Dodaj do ulubionych

ICentrum S.A.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 15:21
Witam,
mam pytanie czy firma ICentrum S.A. to kolejna firma "córka" KRUKA??? Ma
siedzibę we Wrocławiu przy ulicy Ziemowita 11.
Kruk się ode mnie odwalił za to dostałam pisemko "zawiadomienie" od ww.
firmy ,że proszą o kontakt w celu uzupełnienia dokumentów i informacji w
prowadzonej sprawie rozrachunku mojego osobistego konta. List jet bez podpisu
i pieczątki.
Owszem dług mam i spłacam go sobie powoli co miesiąc.
Bardzo proszę o odpowiedź..
Pozdrawiam
Asia

Obserwuj wątek
    • Gość: Anioł Stróż Re: ICentrum S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 16:02
      Nie mam pojęcia, nie słyszałem o tej firmie. Ale sądząc po ich stronie www
      raczej są odrębnym podmiotem, z resztą jest to spółka akcyjna. . Widocznie ze
      sobą współpracują. Ale po tym co piszesz to zagrywki chyba będą mieli
      podobne :)))). Przeczekaj ich, nie musisz się z nimi kontaktować. Ile czasu ma
      Twój dług, czy jest z wyrokiem i ile czasu minęło od przejścia z rąk Kruka do
      ICentrum????? I czy jestes z Wrocka?

Pozdrawiam
      • Gość: Anioł Stróż Re: ICentrum S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 16:11
        I jeszcze jedno zasadnicze pytanie czy Kruk działał w imieniu banku, czy jako
        wierzyciel, który zakupił dług? I czy w pismie od ICentrum jest mowa o
        działaniu w imieniu banku, czy zakupie długu?

Pozdrawiam
        • Gość: Asia Re: ICentrum S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 16:23
          Bardzo wielkie dzięki za odpowiedź.
          Zacytuję całość:
          ZAWIADOMIENIE
          "W związku z koniecznością uzupełnienia dokumentów oraz udzielenie dodatkowych
          informacji w pprowadzonej przez Kancelarię ICentrum S.A. sprawie rozrachunku
          Pani osobistego konta, prosimy o bezpośredni kontakt telefoniczny z Działem
          Rozliczeń." KONIEC.
          Mam dług w Cetelem i dług kupił KRUK - dogadałam się z nim , że będę spłacać co
          miesiąc 200 zł - co czynię po dziś dzień.
          Poo kilku miesiącach KRUK do mnie zadzwonił,że już nie będzie zajmował się tą
          sprawą i przkaże ją gdzie indziej. To było jakieś 3-4 miesiące temu.. I dziś
          dostałam to pismo.
          Nie mam pojęciaczy tamm dzwonić czy nie.
          Dług mój jest z 2000 lub 2001 roku.
          Jak widzisz list nie zawiera żadnych informacji, że chodzi o dług - ale też
          odwiedziłam ich stronę i wiem czym to śmierdzi.
          Poradź co mogę zrobić??
          Dzięki
          A.
          • Gość: Asia Re: ICentrum S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 16:26
            Aha, jestem z Warszawy.
            Nie mam pojęcia czy mój dług ma wyrok - wiem tylko,że pieniądze wpłacam na
            konto Cetelem.
            A.
          • Gość: Anioł Stróż Re: ICentrum S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 16:39
            W tej sytuacji napisz pismo do ICentrum i opisz tą sprawę jak to wyglądało z
            Krukiem i czy pójdą na ugodę placąc im 200 zł, bo jak rozumiem chcesz to dalej
            płacić? Ale mimo wszystko na początku, przeczekał bym i zobaczył jak oni
            działają i jakie mają metody. Gdyby nawet ktoś się od nich zgłosił osobiście,
            to nie martw się, to są najczęsciej ludzie po studiach, nie jakieś mięsiaste
            bawoły :))). Przyjmuj ich na klatce schodowej i nie unikaj, bo nie mają prawa
            wejść do domu, ogólnie nic nie mogą prócz pisania jakiś dziwnych pisemek i
            wykonywania telefonów. Tak jak mówiłem przeczekaj ich na jakiś czas i informuj
            na forum co takiego robią. Wydaje mi się, że Kruk z nimi współpracuje
            wnioskując po treści. Bo gdyby ICentrum zakupił ten dług, to napewno by
            poinformowali Ciebie o tym. Zresztą wszystko jest możliwe, poczekajmy.

Pozdarwiam
            • Gość: Anioł Stróż Re: ICentrum S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 16:43
              Można poznać, czy dług ma wyrok, po tym, ze bank oddał sprawę do sądu i
              dostałaś sądowy nakaz zapłaty. Jeżeli nic takiego nie dostałaś, to dług jest
              bez wyroku. A gdybyś nie poszła z Krukiem na ugodę, to wszyscy mogliby
              pocałować Ciebie w .... :))), a dług byłby przedawniony. A tak każda wpłata,
              każde pójście na ugodę sprawia, ze odnawiasz proces przedawnienia na 3 lata. Co
              to za bank i jaka kwota?

Pozdrawiam
              • Gość: Asia Re: ICentrum S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 17:09
                To w takim razie nie mam sądowego nakazu spłaty.

Wiem, wiem za późno trafiłam tu na forum. Teraz wiem,że każda spłata powoduje
                odnowienie długu. Mądry Polak po szkodzie...
                Kwota kkredytu to 6000 zczego spłaconego około 2000 PLN.
                Kredyt dotyczy Cetelem Banku.
                Asia
                • Gość: Anioł Stróż Re: ICentrum S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 17:14
                  Przynajmiej teraz widzisz do czego prowadzi współpraca z nimi, doszłaś z nimi
                  do ugody i Ciebie olali później, chodziło im tylko o odnowienie biegu
                  przedawnienia. Głowa do góry.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka