Dodaj do ulubionych

Nabita w domenę. Rozmowa przez telefon warta po...

18.10.12, 22:26
fascynujące.
ważki temat poruszający problemy miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: szymek Re: Nabita w domenę. Rozmowa przez telefon warta IP: *.hosts211.ostrowski.pl 19.10.12, 06:12
      jeżeli chciałbyś przeczytać w gazecie o tym, że przez zbyt szerokie fugi między płytami, którymi wyłożono zielonogórski deptak kilka uroczych pań połamało sobie obcasiki, to napisz list do BN z prośbą o przyznanie dla swojego świeżo założonego świerszczyka numeru ISSN i tam publikuj takie fascynujące materiały z życia miasta.

Mnie jako czytelnika zainteresował problem pani kosmetyczki. Bo sztuczka, na którą dała się nabrać jako przedsiębiorca jest wyjątkowo prosta ale i skuteczna. Wystarczy bowiem, że ktoś zarejestruje działalność gospodarczą i korzystając z branżowej bazy danych zadzwoni do innego przedsiębiorcy oferując mu usługę skutecznego - bo ograniczonego tylko do dwóch możliwości - przewidywania pogody: "Albo będzie padał deszcz, albo nie". I jeżeli ten - w trakcie rozmowy telefonicznej zgodzi się (kto by się nie zgodził? przecież taka informacja na temat pogody dla biznesmena to prawdziwa żyła złota!) - to już na drugi dzień zadzwoni do niego ktoś z biura tajemniczej firmy i poinformuje go automatycznym głosem: "Dzisiaj będzie padało albo nie będzie padało". I tak każdego dnia. Mało tego - za ten jeden telefon dziennie nasz przedsiębiorca bedzie musiał zapłacić 5.000 EUR miesięcznie. Dlaczego? Ano bo wyraził zgodę na świadczenie usługi. Oczywiście nikt mu nie powiedział przez telefon, że to będzie 5.000 EUR kosztowało. Ale co się okazuje - płacić musi, bo:
      - sprytny oszust wywiązuje się ze swojej części umowy
      - umowa została zawarta między przedsiębiorcami
      - nawet jeżeli nie został poinformowany o tych 5000 eur miesięcznie, to będzie musiał to udowodnić przed sadem itp.
      - bez prawnika się nie obędzie

etc.

Jak widzisz, życie jest bardziej złożone niż geometryczny rozkład fugowań okładziny ścieralnej na zielonogórskim deptaku
      • Gość: Stary Re: Nabita w domenę. Rozmowa przez telefon warta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.12, 09:29
        Tak naprawdę przy takich sprawach wychodzi niesamowita słabość naszego państwa ....nie jestem zwolennikiem ustrojów totalitarnych ale w PRLu pani kosmetyczka poskarżyła by się komu trzeba ( sekretarze PZPR w sumie byli otwarci na problemu szarych ludzi) i taką firmę odwiedziłoby dwóch smutnych panów i ZAPEWNIAM ,że zaprzestałaby swojej oszukańczej działalności momentalnie -w wyniku ot zwykłej pogawędki ....
        SB nie tylko mordowała księży - tam naprawdę było sporo elity intelektualnej tego społeczeństwa ( poza osiłkami oczywiście taki co do bicia tylko się nadawali) ....
        teraz mamy wolność ,równość , sprawiedliwość ,prawo itd itp a bezpiczeństwa nie mamy ,i np; z takimi gnojkami poradzić sobie nie można ...
        • Gość: :) Re: Nabita w domenę. Rozmowa przez telefon warta IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.12, 12:20
          Dokładnie ta sama firma naciągnęła mnie w tamtym roku na 299 zł.Na szczęście umowa telefoniczna zawarta została na rok .Wiadomość email z potwierdzeniem zawarcie umowy opiewała już na 2 lata! oczywiście KONTAKTU Z FIRMĄ żadnego nie ma bo telefonów nikt nie odbiera.Więc wysmarowałam email z wiadomością że umowa telefoniczna zawarta została na rok a nie dwa a jeśli twierdzą inaczej niech mi to udowodnią.Plus od siebie (zdenerwowana że okazałam się zwykłym frajerem) powiedziałam ze jak nie dostanę potwierdzenia że na rok to nic nie płacę i niech mnie pocałują tam gdzie słońce nie dochodzi:)Wtedy łaskawie odpowiedzieli że na rok.Od razu wysłałam pismo że odstępuję od umowy i dalej kontynuować nie będę.I tak jestem uboższa o 299 zł ale mądrzejsza. Wszelkie telefoniczne kramy zbywam po "dzień dobry......".Uwaga na firmę:

Premium Domain Service
          Centrum Rejestracji Domen
          Extra Internet GmbH

Dortmund
        • r1234_76 Re: Nabita w domenę. Rozmowa przez telefon warta 20.06.13, 22:34
          Nie tylko naszego państwa. W chwilę po zarejestrowaniu działalności w Holandii zacząłem dostawać podobne oferty, w dodatku wyglądające tak, jakby to były opłaty obowiązkowe. Zadzwoniłem do Kamer von Koophandel i tam mi powiedziano, żeby nawet z goścmi nie rozmawiać, jakby dzwonili, bo potrafią i przemontować zapis rozmowy telefonicznej...
      • Gość: salomon Re: Nabita w domenę IP: *.icpnet.pl 26.10.12, 15:20
        Temat jest istotny - ale raczej na forum ogólnokrajowe, nie lokalne.
    • thebestofff Nabita w domene- extra-internet 12.11.12, 20:59
      Dzwoniła do mnie dzis pani mówiąc mi o tym że jakiś podstępny przedsiębiorca który w dodatku mówi że z nami współpracuje chce wykupic bardzo podobną domenę. Oczywiście wersja wszystkim dobrze znana. Na szczęście po 5 minutowej rozmowie usłyszałam innych "naciągaczy" w tle i dało mi to do myślenia. Powiedziałam że muszę się zastanowic i omówic sprawę z wspólniczką na co pani bardzo niezadowolona mówi: trzeba się bardzo szybko zdecydowac bo ten Pan (konkurent) dziś chce wykupic te domenę. Poprosiłam żeby zadzwoniła za 3 godziny i na koniec zapytałam jeszcze raz o nazwę firmy. Oczywiście nie zadzwoniła a szkoda bo chciałam jej pare słów powiedziec. Najgorsze w tym wszystkim jest to że naprawdę uwierzyłam że ona dzwoni w dobrej wierze. Mówiła mi jacy to naciągacze chcą korzystac z mojej wypozycjonowanej strony, jak to polskie prawo daje im taką możliwośc. Nie sądziłam że podłośc ludzka aż tak dalece sięga...
      • Gość: ele do thebestofff Re: Nabita w domene- extra-internet IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.12, 21:42
        do mnie też dzwonili !!! już miałem się zgodzić na umowę , bo podobno jakies chazarstwo chciało przejąć moje modemy czy domeny, nie pamiętam już, bo mnie te harpagany tak wnerwiły, ale dopiero po kilku minutach dotarło do mnie, że ta rozmowa prowadzona jest po aramejsku, bo władam tym językiem biegle i nie od razu się połapałem, więc sprytnie przeszłem na hebrajski i zapytałem - czy może mi pani podać nr swojego telefonu komórkowego lub mail? I wtedy babka wpadła w panikę, bo - o Słowiański ludu mój ukochany !!! - ele nie w ciemię bity jest choć ojciec wspominał po latach, że kaca wtedy leczył jak sto piędziesiąt i miękkim organem mnie strugał, alem się w karby wziął i zydo-chazarski spisek na mój dobytek udaremniłem !!! powstań z kolan ludu Słowian !!! Nie z nami te numery !!
        • Gość: ele dementi ! Re: Nabita w domene- extra-internet IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 19:29
          Oswiadczam ze wpis [ ele do thebostoff ] NIE jest moim wpisem !!!!! to tylko tania podróbka !

magielfinansowy.nowyekran.pl/post/79710,kanadyjczycy-oburzeni-zachowaniem-policji-na-marszu-niepodleglosci
          UWAGA ! bandyci napadli na marsz Niepodległosci !
          • Gość: ele do ele dementi Re: Nabita w domene- extra-internet IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 19:52
            Oświadczam ze wpis [ ele do ele do thebostoff ] NIE jest moim wpisem !!!!! to
            tylko tania podróbka !!! Słowianie !! nie dajcie sie podrabiać !!!
            • Gość: hiro Re: Nabita w domene- extra-internet IP: *.gorzow.mm.pl 13.11.12, 19:55
              a IT na poznaniu to z nieba konfidencie spadło?
    • magda.moja Re: Nabita w domenę. Rozmowa przez telefon warta 14.02.13, 10:47
      UWAGA! Extra Internet - wcześniejsze Premium Domain Services działa teraz jako OnLine Solution Pro Gmbh. Zmienili nazwę ale to dalej Ci sami oszuści. Właśnie rozmawiałam z kolejnymi poszkodowanymi. Przekażcie tą informację dalej komu tylko możecie !!!
      OnLine Solution Pro Gmbh = Extra Internet Gmbh=OSZUSTWO
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka