Dodaj do ulubionych

jakie szkoły policealne polecacie?

06.09.10, 14:04
które szkoły policealne z zielonej góry polecacie? a których byście nie polecili? przeglądam właśnie ofertę darmowych szkół, gdzie mogłabym zrobić sobie technika w jakimś przyszłościowym zawodzie. w sumie to niekoniecznie musi być to szkoła darmowa, pod warunkiem, że ceny nie będą jakoś specjalnie wygórowane. ma ktoś może jakieś doświadczenia z cossinusem, żakiem, pskk itp. i mógłby się nimi podzielić?

z góry dzięki za pomoc.
pozdrawiam, kasia.
Obserwuj wątek
    • Gość: NANA Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: *.home.aster.pl 06.09.10, 20:44
      Nic wprawdzie nie wiem o wymienionych przez ciebie szkołach, ale osobiście mogę polecić cku. Skończyłam właśnie technika rachunkowości, zdałam egzamin i mam uprawnienia. Wszystko za darmo. Szkoła ok, podejście do człowieka też spoko.
    • amadeusz.zg Re: jakie szkoły policealne polecacie? 07.09.10, 13:45
      ja z czystym sumieniem poleciłbym centrum nauki i biznesu żak na ul. chopina. skończyłem tam technika ds. rachunkowości, wszystko całkowicie darmowo, naprawdę super! moja dziewczyna zapisała się właśnie do nich na na psychologię z socjologią i będzie po tym instruktorem ds. uzależnień. jest to płatny kierunek ale można się dogadać na 30% zniżki!
      • Gość: xz Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: 77.252.230.* 08.09.10, 17:32
        kochani ale jaki dostanie papier gdzie on się będzie liczył sprawdźcie w KO
    • Gość: karolek222.pl Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 10:21
      zielona gora... nie zwrocono jej pierwszej raty, ktora juz wczesniej zaplacila... a nie interesowal ja inny kierunek. przeciez to nie jej wina ze nie ruszyl ten, ktory sobie wybrala, powinni zwrocic pieniadze...
    • Gość: kriss21 Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.10.10, 22:24
      w sumie prawda, ja nigdy za nic nie płaciłem, w sumie dlatego się zapisałem :)
      • Gość: sluchaczka Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 17:57
        witam
        a ja polecam szkole Awangarda, maja swoja siedzibe na deptaku na ul.kkoscielnej 2
        maja wiele ciekawych kierunkow w tym technik usług kosmetycznych, technik usług fryzjerskich, technik bhp, technik logistyk, technik rachunkowosci itp, darmowych, daja wyprawke i podreczniki, maja switnie wyposazone pracownie, na zajeciach zawsze pod dostatkiem jest kosmetykow wiem bo tam sie ucze!!!!!!
        pozdarwiam
        • sebastian005 Re: jakie szkoły policealne polecacie? 27.06.11, 13:55
          awangarda to najgorsza szkola jaka moze byc.Komentarz powyzej to reklama !! siostra do tej szkoly chodzila i cyrk na kolkach w tej szkole!! nauczycieli brak!! olewanie sluchaczy a kosmetyki tylko po to zeby sobie na nie popatrzec.nauka na poziomie 0.Nie polecam szkoda czasu!!
          • Gość: milka Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: *.play-internet.pl 27.06.11, 15:41
            jak kosmetyczna to tylko prestige maja nowa siedzibę w tym nowym budynku na dabrowskiego ,super wykładowcy,nowe pracownie sprawdz na stronie 150 zł miesiecznie wychodzi
            • Gość: submarine Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: 83.1.144.* 17.07.11, 17:53
              Ja sie wybieram do CKU do na kierunek technik spedytor; szkola bezplatna. I kierunek wydaje mi sie przyszlosciowy
        • Gość: była uczennica Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.14, 14:53
          dawno i nieprawda
    • Gość: makadu Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: *.pawluk.org 20.04.13, 00:07
      Zupełnie nie polecam ŻAKa. To jakaś szkoła przekręt. Nie dośc ze syf w szkole. Stare sale, stare komputery, nie działające, oprogramowanie z tamtej epoki to jeszcze odrażajaca wręcz toaleta, nieraz na zjazdach nie mozna nawet z niej skorzystac bo jest zamknieta. Sale na samej gorze to jakich chlew, tynki odpadaja, grzyb, na dole w zimie było 10 stopni bo nie grzali. Wypisalem sie stamtąd i skończe gdzie indziej . Dyrektorka niekompetentna , obrazona na cały świat, zamknieta u siebie w gabinecie. Nic nie wie, plany układa tak ze w piatek na wieczor zmienia sie plan na sobote rano. Dramat
      • Gość: Aga Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.14, 14:05
        Tak zgadzam się po części z w/w opinią tylko tyle że to musiało się dziać bardzo dawno temu. Na dzień dzisiejszy sale świeżo wyremontowane, zmiana większości pracowników pedagogicznych. Chodzę obecnie do tej szkoły na kierunku dsr policeanlym i jestem całkowicie zadowolona. super nauczyciele, wyrozumiali i miła atmosfera. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
    • fantastic.stachurska Re: jakie szkoły policealne polecacie? 17.12.13, 09:39
      Dużo dobrych opinii o tej szkole. Z ciekawości zapytam, czy to państwowa szkoła, czy prywatna?
      • Gość: ggg Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: *.client.maxnet.66.pl 22.12.13, 20:21
        Dziwne. Obecnie zajęcia ŻAK prowadzone są w szkole, gdzie wszystko jest w jak najlepszym porządku.
    • kasiapietruszenko Re: jakie szkoły policealne polecacie? 04.01.14, 23:45
      Gdzie zapisać się w Zielonej Górze na kierunek technik usług kosmetycznych. Nie wiem, która szkoła jest najlepsza, Czy Medyczna Szkoła Zawodowa msz.zgora.pl/technik-uslug-kosmetycznych - ma dobrą zdawalność. Jeśli, ktoś skończył Medyk to proszę o radę.
      • Gość: kasia Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.14, 12:14
        Ja polecam ci Żaka, pracownia na wysokim poziomie kadra bardzo wykwalifikowana, do tego zdawalność egzaminu końcowego prawie 100%
    • an0123 Żak Zielona Góra 29.01.14, 21:05
      Ja napiszę w ten sposób, jestem słuchaczką Żaka w Zielonej Górze, w trybie zaocznym na kierunku jednorocznym. Zajęcia są prowadzone w sposób przesympatyczny. Wykładowca dojeźdza z Poznania- świetny człowiek, przemiły i przesympatyczny. Wielka wiedza, wielka kultura i przede wszystkim wielka charyzma do pracy ze sluchaczami. Dawno tak duzo nie przezyłam pozytywnych emocji, dawno nie zdarzyło mi się płakać na zajęciach i przede wszytskim nauczyłam się jednego szacunku do życia i tego co mam. Jestem pod wrażeniem, jest wymagającym wykładowcą, ale zajęcia, sale, komunikacja ze szkołą- odbieram na bardoz bardoz pozytywne!
      • Gość: Kasia Duch Re: Żak Zielona Góra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.14, 15:31
        Hej ja nie polecam Cosinusa Zielona Góra, wprowadzili nam opłaty na kierunku technik usług kosmetycznych w trakcie trwania nauki. Przeniosłyśmy się całą grupą do Żaka w Zielonej Górze i jesteśmy bardzo zadowolone co do poziomu jak i organizacji zajęć POLECAM!
        • Gość: duch __23 Re: Żak Zielona Góra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.14, 14:28
          Hej ja nie polecam Cosinusa Zielona Góra, wprowadzili nam opłaty na kierunku te
          > chnik usług kosmetycznych w trakcie trwania nauki. Przeniosłyśmy się całą grupą
          > do Żaka w Zielonej Górze i jesteśmy bardzo zadowolone co do poziomu jak i orga
          > nizacji zajęć POLECAM!

Dlaczego do powyższej wypowiedzi nie zostało dodane, że dziewczyn na tym kierunku zostało tylko 6?? Z tego co słyszałam opłaty nie były kolosalne bo 100zł za m-c, a nie jak w innych szkołach np. TEB 150zł. Więc jak najbardziej można był skończyć. Inni wydają większe pieniądze na naukę bo 500 zł za m-c, i nie marudzą bo chcą się uczyć.
    • muniamus Re: jakie szkoły policealne polecacie? 03.02.14, 11:40
      Czy ktoś sie orientuje czy technik weterynarii jest gdzieś w ZG lub okolicach?
      Będe wdzieczna za odpowiedz.
      • tiromantino Re: jakie szkoły policealne polecacie? 05.02.14, 09:54
        Nie ma.
        Najbliżej Poznan albo Leszno, albo Szczecin :P
        Chyba, że na dniach otwarli ale tego to nie obserwuję.
        • Gość: anka Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.15, 21:22
          witam jest w awan gardzie chodze tam wiec moge polecic
    • tiromantino Re: jakie szkoły policealne polecacie? 03.02.14, 13:16
      Technika weterynarii chyba nie ma w Zielonej Górze przynajmniej nie bylo rok temu jak szukałam, chyba, że utworzyli.
      Wiem ze w Lesznie jest ale to daleko.
      • Gość: ania Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.15, 21:25
        tak jest w awangardzie
    • tiromantino Re: jakie szkoły policealne polecacie? 04.02.14, 10:46
      W Żaku chyba jest najlepiej według mnie.
      Moja siostra konczyla tam dwa kierunki prace znalazła w tym drugim (jako technik wterynarii) w jednej z lecznic. Wprawdzie robi za sprzataczke i pomoc przy zabiegach ale ma stala prace i pensje i ogólnie spokój.
      • Gość: Michał Boćko Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.14, 10:01
        Ja też wam polecam Żaka, byłem słuchaczem Cosinusa i po 2 miesiącach zajęć dali nam umowy do podpisu o wprowadzenie opłat za brak frekwencji parodia! połowa grupy zrezygnowała od nowego semestru zapisałem się do Żaka i jestem zadowolony teraz jestem na ostatnim semestrze BHP
    • polikopolop pskk 06.12.14, 14:46
      Jak policealna to tylko PSKK na dworcowej. Ja skończyłam tam administrację a teraz robię opiekuna medycznego. Wcześniej chodziłam do żaka i po roku zamknęli mi klasę, dokończyłam w pskk i żałuję, że nie zaczęłam tam od początku!
    • pedro695x jakie szkoły policealne polecacie? 14.05.15, 15:38
      Dla mnie PSKK to jedna wielka porażka nic się tam nie nauczyłem im zależy tylko i wyłącznie jak największej ilości ludzi,a nie odpowiednim poziomie ich wykwalifkowania!
      • Gość: agula92 Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: 212.109.132.* 27.05.15, 14:32
        Moja koleżanka we Wrocławiu chodziła do GoWork.pl, ostatnio weszłam na ich stronę i otwierają oddział w ZG, więc ze szkół policealnych pewnie wybiorę tą. Nie wiem, jak będzie u Nas ale wolę nie ryzykować.
        • Gość: marta Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: 78.10.63.* 26.06.15, 17:50
          GoWork to porażka. Próbowałam się do nich zapisać w ZG w zeszłym roku wtedy mieli biuro w OHPie - zwodzili mnie prawie 4 miesiące mówili że jeszcze chwila że brakuje jeszcze kilka osób w końcu nie uruchomili klasy. Teraz widzę że znowu próbują pewnie z takim samym samym skutkiem w każdym razie ja się uczę już w innej szkole.
      • Gość: marek Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.07.15, 13:37
        A mi w PSKK się podobało nauczyciele są OK jedni lepsi inni mniej ale starają się. Jeśli chodzi o największą ilość ludzi to o to chodzi każdej szkole a ponieważ PSKK jest chyba największa w ZG to znaczy że im wychodzi najlepiej. Robiłem tam technika BHP- szkołę skończyłem, egzamin zawodowy zdałem co więcej do dodać. Było całkiem za darmo, nie mam się do czego doczepić. Ofgólnie polecam.
    • Gość: niedoszla pracowni Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.16, 19:28
      ŻAK - CENTRUM NAUKI I BIZNESU TO NAJGORSZY PRACODAWCA NA ŚWIECIE!!! WYOBRAŹCIE SOBIE, ŻE PRZESZŁAM DWUETAPOWĄ ROZMOWĘ KWALIFIKACYJNĄ NA SEKRETARZA SZKOŁY W KATOWICACH, NASTĘPNIE PRZEZ 2 TYGODNIE ZWODZILI MNIE ZAPEWNIAJĄC, ŻE PRACA NA MNIE CZEKA (DZIĘKI TEMU ODMÓWIŁAM W DWÓCH INNYCH MIEJSCACH, GDZIE RÓWNIEŻ CHCIANO MNIE ZATRUDNIĆ), AŻ W KOŃCU PO MOICH KILKU KOLEJNYCH NIEODEBRANYCH TELEFONACH I UNIKANIU ROZMÓW, KIEDY W KOŃCU ZADZWONIŁAM Z INNEGO NUMERU, DOWIEDZIAŁAM SIĘ, ŻE REKRUTACJA JEST JUŻ NIEAKTUALNA I MI DZIĘKUJĄ. SZOK!!! I ONI CHCĄ UCZYĆ CZEGOKOLWIEK LUDZI??? POWINNI ZACZĄĆ OD UCZCIWOŚCI I KULTURY U SIEBIE, A DOPIERO POTEM BRAĆ SIĘ ZA NAUKĘ INNYCH. UNIKAJCIE JAK OGNIA TEJ PSEUDO SZKOŁY, BO WAS TEŻ MOGĄ WYKIWAĆ JAK NIE W TAKI TO INNY SPOSÓB - ŻENADA!!!
    • Gość: ela146 Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: 5.174.102.* 20.03.17, 13:30
      Zapisałam się z koleżanką na florystykę do Cosinusa i nie żałuję- ciekawe zajęcia i miłe panie nauczycielki. Nie ma żadnych opłat a zajęcia są w soboty i niedziele- idealnie dla mnie bo pracuję w tygodniu.
      • kamilaa30 Re: jakie szkoły policealne polecacie? 14.08.18, 12:49
        A według mnie sam wybór szkoły nie jest aż tak istotny, co wybór odpowiedniego kierunku. Żeby nie żałować to byłoby dobrze najpierw sprawdzić praca-zielona-gora.pl/bezrobotnych-coraz-mniej-wolnych-stanowisk-pracy-takze/ jakie zawody gwarantują teraz zatrudnienie w Zielonej Górze. Na pewno nie mogą narzekać kierowcy czy osoby z wykształceniem zawodowym lub technicznym, ale to też zależy od kierunku. W końcu nasi pracodawcy też szukają często oszczędności poprzez ściąganie pracowników zza wschodniej granicy.
    • Gość: Fido84 Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.19, 16:42
      Ja uczyłam się w Cosinusie na kosmetyce. Naprawdę fajny kierunek. Szkoła bezpłatna a do tego ciekawe zajęcia. Nie tylko sucha teoria, ale także dużo ćwiczeń praktycznyc, co na tym kierunku to podstawa. Nauczyciele mili, wszystko da się załatwić. Do tego ucząc się w Cosinusie mogłam brać dalej alimenty z ZUSu, bo miałam status słuchacza. Polecam Cosinusa w 100%
    • Gość: nataliaka Re: jakie szkoły policealne polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.20, 11:45
      Osobiście polecam Cosinusa, ukończyłam na nim zaocznie BHP i bardzo sobie chwalę poziom nauczania w szkole :)
    • avaczeska Re: jakie szkoły policealne polecacie? 11.04.22, 12:26
      ja mam z cosinusem i mam ogólnie pozytywne wrażenia, polecam naukę w tej szkole
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka