Dodaj do ulubionych

Chrześcijanin !!!

10.04.08, 13:18
Katolicy
czy wy jesteście Chrześcijanami !!!

Chrześcijanin zdobywa wiedzę prowadzącą do życia wiecznego.
Chrześcijanin Pracuje nad nowa osobowością .
Chrześcijanin głosi ewangelię.
Chrześcijanin liczy się z prześladowaniami z góry(rząd)przygotowuje sie na to .
Chrześcijanin studiuje biblie przez co zdobywa siły duchowe.
Chrześcijanin patrzy w przyszłość , jego pragnieniem i tęsknotą jest królestwo
Boże .
Obserwuj wątek
    • prokasia75 adwokat Boga??? 10.04.08, 14:47
      Pamiętaj tylko Kolter, że najpierw trzeba zostać chrześcijaninem, aby czynić te rzeczy, o których piszesz. Samo ich czynienie pozostaje tylko uczynkiem...
      • kolter_hugh Re: adwokat Boga??? 10.04.08, 14:51
        prokasia75 napisała:

> Pamiętaj tylko Kolter, że najpierw trzeba zostać chrześcijaninem, aby czynić te
        > rzeczy, o których piszesz. Samo ich czynienie pozostaje tylko uczynkiem...

Ja to pamiętam :))))
        • kabja Re: adwokat Boga??? 10.04.08, 15:03
          No, wszystko się zgadza :-)
          • kolter_hugh Re: adwokat Boga??? 10.04.08, 18:46
            kabja napisała:

> No, wszystko się zgadza :-)

No akurat ty nie spełniasz połowy wymienionych cech :)))
            • kabja Re: adwokat Boga??? 11.04.08, 09:10
              Taa, bo Ty to wiesz najlepiej!
              • kolter_hugh Re: adwokat Boga??? 11.04.08, 09:13
                kabja napisała:

> Taa, bo Ty to wiesz najlepiej!

Długo już widzę co tu piszesz , innych dowodów nie potrzebuje
    • piwi77 Re: Chrześcijanin !!! 10.04.08, 15:06
      A nie jest przypadkiem tak, że to przyjecie chrztu decyduje o tym,
      czy się jest chrześcijaninem?
      • kolter_hugh Re: Chrześcijanin !!! 10.04.08, 18:47
        piwi77 napisał:

> A nie jest przypadkiem tak, że to przyjecie chrztu decyduje o tym,
        > czy się jest chrześcijaninem?

Też ,ale katolicy nie są chrzczeni a tylko polani wodą !!!
    • mma_ramotswe Re: Chrześcijanin !!! 10.04.08, 15:07
      widzę, że napisałeś statut:)
      • kabja Re: Chrześcijanin !!! 10.04.08, 15:08
        Bo kolega kolter jest strasznie ambitny ;-)
        • kolter_hugh Re: Chrześcijanin !!! 10.04.08, 18:49
          kabja napisała:

> Bo kolega kolter jest strasznie ambitny ;-)

niesamowicie !!
        • mma_ramotswe Re: Chrześcijanin !!! 10.04.08, 21:10
          To mnie cieszy. poproszę o regulamin odznak i sprawności
          • kolter_hugh Re: Chrześcijanin !!! 11.04.08, 08:15
            mma_ramotswe napisała:

> To mnie cieszy. poproszę o regulamin odznak i sprawności

www.biblia.info.pl/biblia.php
      • kolter_hugh Re: Chrześcijanin !!! 10.04.08, 18:48
        mma_ramotswe napisała:

> widzę, że napisałeś statut:)

No bo w końcu niech bracia katolicy zrozumieją że tak naprawdę są poganami ::)))
        • prokasia75 bez uogólnień 11.04.08, 08:50
          Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka
          • kolter_hugh Re: bez uogólnień 11.04.08, 09:04
            prokasia75 napisała:

> Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka

Ty spełniasz te warunki ona nie , bo nie wierze ze głosi ewangelię ( nie zna jej )
            Nie wierzę ze zdobywa wiedzę prowadzącą do życia wiecznego( biblii nie zna)
            on nie liczy sie z prześladowaniami bo rządy są spolegliwe wobec kleru
            Nie studiuje biblii , widzę to w jej postach
            • kabja Re: bez uogólnień 11.04.08, 09:13
              No,widzę,że kolega Kolter jest wszechwiedzący. Na szczęście nie Ty
              będziesz mnie sądził,ufff!
              • kolter_hugh Re: bez uogólnień 11.04.08, 09:14
                kabja napisała:

> No,widzę,że kolega Kolter jest wszechwiedzący. Na szczęście nie Ty
                > będziesz mnie sądził,ufff!

Czy ja coś osadzie napisałem ????
                Zresztą jak naucza biblia to sami na siebie wyrok wydamy
                • kabja Re: bez uogólnień 11.04.08, 10:42
                  Skoro uzurpujesz sobie prawo do twierdzenia ,kto jest dobrym
                  chrześcijaninem,a kto nie-sam masz odpowiedź.
                  • kolter_hugh Re: bez uogólnień 11.04.08, 10:45
                    kabja napisała:

> Skoro uzurpujesz sobie prawo do twierdzenia ,kto jest dobrym
                    > chrześcijaninem,a kto nie-sam masz odpowiedź.

Ja nie pisałem ze ktoś jest dobry czy nie , chodziło mi tylko o ustalenie
                    definicji , zresztą trudno nazwać katolika chrześcijaninem !!!
            • prokasia75 Re: bez uogólnień 11.04.08, 09:14
              **nie wierzę że** Nie wierzysz, bo jesteś ateistą :)

Poza tym ja piszę: nie uogólniaj! Dla Ciebie wszyscy katolicy to poganie. I o to mi chodzi. Ja znam katolików wiernych Bogu i Jego słowu.
              • kolter_hugh Re: bez uogólnień 11.04.08, 09:16
                prokasia75 napisała:

> **nie wierzę że** Nie wierzysz, bo jesteś ateistą :)
                >
                > Poza tym ja piszę: nie uogólniaj! Dla Ciebie wszyscy katolicy to poganie. I o t
                > o mi chodzi. Ja znam katolików wiernych Bogu i Jego słowu.

Ta to ciekawe bo o ile ja wiem to np : dekalog jest słowem bożym co nie
                przeszkadza katolikom ignorować choćby jego drugie przykazanie ::))
                • prokasia75 Re: bez uogólnień 11.04.08, 09:22
                  kolter_hugh napisał:

> Ta to ciekawe bo o ile ja wiem to np : dekalog jest słowem bożym co nie przeszkadza katolikom ignorować choćby jego drugie przykazanie ::))

No rzeczywiście ciekawe, znam takich, co nie ignorują i spełniają wszystkie twoje statutowe cechy i są moimi serdecznymi przyjaciółmi:)
                  • kolter_hugh Re: bez uogólnień 11.04.08, 09:27
                    prokasia75 napisała:

> kolter_hugh napisał:
                    >
                    > > Ta to ciekawe bo o ile ja wiem to np : dekalog jest słowem bożym co nie p
                    > rzeszkadza katolikom ignorować choćby jego drugie przykazanie ::))
                    >
                    > No rzeczywiście ciekawe, znam takich, co nie ignorują i spełniają wszystkie two
                    > je statutowe cechy i są moimi serdecznymi przyjaciółmi:)

Wniosek z tego taki że twoi przyjaciele są hipokrytami ponoć znający ,,prawdę"
                    biblijną co nie przeszkadza im w tkwić w watykańskim kościóle
                    • prokasia75 Re: bez uogólnień 11.04.08, 09:42
                      kolter_hugh napisał:

> Wniosek z tego taki że twoi przyjaciele są hipokrytami ponoć znający ,,prawdę"
                      > biblijną co nie przeszkadza im w tkwić w watykańskim kościóle

Nie, oni są posłuszni Bogu, który im powiedział, że póki co mają tam zostać i wykorzystać wszelkie możliwe sposoby na przyprowadzanie ludzi do Chrystusa. I powiem Ci zbierają owoce swojego posłuszeństwa. Ja bym to nazwała konspiracją, nie hipokryzją. Takie "podziemie" funkcjonuje. Ja z takiego się wywodzę.
                      • kolter_hugh Re: bez uogólnień 11.04.08, 09:49
                        prokasia75 napisała:
                        > Nie, oni są posłuszni Bogu, który im powiedział, że póki co mają tam zostać i w
                        > ykorzystać wszelkie możliwe sposoby na przyprowadzanie ludzi do Chrystusa. I po
                        > wiem Ci zbierają owoce swojego posłuszeństwa. Ja bym to nazwała konspiracją, ni
                        > e hipokryzją. Takie "podziemie" funkcjonuje. Ja z takiego się wywodzę.

Ja to nazywam po imieniu hipokryzją i strachem przed konieczna zmianą w życiu bo
                        kiedy łamią podstawowe nakazy wynikające choćby z dekalogu np; klękając przed
                        bohomazem to jedna ręką czynią znak krzyża zarazem mrugając oczkiem do Boga w
                        niebie ze to tak naprawdę lipa ::))))

Mniej dzwońcie, więcej płaćcie. A jak już dzwonicie, to mówcie krótko i na temat.
                        Tadeusz Rydzyk
                        • kolter_hugh Re: bez uogólnień 11.04.08, 09:55
                          Popatrz jak ewangelicy w swojej BW określają jasne opowiedzenie się po jakiejś
                          stronie
                          Mat 5,37
                          Niechaj więc mowa wasza będzie: Tak - tak, nie - nie, bo co ponadto jest, to
                          jest od złego
                          • prokasia75 Re: bez uogólnień 11.04.08, 10:03
                            Jako ateista znający wyłącznie literę Słowa, nie zrozumiesz Bożego prowadzenia.

2Kor.3,6 "litera bowiem zabija, Duch zaś ożywia"
                            • kolter_hugh Re: bez uogólnień 11.04.08, 10:11
                              prokasia75 napisała:

> Jako ateista znający wyłącznie literę Słowa, nie zrozumiesz Bożego prowadzenia.
                              >
                              > 2Kor.3,6 "litera bowiem zabija, Duch zaś ożywia"

He he to chyba nie rozumiesz że chodzi o całe prawo żydowskie , dekalog nadal
                              obowiązuje , to twierdzenie że duch ożywia gdyby brać je całkiem dosłownie to na
                              cholerę biblia ????
                              • prokasia75 Re: bez uogólnień 11.04.08, 10:28
                                kolter_hugh napisał:

> He he to chyba nie rozumiesz że chodzi o całe prawo żydowskie , dekalog nadal obowiązuje,

He he, rozumiem :)

> to twierdzenie że duch ożywia gdyby brać je całkiem dosłownie to na > cholerę biblia ????

Podejdź do tego tak, że to Duch ożywia tą literę, aby nie była pustym nakazem. Bez Ducha możesz czytać Biblię tylko jak zwykłą książkę. Zyskujesz tylko wiedzę. "Lecz wiedza wbija w pychę, miłość zaś buduje." 1Kor.8,1

Miłego weekendu życzę:) Idę korzystać z wiosny:)
                                • kolter_hugh Re: bez uogólnień 11.04.08, 10:37
                                  prokasia75 napisała:
                                  > He he, rozumiem :)

Teraz zrozumiałaś czy dopiero jak ja tobie to napisałem ::))))

> Podejdź do tego tak, że to Duch ożywia tą literę, aby nie była pustym nakazem.
                                  > Bez Ducha możesz czytać Biblię tylko jak zwykłą książkę. Zyskujesz tylko wiedzę

Lecz ja tą wiedzę posiadam czego nie można powiedzieć o zawodowych katolikach !!
                                  duch jest mi zbędny

> . "Lecz wiedza wbija w pychę, miłość zaś buduje." 1Kor.8,1

Miłość ?? czyli np : modlitwa do figurki jest dowodem miłości do Boga czy raczej
                                  dowodem nienawiści do słowa zawartego w biblii(nie dotyczy to ciebie)
                                  • luciss Re: bez uogólnień 12.04.08, 00:55
                                    Duch Ci jest zbędny? No to współczuję. To znaczy właśnie, że jesteś
                                    tylko gipsową figurką. A w środku pustka...
                                    Wydaje mi się, że katolicy nie modlą się do figurek. To trochę tak,
                                    jak patrzeć na czyjeś zdjęcie, dotykać rzeczy kogoś bliskiego. Jak
                                    patrzysz na zdjęcie dziewczyny i szepniesz sobie "jakaś Ty ładna",
                                    to myślisz o dziewczynie, czy o papierze fotograficznym??
                                    • kolter_hugh Re: bez uogólnień 12.04.08, 08:33
                                      luciss napisała:

> Duch Ci jest zbędny? No to współczuję. To znaczy właśnie, że jesteś
                                      > tylko gipsową figurką. A w środku pustka...

Ty za to pewnie jesteś pełna ,ale chyba swojego księdza jak go najdzie....

> Wydaje mi się, że katolicy nie modlą się do figurek. To trochę tak,
                                      > jak patrzeć na czyjeś zdjęcie, dotykać rzeczy kogoś bliskiego. Jak
                                      > patrzysz na zdjęcie dziewczyny i szepniesz sobie "jakaś Ty ładna",
                                      > to myślisz o dziewczynie, czy o papierze fotograficznym??

Obudż się , nie po to w biblii wielokrotnie zakazywano takich praktyk żebyś
                                      sobie to tak naiwnie tłumaczyła!! biblia zawsze mówi o bez wizerunkowym
                                      oddawaniu czci Bogu !!
                                      • luciss Re: bez uogólnień 13.04.08, 16:33
                                        kolter_hugh napisał:

> Ty za to pewnie jesteś pełna ,ale chyba swojego księdza jak go
                                        najdzie....
                                        Nie obrażaj mnie.

> biblia zawsze mówi o bez wizerunkowym
                                        > oddawaniu czci Bogu !!
                                        Ale ja nie oddaję czci Jego wizerunkom. Ja z Nim rozmawiam. Oddaję
                                        cześć Obecnemu w tabernakulum. Cieszę się, widząc odczytany z całunu
                                        obraz twarzy Chrystusa. Czczę JEGO, nie Jego zdjęcia.
                                        Figurki, obrazki itd. to może być tylko jakaś pomoc szczególnie dla
                                        prostszych ludzi, wierzących w tzw. ludowy sposób.
                                        • kolter_hugh Re: bez uogólnień 17.04.08, 15:23
                                          luciss napisała:
                                          > Nie obrażaj mnie.

Kiedy piszesz o moim wnętrzu że jest w nim pusta to oczywiście to komplement

Ale ja nie oddaję czci Jego wizerunkom. Ja z Nim rozmawiam. Oddaję
                                          cześć Obecnemu w tabernakulum.

Jak pamiętam to tabernakulum to skrzyneczka coś tak około 60/40 cm to jak on
                                          tam wszedł ??

Cieszę się, widząc odczytany z całunu
                                          obraz twarzy Chrystusa.

Tylko chyba ty jedna jeszcze nie wiesz że całun jest średniowiecznym
                                          fałszerstwem ::)))

Czczę JEGO, nie Jego zdjęcia.
                                          Figurki, obrazki itd. to może być tylko jakaś pomoc szczególnie dla
                                          prostszych ludzi, wierzących w tzw. ludowy sposób.

Czyli potwierdzasz ze nie jesteś chrześcijanka a po prostu wsiową katoliczką !!!
                                          • luciss Re: bez uogólnień 18.04.08, 18:35
                                            >Kiedy piszesz o moim wnętrzu że jest w nim pusta to oczywiście to
                                            komplement
                                            A co w nim jest??

>Jak pamiętam to tabernakulum to skrzyneczka coś tak około 60/40 cm
                                            to jak on
                                            tam wszedł ??

Jest pod postacią chleba, więc się zmieścił.

>Tylko chyba ty jedna jeszcze nie wiesz że całun jest średniowiecznym
                                            fałszerstwem ::)))

To chyba Ty się nie bardzo wczytałeś w wyniki badań i ich
                                            okoliczności. Sorry, ale wszystko wskazuje, że to autentyk.

>Czyli potwierdzasz ze nie jesteś chrześcijanka a po prostu wsiową
                                            katoliczką !!!
                                            Jestem chrześcijanką. Czy z miasta, czy ze wsi, to chyba nie ma
                                            znaczenia. Czczę Boga i to jest najważniejsze. Nie dam Ci się
                                            zmanipulować. Twoje wrzuty tylko umacniają moją wiarę i pewność, że
                                            właściwie wybrałam, opowiadając się za Bogiem. I wiem, że ten Bóg
                                            jest ponad wszystkim; przy Jego potędze Twoje wrzuty po prostu są
                                            niczym.
                                            Szkoda mi tylko, że jeszcze sporo będzie na Ciebie czekał, skoro tak
                                            konsekwentnie stajesz tyłem do Niego.
                                            • kolter_hugh Re: bez uogólnień 18.04.08, 18:50
                                              luciss napisała:
                                              > Jest pod postacią chleba, więc się zmieścił.

To ten sam o który mówił Szczepan to jak to możliwe ze on i tam i tu ::)))

Dz7,55
                                              A on, pełen Ducha Świętego, wzniósł oczy ku niebu, oglądając chwałę Bożą i
                                              Jezusa stojącego po prawicy Boga.

>
                                              > To chyba Ty się nie bardzo wczytałeś w wyniki badań i ich
                                              > okoliczności. Sorry, ale wszystko wskazuje, że to autentyk.

Zacznij czytać poważne artykuły, Jezusa ciało zostało zabrane żeby tłuszcza nie
                                              robiła z tego bałwochwalczej szopki ,a o kawałku szmaty zapomniał ... daruj
                                              sobie ::))))

> Jestem chrześcijanką. Czy z miasta, czy ze wsi, to chyba nie ma
                                              > znaczenia. Czczę Boga i to jest najważniejsze.

Chrześcijanką to zostaniesz jak sie ochrzcisz teraz jesteś tylko polana wodą

Nie dam Ci się
                                              > zmanipulować. Twoje wrzuty tylko umacniają moją wiarę i pewność, że
                                              > właściwie wybrałam, opowiadając się za Bogiem.

Może to dowód na to jak silnie działa na ciebie diabelska siła pod wpływem
                                              krytyki biblijnej ::))))

I wiem, że ten Bóg
                                              > jest ponad wszystkim; przy Jego potędze Twoje wrzuty po prostu są
                                              > niczym.
                                              > Szkoda mi tylko, że jeszcze sporo będzie na Ciebie czekał, skoro tak
                                              > konsekwentnie stajesz tyłem do Niego.

Ja mam większą szanse nażycie wieczne niż ty na wpół uświadomiona kobieto
                                              ::)))ja jestem zimny ty ze swoją małą wiedzą co do zamierzeń bożych jesteś letnia

Obj 3,15-16
                                              Znam twoje dzieła; wiem, żeś ani zimny, ani gorący. Obyś wreszcie był albo
                                              zimny, albo gorący! (16) Ponieważ jednak jesteś letni, a nie zimny ani gorący,
                                              muszę cię wyrzucić z ust moich.
                          • luciss Re: bez uogólnień 12.04.08, 00:51
                            Skonam ze śmiechu... Znajdź mi przekład, gdzie jest inaczej... bo ja
                            się nie spotkałam.
                            • kolter_hugh Re: bez uogólnień 12.04.08, 08:29
                              luciss napisała:

> Skonam ze śmiechu... Znajdź mi przekład, gdzie jest inaczej... bo ja
                              > się nie spotkałam.

Może jaśniej ????
                              • luciss Re: bez uogólnień 13.04.08, 16:34
                                z taką pompą żeś wyskoczył z "tak, tak, nie, nie", jakby katolicy
                                mieli w swoim przekładzie inaczej.
                                • kolter_hugh Re: bez uogólnień 17.04.08, 15:24
                                  luciss napisała:

> z taką pompą żeś wyskoczył z "tak, tak, nie, nie", jakby katolicy
                                  > mieli w swoim przekładzie inaczej.

Niby mają , ale widać nie bardzo wiedzą gdzie to jest zapisane ::)))
                                  • luciss Re: bez uogólnień 18.04.08, 18:40
                                    ja tam wiem
                                    • kolter_hugh Re: bez uogólnień 18.04.08, 18:50
                                      luciss napisała:

> ja tam wiem

Proboszcza pytałaś::)))
    • aeropostale Re: Chrześcijanin !!! 10.04.08, 17:20
      kolter_hugh napisał:

> Katolicy
      > czy wy jesteście Chrześcijanami !!!
      >
      > Chrześcijanin zdobywa wiedzę prowadzącą do życia wiecznego.
      > Chrześcijanin Pracuje nad nowa osobowością .
      > Chrześcijanin głosi ewangelię.
      > Chrześcijanin liczy się z prześladowaniami z góry(rząd)przygotowuje sie na to .
      > Chrześcijanin studiuje biblie przez co zdobywa siły duchowe.
      > Chrześcijanin patrzy w przyszłość , jego pragnieniem i tęsknotą jest królestwo
      Boże .

Skoro prawdziwy chrześcijanin jest wykrzykujący w niebo-glosy Świadek Jehowy o
      nicku kolter_hugh, to wole iść do piekła, niż znaleźć się w jego niebie.
      Przy takich współlokatorach bałbym się iść spać w lekkiej piżamie, a dzieci
      byłyby w pasach cnoty.
      Rzeczywiście, Biblia w rekach oszołomów może być niebezpiecznym narzędziem zbrodni.
      • kolter_hugh Re: Chrześcijanin !!! 10.04.08, 18:52
        aeropostale napisał:
        >
        > Skoro prawdziwy chrześcijanin jest wykrzykujący w niebo-glosy Świadek Jehowy o
        > nicku kolter_hugh,

He he he ty już udowodniłeś że kto nie jest katolikiem to albo żyd albo jehowy
        !! dla ciemniaków istnieją tylko dwie barwy w życiu

to wole iść do piekła, niż znaleźć się w jego niebie.
        > Przy takich współlokatorach bałbym się iść spać w lekkiej piżamie, a dzieci
        > byłyby w pasach cnoty.

Jesteś śmieciem i tak zdechniesz

> Rzeczywiście, Biblia w rekach oszołomów może być niebezpiecznym narzędziem zbro
        > dni.

Masz racje dlatego twój KrK zabronił jej czytania i mordował za to !!
        • luciss Re: Chrześcijanin !!! 10.04.08, 21:24
          Podpowiem Ci, dlaczego Ty nie dorastasz do tego, co napisałeś. Bo
          język chrześcijan nie może być językiem agresji.
          • luciss Re: Chrześcijanin !!! 10.04.08, 21:26
            Więc póki nie zaczniesz gadać zgodnie z tym statutem, nie pouczaj
            reszty.
            • aeropostale Re: Chrześcijanin !!! 11.04.08, 06:03
              luciss napisała:

>>> Więc póki nie zaczniesz gadać zgodnie z tym statutem, nie pouczaj reszty.

luccis. Nie oczekuj zdrowych, powszechnie nam znanych zachowań, od byle chorej
              osobowości. Nie można rozmawiać ze ślepcem o kolorach, a z głuchym o muzyce.
              Czasami powinniśmy się zniżyć do poziomu psycholi aby w jakimś stopniu
              zrozumieli przesłanie, co nic nie gwarantuje.
              Nie zbadane są komórki wszystkich psycholi ;)
              • kolter_hugh Re: Chrześcijanin !!! 11.04.08, 08:19
                aeropostale napisał:

> luciss napisała:
                >
                > >>> Więc póki nie zaczniesz gadać zgodnie z tym statutem, nie poucz
                > aj reszty.
                >
                > luccis. Nie oczekuj zdrowych, powszechnie nam znanych zachowań, od byle chorej
                > osobowości. Nie można rozmawiać ze ślepcem o kolorach, a z głuchym o muzyce.
                > Czasami powinniśmy się zniżyć do poziomu psycholi aby w jakimś stopniu
                > zrozumieli przesłanie, co nic nie gwarantuje.
                > Nie zbadane są komórki wszystkich psycholi ;)

Oto słowo ,,czarne " he he he
              • luciss Re: Chrześcijanin !!! 12.04.08, 00:57
                Szczerze? Szkoda mi człowieka. Rozum ma, a sam się ogranicza.
                • kolter_hugh Re: Chrześcijanin !!! 12.04.08, 08:35
                  luciss napisała:

> Szczerze? Szkoda mi człowieka. Rozum ma, a sam się ogranicza.

Dodaj że ma rozum ale dwunastolatka ::)))
                  • luciss Re: Chrześcijanin !!! 13.04.08, 16:36
                    kolter_hugh napisał:

> Dodaj że ma rozum ale dwunastolatka ::)))
                    O sobie mówisz? Chciałeś siebie sam obrazić czy jak?
                    Mnie Twój wiek nie obchodzi.
                    • kolter_hugh Re: Chrześcijanin !!! 17.04.08, 15:26
                      luciss napisała:

> kolter_hugh napisał:
                      >
                      > > Dodaj że ma rozum ale dwunastolatka ::)))
                      > O sobie mówisz? Chciałeś siebie sam obrazić czy jak?
                      > Mnie Twój wiek nie obchodzi.

Dałbym głowę sobie odciąć że piszesz o tym kretynie areoastro czy coś takiego ???
                      • luciss Re: Chrześcijanin !!! 18.04.08, 18:43
                        "Szczerze? Szkoda mi człowieka. Rozum ma, a sam się ogranicza."
                        To o Tobie, kolter, do aeropostale.

• kolter_hugh Re: Chrześcijanin !!! 18.04.08, 18:52
                          luciss napisała:

> "Szczerze? Szkoda mi człowieka. Rozum ma, a sam się ogranicza."
                          > To o Tobie, kolter, do aeropostale.

Wystarczy być katolikiem , nieważne ze kompletnym idiotą żeby takie miłe
                          konwersacje sobie przeprowadzać ??
            • kolter_hugh Re: Chrześcijanin !!! 11.04.08, 08:18
              luciss napisała:

> Więc póki nie zaczniesz gadać zgodnie z tym statutem, nie pouczaj
              > reszty.

Ty nie spełniasz 30 % kryteriów zapisanych tu jako bycie chrześcijaninem wiec
              daruj sobie te żałosne połajanki !!
              • kolter_hugh Re: Chrześcijanin !!! 11.04.08, 08:42
                kolter_hugh napisał:

> luciss napisała:
                >
                > > Więc póki nie zaczniesz gadać zgodnie z tym statutem, nie pouczaj
                > > reszty.
                >
                > Ty nie spełniasz 30 % kryteriów zapisanych tu jako bycie chrześcijaninem wiec
                > daruj sobie te żałosne połajanki !!

Sprawdziłem raz jeszcze i wychodzi mi ze ,,,może " spełniasz 1 słownie jeden z
                warunków jako domniemana chrześcijanka ::))))
                • prokasia75 jasnowidz??? 11.04.08, 08:53
                  j/w
                  • kolter_hugh Re: jasnowidz??? 11.04.08, 08:57
                    prokasia75 napisała:

> j/w

Wierzysz w to ze spełnia wymienione cechy !!
                    • prokasia75 Re: jasnowidz??? 11.04.08, 09:08
                      Wiara nie ma tu nic do rzeczy. Poza tym nie mnie oceniać czyjeś życie w wierze...

Rz.14,4 Kim jesteś ty, co się odważasz sądzić cudzego sługę? To, czy on stoi, czy upada, jest rzeczą jego Pana. Ostoi się zresztą, bo jego Pan ma moc utrzymać go na nogach.
                      • kolter_hugh Re: jasnowidz??? 11.04.08, 09:12
                        prokasia75 napisała:

> Wiara nie ma tu nic do rzeczy. Poza tym nie mnie oceniać czyjeś życie w wierze.

Ja nic o jej wierze nie napisałem !!!
                        ani razu nie padło tu to słowo !!!!
                        > ..
                        >
                        > Rz.14,4 Kim jesteś ty, co się odważasz sądzić cudzego sługę? To, czy on stoi,
                        > czy upada, jest rzeczą jego Pana. Ostoi się zresztą, bo jego Pan ma moc utrzyma
                        > ć go na nogach.

To jest skierowane do ludzi wierzących ::)))
                        • prokasia75 Re: jasnowidz??? 11.04.08, 09:18
                          kolter_hugh napisał:

> Ja nic o jej wierze nie napisałem !!!
                          > ani razu nie padło tu to słowo !!!!

Jasne. Pytałeś, czy ja wierzę.

> > Rz.14,4 Kim jesteś ty, co się odważasz sądzić cudzego sługę? To, czy on stoi,
                          > > czy upada, jest rzeczą jego Pana. Ostoi się zresztą, bo jego Pan ma moc utrzymać go na nogach.
                          >
                          > To jest skierowane do ludzi wierzących ::)))

To znaczy, jasnowidz jesteś, skoro od razu potrafisz ocenić, kto wierzący, a kto nie :)
                          • kolter_hugh Re: jasnowidz??? 11.04.08, 09:24
                            prokasia75 napisała:
                            > Jasne. Pytałeś, czy ja wierzę.

Nie pytałem w tym pytaniu czy wierzysz w boga wiec nie kombinuj

> To znaczy, jasnowidz jesteś, skoro od razu potrafisz ocenić, kto wierzący, a kt
                            > o nie :)

To muszę być jasnowidzem ,widząc ze ktoś nie rozumie tego o czym mówi ??
                            zresztą jednym z kryteriów wiary jest spełnianie nakazów Bożych co wiąże sie ze
                            znajomością biblii , niestety ten stan nie grozi stu % katolików
                            • prokasia75 Re: jasnowidz??? 11.04.08, 09:36
                              kolter_hugh napisał:

> Nie pytałem w tym pytaniu czy wierzysz w boga wiec nie kombinuj

Nie kombinuję.
                              Zapytałeś: "Wierzysz w to ze spełnia wymienione cechy !!"
                              Odpowiedziałam, że "wiara nie ma tu nic do rzeczy" i nie o wiarę w Boga mi chodziło.

> To muszę być jasnowidzem ,widząc ze ktoś nie rozumie tego o czym mówi ??

Ech, Kolter, może nie wszyscy mają dar przelewania myśli na ekran jak Ty. Bądź wyrozumiały zamiast osądzać czyjąś wiarę, wiedzę Biblijną, rozum...

• kolter_hugh Re: jasnowidz??? 11.04.08, 09:45
                                prokasia75 napisała:
                                >
                                > Nie kombinuję.
                                > Zapytałeś: "Wierzysz w to ze spełnia wymienione cechy !!"
                                > Odpowiedziałam, że "wiara nie ma tu nic do rzeczy" i nie o wiarę w Boga mi chod
                                > ziło.

Widać żle zrozumiałem twoje słowa!!

> Ech, Kolter, może nie wszyscy mają dar przelewania myśli na ekran jak Ty. Bądź
                                > wyrozumiały zamiast osądzać czyjąś wiarę, wiedzę Biblijną, rozum...

Skoro jest to forum publiczne i ktoś pisze na tym forum powinien spodziewać sie
                                czyjejś reakcji !!
                                • prokasia75 Re: jasnowidz??? 11.04.08, 09:57
                                  kolter_hugh napisał:

> Skoro jest to forum publiczne i ktoś pisze na tym forum powinien spodziewać sie
                                  > czyjejś reakcji !!

Gdyby to tylko nie był osąd... Ech, idealistka ze mnie...
                                  • kolter_hugh Re: jasnowidz??? 11.04.08, 10:07
                                    prokasia75 napisała:

> kolter_hugh napisał:
                                    >
                                    > > Skoro jest to forum publiczne i ktoś pisze na tym forum powinien spodziew
                                    > ać sie
                                    > > czyjejś reakcji !!
                                    >
                                    > Gdyby to tylko nie był osąd... Ech, idealistka ze mnie...

Może ustalmy pewne sprawy: ja wiem że chrześcijanie nie powinni wydawać osądów
                                    , mnie to nie dotyczy !!!!
                                    ja zgodnie ze swoją znajomością biblii po prostu pewne rzeczy nazywam po
                                    imieniu , nie twierdząc że to do Boga należy osąd , bo to tez nie jest
                                    prawdą,według mojej wiedzy biblijnej to my sami wydamy na siebie wyrok zgodnie
                                    ze swoimi uczynkami Bóg ma tylko wykonać wyrok na bezbożnych !!
                • luciss Re: Chrześcijanin !!! 12.04.08, 00:59
                  Całe szczęście, Bóg będzie oceniał moje chrześcijaństwo, nie Ty.
                  • kolter_hugh Re: Chrześcijanin !!! 12.04.08, 08:35
                    luciss napisała:

> Całe szczęście, Bóg będzie oceniał moje chrześcijaństwo, nie Ty.

Skąd wiesz ???? zresztą chrześcijanka to ty na pewno nie jesteś
                    • luciss Re: Chrześcijanin !!! 13.04.08, 16:39
                      kolter_hugh napisał:

> Skąd wiesz ???? zresztą chrześcijanka to ty na pewno nie jesteś
                      Oho, znów jasnowidz.
                      Gościu, załóż sobie Amatorskie Koło Wymyślania Co By Tu Jeszcze
                      Zapluć - to tam będziesz mógł ustalać kryteria przynależności.
                      • kolter_hugh Re: Chrześcijanin !!! 17.04.08, 15:27
                        luciss napisała:

> Oho, znów jasnowidz.
                        > Gościu, załóż sobie Amatorskie Koło Wymyślania Co By Tu Jeszcze
                        > Zapluć - to tam będziesz mógł ustalać kryteria przynależności.

Nie , jasnowidzem nie jestem ,ale dopiero co napisałaś ze jesteś typem wsiowej
                        katoliczki
                        • luciss Re: Chrześcijanin !!! 18.04.08, 18:45
                          kolter_hugh napisał:

> luciss napisała:
                          >
                          > > Oho, znów jasnowidz.
                          > > Gościu, załóż sobie Amatorskie Koło Wymyślania Co By Tu Jeszcze
                          > > Zapluć - to tam będziesz mógł ustalać kryteria przynależności.
                          >
                          > Nie , jasnowidzem nie jestem ,ale dopiero co napisałaś ze jesteś
                          typem wsiowej
                          > katoliczki

To Ty napisałeś o mnie. Z czym ja wcale nie muszę się zgadzać. I to
                          właśnie czynię :P Nie wiesz, jak żyję na co dzień, więc daj spokój z
                          wmawianiem mi, czy jestem chrześcijaninem, czy nie, bo Ty, nie będąc
                          nim, nie możesz mnie tego nauczać.
                          • kolter_hugh Re: Chrześcijanin !!! 18.04.08, 18:55
                            luciss napisała:
                            > To Ty napisałeś o mnie. Z czym ja wcale nie muszę się zgadzać. I to
                            > właśnie czynię :P Nie wiesz, jak żyję na co dzień, więc daj spokój z
                            > wmawianiem mi, czy jestem chrześcijaninem, czy nie, bo Ty, nie będąc
                            > nim, nie możesz mnie tego nauczać.

Możesz jeżdzić mercem za 100 tyś euro ale nawyków wsiowego katolicyzmu niczym
                            nie wyplenisz ::))))
                            • luciss Re: Chrześcijanin !!! 19.04.08, 14:28
                              NIE WARTO Z TOBĄ W OGÓLE ROZMAWIAĆ.
                              Nie będę z Tobą dyskutować, bo nie znasz podstawowych zasad kultury
                              i dyskusji. Zamiast merytotycznych rozmów - głupie wrzuty.
                              NIE JESTEŚ WART TEGO, ŻEBY Z TOBĄ ROZMAWIAĆ.
                              • kolter_hugh Re: Chrześcijanin !!! 19.04.08, 14:50
                                luciss napisała:

> NIE WARTO Z TOBĄ W OGÓLE ROZMAWIAĆ.
                                > Nie będę z Tobą dyskutować, bo nie znasz podstawowych zasad kultury
                                > i dyskusji. Zamiast merytotycznych rozmów - głupie wrzuty.
                                > NIE JESTEŚ WART TEGO, ŻEBY Z TOBĄ ROZMAWIAĆ.

Merytoryczne argumenty ?? ty nie rób jaj nie masz pojęcia o biblii więc o czym
                                mowa ??????
                            • luciss Re: Chrześcijanin !!! 19.04.08, 14:29
                              I jeszcze na koniec jedno: Bóg nie będzie pytał o Twoją wiedzę,
                              tylko o to, jak żyłeś.
                              • kolter_hugh Re: Chrześcijanin !!! 19.04.08, 14:49
                                luciss napisała:

> I jeszcze na koniec jedno: Bóg nie będzie pytał o Twoją wiedzę,
                                > tylko o to, jak żyłeś.

Mnie to nie dotyczy ,ale ciebie chyba tak .Więc wiedzę Bóg nie życzy sobie
                                modlitw kierowanych do róznego rodzaju figurek obrazów
                                Wj 20,4-5
                                Nie będziesz czynił żadnego obrazu i żadnego wyobrażenia ani tego, co na
                                niebie, ani tego, co na ziemi, ani tego, co w wodzie, ani tego, co pod ziemią.
                                (5) Nie będziesz się im kłaniał ani nie będziesz im służył, gdyż Ja, Jahwe, Bóg
                                twój, jestem Bogiem zazdrosnym i za występki ojców zsyłam kary na ich dzieci, aż
                                do trzeciego i czwartego pokolenia tak będzie z tymi, którzy Mnie nienawidzą;

Dodam do tego że nie życzy sobie konkurencji wiec nazywanie jego syna Bogiem
                                jest mu niemiłe
                                Wj 20 ,3
                                Nie będziesz miał, oprócz Mnie, żadnych bogów.

Nie lubi pośredników poza tym których sam wskazał ,wiec Maria odpada niestety
                                1 Tym 2,5
                                Jeden jest bowiem Bóg, jeden jest także Pośrednik między Bogiem a ludźmi,
                                człowiek Chrystus Jezus,

Najbardziej chyba nie lubi kiedy to tytułem ojca świętego nazywacie tego
                                ciemniaka z watykanu

Mat 23,9
                                I nikogo nie nazywajcie ojcem tu na ziemi. Jeden bowiem jest tylko Ojciec wasz,
                                Ten w niebie.

Zebyś nie miała wątpliwości kogo Jezus Ojcem Świętym nazywa to przeczytaj to
                                Jan 17,11
                                Ja nie jestem już na świecie, ale oni pozostają nadal na świecie. Ja zaś wracam
                                do Ciebie, Ojcze Święty, strzeż ich mocą Twojego imienia, tego imienia, które i
                                Mnie dałeś, aby tak jak My stanowili jedno.

Więc kiedy następnym razem nazwiesz tak tego niemca to pamiętaj że :
                                Wj 20,5
                                (..) Jahwe, Bóg twój, jestem Bogiem zazdrosnym i za występki ojców zsyłam kary
                                na ich dzieci, aż do trzeciego i czwartego pokolenia tak będzie z tymi, którzy
                                Mnie nienawidzą;
                                Dobrze sobie żyj w przeświadczeniu ze skoro nie kradniesz i nie dajesz na prawo
                                i lewo, nie zabijasz to dobry Bóg da ci to na co niby zasłużyłaś, ale nie
                                zapominaj ze pierwsze cztery przykazania mówią o obowiązkach wobec Boga dopiero
                                następne mówią o człowieku...Pamiętaj ::)))
          • kolter_hugh Re: Chrześcijanin !!! 11.04.08, 08:17
            luciss napisała:

> Podpowiem Ci, dlaczego Ty nie dorastasz do tego, co napisałeś. Bo
            > język chrześcijan nie może być językiem agresji.

Mówisz o mnie czy o twoim ,,bracie " w wierze niejakim : aeropostale
            • aeropostale Re: Chrześcijanin !!! 11.04.08, 08:55
              żałosny jesteś pedofilu.
              Wytrzyj pianę z pyska.
              • kolter_hugh Re: Chrześcijanin !!! 11.04.08, 08:59
                aeropostale napisał:

> żałosny jesteś pedofilu.
                > Wytrzyj pianę z pyska.

Po otwarciu twojego każdego postu zawsze dziękuję katolickiej bozi za to że dała
                mi ciebie , jesteś w 100 % dowodem na to ze wcale sie co do katolicyzmu nie mylę
                ::)))
                • aeropostale Re: Chrześcijanin !!! 11.04.08, 09:04
                  Nie nowina, że atecha katolika przegadał;
                  Kontent więc, iż kotolik nic nie odpowiadał,
                  Tym bardziej jeszcze krzyczeć przerażliwie poczał;
                  Na koniec, zmordowany, gdy sobie odpoczął,
                  Rzekł katolik, żeby nie był w odpowiedzi dłużny:
                  "Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz jest próżny".
            • luciss Re: Chrześcijanin !!! 12.04.08, 00:56
              O Tobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka