Dodaj do ulubionych

Samsung - oszustwo

14.10.10, 12:52
Cztery lata kupiłam telewizor LCD Samsunga za ponad 12.000 PLN. Uwielbiam oglądac filmy i bardzo odpowiadała mi szczególna jakośc obrazu oraz rzekoma wysoka jakośc produktów Samsunga. Miesiąc temu telewizor nagle popsuł się, a dokładniej mała częśc tzw. matryca. Poinformowano mnie, że Samsung sprzedaje tylko matryce łącznie z monitorem - koszt 4.000 zł i czy się na to zdecyduję czy nie, to mój problem, bo naprawa jest pogwarancyjna i generalnie ich nie obchodzi. Czyli wychodzi na to, że co 4 lata trzeba sobie kupic nowy telewizor, bo to jest bardziej opłacalne? Czy macie może jakiś doświadczenia w załatwianiu tego typu spraw?
Obserwuj wątek
    • bimota Re: Samsung - oszustwo 15.10.10, 13:00
      A co tu chcesz zalatwiac ? Trzeba popytac gdzie indziej. Moze zle cie poinformowano... No i nie tylko Samsung produkuje matryce...
    • miczum Re: Samsung - oszustwo 19.10.10, 21:50
      Jak poszła matryca to bynajmniej nie jest to "mała część" tylko podstawowy element telewizora. Matryca to delikatna rzecz, generalnie nie da się już ich naprawić i pozostaje tylko wymienić na nową. Jeśli serwis czy inny fachowiec potwierdził, że to problem matrycy to generalnie już nie da się nic załatwić. Albo wymiania matrycy albo nowy tv.
    • gale Re: Samsung - pomówienie 02.11.10, 21:49
      Matryca jest istotnym, by nie rzecz elementarnym elementem telewizora. W tym momencie wszystko zależy od postanowień umowy gwarancyjnej. Jeśli owa nie przewiduje odpowiedzialności gwaranta po upływie 4 lat, to można jedynie wyrazić ubolewanie. Telewizory produkowane są z założeniem, że będą służyły około 3-4 lat, więc opisany cykl życia produktu jest prawidłowy. Nie do końca rozumiem w czym jest problem.
      • bimota Re: Samsung - pomówienie 03.11.10, 11:23
        JESLI 3-4 LATA to to jest szajs. Ja oczekuje od telewizora by dzialal conajmniej 10 lat.
        • gale Re: Samsung - pomówienie 04.11.10, 15:50
          To bardzo cenna opinia, ma się ona jednakowoż nijak do meritum sprawy.
          • bimota Re: Samsung - pomówienie 05.11.10, 12:36
            Za to twoja nadzwyczaj istotna...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka