Dodaj do ulubionych

Castorama otwarta!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 20:06
Pan Dyrektor ma rację, pałacem nie jest raczej oborą za pałacem, a same
pozwolenia przyzwolenia nie załatwią. Lepiej by było drzewa zasadzić a
Castoramę postawić pod Przylepem i nadal 130 zielonogórzan miałoby pracę i
konkurencja cenowa by była zachowana.
Obserwuj wątek
    • Gość: ttom Re: Castorama otwarta! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.09.04, 20:20
      nigdzie nie buduje sie hipermarketow (takze budowlanych) w centrum miasta.
      Wyjatek to Zielona Gora. Gratulacje!
      • Gość: ghost Re: Castorama otwarta! IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.09.04, 06:59
        nigdzie nie buduje sie hipermarketow (takze budowlanych) w centrum miasta.
        > Wyjatek to Zielona Gora. Gratulacje!

A jakie to CENTRUM miasta te rondo, gdzie ARAL rozlewa benzynę, kilka ohydnych
        wieżowców stoi i buda z McFacenDonaldsem mruga oczkiem??? a zaraz dalej
        niszczeje Falubaz i truje powietrze Elektrociepłownia... JAKIE TO CENTRUM
        powiadam??

Ludzie, od miesięcy przypatruje się tej batalii o CASTORAME w CENTRUM i śmiać
        już nawet mnie się nie chce...
        CENTRUM to starówka, ratusz i deptak i sam przyłącze się do głosów sprzeciwu
        jeśli mnie obok ratusza ktuś zechce budować jakiegoś Żanta.
        Z 20 lat na miejscu CASTORAMY stały ruiny niedoszłej drukarni i było niby tak
        fajnie?? A jak chcecie zapieprzać na obrzeża miasta na zakupy to droga wolna i
        jedźcie se do Poznania, ja nie mam samochodu i chce mieć blisko wszędzie!
        Bardzo się cieszę, że powstała CASTORAMA w miejsce riun drukarni i jestem
        zadowolony, że coś robi się z ohydym placem na Dąbrówki.
        Jestem także na TAK jeśli idzie o parking wielopoziomowy połączony z centrum
        handlowym. Jakoś nikomu nie przeszkadza obskurny, gierkowskji "design" DH
        CENTRUM czy inne HERMESY pożal się Boże a jak budują fajne centrum handlowe,
        które oszklone będzie sto razy lepiej się prezentowało od wyżej wymienionych
        straszydeł to wielkie larum bo jakieś Jarząbki, bo psuje się niby wygląd tego
        miejsca - a co? wyleniały, asfaltowy parking z tabunami samochodów to był taki
        zajebisty niby widok w środku miasta?!

POMYŚLCIE CZASEM i BĘDZIE KLARNIŚ:)
    • Gość: Amerykanin Re: Castorama otwarta! IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.09.04, 20:42
      A może to i dobrze. O ile wiem, do tradycji europejskich miast należało od
      zawsze skupianie handlu właśnie w centrum, a nie na obrzeżach miast.
      Hipermarkety i ogromne centra handlowo-rekreacyjne (jakich nigdzie w Polsce nie
      ma) na obrzeżach miast, to cecha typowo amerykańska. Mówimy o swoich
      europejskich korzeniach. I dobrze, ale równoczesnie upieramy się przy
      amerykańskich wzorcach, a to już rozdwojenie jaźni, czyli...choroba. Zdecydujmy
      sie więc raz na zawsze.
      • Gość: ul.Lisia Re: Castorama otwarta! IP: *.ziela.eu.org / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 01:07
        A tlok byl taki ze wiesniaki parkowaly na naszym osiedlu: np. na trawnikach i
        wszedzie gdzie popadnie.
        Mam nadzieje ze tak nie bedzie do konca.
        Ronowicz to osobiscie jeszce za ta castorame pod oknem wybudowana podziekuje !!!
        Ojjj czekaj Ronowicz, czekaj...
    • Gość: spolegliwy Re: Castorama otwarta! IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.09.04, 06:10
      To nie amerykańskie wzorce lecz afrykańskie prawo buszu. Właściciel twierdzi,
      że ma na wszystkie pozwolenia. Za ile? Mówi się o milionach. Ta budowa
      śmierdzi już od wykupu terenu przez Łodygę. Najpierw wysadzono na boczne tory
      Ampllera /kolarz NRD/, potem nie jasne sprawy z pozwoleniem na budowę, które
      dotyczyło całkiem innego obiektu i przejęciem terenu przez Castoramę. Może ktoś
      wie więcej?

• Gość: ciekawy dwa nowe markety IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.09.04, 06:44
      czy to prawda ze na parkingu pod palmiarnia i na parkingu pod UM maja powstac
      dwa nowe hipermarkety? hehehe
      • Gość: zielonogórzanin Re: dwa nowe markety IP: *.uz.zgora.pl 09.09.04, 07:48
        A ja się cieszę, że w Zielonej jest Castorama. Niepodoba mi się jedynie, że
        parking będzie płatny. Wyjątkowo w dniu otwarcia był za darmo. Ciekawe ile
        będzie kosztowało parkowanie?
    • Gość: szperacz Re: Castorama otwarta!- i co z tego IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.09.04, 08:52
      porównałem wczoraj ceny niektórych produktów oferowanych przez castoramę z
      cenami tych samych oferowanych przec bricomarche i bywa różnie. jedne tańsze w
      castoramie, a znów inne w brico. różnice były ok 3 złotych raz to na korzyść
      brico, a innym razem- castoramy :o) po prostu handel.
      nie ma co się podniecać, że niby są bardziej konkurencyjni od pozostałych!!!
      zanim kupimy- porozglądajmy się troszeczkę po innych sklepach i składach!!!
      pozdrawiam i życze udanych zakupów!!!
    • Gość: Adam Super sklep i dobra kadra zarządzająca :) IP: 217.97.139.* 09.09.04, 09:12
      Pozdrowienia dla Pana Dyrektora ;););)

Długo czekaliśmy na ten sklep i w końcu jest! Na pewno cały asortyment będzie
      na czas na półkach ;)

Good luck!

AR 147
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka