Dodaj do ulubionych

wlacz swiatla

IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 06.07.05, 07:15
...baranie.

wlasnie wrocilem z chorzowa - ilu matolow jezdzi z wylaczonymi swiatlami.

sa kompletnie niewidoczni i stanowia ogromne zagrozenie na drodze.

po wjezdzie do zielonej oczywiscie to samo - buractwo rowniez sie znajdzie
bez swiatel.

pozdrawiam.

ps

koncert czadowy

ide spac
Obserwuj wątek
    • Gość: brazowooka Re: wlacz swiatla IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.07.05, 18:11
      wiesz wlasciwie od baranow tutaj wyzywasz a sam pewnie nie lepszy jestes :) , a
      pomyslales ze wlaczajac swiatla auto wiecej pali..? moze ludzie oszczedzaja.. w
      Niemczech np. to prawie zadne auto o tej porze roku nie jezdzi z wlaczonymi...
      pozdrawiam goscia z Os. Luzyckiego
      • Gość: naskret Re: wlacz swiatla IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 07.07.05, 19:10
        ile na 100 km spali wiecej autko?? 0,2 litra??

gora 40 groszy. oszczednosc jak cholera - chyba sobie wakacje fundne za to.

auto z wlaczonymi swiatlami jest lepiej widoczne o kazdej porze dnia a o nocy
        nie wspominajac.

rano slonce jest nisko i nieraz nie widac samochodow, tak samo jak nierraz
        zacznie padac deszcze i sie zachmurzy kretyni nie wlaczaja swiatel.

ja mam nawyk wlaczam silnik fik wlaczam swiatla.

ale do kogo ja mowie pewnie jestes kierowca ktory wlecze sie lewym pasem 50 na
        godzine i nie zjedzasz na prawy by ustapic miejsca. w tym goruja kierowcy z
        wasami
        • Gość: brazowooka Re: wlacz swiatla IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.07.05, 19:37
          to teraz mi tu dales ze hohohoho, hmmm wyobraz sobie ze ja nie mam wasow i nie
          jezdze lewym pasem 50 na godzine, jestem urokliwa blondynka i to wszyscy mi
          ustepuja nawet ci wasaci jadacy 50/h :) A jesli chodzi o spalanie to g woli
          informacji auto spala 7,5% wiecej przy wlaczonych swiatlach.
          A na te wakacje to moze wybierzemy sie razem?
    • Gość: as Re: wlacz swiatla IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.07.05, 19:56
      Jazda z zapalonymi światłami w dzień w lecie jest w wielu krajach wręcz
      zabroniona. A dlaczego (jest kilka powodów), to sam pomyśl człowieku zanim
      kogoś zaczniesz obrażać...
      Światła nie są panaceum na wszystko, gdyby tak było, to kraje dbające o
      bezpieczeństwo kierowców o wiele bardziej niż my, wprowadziły by taki obowiązek.
      • Gość: naskret Re: wlacz swiatla IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.07.05, 22:34
        swiatlo wlaczone w dzien zapewne sluza jako lasery i dzieki nim mozna wypalac
        oczy kierowcOM jadacym z naprzeciwka
        ewentualnie zapalone swiatla moga przestraszyc bydlo przezuwajace trawe,

kurde innych przykladow niepotrafie sobie wyobrazic
        kraje dbajace o bezpieczenstwo czy mowimy tu o np krajach skandynawskich, gdzie
        samochdy sa fabrycznie robione tak by swiatla sie zapalaly

dziekuje
        • Gość: ojej Re: wlacz swiatla IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.07.05, 23:13
          opinie ze swiatla w dzien moga zaszkodzic to jakies totalne dyrdymały. z tego
          co widze na drogach to taka teze popieraja w wiekszosci kierowcy matizow i
          thalii(nie wszyscy oczywiscie)
          swiatla zapalone w dzien moga uratowac zycie taka jest prawda.
          mam nadzieje ze bedzie tak ze bedziemy jedzic na swiatlach przez caly rok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka