Dodaj do ulubionych

Wiara religijna

19.07.20, 22:13

Na forum jest 16 kolejnych tematów oszołoma. Admin widać śpi.
Postanowiłem otworzyć swój temat aby rozdzielić te tematy kolejne oszołoma.
Na tym forum były wypowiedzi krytyczne co do różnych religii i różnych kultów
do nich. To jest właśnie zdobycz cywilizacyjna, że można wybierać sobie Boga
i rodzaj kultu do Niego. Wiara religijna jest prywatną sprawą człowieka i nikt
nie ma prawa mu narzucać w co i jak ma wierzyć. Kiedyś tak nie było. Była
Św. Inkwizycja i wszelkie odchyłki od narzucanej przez KK wiary kończyły
się spaleniem na stosie. Jeżeli ktoś był niewierzący, to musiał to ukrywać i stwarzać
pozory, że jest wierzący. Od razu trafiał na stos jakby wykryto, że jest ateistą.
Na podstawie Biblii jest ponad 45 tysięcy różnych wyznań. W religiach niechrześcijańskich
jest jeszcze więcej. To jest właśnie wielka zdobycz demokracji w religii.
Człowiek stworzył sobie różnych Bogów, tak jak ubranie powinno być dopasowane
do figury, tak wiara religijna i jej kult, powinien człowiek dopasowywać do swoich
potrzeb psychicznych. Nikt nie ma prawa mu nic narzucać lub krytykować jego wiarę.
To jego tylko prywatna sprawa i on sam o tym może tylko decydować.
To postęp nauki i wiedzy zlikwidował Św. Inkwizycję i dał pełne prawo wyboru do wierzeń
religijnych, w co człowiek tylko chce. Każdy człowiek powinien być oceniany tylko za przestrzeganie
Kodeksu Karnego i Cywilnego, jaki obowiązuje w danym kraju, jego moralności i etyki do innych
ludzi i całej przyrody, za jego pracę dla innych. Wiara religijna nie ma żadnego znaczenia do jego
oceny. Ocena wiary religijnej nie ma żadnego znaczenia, bo to tylko wiara w bajki, które człowiek
sam sobie stworzył tysiące lat temu. Uwielbiamy bajki w dzieciństwie, a u niektórych są one
później nałogiem w dalszym życiu. Jedyna różnica, to bajki dla dzieci i bajki dla dorosłych.
Obserwuj wątek
    • awariant Re: Wiara religijna 19.07.20, 23:50
      Kościół bardzo się zaktywizował po ukazaniu się ogłoszenia w La Repubblica,
      w wcześniej obu filmów braci Sekielskich.

Śpieszą się, by wziąć wiernych za mordę póki mają nad nimi jeszcze jakąś kontrolę.
      Podsuwają im ciągle nowych wrogów, nowe zagrożenia, starając się wywołać syndrom
      oblężonej twierdzy - my garstka biednych katolików a wokół sami nieprzyjaciele.
      Niech kapłani prowadzą swoich wiernych do walki o lepszą przyszłość.
      Tyle, że my tą "lepszą przyszłość" już znamy z przeszłości.
    • krzy-czy Re: Wiara religijna 20.07.20, 07:41
      co wy chcecie od oszołka ?
      wykonuje tu zadania zlecone przez firmę.
      nie wiem czy za darmochę, czy jako etatowy pracownik.
      ten który aktualnie funkcjonuje jest bodajże 17 wcieleniem pod tym pseudo.
      dajcie mu pracować, zarabiać na chlebuś.
      c hociaż może dobrze byłoby gdyby znalazł se jaką inną robotę.
      • pocoo Re: Wiara religijna 20.07.20, 08:53
        Czasami oszołom pisze tak, jakby mieszały mu się zasady religijne różnych wyznań.Z niego taki katolik, "jak z koziej dupy trąba". Uważam, że cokolwiek robi, powinien tę pracę wykonywać sumiennie z dogłębna wiedzą o tym, o czym pisze. Ja mam go w... tak, jak inną "damę", która najczęściej na FS wypisuje prowokujące idiotyzmy. Jak wejdzie tutaj, to ja mam zabawę, a ta niby religijna dostaje piany na pysku, więc woli "Społeczeństwo". Oni działają od wielu lat.
        • kociak40 Re: Wiara religijna 20.07.20, 09:08

"Czasami oszołom pisze tak ..." - pocoo

Można po nim dostrzec do jakiej głupoty doprowadza katolicyzm.
      • krzy-czy Re: Wiara religijna 20.07.20, 10:30
        dla osozłów pisanie tu jest pierwszym szczeblem kariery w strukturach radyjka z ryjkiem.
        później albo awansują- albo, jako wybitne matoły, są odsuwane do zwykłych posług kościołowych.
        normalnioe, jak w każdej korporacji.
    • feelek Re: Wiara religijna 21.07.20, 09:12
      kociak40 napisał: Na forum jest 16 kolejnych tematów oszołoma. Admin widać śpi.

już nie... Admin już się obudził...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka