Dodaj do ulubionych

Dzien raju

24.12.21, 22:19
O 12 cuda .Woda w wino .Wszystkie osly o tej godzinie zawają ludzkim glosem .
Obserwuj wątek
    • krzy-czy Re: Dzien raju 25.12.21, 21:50
      istnieją kraje w których głupki robią wino z WINOGRON.
      • kzrk1238 Re: Dzien raju 27.12.21, 01:12
        Wino z winogron to kazdy glupi potrafi ,ale z wody to cud.Narodzil sie znowu jezusek ,a nie byl taki grzeczny .Bo jak go prosila maryja zawsze dziewica by zamienil wode na wino.To powiedzial ze g.to obchodzi..Cala reszta z osiolkiem zaczela ryczec i zrobil cuda.Nie pamietam tylko czy ten stary impotent jozef to pił .
        • krzy-czy Re: Dzien raju 27.12.21, 08:41
          no, nied bardzo.
          ostatnio nabyłem drogą kupna alpażkę.-
          - woda, jakiś sok, uzupełnione dla dodania mocy Śpyrtem.
          i jest pyszne winko.
        • pocoo Re: Dzien raju 27.12.21, 10:57
          kzrk1238 napisała:

> Wino z winogron to kazdy glupi potrafi ,ale z wody to cud.

No i Dionizos dokonał tego cudu dużo wcześniej niż Jezus. Ciekawe, kto miał patent na ten cud?
          • n4rmoorr Re: Dzien raju 27.12.21, 11:19
            Racja .Ale wcześniej zwariował .I miał matkę śmiertelną nie to co Jezus .Bo on swojej nie szanował .Nawet nie wspominał o jej dziewiczym urodzeniu .Inteligencją to wszystkich tu zabijałaś .Czego się nie robi byś się odezwała 😊
          • ta Re: Dzien raju 27.12.21, 11:59
            pocoo napisała:

> No i Dionizos dokonał tego cudu dużo wcześniej niż Jezus. Ciekawe, kto miał pa
            > tent na ten cud?

Może babcia Dionizosa, Rea, która uleczyła go z szaleństwa. Nie wiadomo, czy mu rękę odrosła, którą mu urwały i zjadły Amazonki.Ciężkie życie miał chłop, ale jakie miał mieć, jak życie płodowe przeżył w udzie ojca swego, musiał być nieźle niedotleniony, lub też (równolegle) w łonie matki swej, która zaciążyła przez zjedzenie jego serca :)

Mam stuprocentową pewność, że przemianę wody w wino znano długo przed narodzeniem Dionizosa z uda swego ojca Zeusa. Jakby inaczej, bez przemienionej wody płodzić takie fajne bajdy?
            • n4rmoorr Re: Dzien raju 27.12.21, 12:41
              W mitologii greckiej i u samych Greków najważniejszym bogiem był rozum .Jak się ją czyta.To samo w życiu i na necie .Oraz odrobina cwaniactwa .I to nie w sensie wyróżnienia się tylko by normalnie żyć .Rozum ci daje siłę do wszystkiego.Jesteś inteligentny to masz przyjaciół ,dobrą pracę ,szacunek . Ktoś kiedyś powiedział Używaj rozumu. Wiem, że boli, ale używaj rozumu.
          • snajper55 Re: Dzien raju 27.12.21, 20:58
            pocoo napisała:

> kzrk1238 napisała:
            >
            > > Wino z winogron to kazdy glupi potrafi ,ale z wody to cud.
            >
            > No i Dionizos dokonał tego cudu dużo wcześniej niż Jezus. Ciekawe, kto miał pa
            > tent na ten cud?

Po Dionizosie a przed Jezusem dokonał tego Mitra. Zmienił wodę w wino na weselu. To chyba taka klasyczna sztuczka jak wyciąganie monety z nosa czy przecinanie asystentki piłą.

S.
            • n4rmoorr Re: Dzien raju 27.12.21, 21:19
              Fajnie że jesteś .Niech koleżanka wróci to ja się będę zachowywał racjonalnie .Przyrzekam .Na ten czas niekonwencjonalny jestem .I nie da się mnie wychować .Z mitologii greckiej miałem piątkę.Świat bogów w nich był bezlitosny dla ludzi .😊
            • pocoo Re: Dzien raju 28.12.21, 12:10
              snajper55 napisał:

> Po Dionizosie a przed Jezusem dokonał tego Mitra. Zmienił wodę w wino na weselu
              > . To chyba taka klasyczna sztuczka jak wyciąganie monety z nosa czy przecinanie
              > asystentki piłą.
              >
              > S.
              Jezus uczył się od najlepszych.
              • n4rmoorr Re: Dzien raju 28.12.21, 14:58
                Kto go się uczył .Mały złośliwy drań . Rzucił klątwę na syna Annasza.
    • n4rmoorr Re: Dzien raju 28.12.21, 07:18
      Dzień raju się skończył .Niedługo sylwester . Św. Sylwester jest nie tylko patronem ostatniego dnia roku kalendarzowego, ale także opiekunem zwierząt domowych . Tego dnia Kościół modli się o szczęśliwy i pomyślny nowy rok.Może następny będzie pomyślny dla innych.Ja nie mogłem .Narzekać na szczęście .
    • qwardian Re: Dzien raju 28.12.21, 15:16
      Może po prostu dolał słodzonej wody do owoców winogron. Z odpowiednimi drożdżami takie wino fermentuje do poziomu 20 procent alkoholu, co ja zresztą robię. Jest inne, ale mi odpowiada, natomiast według europejskich standardów jest to niedozwolone. Wystarczy wystąpić z UE, to przekaz Jezuska.
      • n4rmoorr Re: Dzien raju 28.12.21, 16:26
        Wymyślasz nowe dziady.Jak był mały lepił ptaszki z gliny ,a one fruwały.😊
      • edico Re: Dzien raju 12.02.22, 15:07
        W raju święcona woda zamienia się w wino momentalnie na skutek kilku zaklęć :)
    • privus Re: Dzien raju 12.02.22, 13:17
      Pełen nadziei i otuchy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka