Dodaj do ulubionych

młoda para bardzo prosi o pomoc ekspertów

IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.13, 00:15
witajcie drodzy eksperci. zwracam się do was z ogromną prośbą o pomoc, bo mimo młodego wieku nie chcemy popełnić głupstwa. mój partner (nie jesteśmy małżeństwem) posiada dług w wysokości 9,500 płatne najlepiej na już, do końca miesiąca powiedzmy (optymistycznie powiedzmy). ja utrzymuję się studiując ze stypendium w wysokości 330 zł, on zarabia na lewo w okolicach 2000/msc (1000 zjada życie jako takie, czynsz, benzyna). od tygodni siedzimy w internetowych ofertach kredytów, pożyczek etc, ale to wszystko nie ma dla nas najmniejszego sensu. pieniądze są potrzebne now. pożyczki opierają się na niebywałych kosztach spłat, co do kredytu- żadne z nas nie posiada umowy o pracę, i choć brzmi to niewyobrażalnie, nie mamy możliwości znalezienia żyrantów (wymóg nawet przy kredycie studenckim). błagam o pomoc, może ktoś wie co moglibyśmy zrobić? nie chcemy być jak "pani krysia" z "uważaj zanim podpiszesz" i spaprać sobie startu w dorosłość jedną głupią decyzją finansową.
Obserwuj wątek
    • mordimer.madderdin Re: młoda para bardzo prosi o pomoc ekspertów 24.01.13, 07:16
      Sssuper.
      Ale czego oczekujecie?
    • frediiii Re: młoda para bardzo prosi o pomoc ekspertów 24.01.13, 19:31
      Jednego na pewno nie róbcie, nie bierzcie pożyczki pozabankowej na bandycki %, to pętla na szyję.
      Wbrew wszystkiemu przy takich pożyczkach komornik liczy sobie umiarkowane odsetki, a najlepiej dogadać się z wierzycielem na spłatę w ratach, to ze wierzyciel chce wszystko to miłe, ale w większości można się dogadać. Za co ten dług
    • Gość: komornica Re: młoda para bardzo prosi o pomoc ekspertów IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.13, 22:05
      ja utrzymuję się studiując ze stypendium w
      > wysokości 330 zł, on zarabia na lewo w okolicach 2000/msc (1000 zjada życie ja
      > ko takie, czynsz, benzyna). od tygodni siedzimy w internetowych ofertach kredyt
      > ów, pożyczek etc, ale to wszystko nie ma dla nas najmniejszego sensu. pieniądze
      > są potrzebne

A może po prostu weź się za robotę? Nie pomyślałaś o tym?
    • totorotot Re: młoda para bardzo prosi o pomoc ekspertów 27.01.13, 16:40
      Długi faceta niech spłaca facet. Ty zamiast szlajac się po forach grając jego mamusię przyłóż się do nauki, żeby Ci stypendium nie zabrali.
    • 19dawid80 Re: młoda para bardzo prosi o pomoc ekspertów 27.01.13, 22:13
      Jedynie co się nasuwa to poszukanie roboty np., jak barmanka w pubie, roznoszenie ulotek itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka