot, po prostu czarna owca wśród bielusieńkich baranków bożych. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: pedofil ksiądz Gil 25.03.15, 22:07 ... i dalej się mylisz: NIE przyznał się i poprosił o karę! Jestem niewinny, ale chcę iść do więzienia... i to na 7 lat... :D:D:D Męczennik kościoła!! cholerny... Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: pedofil ksiądz Gil 25.03.15, 23:06 sclavus napisał: > ... i dalej się mylisz: NIE przyznał się i poprosił o karę! > Jestem niewinny, ale chcę iść do więzienia... i to na 7 lat... :D:D:D > Męczennik kościoła!! cholerny... Gdyby nie poprosił o karę,to dostałby dwa razy tyle. On wie,gdzie mogą mu za darmochę dupsko przetrzepać. Cała przyjemność po jego stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: pedofil ksiądz Gil 26.03.15, 00:18 Jestem pewien, że chodziło o to, żeby nie było procesu... i tak się stało! Proces mógłby zbyt wiele o kościele pokazać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: pedofil ksiądz Gil 26.03.15, 07:29 sclavus napisał: > Jestem pewien, że chodziło o to, żeby nie było procesu... i tak się stało! > Proces mógłby zbyt wiele o kościele pokazać ;) Procesy księży są utajnione.Jakaś pieprzona "tajemnica wiary".W katolikach siedzi do tej pory ciężki grzech za powiedzenie czegoś prawdziwego o kapłanie.Komu się wyspowiadają?Kapłanowi?Wolą zatkać uszy , zamknąć oczy i usta, nawet jeżeli ich to bezpośrednio dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
komar102 Re: pedofil ksiądz Gil 26.03.15, 17:15 pocoo napisała: > sclavus napisał: > > > Jestem pewien, że chodziło o to, żeby nie było procesu... i tak się stało > ! > > Proces mógłby zbyt wiele o kościele pokazać ;) > > Procesy księży są utajnione.Jakaś pieprzona "tajemnica wiary".W katolikach sied > zi do tej pory ciężki grzech za powiedzenie czegoś prawdziwego o kapłanie.Komu > się wyspowiadają?Kapłanowi?Wolą zatkać uszy , zamknąć oczy i usta, nawet jeżeli > ich to bezpośrednio dotyczy. Co ty bredzisz młoda. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: pedofil ksiądz Gil 26.03.15, 17:24 komar102 napisał(a): > Co ty bredzisz młoda. A no bredzę o tych idiotyzmach,które są tobie doskonale znane.Tylko jak zawsze,cicho sza. Przecież napisałam... Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: pedofil ksiądz Gil 26.03.15, 18:08 Jeśli ktoś tu bredzi to niejaki i nijaki:) latający insekt. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: pedofil ksiądz Gil 28.03.15, 06:37 voxave napisała: > Jeśli ktoś tu bredzi to niejaki i nijaki:) latający insekt. Jak to zwykle z nim bywa,nie ma nic do powiedzenia na temat,tylko bzyka delikatnie i wulgarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh A co o tym nam powie "komar"? 28.03.15, 20:27 Komarze, żebym ja chociaż jeden raz tu zobaczył, że Ty coś w swoim gnieździe oceniasz zgodnie z prawdą ale negatywnie? Czy ty jesteś zdolny do takiej reakcji? Domyślam się, że tu działa następujący efekt: Jesteś w jakiejś "wspólnocie". Jakiekolwiek wyrażenie się o czymś dotyczącym tej wspólnoty jest traktowane jako atak na nią, równoznaczny z atakiem na jej członków - choćby było zgodne w elementarnymi zasadami współistnienia ludzkiego. Nie możesz się wychylić, bo Twoi ziomale zagryźliby Cię. Podobnie ma każdy z was. Strach, który oficjalnie nazywacie strachem przed bogiem, jest faktycznie strachem przed potęgą waszej organizacji, jej zemstą, możliwością rzucenia na Ciebie klątwy. Wiara, którą was tresują, nie tylko ogłupia ale tworzy sieć powiązań, które są dla was treścią istnienia. Kłamstwo jest dla was chlebem powszednim, bo kłamliwe (fałszywe logicznie) są wszystkie wasze dogmaty, cóż więc za problem byłby z kłamaniem w imię "ochrony" interesów waszej organizacji? Mam rację czy nie? Jesteście zakłamani do ostatnich granic? Czy jednak sobie odpuścisz posłuszeństwo i strach przed oceną Twoich kumpli i kumpelek w wierze, i napiszesz, że i Tobie się nie podoba zachowanie ks. Gila i jego kolegów zakonników oraz całego kleru uciszającego sprawę? Po której jesteś stronie? Co myślisz? Co wolno Ci myśleć i co wolno Ci powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
bragland Re: pedofil ksiądz Gil 27.03.15, 23:27 nie śnij, włącz mózg Człowieku? czy człowieku? Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: pedofil ksiądz Gil 28.03.15, 12:26 bragland napisał(a): > nie śnij, włącz mózg Człowieku? czy człowieku? Masz problemy sam to uczynić? Odpowiedz Link Zgłoś
bragland Re: pedofil ksiądz Gil 30.03.15, 21:07 nie do Ciebie była ta gadka, kobieto Odpowiedz Link Zgłoś