Gość: dx17 IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 10.06.05, 19:39 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dx17 Re: Rybicki pisze do senatu IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 10.06.05, 19:40 nowe światło na stare sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Rybicki pisze do senatu IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.06.05, 08:14 cala prawde napisal Rybicki. Integracje organizuje sie na wszystkich wydziałach UZ. Nie zorganizowal dla siebie tych spotkanan integracyjnych zrobil to dla pracowników administracji, ktora kierowal. Świadczy to o dobrym szefie - czy ktoś kto uczestniczyl w tych spotkaniach nie byl zadowolony? Czy to jest przestepstwem? czy ludzie ktorzy tam byli teraz nie maja odwagi powiedzieć dziękujemy Panu, czy administracja jest "plepsem" i nie wolno im uczestniczyc w takich spotkaniach przecież to są też nasze pieniądze pieniądze z funduszu socjalnego. Widocznie nie bo nawet świadczenia dot. wczasów pod gruszą są dzielone na dwie raty gdzie jest gro pracowników mało zarabiających np. obsługa. Owszem piszą o tym ci co nie uczestniczyli. Wszedzie jest alkochol, na konferencjach na zjazdach na piknikach i na imprezach integracyjnych tylko hmhm alkohol jest na fakturach zastepowany np. wodą gazowaną lub usługą gastronomiczną. O tym przecież wie również Audytor, który uczestniczyl w takich spotkaniach jeszcze jako Kwestor PZ, jako z-ca Dyrektora UZ.Tylko jak chce się kij na kmogoś zlalez to zawsze sie znajdzie. Komętując to wszystko muszę powiedzieć - pracownicy administracji wiedzcie o tym ze nie nalezy nam sie juz nic i nigdy nie bedzie juz takiego spotkania bo ktory dyrektor bedzie chcial się pożegnać ze stanowiskiem chcac choc na chwilke zadowolic PLEPSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do xxxx Głupoty wypisujesz nieuku jeden!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.06.05, 08:41 po pierwsze: jeśli organizuje się spotkania integracyjne - jesli juz - to ludzie to robia za wlasne pieniadze a nie z uczelnianej kasy!! po drugie: A owszem - sa ludzie niezadowoleni - bo ten kto nie pojechal i nie CHLAL wody (dla xxxx alkoHol piszemy przez samo "h") - to nie byl swoj. Po trzecie: "plebs" (dla xxxx - NIE "pleps") moze uczestniczyc, ale pieniadze nie byly z funduszu socjalnego!!! Komentujac (dla xxxx - NIE "komętując") - pracownicy administracji i w ogole pracownicy UZ - integrujcie sie co niedziele, ale nie za panstwowe - czyli podatnikow pieniadze. Integrujcie sie za wlasne, z wlasnej kieszeni. Generalnie do xxxx - dyrektor zadowoli "plebs" jesli da im podwyzke i "plebs" sam zadecyduje czy bedzie chcial przepic czy przejesc pieniadze z podwyzki!!! Wyjezdzanie i picie "dobrowolne" na takich imprezach nie zawsze i nie kazdemu wychodzi na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracodawca Re: Głupoty wypisujesz nieuku jeden!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 10:21 To ty glupoty wypisujesz nieuku jeden!! Na calym swiecie kazde szanujace sie przedsiebiorstwo organizuje spotkania integracyjne i napewno nie oplacaja je pracownicy z wlasnej kieszeni, takie srodki przewidziane sa z konta firmy. Czepiasz sie faceta za bledy ortograficzne(moze jest dysgrafem?)zamiast wczytac sie w tresc. Nie doswiadcz mnie Wielki Boze takimi pracownikami jak ten "UCZONY". brr sam jad zmiji...ochyda (ohyda?). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Głupoty wypisujesz nieuku jeden!! IP: *.uz.zgora.pl 13.06.05, 10:44 > Na calym swiecie kazde szanujace sie > przedsiebiorstwo organizuje spotkania integracyjne i napewno nie oplacaja je > pracownicy z wlasnej kieszeni, takie srodki przewidziane sa z konta firmy. Zastanow sie co piszesz. ... "Kazde szanujace sie przedsiebiorstwo"(!?) Uniwersytet nie jest przedsiebiorstwem tylko uczelnia PANSTWOWA, a jak "przystalo" we wszystkim co panstwowe w takich "firmach" nie przewiduje sie funduszy na spotkania integracyjne. Poza tym, jesli juz maja byc te spotkania "integracyjne" to czemu nie zaprasza sie wszystkich tylko "wybrancow"? z tego co mi wiadomo administracja uczelni nie sklada sie wylacznie z kwestury i tych co "u koryta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naukowiec Re: Rybicki pisze do senatu IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.06.05, 13:33 Owszem, na konferencjach też są poczęstunki trunkami, ale najczęściej każdy z ich uczestników wpłaca wcześniej wpisowe za noclegi, posiłki i koszty publikacji pokonferencyjnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biuralistka Rybicki głupoty pisze IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.06.05, 08:50 > Przypomnę, że od 1993 r. przez okres wszystkich kadencji sprawowałem mandat członka Senatu z wyboru pracowników nie będących nauczycielami SZCZYT BEZCZELNOŚCI - panie Rybicki. Tajemnicą poliszynela było, że elektorzy nieakademiccy byli wzywani do pana na dywanik z dyrektywami na kogo głosować, albo z zapewnieniem pożegnania się z pracą. Ja rozumiem, że oskarżony ma prawo się bronić, no ale tu to już pan przegiął panie Rybicki!!! ... wstydu oszczędź ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Rybicki pisze do senatu IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.06.05, 11:05 Panie Rybicki. Zwrócę nieśmiało uwagę, że ton wypowiedzi: "szkolenia biuralistek" nie świadczy o panu najlepiej. Szkoli się kadrę, administrację. Jeśli w taki sposób nazywa pan pracowników administracji: "biuralistki" to świadczy tylko o tym jaki z pana BURAK* i jakim szacunkiem dażył pan podwładnych. PS. * Burak - dawniej określano taką osobę jako cham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biuralista Re: Rybicki pisze do senatu IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.06.05, 12:17 Myślę, że i Ryba już całkiem zepsuta, a i Kisielek już niezbyt świeży, jakby stęchły... A Buraki to są w SLD (czerwone i nie do wyplewienia !!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski A za zwolnienie lekarskie komu dał Pan w łapę? IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.06.05, 13:26 Jakimś dziwnym trafem wiekszość posądzanych bądź przyłapanych na nieuczciwości ludzi w tym kraju od razu idzie na zwolnienie lekarskie. Czy te choroby są faktyczne, czy też nie i w związku z tym troszkę kosztowały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spolegliwy Re: A za zwolnienie lekarskie komu dał Pan w łapę IP: *.idea.pl 11.06.05, 16:46 Ależ tam jest bagno!. Rektor karierowicz zrobił własne ranczo i przy pomocy ciemniaka Rybickiego robił co chciał. Za moje i twoje podatników pieniądze robili sobie różne imprezki. To świadczy o prowincjonalnej uczelni.Ośmieszyli uczelnie na cały kraj. Za wszystko winię tych "PROFESORÓW" pożal się boże prowincjonalnych którzy udawali ,że nic nie widzą co robi Rektor z Rybickim.Lizali mu dupę przydupasy żeby tylko mu się przypodobać.Śmieszni jesteście panowie PROFESURZY .Moje pieniądze marnotrawił Wasz Karierowicz -Rektor a wy nagrody chętnie braliście. A Wasz Senat to gdzie był .Ci panowie śmieszni przydupasy gdzie byli. Tragedia prowincjonalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: A za zwolnienie lekarskie komu dał Pan w łapę IP: *.idea.pl 11.06.05, 16:56 Pisze "Naukowiec" ,ze sami za siebi płacili za imprezki. Nie ośmieszaj się chłopie .Jaki ty naukowiec że imprezki urządzacie. Na dobrej uczelni jeśli nawet coś zrobią to nikt nic nie wie. Chłopie zrobiliście prowincję z tej uczelni. Za pieniądze moje podatnika bawicie się jak w texsasie -też wesoło macie na tej uczelni ale prawdziwych naukowców to co innego charakteryzuje. Jeśli chcesz to ci powiem mimo że mam wykształcenie średnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U. Re: A za zwolnienie lekarskie komu dał Pan w łapę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 20:59 eh, kto za czyje pieniądze się bawi, to ja niestety wiem najlepiej, polewając w knajpie i wystawiając faktury. i UZ tu wcale nie przoduje, najmocniej bawią się opłacani przez nas urzędnicy, miejscy i nie tylko. to jest dopiero gangrena, tym gorsza, że nikt o tym nigdy głośno nie powie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPOLEGLIWY Re: A za zwolnienie lekarskie komu dał Pan w łapę IP: *.idea.pl 11.06.05, 21:09 Rybicki pisze ,że na konferencjach Rektorskich w Polsce też libacje urządzają. To już skandal na cały kraj.aaaaaaaa kto pozwala tym Karierowiczom chlać za nasze pieniądze.Nic nie dają dla naszej gospodarki .Myślę że dostają zadużo pieniędzy z budżetu trzeba to ukrócić.Napisałem o tym do Premiera Polski i do Sejmu żeby ograniczyli im budżet.Napisałem też do Premiera kto kontroluje wydatki z pieniędzy moich -czyli podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: A za zwolnienie lekarskie komu dał Pan w łapę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 21:12 Premier też pije za twoje, i to dużo więcej, wiec na premiera nie licz:) Odpowiedz Link Zgłoś