Dodaj do ulubionych

tbs-windykacja

10.11.06, 13:49
Mam pytanie,jestem najemcą mieszkania TBS.Czy komornik,bądź firma windykacyjna
może mi je zlicytować? Zaznaczę,iż partycypantem jest moja mama,ale ja w nim
zamieszkuję z rodziną.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anioł Stróż Re: tbs-windykacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:21
      Z tego co się orientuję to TBS-y należą do miasta dopóki się nie spłaci. Więc
      raczej mieszkania nie można zlicytować, ewentualnie jak nie wywiązujesz się z
      zobowiązań to pewnie komornik może eksmitować Was z tego mieszkania i inna
      rodzina przejmie mieszkanie. Co to za dług w ogóle jest?
      Windykatorzy nic nie mogą Tobie zrobić.

Pozdrawiam
      • kaja2011 Re: tbs-windykacja 10.11.06, 15:40
        To jest kredyt w banku,dość duży.Nie jest on związany z mieszkaniem w TBS-ie,a
        lokalu tego nie "otrzymałam" z przydziału z miasta.Po prostu były wolne i mama
        podpisała umowę,wpłaciła kasę i po roku otrzymałam klucze jako główny
        najemca,którego wskazała mama.Komornika przedtem też miałam,ale potem po
        stwierdzeniu bezskuteczności bank przelał wierzytelność na firmę
        windykacyjną,tak mnie powiadomił.Nie wiem ,czy to oznacza,że już tylko
        windykator będzie pukał do dzrzwi,czy może jeszcze kiedys komornik?Jak ten
        ostatni prowadził sprawę,nie miałam jeszcze tego mieszkania.
        • Gość: Anioł Stróż Re: tbs-windykacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 00:30
          Jedno jest pewne, że windykator nic nie może, więc możesz spać spokojnie. Jaka
          to firma obsługuje Twój dług? Wracając do mieszkania, jest ono spłacone? Bo
          jeżeli nie to miasto i tak jest właścicielem, bez względu na okoliczności
          przyznania tego lokum. Tak mi się wydaje przynajmniej.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka