Dodaj do ulubionych

witam i proszę o pomoc

20.05.13, 20:42
witam i proszę o pomoc prawną za darmo gorąco proszę ,otrzymałam zawiadomienie o wszczęciu egzekucji której nie wiem za co ,jak od 2lat nic nie brałam kredytów i nic na kredyt to jest od komornika,że jako dłużnik Intrum Justitia Debt Fund 1 Fundusz Inwestycyjny Zamknięty Niestandaryzowany Fundusz Sekurytyzacyjny w Warszawie ,jak nie byłam nawet tam proszę o wyjaśnienie mojej prośby pilnie krystyna
Obserwuj wątek
    • Gość: jerry Re: witam i proszę o pomoc IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 21.05.13, 06:44
      shark001@orange.pl mój mail, napisz jak najwiecej o sprawie, zostaw tel i pokieruje co i jak. pzdr
      • 27krystyna Re: witam i proszę o pomoc 21.05.13, 11:12
        witam i dziękuje moja, sprawa o nr km 27192/13 naprawdę nie wiem za co ponieważ się nie znam ,a dodatek nic nie brałam już ponad 2,5 lata i byłam na czysto teraz jestem zmartwiona tym mój nr telef 516603706 proszę z góry bardzo dziękuje
    • Gość: Cfaniak Re: witam i proszę o pomoc IP: *.static.chello.pl 21.05.13, 10:35
      Pójdź do nich osobiście lub zadzwoń. Ta firma skupuje wierzytelności od banków, firm telekomunikacyjnych, operatorów sieciówek itp.Zapytaj się o co chodzi i najważniejsze: dowiedz się, na jaki dzień była dana płatność wymagalna dla pierwotnego wierzyciela! Na 90 % jest to sprawa przedawniona i zgodnie z prawem nie masz obowiązku regulowania takich zobowiązań. Możesz - ale nie musisz.
      Nie daj się zastraszyć - oni tylko na to czekają.

www.se.pl/wydarzenia/kraj/przedawnienie-dlugow-tabela-kiedy-przedawniaja-sie-dlugi_129429.html
      A już na pewno NIC U NICH NIE PODPISUJ !!!! Żadnych porozumień, ugód itp. . Jeżeli cokolwiek podpiszesz - automatycznie uznasz swoje zobowiązanie i niewiele będzie mozna zrobić.

Nie daj też się naciągnąć pseudo-pomocnikom. W 100 % możesz załatwić sprawę jednym pismem tzw. "podniesieniem zarzutu przedawnienia".

Nie panikuj - wszystko będzie dobrze.

Napisz, co ci w tej industrii powiedzieli i będziemy działać dalej.

Pozdrawiam
      • Gość: Michał Re: witam i proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.13, 12:54
        Lepiej jak się dowie co i jak , może to jakieś głupie 5zł z kablówki itp. , z tym przedawnieniem to jak nie są przedawnione to chyba pic na wodę , wznowią windykację w ostatnim roku i czas leci od nowa
        • Gość: Cfaniak Re: witam i proszę o pomoc IP: *.static.chello.pl 21.05.13, 13:36
          Do firm windykacyjnych w większości przypadków trafiają sprawy, z którymi pierwotny wierzyciel sobie nie poradził i termin wymagalności płatności dawno minął.W takiej sytuacji bieg przedawnienia zostanie przerwany jeżeli dłużnik potwierdzi swoje zobowiązania ( np. podpisze ugodę, wpłaci nawet 1 zł na poczet długu).
          Jeżeli dłużnik tego nie uczyni firma windykacyjna może taką sprawę oddać do sadu i dłużnik otrzyma sądowy nakaz zapłaty. Ma 7 dni na to, aby się od tego odwołać i podnieść zarzut przedawnienia. Jeżeli takowe nastąpiło - nakaz zapłaty się nie uprawomocni. Jeżeli dłużnik przeoczy te 7 dni - dupa blada marmolada. Komornik i przedawnienie za min. 10 lat.

Ileż ja takich zarzutów powysyłałem....Będzie ze 30....:) I nie mam żadnego komornika na głowie tylko jakieś kruki-sruki próbują od kilku lat coś ugrać wysyłając do mnie miłosne liściki raz na kilka miesięcy. Bezskutecznie oczywiście....he, he, he
          • Gość: Michał Re: witam i proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.13, 18:44
            A mnie jak męczą karty kredytowe , same odsetki miesięcznie to 700zł , chętnie bym je spalił i olał to bo i tak nie mam nic tylko długi w US i ZUS , pewnie nie poradzili by sobie z odzyskaniem ode mnie nawet złotówki / wystarczy im wysłać ksero wierzytelności US / tak myślę , miał bym lżej bez kart i za jakiś czas napisała by do mnie jakaś firemka , co robić ??
            • Gość: Cfaniak Re: witam i proszę o pomoc IP: *.static.chello.pl 22.05.13, 07:48
              wystarczy im wysłać ksero wierzytelności US / tak myślę , miał bym lżej bez kart i za jakiś czas napisała by do mnie jakaś firemka ,

Sam sobie odpowiedziałeś...........:)
              • Gość: Michał Re: witam i proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.13, 15:03
                Kurcze , chyba dam sobie z nimi spokój , już wyciągi dostałem i musze wpłacić minimum czyli 2200zł , zaraz wyciągam 1500 i tyle z tego bo dług ten sam na kartach , szkoda że mają do mnie maila i nr telefonu , nie pomyślałem o tym wcześniej
                • mi_ras18 Re: witam i proszę o pomoc 22.05.13, 16:00
                  Ja wiem jedno, windykator może najpierw negocjować a później kierować sprawę dalej, więc lepiej się porozumieć
                  • Gość: Cfaniak Re: witam i proszę o pomoc IP: *.static.chello.pl 22.05.13, 17:53
                    A jaki jest sens porozumienia, jezeli dług jest przedawniony i zgodnie z prawem dłużnik może ale nie musi go zwracać ?
              • Gość: Michał Re: witam i proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 20:01
                To jak nie zrobię wpłaty minimalnej z wyciągu to odbierać telefony z banku oraz listy polecone ? / pewnie z czasem będą / czy udawac że nie żyję ;)
    • Gość: magdalena Re: witam i proszę o pomoc IP: *.play-internet.pl 24.09.13, 20:44
      sprawdż czy pismo jest od komornika sądowego jeśli tak to wyjaśnij to z komornikiemm Jeśli z FW Intrum to się nie przejmuj, nie gadaj z nimi ani nie odbieraj tel ani nie wpuszczaj do domu, zero kontaktu. pamiętaj, nic im nie jesteś winna koniec kropka. 18 czerwca 2013 r Prezydent podpisał ustawę o nowellizacji prawa bankowego, która weszła w życie 20.07.2013 na mocy które FW nie ma mocy prawnej. zobacz w internecie: nowelizacja ustawy prawo bankowe i ustawy o Funduszach inwest. czli FW jak intrym justitia tj art 95 ust 1 ustawy z 1997 r nowelizacja i nowelizacja art 194 ustawy z 29.08.1997 r
      • Gość: Marian Paździoch Re: witam i proszę o pomoc IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 25.09.13, 00:46
        @magdalena
        co ty pleciesz w ogóle o czym to?
    • jula1ee Re: witam i proszę o pomoc 12.05.16, 12:25
      Tez mam podobny problem jak pani . jak napisac odwołanie? co zrobic w tej sprawie
      • Gość: marian paździoch Re: witam i proszę o pomoc IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 12.05.16, 14:50
        opisz swoją sprawę dokładnie. pzdr
    • Gość: marian paździoch Re: witam i proszę o pomoc IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 13.05.16, 13:23
      a co, jak egzekucja się zakończy to już nic się nie da z tym zrobić?
      proszę nie wypisywać głupot
    • Gość: Armin Re: witam i proszę o pomoc IP: *.play-internet.pl 27.07.16, 22:32
      EOS 1 FIZNFS EOS 1 Fundusz Inwestycyjny Zamknięty Niestandaryzowany Fundusz Sekurytyzacyjny - z chęcią służę pomocą prawną za uczciwą, ewentualną $. Chętni: arminvanburen@interia.pl
    • Gość: lo Re: witam i proszę o pomoc IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.05.18, 10:51
      Co ty bredzisz, jakie wznowienie windykacji i liczenie czasu na nowo." Art. 123 § 1. pkt 1 KC stanowi, iż przerwanie biegu terminu przedawnienia dokonuje się przez każdą czynność przed sądem lub innym organem powołanym do rozpoznawania spraw lub egzekwowania roszczeń danego rodzaju albo przed sądem polubownym, przedsięwziętą bezpośrednio w celu dochodzenia lub ustalenia albo zaspokojenia lub zabezpieczenia roszczenia."albo uznanie przez ciebie długu, ale nie zawsze, zależy jak sąd to zinterpretuje. Tak więc firma windykacyjna może sobie zawieszać i wznawiać do woli swoje działania i tak im to nic nie daje,l chcąc przerwać przedawnienie muszą złożyć pozew do sądu i tyle w temacie. Co innego jeśli chodzi o egzekucje komorniczą, jeśli dobiega termin przedawnienia, umarza postępowanie i wznawia ja na nowo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka