krzy-czy 13.10.20, 11:24 patrzcie ludkowie jak zabobonniki idą z postępem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
awariant Re: święty od internetu 13.10.20, 12:11 krzy-czy napisał: > patrzcie ludkowie jak zabobonniki idą z postępem. Trochę mi szkoda św. Izydora, poprzedniego patrona Internetu. Dzięki jego wstawiennictwu szybkość łącza wzrosła mi tysiąckrotnie. Modlitwa Internauty Wszechmocny i wieczny Boże, Który stworzyłeś nas na Twoje podobieństwo i poleciłeś nam szukać, przede wszystkim, tego co dobre, prawdziwe i piękne, szczególnie w Boskiej Osobie Twego Jednorodzonego Syna, Pana naszego Jezusa Chrystusa, pomóż nam, błagamy Ciebie, przez wstawiennictwo św. Izydora, biskupa i doktora, abyśmy podczas naszych wędrówek w internecie kierowali nasze ręce i oczy tylko na to, co podoba się Tobie i traktowali z miłością i cierpliwością wszystkie te osoby, które spotkamy przez Chrystusa Pana naszego. Amen. Święty Izydorze, módl się za nami! Czy ktoś już wie, jak teraz mamy się modlić? Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: święty od internetu 13.10.20, 12:29 zastanawia mnie słówko JEDNORODZONY. co w polszczyźnie może ono oznaczać. Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: święty od internetu 13.10.20, 12:30 już wiem. wyjaśni to wyniesiony. on lubuje się w takich fantazjach słowotwórczych. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: święty od internetu 13.10.20, 12:36 Suender? Przeciez jego na kijach wyniesli. Odpowiedz Link Zgłoś
awariant Re: święty od internetu 13.10.20, 13:27 dunajec1 napisał: > Suender? Przeciez jego na kijach wyniesli. To może pocoo? Ona jest JEDNOWYNIESIONA. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: święty od internetu 13.10.20, 15:09 awariant napisał: > To może pocoo? Ona jest JEDNOWYNIESIONA. Mnie jeszcze nie wynieśli, a wyniosą tak, jak wielu.Na Forum będę "jednowyniesiona" ( na chwilę obecną) z obwieszczenia suendera.On ma wieści prosto z NIEBA , a ja niegodna, pojęcia o tym nie mam. NIEBO do mnie nie przemówiło, no i chwała. Odpowiedz Link Zgłoś
banowanyzaprawde1 Re: święty od internetu 18.10.20, 10:07 dunajec1 napisał: > Suender? Przeciez jego na kijach wyniesli. Teraz produkuje się na sześćdziesięciolatkach. Wydaje mu się, że starsi są głupsi. Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: święty od internetu 13.10.20, 14:50 "zastanawia mnie słówko JEDNORODZONY. co w polszczyźnie może ono oznaczać." - krzy-czy Kiedyś, dawno temu, w takim piśmie satyrycznym - "Karuzela" ukazywały się wstawki gdzie w pierwszym wierszu były słowa na tą samą literę. Może do wyjaśnienia przyczyni się taki: "Dariusz durzył się w Danucie w odurzenia stan się wprawił, lecz nie długo trwał w tym stanie i w odmiennym ją zostawił" Pamiętam jeszcze taki wpis: "Filomena, flirtowała, z fagocistą Felicjanem lecz gdy przyszło do koncertu, to zagrała z innym panem" Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: święty od internetu 18.10.20, 18:38 derff napisał: > Brawo za wierszyki Podsłuchana rozmowa w knajpie. - czy byłem tu wczoraj w tej knajpie? - pyta się facet kelnera. - tak, był pan. - czy przepiłem wtedy 3 tysiące złotych? - tak, dokładnie. - co za szczęście, a myślałem, że zgubiłem! Odpowiedz Link Zgłoś