Dodaj do ulubionych

czy mogę?

IP: *.globalconnect.pl 01.02.11, 10:59
Miałem firmę.Zaciągnełem parę kredytow i spłaciłem do połowy po czym firma padła.Przeprowadziłem sie do innego miasta i mam stała prace.Komornik zabiera mi z pesji na jeden dlug,reszta czeka w kolejce .I tu dzieja się rzeczy dziwne bo:resztę moich długów wykupiły jakies windykacje.ŚLĄ MI PISMO ZA PISMEM NA ADRES MOICH RODZICÓW GDZIE NIE MIESZKAM.Ojciec poinformował windykatora ze nie bywam w jego mieszkaniu i niezna mojego adresu ,jak tez powiedział ze mam komornika.Teraz firmy windykacyjne ślą pisma ze wywiesza na klatce rodziców list gonczy o ustalenie mojego miejsca pobytu.Czy mogę z tym pismem udac sie do prokuratora jako zastraszanie? wyłudzenia nie było ,a list gonczy moze wystawic policja nie windykacja.Mam zamiar zając sie ta sprawą i nagłośnic wmediach jakimi sposobami takowe firmy się posługują .
Obserwuj wątek
    • follow_white_rabbit Re: czy mogę? 01.02.11, 12:01
      jak najbardziej udaj się do prokuratora,trzeba tępić takie przestępcze praktyki
      • Gość: fredii Re: czy mogę? IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 21:26
        Wariant nr 2
        Dowiedz gdzie mieszka ten groźny windykator, to proste, prawdziwy twardziel windykacji sie nie ukrywa.
        Odwiedź go w domu i kulturalnie wytłumacz mu niestosowność zachowania, to zawsze działa.
    • real_mr_pope Re: czy mogę? 02.02.11, 20:21
      Możesz z tym pismem udać się do prokuratury, ale zastraszanie z kodeksu karnego chyba nie przejdzie. Paragraf o groźbie bezprawnej dotyczy raczej szantażu przy wykorzystaniu zdjęć z kochanką na boku, aniżeli informacji o niemożliwym do wykonania wydaniu listu gończego. No i z samej treści nie wynika, że mieliby podawać jakieś informacje o Tobie, które miałyby uwłaczać Twojej czci. No, ale spróbować można.
      I w takich sytuacjach zawsze warto zgłosić się do UOKiK. Jeżeli mają takie pisma, to wysyłają je prawdopodobnie systemowo i nie jesteś jedynym odbiorcą podobnych treści. To zawsze szansa na naruszenie interesów konsumentów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka