kociak40 11.05.20, 08:36 Tomasz Sekielski podał, kiedy będzie premiera filmu dokumentalnego "Zabawa w chowanego" na temat pedofilii w Kościele katolickim. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pocoo Re: Film dokumentalny 11.05.20, 09:02 Pedofilia jest bandytyzmem, który niszczy dziecięce umysły, ciało i przetrąca kręgosłupy.Nie do opisania jest draństwo, kiedy klecha podnosi brudne łapy do nieba, oddaje w opiekę baranów Bogu, Maryjce i wszystkim świętym, a jednocześnie kombinuje jak sobie dogodzić z płaczącym, pełnym strachu dzieckiem . I żadna modlitwa do boga, Maryjki i wszystkich świętych dziecku nie pomoże . Od zarania dziejów krzywdzono i gwałcono dzieci obojga płci.Do tej pory tak się dzieje i jest to nie do wyeliminowania.Ale można szerzej otworzyć oczy.Widać to po zachowaniu dziecka.Dziecko na kolanach swojego oprawcy siedzi jak sparaliżowane.Nawet pogłaskanie po głowie paraliżuje dziecko. Ucieka i chowa się przed idącym do domu ojcem wiedząc, że matki w domu nie ma.Wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Film dokumentalny 11.05.20, 12:53 "Pedofilia jest bandytyzmem, który niszczy dziecięce umysły, ciało i przetrąca kręgosłupy.Nie do opisania jest draństwo" - pocoo To zbrodnia na małych niewinnych dzieciach. Biskupi i nawet papież (JPII) ukrywając ten zbrodniczy preceder, są współwinni. Każdy, kto wie o przestępstwie i nie powiadomi organów ścigania za to przestępstwo, jest według prawa winny tego przestępstwa. Tylko te s.....y w kieckach czują się bezkarni. KK to najgorsza i największa mafia na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Film dokumentalny 14.05.20, 11:24 Obejrzałem fragmenty filmu dokumentalnego "Zabawa w chowanego" braci Sekielskich Film dla widzów o mocnych nerwach. To działo się w Polsce. Np. poznamy historię duchownego, który przez lata dzieciom organizował piekło i zniszczył ich życie. Jest też ważny biskup pełniący ważną funkcję w Kościele i robiący dużo aby o gwałtach na dzieciach nikt się nie dowiedział. W KK był instytucjonalny mechanizm chroniący "swoich pedofilów" aby nie ponosili żadnej kary. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Film dokumentalny 14.05.20, 15:13 kociak40 napisał: > Np. poznamy historię duchownego, który przez lata dzieciom organizował piekło i > zniszczył > ich życie. Czy nikt o tym nie wiedział? Czy nikt nie widział, nie słyszał, nie przypuszczał? Gdzie byli rodzice? >Jest też ważny biskup pełniący ważną funkcję w Kościele i robiący du > żo aby o > gwałtach na dzieciach nikt się nie dowiedział. Obowiązywała klauzula milczenia . Teraz mimo gadki szmatki o jawności, episkopat robi wszystko aby pokazać Kościół bez skazy. Czyżby nikt o pedofilach w sutannach nic nie wiedział? No to rodzice do roboty.Nie puszczajcie dzieci samych do kościoła i na plebanię.Nie pozwalajcie na wycieczki z klechą bez obecności dorosłych. Słuchajcie dzieci i brońcie ich. Czy to jest takie trudne? W domach dzieci gwałcą ojcowie, dziadkowie, wujowie i sąsiedzi. W Domach Dziecka, dzieci są gwałcone przez wychowawców i współmieszkańców. Dzieci są gwałcone jak się da i przez kogo się da. Idzie dziecko po pomoc do księdza.Ksiądz po główce pogłaszcze, ochroni, zatrzyma na plebanii i...ZGWAŁCI. Co to kurwa jest! Odpowiedz Link Zgłoś
suender Re: Film dokumentalny 11.05.20, 20:00 pocoo: > Pedofilia jest bandytyzmem, ..... Córko!, - jeszcze kilka dobrych lat nie będziesz potrafiła nadal odróżnić Dobra od Zła i dlatego takie herezje jeszcze trochę popiszesz. Ale wg. szacunków za ca. dwa lata przed WYNIESIENIEM będzie Ci dana możliwość odróżniania, - ciesz się z tego dziewczyno!, ....... Pozdrawiam dobrotliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Film dokumentalny 11.05.20, 20:13 suender napisał: > pocoo: > > > Pedofilia jest bandytyzmem, ..... > > Córko!, - jeszcze kilka dobrych lat nie będziesz potrafiła nadal odróżnić Dobra > od Zła i dlatego takie herezje jeszcze trochę popiszesz. > Ale wg. szacunków za ca. dwa lata przed WYNIESIENIEM będzie Ci dana możl > iwość odróżniania, - ciesz się z tego dziewczyno!, ....... > > Pozdrawiam dobrotliwie. Wal się. I co takiego mądrego napisałeś porypańcu? No co? Czy według ciebie pedofilia jest czymś normalnym? Pieprzyłeś swoje dzieci? To ja gnoju nie umiem odróżnić dobra od zła? To ty zwolenniku bandytów uważasz ,że pedofilia nie jest bandytyzmem? Niech cie szlag... Mam w dupie to wyniesienie. Sam się wynieś, bo już czytać nie mogę twoich popierdolonych wywodów. Odpowiedz Link Zgłoś
suender Re: Film dokumentalny 12.05.20, 11:33 pocoo: > nie umiem odróżnić dobra od zła? ..... - Tak nie umiesz. Ale u ateuszy jest normą "nieumienie" rozróżnienia Dobra od Zła! Pocoo z tej nędznej przypadłości wyjdzie, - ciesz się Dziewczyno, - ot co, .... - Będziesz WYNIESIONA! Pozdrawiam życzliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Film dokumentalny 12.05.20, 15:06 suender napisał: > pocoo: > > > nie umiem odróżnić dobra od zła? ..... Czy pedofilia to dobro, czy zło? W dupie mam twoje rozumienie "Dobra" i "Zła". Pisałam o pedofilii, więc odpowiedz na moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mim1652avo Re: Film dokumentalny 11.05.20, 20:26 Głupender:nie będziesz potrafiła nadal odróżnić Dobra od Zła Setki tysięcy dzieci były wykorzystywane seksualnie. Jeśli w rozpowszechnionej na całym świecie przymusowej sekcie, setki tysięcy dzieci byłyby wykorzystywane seksualnie i zbrodnie te na polecenie przywódcy sekty byłyby tuszowane i wyjęte spod ścigania karnego, to takiej kryminalnej organizacji i jej przywódcom wytoczono by proces karny. Czy może być inaczej tylko dlatego, że ta organizacja nazywa się "Kościołem" a polecenie przemilczania tych przestępstw nie wyszło od bosa mafii lecz od papieża? Nie, to nie jest inaczej, to jest tylko wielusetletnie przyzwyczajenie do pedofilskiego kapłaństwa i władzy ich najwyższego kapłana. Od kiedy zbrodnie przeciw ludzkości podlegają karze udawanie, że się tego nie widzi nie jest już dopuszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Film dokumentalny 11.05.20, 21:55 Największą epidemią panującą na świecie jest Kościół katolicki. Dojenie wiernych (z pieniędzy) i pedofilia, to podstawowe wyróżniki tej największej mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Film dokumentalny 12.05.20, 09:20 kociak40 napisał: > > Największą epidemią panującą na świecie jest Kościół katolicki. Dojenie wiernyc > h (z pieniędzy) > i pedofilia, to podstawowe wyróżniki tej największej mafii. > W Europie powinni być ostrożniejsi. A w Afryce? A w Ameryce Południowej? A na wyspach, gdzie klecha może wszystko? Czego się ludzie boją? Straszeniem piekłem? A pedofil w sutannie ma zakaz wstępu do piekła, więc urządza dzieciom piekło na ziemi, a sobie pieprzony raj. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Film dokumentalny 12.05.20, 09:29 Kiedy targają mną emocje, to popełniam błędy językowe i interpunkcyjne.Przepraszam.Jak beznamiętnie pisać o krzywdzie dzieci i bezkarności przestępców? Wieszałabym bandytów za jaja na krzyżu przed kościołem, ale nie mogę.Szkoda.Wielka szkoda.Nawet publiczna kastracja nie uchroni dzieci. Uchronią rodzice, ale mają to...Rodzice, którzy ukrywają krzywdę dziecka , powinni być pozbawieni praw do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Film dokumentalny 12.05.20, 09:13 mim1652avo napisał: > Setki tysięcy dzieci były wykorzystywane seksualnie. Chyba rocznie. > Jeśli w rozpowszechnionej na całym świecie przymusowej sekcie, setki tysięcy dz > ieci byłyby wykorzystywane seksualnie i zbrodnie te na polecenie przywódcy sekt > y byłyby tuszowane i wyjęte spod ścigania karnego, to takiej kryminalnej organi > zacji i jej przywódcom wytoczono by proces karny. Czy może być inaczej tylko dl > atego, że ta organizacja nazywa się "Kościołem" a polecenie przemilczania tych > przestępstw nie wyszło od bosa mafii lecz od papieża? Jawność.Przestępcy w sutannach nie będą ukrywani.I co? Nie ma pedofilów, ani żadnego innego bandziora w sutannie.Wszystko jawne? Bardziej ukryte. Zakonnic też już nie gwałcą i nie zmuszają do aborcji.Jaki ten pieprzony Kościół jest jest wolny od seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy8 Re: Film dokumentalny 16.05.20, 16:23 dużo słabszy od pierwszego jak to odgrzewane kotlety Odpowiedz Link Zgłoś
awariant Re: Film dokumentalny 16.05.20, 20:24 obcy8 napisał(a): > dużo słabszy od pierwszego jak to odgrzewane kotlety Zgoda. Albo cel był inny, albo pandemia nie pozwoliła domknąć innych wątków. Zobaczymy przy następnym filmie z tej serii. Biskup wymieniony w filmie ma jeszcze siedem lat do emerytury. Zobaczymy, czy dotrwa. Ksiądz wymieniony w filmie chodzi sobie na wolności. Zobaczymy jak długo. Komisja wspomniana w filmie nie działa. Zobaczymy, czy kiedykolwiek wystartuje. Prokuratorowi generalnemu nikt nie postawił zarzutów. Może to błąd. Może nie tylko kościelni hierarchowie chronią pedofilów w sutannach? Odpowiedz Link Zgłoś
obcy8 Re: Film dokumentalny 17.05.20, 00:48 awariant napisał: > Zgoda. > Albo cel był inny, albo pandemia nie pozwoliła domknąć innych wątków. > Zobaczymy przy następnym filmie z tej serii. cel jest zawsze ten sam czyli kasa.Kilkanaście lat temu widziałem w polskiej telewizji film Sylwestra Latkowskiego o pedofilii w którym wystąpił młodzieniec i szczegółowo opowiedział o księdzu Jankowskim Odpowiedz Link Zgłoś
awariant Re: Film dokumentalny 17.05.20, 10:53 obcy8 napisał(a): > Kilkanaście lat temu widziałem w polskiej telewizji film Sylwestra Latkowskiego o pedofilii > w którym wystąpił młodzieniec i szczegółowo opowiedział o księdzu Jankowskim Ale i tak księdzu prałatowi bardziej zaszkodziła informacja, że był konfidentem SB. Z kolei przykład abp.Wesołowskiego pokazuje, że nawet Watykan szybciej reaguje na doniesienia o pedofilii, niż nasze krajowe władze kościelne. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Film dokumentalny 17.05.20, 11:08 awariant napisał: > Z kolei przykład abp.Wesołowskiego pokazuje, że nawet Watykan szybciej reaguje > na doniesienia o pedofilii, niż nasze krajowe władze kościelne. Reagują, bo mleko się rozlało, świadomość społeczna coraz wyższa i dalsze zaprzeczanie już by nie przeszło. Ku ich wielkiej frustracji. Są załamani, że muszą w ogóle coś z tym robić. Bo przecież ludzie nie powinni o nic pytać. Niczego się domagać. Jak to tak? Rolą papieża, biskupa, księdza jest odprawić mszę, zebrać tacę i pokłony, a następnie oddalić się w celu studiowania pism świętych, tudzież "encyklopedii". Potem łaskawie udzielać błogosławieństwa. A wieczorem potajemne spotkania trzeciego stopnia. Odpowiedz Link Zgłoś
awariant Re: Film dokumentalny 17.05.20, 11:18 wawrzanka napisała: > Reagują, bo mleko się rozlało... Coś w tym jest, bo jak przyjrzeć się życiorysowi arcybiskupa, to wędrował z nuncjatury do nuncjatury, aż w końcu wpadł na Dominikanie. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy8 Re: Film dokumentalny 17.05.20, 11:30 awariant napisał: > Ale i tak księdzu prałatowi bardziej zaszkodziła informacja, że był konfidentem > SB. > Podobno wszyscy księża pedofile albo homoseksualiści byli równocześnie konfidentami SB bo łatwo ich było szantażować zmusić co współpracy.Komunistyczne służby o wszystkim doskonale wiedziały ale ścigały ich bo nie chodziło im o dzieci i walkę z przestępcami tylko o walkę z Kościołem i opozycją i dokładnie tak samo jest teraz gdy te dzieci znów służą jedynie do walki z Kościołem. Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Film dokumentalny 17.05.20, 12:17 obcy8 tak samo reklamuje swoją głupotę jak oszołom. Jest teraz takich dwóch. Nigdy nie wiadomo, czy te dwa grzyby są jadalne, czy trujące. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy8 Re: Film dokumentalny 17.05.20, 12:33 kociak40 napisał: > > obcy8 tak samo reklamuje swoją głupotę jak oszołom. Jest teraz takich dwóch. > Nigdy nie wiadomo, czy te dwa grzyby są jadalne, czy trujące. > czy na tym forum Religia i Wiara jest ktoś normalny kto -nie nazywa innych oszołomami reklamującymi głupotę -nie nazywa innych pojebanymi Katolikami i najgorszymi gnojami -nie uważa Hitlera największym bohaterem -nie uważa że wiedza to blebleble Odpowiedz Link Zgłoś
awariant Re: Film dokumentalny 17.05.20, 13:39 obcy8 napisał(a): >> obcy8 tak samo reklamuje swoją głupotę jak oszołom. > czy na tym forum Religia i Wiara jest ktoś normalny... Pewnie jako nowy przegapiłeś, że rewelacje na temat, iż wszyscy księża-pedofile i homoseksualiści to byli agenci SB głosił już tu wcześniej Oszołom. Niestety, śmiała teza, że to SB zmuszało księży do homoseksualizmu i pedofilii raczej będzie ciężka do udowodnienia. Przyjęcie, że służby specjalne PRL rozciągały swój parasol ochronny nad agentami, to też nie jest zbyt dobry argument, bo PRL się skończył, a parasol rozpościera się nadal. Kler katolicki jest jedyną grupą zawodową w Polsce, której nikt nie odważył się dekomunizować. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy8 Re: Film dokumentalny 17.05.20, 13:51 awariant napisał: > obcy8 napisał(a): > > >> obcy8 tak samo reklamuje swoją głupotę jak oszołom. > > czy na tym forum Religia i Wiara jest ktoś normalny... > > Pewnie jako nowy przegapiłeś, że rewelacje na temat, iż wszyscy księża-pedofile > > i homoseksualiści to byli agenci SB głosił już tu wcześniej Oszołom. > to wynika z akt IPN a mnie chodzi o to kto wiedział że taki Jankowski i inni powinni siedzieć i co z tym zrobił a teraz udaje niewiniątko a często nawet oburzenie Odpowiedz Link Zgłoś
awariant Re: Film dokumentalny 17.05.20, 14:26 obcy8 napisał(a): > to wynika z akt IPN a mnie chodzi o to kto wiedział że taki Jankowski i inni powinni > siedzieć i co z tym zrobił a teraz udaje niewiniątko a często nawet oburzenie Tajemnicą poliszynela jest, że "problemy" księdza Jankowskiego były znane już wcześniej i zapewne właśnie dlatego został on kapelanem Solidarności. Jest jeszcze inny problem, nad którym warto się zastanowić - dlaczego tak wiele osób zapomniało, co osobiście zawdzięcza prałatowi Jankowskiemu, choć był on pedofilem i agentem SB. "Nasz pedofil i nasz agent", coś jak z sędzią Kryże i prokuratorem Piotrowiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy8 Re: Film dokumentalny 17.05.20, 14:34 awariant napisał: > obcy8 napisał(a): > > > to wynika z akt IPN a mnie chodzi o to kto wiedział że taki Jankowski i i > nni powinni > > siedzieć i co z tym zrobił a teraz udaje niewiniątko a często nawet oburz > enie > > Tajemnicą poliszynela jest, że "problemy" księdza Jankowskiego były znane już w > cześniej > i zapewne właśnie dlatego został on kapelanem Solidarności. to jest podobny pomysł do tego że SB zrobiła Lecha przewodniczącym Solidarności czyli niedorzeczny.Żadne środowisko nie było tak zinwigilowane przez komunistów jak Kościół ponieważ tylko Kościół miał realną siłę przeciwstawiać się komunizmowi poprzez wpływ na Polaków a dodatkowo dawał wsparcie Solidarności gdy ta już powstała.Mieli do tego specjalny departament IV i około pięciu tysięcy agentów w duchowieństwie więc wiedzieli wszystko o każdym księdzu. Odpowiedz Link Zgłoś
awariant Re: Film dokumentalny 17.05.20, 16:23 obcy8 napisał(a): > to jest podobny pomysł do tego że SB zrobiła Lecha przewodniczącym Solidarności czyli niedorzeczny. Nie jest to odpowiednie forum do dyskusji na ten temat. Wydaje się jednak, że większość materiałów została sprokurowana w związku z kandydaturą do Nagrody Nobla i sztucznie wprowadzona do tzw. "drugiego obiegu", gdzie krąży do dzisiaj. > Żadne środowisko nie było tak zinwigilowane przez komunistów jak Kościół Wydaje mi się, że prywatny biznes był jeszcze mocniej inwigilowany. Spora była również inwigilacja środowisk twórców kultury. Generalnie SB inwigilowało środowiska, z których inwigilacji miało bezpośrednie korzyści. > Mieli do tego specjalny departament IV i około pięciu tysięcy agentów w duchowieństwie Niestety jest to jedyny departament, którego dokumentacja została nieomal w całości zniszczona. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy8 Re: Film dokumentalny 17.05.20, 16:27 awariant napisał: > > Mieli do tego specjalny departament IV i około pięciu tysięcy agentów w d > uchowieństwie > > Niestety jest to jedyny departament, którego dokumentacja została nieomal w cał > ości zniszczona. to prawda ale w tym się tez zgadzam z Adamem Michnikiem że to należało spalić i zaorać równo z ziemią Odpowiedz Link Zgłoś
awariant Re: Film dokumentalny 17.05.20, 16:38 obcy8 napisał(a): >> Niestety jest to jedyny departament, którego dokumentacja została nieomal w całości zniszczona. > to prawda ale w tym się tez zgadzam z Adamem Michnikiem że to należało spalić i zaorać równo z ziemią Różnie na ten temat mówią i tu akurat mam zdanie odmienne od Michnika. Faktem jednak jest, że to właśnie Departament IV miał najwięcej informacji na temat działaczy byłej opozycji PRL-owskiej, a po1989 aktualnej władzy w Polsce. Co chyba nikogo nie dziwi, bo Kościół też chciał wiedzieć z kim współpracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
awariant Re: Film dokumentalny 17.05.20, 16:32 awariant napisał: > Generalnie SB inwigilowało środowiska, z których inwigilacji miało bezpośrednie korzyści. Zapomniałem w tym miejscu dodać, że społeczeństwo samo bardzo chętnie się inwigilowało. Może nie zabrzmi to zbyt przyjemnie, ale donosy stanowiły znaczące źródło informacji. Wspomnę tu, dla ilustracji, sprawę śp. Zyty Gilowskiej uznanej przez sąd za OZI, ale nie TW. Odpowiedz Link Zgłoś
awariant Re: Film dokumentalny 17.05.20, 11:40 obcy8 napisał(a): > Podobno wszyscy księża pedofile albo homoseksualiści byli równocześnie konfidentami SB Ale to Kościół ściągał ich do siebie wcześniej nim zrobiła to esbecja. W końcu dobry ksiądz powinien być lojalny nie tylko wobec ludowego państwa, ale i wobec władz kościelnych. A przy okazji i pożyteczny na inny sposób. Swoją drogą ciekawe, ilu księży pracuje dla obecnych służb. Bo coś wydaje mi się, że procent nie zmalał. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Film dokumentalny 16.05.20, 21:01 obcy8 napisał(a): > dużo słabszy od pierwszego jak to odgrzewane kotlety To nie "Komando". Nie potrafisz widocznie wyłapać o co chodziło w poprzedniej części i o co chodzi w tej. "Tylko nie mów nikomu" jest o przeżyciach ofiar. "Zabawa w chowanego" jest o tym jak "dostojnicy" w czarnych kieckach kryją wieprzów - pedofilów. Przerażające są fragmenty, w których ksiądz bredzi o pokusach, przebaczeniu, pokucie, szatanie i Panu Bogu. Co to w ogóle jest??? Powinno być prosto: prokuratura, jedna sprawa (przyznał się) i więzienie. Dla twojej wiadomości: następny film Sekielskich ma być o twoim idolu, Janie Pawle. Ale ty wolisz encyklopedię. Dlatego już ci wcześniej napisałam: schowaj się z nią w jaskini. Odpowiedz Link Zgłoś
awariant Re: Film dokumentalny 16.05.20, 22:24 wawrzanka napisała: >> dużo słabszy od pierwszego jak to odgrzewane kotlety > Nie potrafisz widocznie wyłapać o co chodziło w poprzedniej części i o co chodzi w tej. Coś z racji obcy8 ma, dla mnie filmowi też jakby brakowało tempa. Powinien być jeszcze drugi, równoległy wątek - inne ofiary, inny ksiądz, inny biskup. Zamiast tego tylko reminiscencje sprawy ks. Kani z Janiakiem zamiast Gulbinowicza. Czegoś mi tu brakowało, bo film ma swoje prawa jako język przekazu. Nie tylko przesłanie, że jeden biskup jest zły. Zwaliłem winę na koronowirusa, ale nie wiem czy słusznie. Choć może koncepcja była taka, żeby wreszcie choć jedną sprawę doprowadzić do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Film dokumentalny 16.05.20, 22:42 awariant napisał: > Choć może koncepcja była taka, żeby wreszcie choć jedną sprawę doprowadzić do > końca. "Zabawa w chowanego" jest jednostajna, ale tylko pozornie. Skupienie się na jednej sprawie ukazuje ją w pełni. Film opowiada o konkretnym przypadku. Ile jest takich "konkretnych przypadków"? Brawa dla twórców, że nie pogubili się w popularności po "Tylko nie mów nikomu". Mogli iść wytyczoną scieżką, ale nie o to chodzi, żeby robić polowanie na ofiary. Bez trudu znaleźliby ich całe masy. Oczywiście, możemy czuć pewien deficyt po pierwszej części, ponieważ miała tę przewagę nad drugą, że była pełna emocji. Taka "dziewicza". Odpowiedz Link Zgłoś
awariant Re: Film dokumentalny 16.05.20, 22:51 wawrzanka napisała: > "Zabawa w chowanego" jest jednostajna, ale tylko pozornie. > Skupienie się na jednej sprawie ukazuje ją w pełni. Ale to nie jest ambitne kino psychologiczne dla koneserów. Czegoś mi w tym filmie brakowało. Wiemy, że obejrzał już i zareagował abp. Polak, więc może potem będzie ciekawiej. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Film dokumentalny 16.05.20, 22:59 awariant napisał: > Ale to nie jest ambitne kino psychologiczne dla koneserów. Bo ten film nie miał trafić do koneserów ambitnego kina psychologicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
awariant Re: Film dokumentalny 16.05.20, 23:10 wawrzanka napisała: > Bo ten film nie miał trafić do koneserów ambitnego kina psychologicznego. Właśnie w tym rzecz - nie jestem koneserem kina psychologicznego. Środek tarczy jest u mnie gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy8 Re: Film dokumentalny 17.05.20, 00:46 wawrzanka napisała: > Ale ty wolisz encyklopedię. Dlatego już ci wcześniej napisałam: schowaj się z n > ią w jaskini. teraz do braków wiedzy dokładasz braki w kulturze Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Film dokumentalny 17.05.20, 11:45 obcy8 napisał(a): > teraz do braków wiedzy dokładasz braki w kulturze "Jak się ma taką sztukę przed sobą to trudno zachować kulturę". Lech Górecki. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy8 Re: Film dokumentalny 17.05.20, 11:53 wawrzanka napisała: > obcy8 napisał(a): > > > teraz do braków wiedzy dokładasz braki w kulturze > > "Jak się ma taką sztukę przed sobą to trudno zachować kulturę". Lech Górecki. człowiek kulturalny nigdy nie ma problemu z kulturą i zawsze stanie w obronie najwybitniejszych Polaków gdy się ich szarga i oczernia.Broniłem Wałęsy.Broniłem Michnika.Będę bronił Jana Pawła II przed takimi trolami ja Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Film dokumentalny 17.05.20, 12:21 "Broniłem Wałęsy.Broniłem Michnika.Będę bronił Jana Pawła II" - obcy8 Zawsze łańcuch jest bardziej przywiązany do psa, niż pies do łańcucha. Odpowiedz Link Zgłoś
suender Re: Film dokumentalny 17.05.20, 08:21 Widać, że najbardziej narzekają na upadłych księży, ci co się za nich najmniej modlą. Niech tacy się więc nie dziwią, że mają też spory udział w tym niekorzystnym zjawisku. Cbdo. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Film dokumentalny 17.05.20, 09:31 suender napisał: > Widać, że... A widać. Gdzie jeszcze wkleiłeś te mądrości? Wyobraź sobie, że ja za upadłych klechów , ani żadnych innych się nie modlę.Ciebie widzę, bóg wysłuchuje tak jak innych.Gdyby to ode mnie zależało, to wieszałabym za jaja księży pedofilów na krzyżu przed kościołem . Ale o tym przecież wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
suender Re: Film dokumentalny 17.05.20, 09:52 pocoo: > Wyobraź sobie, że ja za upadłych klechów , ani żadnych innych się nie modlę. - Skoro się nie modlisz to jesteś winna! - Będziesz WYNIESIONA! Pozdrawiam miłościwie. Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Film dokumentalny 17.05.20, 12:24 "Skoro się nie modlisz to jesteś winna!" - suender Jest tylu tych różnych Bogów, że lepiej nie modlić się, aby błędu nie popełnić. Wybór niewłaściwego może tylko zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Film dokumentalny 17.05.20, 12:31 kociak40 napisał: > Jest tylu tych różnych Bogów, że lepiej nie modlić się, aby błędu nie popełnić. > Wybór niewłaściwego może tylko zaszkodzić. Niektórzy nie kłopoczą się wyborem. Biorą pierwszego z brzegu i bronią do ostatniej krwi. I jeszcze się domagają od innych myślenia. Oczywiście musi to być myślenie podwórkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Film dokumentalny 17.05.20, 13:00 suender napisał: > - Skoro się nie modlisz [b]to jesteś winna! Winna temu, że klechy gwałcą dzieci? Pojebało ciebie już od tych modłów? Odpowiedz Link Zgłoś
suender Re: Film dokumentalny 17.05.20, 15:45 pocoo: > Winna temu, że klechy gwałcą dzieci? - Nie tylko Ty jesteś winna, ale cała rzesza tych co się za duchownych nie modlą, - ot co, ..... - Będziesz WYNIESIONA! Pozdrawiam wymownie. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Film dokumentalny 17.05.20, 16:35 suender napisał: > - Nie tylko Ty jesteś winna, ale cała rzesza tych co się za duchownych nie modlą, - ot co, ..... Odpowiedz Link Zgłoś
suender Re: Film dokumentalny 18.05.20, 12:16 wawrzynka: > > - Nie tylko Ty jesteś winna, ..... Zapomniałaś tą grafikę podpisać, zrobię to za Ciebie: Oto przed Państwem duchowny z Kościoła WPS (Wielkiego Potwora Spaghetti): scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/97344131_3067969136593472_6764282240877723648_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=fVILgnQpV3EAX_mKZUX&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=ccfa3ac1d7ed5c1d51960f591c0fe26e&oe=5EE5DC67 Pozdrawiam wspomagająco. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Film dokumentalny 18.05.20, 12:26 suender napisał: > Pozdrawiam wspomagająco. Każdy Kościół "ubiera " swoich duchownych w szaty, charakterystyczne dla tegoż Kościoła. Na załączonym obrazku, duchowny ma strój katolicki i ty powinieneś o tym wiedzieć.Wysiliłeś się na żart? Złośliwość? Próżny wysiłek.Znów się ośmieszyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
awariant Re: Film dokumentalny 18.05.20, 13:05 suender napisał: > Oto przed Państwem duchowny z Kościoła WPS (Wielkiego Potwora Spaghetti): Po pierwsze primo - Latającego Potwora Spaghetti. Wielki jest Mzimu, który obserwuje cię z dziupli w baobabie i krzywi się z niesmakiem. Chyba nie chcesz nam zaproponować zabawy w przekręcanie imion bogów? Po drugie primo, gdzie ty tu widzisz rytualny durszlak na głowie kapłana? Odpowiedz Link Zgłoś
suender Re: Film dokumentalny 18.05.20, 14:07 awariant: > Po pierwsze primo - Latającego Potwora Spaghetti. Zdania "biblistów są w sprawie jego nazwy podzielone, - ot co, ..... > Po drugie primo, gdzie ty tu widzisz rytualny durszlak na głowie kapłana? Mówi się iż nosi on durś-schlag (och, ca za brzydki germanizm!) NIEWIDZIALNY, - he, he, he, he, .... Pozdrawiam bajkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
awariant Re: Film dokumentalny 18.05.20, 15:03 suender napisał: > Zdania "biblistów są w sprawie jego nazwy podzielone, - ot co, ..... Naukowcy zawsze się o coś muszą sprzeczać. U nas też nie wiadomo, jak pisać. Czy nazwa wzięła się z rosyjskiego Boh, czy od naszych bóstw lasu Graba i Buka. Inni twierdzą, że imię boga jest przez samo "h", a jeszcze inni, że przez "ch". > Mówi się iż nosi on durś-schlag (och, ca za brzydki germanizm!) NIEWIDZIALNY. Ci, co doświadczyli miłości bożej za pośrednictwem kapłana mówią, że to raczej niewidzialna korona cierniowa niż druszlak ( co za piękne spolszczenie!). Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Film dokumentalny 17.05.20, 23:02 "cała rzesza tych co się za duchownych nie modlą" - suender Za co mają się modlić za duchownych? żeby lepiej im się "pedałowało"? Podobno co 5-ty ksiądz jest pedofilem, po większych modłach za nich ma być co 3-ci? Odpowiedz Link Zgłoś
suender Re: Film dokumentalny 18.05.20, 13:58 kociak: > Za co mają się modlić za duchownych? żeby lepiej im się "pedałowało"? Nie wykluczam: Żeby lepiej im się "pedałowało", to się "modlisz" do Demona, - he, he, he, he, ..... Pozdrawiam litościwie. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Film dokumentalny 18.05.20, 09:25 suender napisał: > - Nie tylko Ty jesteś winna, ale cała rzesza tych co się za duchownych nie m > odlą, - ot co, ..... A może by tak papież poleżał krzyżem w Bazylice św Piotra w intencji swoich poddanych? Papieże modlili się za księży pedofilów i homoseksualnych? Na pewno Ratzinger, który z nakazu Wojtyły zajmował się pedofilią duchownych na świecie. I co? Ani on , ani Wojtyła nie zrobili nic. Modlili się za przestępców, czy ofiary?Ty możesz więcej niż papież? Czy twoja modlitwa ma skuteczniejszy wpływ na decyzje boga i przepędzanie demonów? Opanuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Film dokumentalny 17.05.20, 22:45 Ale numer! Sekielscy podpadli homoseksualnymi lobby! dorzeczy.pl/kraj/140430/jacek-dehnel-oskarza-braci-sekielskich-o-homofobiczna-propagande.html Odpowiedz Link Zgłoś
awariant Re: Film dokumentalny 17.05.20, 22:58 oszol-lom-z-rm napisał: > Ale numer! Sekielscy podpadli homoseksualnymi lobby! Nie przejmuj się tym zbytnio. "Lawendowa mafia" to nie jest prześladowana mniejszość seksualna w Watykanie, ale homoseksualna większość szantażująca resztę watykańskiego duchowieństwa. Przypomnij sobie wątek wawrzanki Sodoma. Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Film dokumentalny 17.05.20, 23:08 ""Lawendowa mafia" to nie jest prześladowana mniejszość seksualna w Watykanie, ale homoseksualna " - awariant Ta "Lawendowa mafia" urządza sobie w "Domu Anioła" (była siedziba św. Inkwizycji) w Watykanie regularne orgie homoseksualne. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Film dokumentalny 17.05.20, 23:16 Albo kościół wróci do korzeni i zwoła 2 sobór trydencki albo piekli go pochłonie Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Film dokumentalny 18.05.20, 03:14 oszol-lom-z-rm napisał: > Albo kościół wróci do korzeni i zwoła 2 sobór trydencki albo piekli go pochłon > ie Czeka go to samo co inne religie - uschnięcie. Nikt już nie czci Ra ani Zeusa ani Mzimu. Każdy bóg idzie w końcu w zapomnienie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Film dokumentalny 18.05.20, 10:26 oszol-lom-z-rm napisał: > Albo kościół wróci do korzeni i zwoła 2 sobór trydencki albo piekli go pochłonie. Żaden sobór nic nie pomoże. Jak coś się dzieje źle w burdelu, to wymieniają tylko dziewczynki. Tak samo powinno być w Kościele katolickim - wymienić duchownych na właściwie dobranych. Odpowiedz Link Zgłoś