putin_lebioda4
14.05.15, 08:31
Jest to czwarty raz jak zakładam tu konto. Czwarty raz, bo głupota, która tu wychodzi jest nieporozumieniem. Może warto jakoś posłuchać np. P. Dawkinsa, skoro poświecił swoje życie na tym by zrozumiec religie i wasze błędy. Powiem lepiej w Watykanie naukowcy się zgadzają z Dawkinsem w wielu kwestiach. Owszem zdarzają się drobne różnice, ale przy dyskusji jak dotąd wyszło, ze narazie, że P. Dawkins miał rację.
Dyskusja będzie trwała i będą się pojawiały wątpliwości, ale jak dotąd wiele tych waszych wątpliwości zostało już wyjaśnionych. Warto się z wyjaśnieniami zapoznać, a dopiero potem dyskutować. Dotej pory wielu z Was nie zna wyjaśnienia na Wasze pytania, które powielacie w koło, a które zadawali już Wasi księża i Wasi naukowcy po których zmieniali zdanie.
Owszem są też uparci, ale zazwyczaj po jakimś czasie milczeli, bo nie mieli nic do powiedzenia. Dlaczego są uparci ludzie? Bo jeśli upadnie kościół ktoś straci pracę i tylko o to chodzi, a nie o to, czy Dawkins ma rację lub się po prostu nie rozumie wielu kwestii. Kościół zarabia na tym, ze istnieje i ludzie po prostu starają się go utrzymać jak najdłużej nie patrząc na to co się z Wami stanie. Wielu Wasz los wcale nie interesuje, bo są po prostu egoistami.
PO
Wystarczy spojrzeć na politykę, by zauważyć egoistów, którzy podwyższyli sobie pensje w momencie kryzysu ekonomicznego. :) Na wszystkich zaciągnięto długi, a sami politycy nadal nie chcą ponieść odpowiedzialności za to, ze te długi zaciągneli i wcale się nie poczuwają do tego, byście mieli lepiej tylko balują jeszcze mocniej zamiast ograniczyć swoje przyjemności. Nie powiecie mi przeciez, ze śniadanie powyżej 1 tys. jakie wydał Sikorski to jest potrzebne, a jednak Ci ludzie tak wydają pieniądze. Ukryją się za kulglarstwem wizerunku i myślą, ze o to w tym chodzi. Wydają pieniądze na własne przyjemności z pieniędzy publicznych, które można było oszczędzić i wydać z własnej kieszeni, bo są leniwi i nie mają ograniczeń co do przyjemności. Nie potrafią sobie powiedziec koniec przyjemności, bo są uzależnieni od tego by się popisywać pieniędzmi!!!
PIS
Hofman pokazując ptaszka też nie okazał się rozsądny. Mało tego balował w Hiszpani i teraz zamiast po prostu odpowiadać za te imprezy, bo działał na koszt podatnika to zasłania się słowem: " BO TAK WSZYSCY ROBILI TO JA TEŻ". Wszyscy kradną to ja też... tak posumować należy Hofmana i bandę polityki dobrej tylko z wizerunku.
Nie zamierzam zakładać poki co kolejnego konta. Dam Wam szanse na budowanie takich bzdur jak tu czytam. To, ze uda mi się Was przekonać nic nie zmieni, bo za 5 minut pojawi się kolejne pytanie i kolejna głupota, a niektórych nawet okaże się, ze nie przekonałem :) cóż... taki świat... Co człowiek to swój świat, ale niektórych świat niszczy innych z powodu zwykłej ignorancji...