Dodaj do ulubionych

przedszkole państwowe czy prywatne

19.01.14, 16:04
Bardzo proszę o opinie rodziców, którzy w br mają swoje dzieci w przedszkolu. Czy państwowe mają też taką dobrą ofertę zajęć jak prywatne? Może ktoś wie jak jest w mp Bajka lub nr 37? Czy przedszkola oferują cos w stylu"drzwi otwartych"? Ktore panstwowe przedszkole będzie mialo wakacyjny dyżur?
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: lidka Re: przedszkole państwowe czy prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 09:13
      Żadne miejskie nie może się rownać z prywatnym.Po pierwsze lokale, miejskie placowki to budynki stare ,niedostosowane często bez remontu kilka dobrych lat,kadra ta sama od lat ,stare pryki dyrektorki cwaniary itp,dużeeee grupy gdzie dziecko jest anonimowe, pani wychowawczyni wielka nauczycielka siedzą przy biurku i odbębnia swoje 5 godz z karty nauczyciela a dziećmi zajmują się pomoce nauczycielskie...Prywatne - często nowsze budynki , włożono w nie sporo pracy i serca, bogata oferta zajęć dodatkowych często w cenie czesnego,młoda kadra z chęcią zajmująca się dziećmi,lepsze place zabaw,więcej wyjść..wybieraj przedszkole lub pkt przedszkolny z dobrą lokalizacją z dojściem dla ciebie i dziecka ,nie np na 2 piętrze jak na ul.Bankowej ( nie wyobrażam sobie codziennie z dzieckiem wchodzić i schodzić 2 pietra do przedszkola) no i codziennego zejścia dzieci np na plac zabaw.Pewnie mamy mające dzieci w miejskich zaraz mnie zakrzyczą ale dla mnie wydać 100-150 zł więcej miesięcznie na prywatne to nie problem a dobro dziecka jeżeli już się na nie zdecydowaliśmy jest chyba najważniejsze niż kasa...
      • Gość: olimpi Re: przedszkole państwowe czy prywatne IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.14, 23:20
        Teraz jest tyle tych prywatnych ze ciezko wybrac. Podobno Slimaczek jest ok. Slyszalam o nim b.dobre opinie, ale sama nie mam doswiadczenia. Te duze grupy w panstwowych sa na minus. A w prywatnych chyba jest tylko katering???
        • Gość: e4 Re: przedszkole państwowe czy prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 09:01
          Akurat slimaczek ma najdrozej chyba z prywatnych i największe grupy :) zle słyszałaś, a reklamuj gdzie indziej bo to nieudolne:)
          • Gość: olimpi Re: przedszkole państwowe czy prywatne IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 21:12
            oczywiście, każda pozytywna opinia to od razu musi być reklama. Dobra placówka nie potrzebuje tak nieudolnej reklamy.
            Mnie osobiście akurat bardziej interesuje opinia o państwowych przedszkolach, w prywatnych nie podoba mi się katering. Mam tez nadzieję, że to co napisała @lidka o państwowych to rzadkość...
        • Gość: rodzic Re: przedszkole państwowe czy prywatne IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.01.14, 21:55
          Ślimaczek - przestrzegam: olbrzymia rotacja kadry i rodzic w charakterze petenta, a nie klienta. Autopsja.
          • Gość: rodzicka Re: przedszkole państwowe czy prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 09:20
            Potwierdzam nie ma z kim rozmawiać, zresztą otwarcie żłobka , szkoły, itp przez te panie pokazuje iż im tylko chodzi o kasę nic więcej.,kiedyś tak jak było to pierwsze przedszkole ale teraz jest minimum z 10 lepszych niepublicznych
      • beatazet Re: przedszkole państwowe czy prywatne 31.01.14, 13:16
        Oczywiście nie masz racji i obrażasz nauczycielki.
        Mam już drugie dziecko w państwowym przedszkolu.
        Świetna praca nauczycielek, bardzo dobra opieka, masa różnorodnych zajęć prowadzonych przez wychowawców i specjalistów z zewnątrz. Wyjścia, wycieczki itp.
        Dobre przygotowanie do szkoły
        • Gość: jacek Re: przedszkole państwowe czy prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.14, 09:08
          Szczególnie jak w tygodniu z prywatnego na pomorskim dziecko samo sobie wyszło.dziadek przyszedł odebrać a one już w drodze do domu bylo...To są państwowe,albo na braniborskiej w tym baraku ? superrrr
    • beatazet Re: przedszkole państwowe czy prywatne 31.01.14, 13:23
      Drzwi otwarte są i to już w lutym ( np. przedszkole nr 8 na Witebskiej). Cały tydzień zajęcia otwarte na, które można przyjść z dzieckiem. Dziecko bierze udział, jeśli trzeba razem z rodzicem. W innych przedszkolach też na pewno takie dni są ( brałam w tym udział w kilku przedszkolach jakieś 5 lat temu).

Sprawdź informacje może będą na stronach przedszkoli.

www.przedszkolenr8.pl/index.php?id=131
      *W dniach 03.II-07.II.2014roku w godz.09.30-10.30 w naszym przedszkolu odbędą się w dni otwarte.

Harmonogram zajęć i zabaw w tych dniach:

>03.II.2014r. (poniedziałek)-zabawy z bańkami mydlanymi

>04.II.2014r.(wtorek)-zajęcia muzyczno-ruchowe ,,Muzyczna zima"

>05.II.2014r.(środa)-zabawy z chustą i tunelem

>06.II.2014r.(czwartek)-zabawy sportowe ,,Sport to zdrowie"

>07.II.2014r.(piątek)-zabawy taneczne ,,Muzyczne pląsy"

Wszystkich chętnych zapraszamy do wspólnej zabawy:)

PS. Pamiętaj o obuwiu zmiennym.
    • Gość: a pm 34 Re: przedszkole państwowe czy prywatne IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.14, 15:13
      jakie opinie są o przedszkolu nr 34 (za zusem)???
      • Gość: olimpi Re: przedszkole państwowe czy prywatne IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.14, 20:11
        Up up... a Abrakadabra?
        • Gość: Aleksandra Re: przedszkole państwowe czy prywatne IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.14, 20:27
          Moje dziecko chodziło do PP 37 i byłam bardzo zadowolona, a koleżanki do PP 25 i też było ok. Wtedy nie było jeszcze tyle przedszkoli prywatnych, ale to co słyszę to te przedszkola nadal mają bardzo dobrą opinię, no i teren do zabawy wokół przedszkola też duży. O przedszkolach prywatnych także dobrze się mówi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka