cracken001 21.10.08, 22:21 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5836347,_Boga_nie_ma____haslo_dla_miejskich_autobusow.html echhh lza sie w oku kreci-zeby tak jeszcze w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zzyzx Re: To mi sie podoba 21.10.08, 22:40 Rozumiem takie plakaty w odzewie na te "reklamujące zbawienie dzięki Jezusowi albo grożące wiecznym potępieniem". Ale u nas takich chyba nie ma (ja się nie spotkałem w każdym razie), więc i kontrakcja zbyteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
astrotaurus Re: To mi sie podoba 21.10.08, 23:25 zzyzx napisał: **Rozumiem takie plakaty w odzewie na te "reklamujące zbawienie dzięki Jezusowi albo grożące wiecznym potępieniem". Ale u nas takich chyba nie ma (ja się nie spotkałem w każdym razie), więc i kontrakcja zbyteczna.** Paradny jesteś! Właśnie u nas potrzeba! Całe życie społeczne jest skażone przez czarodziejów, właśnie przydałoby się do tego zaduchu powiewu świeżości. Odpowiedz Link Zgłoś
zzyzx Re: To mi sie podoba 22.10.08, 10:43 Gdybym ujrzał takie hasło na polskiej, nieprzyzwyczajonej do religijnego marketingu ulicy to zapewne uznałbym to za część kampanii reklamowej jakiegoś "grzesznego" produktu, który pozwoli mi lepiej "cieszyć się życiem" (piwo, kondomy). Takie akcje wrzucone między religijną wojnę marketingową mają wskazać, że istnieje alternatywa. Zawieszone w próżni tracą sens. Ateizm - jak sama nazwa wskazuje - jest wtórny względem teizmu. Winien działaś w defensywie lub kontrofensywie, sam z siebie nie ma powodu występować. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: To mi sie podoba 21.10.08, 23:47 bi.gazeta.pl/im/miniblog_prod/8/00/688I.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: To mi sie podoba 22.10.08, 10:46 Słusznie, bo to Bóg jest przyczyną smutku, niespełnionych nadziei, frustracji. Precz z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
jerz-ykk Re: To mi sie podoba 22.10.08, 11:41 U nas raczej to bedzie niemożliwe.Zasciankowe spoleczenstow dzieki KK Odpowiedz Link Zgłoś