midas_zg 18.10.10, 11:53 Mam pytanie do tych nawiedzonych feministek. Czy w kopalniach i armii też będzie parytet? W Norwegii parytety zrobili nawet w zarządach spółek. Oczywiście faceci zatrudnili swoje żony i było wszystko zgodnie z prawem :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tymek Kongres Mężczyzn: Dość dyskryminacji! IP: *.152.158.184.dsl.dynamic.eranet.pl 18.10.10, 18:23 Dzięki parytetom inteligentni i pracowici faceci [zapewniam panie, są tacy], będą przegrywać z kobietami, które mają ten atut, że są... kobietami. Wracamy do punktów za pochodzenie jak za czasów PRL. Któraś mądra kobieta powiedziała, że ją parytet poniża. Bo wprowadzenie parytetów oznacza, że nie jest na tyle inteligentna jak mężczyzna, nie jest zdolna z nim konkurować, i musi się w karierze posiłkować - paradoksalnie - tym co ma między nogami. Bo to będzie jej atutem w rywalizacji. Bo jest kobietą. Skoro uczestniczki doszły do wniosku, że "bycie ładną i dobrze ubraną to niejedyny klucz do sukcesu", to dlaczego tylko ta część wzbudziła takie zainteresowanie: "Hitem, zaskoczeniem i objawieniem kongresu okazał się pokaz mody... [pomińmy listę modelek] ... Publiczność szalała, były oklaski, krzyki i owacje na stojąco". Kolejne targowisko próżności, pod płaszczykiem polityki. A teraz popis pani redaktor: "Panie, niczym prawdziwe profesjonalistki, filuternie spoglądały znad okularów przeciwsłonecznych i zalotnie wypinały biodra, by za chwilę zamaszyście rozchylić prezentowane futra i płaszcze". Profesjonalistki..., chyba że idzie o te "profesjonalistki" stojące przy Wrocławskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady Re: Kongres Kobiet: Dość dyskryminacji w polityce IP: 109.110.223.* 18.10.10, 19:37 te parytety to potważ la prwdiwych kobiet, które same potrfią dużo osiągnąć bez sztucznych parytetów, wymuszających przeciętność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonsens Re: Kongres Kobiet: Dość dyskryminacji w polityce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 20:13 Parytety to po prostu hańba dla normalnych kobiet.I proponuję koleżankom do kopalni na parę nocek.Czasami mi wstyd.Dziewczyny ...nie macie za grosz poczucia wartości.Kompleksy i brak radości z bycia kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też kobieta Re: Kongres Kobiet: Dość dyskryminacji w polityce IP: 78.8.78.* 18.10.10, 21:17 to występy jak w cyrku.Żadna poważna kobieta nie da się namówić na bycie takim klownem jak w cyrku.Te Panie jak Burda,Mrozek ,Danielak to osoby które niedługo pójdą na prawdziwą wiekową emeryturę,więc żeby jeszcze trochę zarobić to muszą kandydować na następną kadencję ,a więc krótko ale mocno w tej już kampani chcą w ten sposób podkreślić swoje walory. Zastępują lekarzy w badaniach cytologicznych, amazonki w walce z rakiem piersi i inne stowarzyszenia aby na nie właśnie zwrócono uwagą.Dla mnie to potwarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymek Re: Kongres Kobiet: Dość dyskryminacji w polityce IP: *.modemy2.ostrowski.pl 19.10.10, 18:36 cześć niunia - na drugi raz napisz "potwarz" lub włącz obsługę automatycznego wykrywania błędów w pisowni. Gdybyś nie wiedziała jak, służę radą: paluszkiem kliknij myszkę (nie, nie świntuszę! broń cię panie boże!) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: Kongres Kobiet: Dość dyskryminacji w polityce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 11:57 Nie ma to, jak trochę jadu do kawy; czy parytety są rozwiązaniem idealnym - nie; czy poniżają - tak samo kobiety, jak i mężczyzn; przecież promocja kobiet odbywa się poprzez dyskryminację mężczyzn; czy warto je stosować - jak patrzę na Szczypińską, Radziszewską i kilka innych pań, to jestem zdania, że "kwiat" naszej płci nie potrzebuje wsparcia w postaci parytetów - one mają swój elektorat. a jednak mam wrażenie, że wiele naprawdę wartościowych kobiet ma poczucie, że nie chce się pakować w jakąś obrzydliwą latkę, jaką jest dzisiejsza polityka i biorą się do własnych biznesów, zakładają dobrze działające organizacje. Należy przemyśleć, co zrobić, aby z tych parytetów = zachety, skorzystały wartościowe kobiety, bo nikt rozsądny nie chce być tylko ozdobą - albo działamy, albo niech rzeczy dzieją się bez nas. Głosuję na osoby, które uważam za godne, a głosuje mi się zawsze chętniej, jak wybieram kobietę. Odpowiedz Link Zgłoś
seks-pir Facet o uścisku ręki eunucha 19.10.10, 14:55 Panie politoloszki od marketingu Co powiecie o gościu, który podaje małą, spoconą, miękką łapkę i zastanawia się dlaczego na głupie pytanie nie chce mu odpowiadać 22% facetów i 16% pań ? To on ma być waszym rzecznikiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymek Re: Facet o uścisku ręki eunucha IP: *.modemy2.ostrowski.pl 19.10.10, 18:46 gdyby kobiety spędzały więcej czasu przed telewizorami (niestety, ze siedzenia z piwem przed telewizorem kobiety uczyniły swój naczelny argument przeciwko porządkowi patriarchalnemu), to dzięki uprzejmości telewizji POLSAT mogłyby poznać perypetie pewnego Kazacha, który podbijał Amerykę. Ów jegomość, któremu na imię było Borat na jednym ze spotkań z amerykańskimi feministkami - które tym się różnią od polskich, że na powrót zaczęły dbać o higienę pach oraz okolic intymnych - przedstawił wyniki badań naukowych na temat wielkości mózgów homo sapiens. Wynikało z nich, że kobiety mają mniejsze mózgi niż mężczyźni. Skłonny jestem uwierzyć w te z pozoru niewiarygodne doniesienia, gdyż wyprodukowała je kazachska nauka, która słynie ze swej popularności wśród polskich adiunktów. Narybek polskiej inteligencji na Stepowych Uniwersytetach Koczowniczych Kazachstanu zdobywa habilitacje. Rużomberok już nie jest modny. Odpowiedz Link Zgłoś