Dodaj do ulubionych

SLD kroji miasto !!!!!!!!

IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 02.06.01, 14:56
SLD znów kroji miasto ,tym razem wykorzystując swoją pozycje zagarnia cenne
nieruchomości.Czy jest ktoś w tym mieście kto jest w stanie powstrzymać
pazerność Towarzyszy?Czy musimy żyć w republice kolesi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Andry Re: SLD kroji miasto !!!!!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 10.06.01, 14:23
      Co ty za jeden gosciu ? Czy nie zalapales sie wczesniej na kaski jskie rozdzie-
      lala AWS i masz zal do swiata. Idz na uliczkę laczaca deptak i Lisowskiego w
      kierunku AWS i przeczytaj haslo, ktore od 1,5 roku widnieje na morze.
      Zebys sie mocno nie przemeczal to Ci je zacytuje "Nie kradnij bo ksieza nie
      lubia konkurencji". Czy jestes jednym z nich. Zobacz kiedys na reakcje
      czytajacych te haslo a sam sobie odpowiesz na swoje problemy. Kierujac sie
      wrogoscia do SLD chcesz innych uwage skierować w odwrotnym kierunku od AWS -
      podpalaczem tego wielkiego porzaru jaki panuje w naszym kraju. Odpowiedz sobie]
      na pytanie - w jakim okresie tyle majatku stracilismy my jako Polacy bedacy
      do nie dawna jeszcze jego wlascicielami. Nie bylo takiej sytuacji za czasow
      rzadow SLD. Obodz sie czlowieku poki nie jest zapozno. Skieruj swoje watpliwosci
      w konkretnym - tymprawidlowym kierunku. Pozdrawiam.
      • Gość: tom Re: SLD kroji miasto !!!!!!!! IP: 10.40.193.* 10.06.01, 14:42
        Facet co ty pierdzielisz. SLD najpierw okazyjnie sobie wydzierżawiło kamienice przy al. Niepodległości
        a teraz chce ją sobie sprzedać po okazyjnej cenie (prezydent Listowski jako samorząd koledze
        Brachm,ańskiemu jako szefowi SLD). Ja też chciałbym mieć tak dobrze. Proszę sprzedajcie mi za
        frajer willę w centrum miasta. Przecież to złodziejstwo. To są fakty, tu na miejscu. Już nie wspomne o
        sitwie w urzędzie miejskim.
    • Gość: Andry Re: SLD kroji miasto !!!!!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 10.06.01, 16:14
      Potwierdzasz TOM to co w chwili obecnej panuje w kraju. Willi to moze bym nie
      chcial, ale kilka metrow. Twierdzisz, ze kolega koledze. A co powiesz o budynku
      przy ul. Lisowskiego - AWS. Jacy to ich koledzy im to oddali. Co powiesz o
      budynku przy Kasprowicza. Co powiesz o zespole obiektow przy parku na Wzgorzach
      Piastowskich. Gdzie byles jak AWS dzielilo. Albo juz masz za duzo albo uczciwosc
      Twoja na to nie pozwala. Gdyby kto inny bral ten budynek nie wiem czy
      podejmowalbys sie tego tematu. Jezeli masz komputer to juz nie jestes az taki
      biedny. Jeszcze dostep do internetu (moze nawet SDI - bo ja tak) to juz zupelnie
      dobrze. Cos Tobie jeszcze brakuje. Innym chleba i pracy i co Ty na to.
      Pozdrawiam
      • Gość: PZPR Re: SLD kroji miasto !!!!!!!! IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 12.06.01, 15:15
        Andry!!!
        Ty mnie chyba żle zrozumiałeś nie chodzi mi o to kto teraz kradnie a kto
        wczesniej się nakradł.Chodzi mi o sam fakt zawłaszczania mienia publicznego
        (czyt. naszego)przez kolesi zarówno z prawej jak i z lewej strony.Napisałem o
        SLD bo o tym prasa pisała w tym dniu i wiem ze kolesie z AWS nie są wcale
        lepsi no może troche głośniej krzyczą o swojej uczciwości powołujac sie na
        wartości(co to są te wartości tego to ja nie kumam).
        A tak swoją drogą to też bym coś ukradł pod warunkiem że ujdzie mi to na sucho.
        Jeśli masz odrobine odwagi to proponuje ci założenie nowej sitwy która bedzie
        jeszcze "lepsza"od obecnie istniejących.
        Ja już SDI mam więc widzisz ,że chodzi mi o coś więcej niż tylko chleb.
        ILE UKRADNIEMY TO NASZE
        Myśle,że to dobry program wyborczy .

• Gość: roi Re: SLD kroji miasto !!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 16:49
      Coraz bardziej dziwi mnie fakt, a raczej już nie dziwi, iż nasze miastop jest
      miastem absurdów począwszy od POLSKIE WEŁNY a na WINIARNI skończywszy, po
      drodze znalazłoby się jeszcze kilka znaczących przykładów. Szkoda tylko że
      odbija się to na ludziach młodych, którzy raczej pracy nie uświadczą, a jeśli
      już to jeżdżąc na wrotkach po hipermarkecie - zanim nie zostaną wyrzuceni, aby
      mwięcej ludzi mogło się nauczyć jeździć na wrotkach, chyba taki tylko morał
      może pozostać z tego wszystkiego.

Pozdrawiam wszystkich
    • Gość: Andry Re: SLD kroji miasto !!!!!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.06.01, 22:39
      Odpowiedz na odzew PZPR oraz TROI.
      Milo mi panowie (przepraszam jezeli jest w tej grupie Dama) ze odpowiedz Wasza
      jest dla mnie dosyc madra odpowiedzia. Przepraszam, ze dopiero teraz odpowiadam,
      ale pozno wracam z pracy (pomimo, ze ma m emeryture) ale pomagam jako grafik
      komp. zonie w pracy. Ciesze sie, jezeli moge tak to nazwac, ze w taki sposob
      myslicie. PZPR chce jeszcze cos ukrasc bezkarnie - ale pytanie COOOOOOOO ?
      Juz raczej nic nie ma. Jedynie krasc to co ukradli wczesniej inni. Jednak
      mimowszystko jest cos nie tak z ta nasza gospodarka. Za jeszcze czasow PRL
      wszystko jakos funkcjonowalo, nagle po przewrocie nie oplacalne stalo sie
      trzymac taki a taki zaklad, wiec wzia go Kowalski (przepraszam jezeli urazam
      kogos, ktory to wykupil majatek nasz za bezcen - podzialal jako biznesmen przez
      tylko kilka lat i doprowadzil do koncowego upadku wykupujac reszte prawie za
      darmo. Dziwne, bo kiedy juz wszystko wykupil, nagle eureka - wszystko staje sie
      oplacalne i przynosi korzysci - tylko jakie, do jego wlasnej kieszeni. Ten
      Kowalski to nie kto inny jak jakis tam prominent prawej czy lewej strony. Jednak
      bardziej szczerze ta prawa strona bardziej na wszystko sobie pozwala. Dokonala
      wielkiego przewrotu i zabrala nikomu innemu jak nam zapewniajac przy tym
      wszystkim lepsze zycie itp. itp. Przepraszam ale musze przerwac. Jutro sie
      dalej wlacze. Pozdrawiam.
    • Gość: miś Re: SLD kroji miasto !!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 23:30
      Rozbawiły mnie do łez utyskiwania nad upadkiem Polskiej Wełny i Winiarni, które
      jakoś sobie dawały radę za PRL. Wiecie ja za PRL cieszyłem się jak kupiłem
      kubańskie pomarańcze. Teraz takiego g. nie wziąłbym do ręki. Przez wiele lat
      myślałem, że pomarańcze są łykowate. Szkoda ludzi, którzy stracili pracę, ale
      nie tych fabryk. Wino z Zielonej było po prostu sikaczem, tak jak i piwo
      Lubusz. Jakoś nikt tego nie przechwycił i nagle stało się to opłacalne. Teoria
      o złodziejstwie upadła (przynajmniej w tym przypdaku). Po prostu produkowali g.
      którego nikt nie chce kupować. A Polmos z Luksusową, żyje i ma się dobrze. Choć
      to może też klęska, bo kupią go Niemcy ze Szwedami.
      Dla mnie większym problemem jest to, że produkujemy niewiele rzeczy, które
      dobrze się sprzedają. Jako łasuch jestem miłośnikiem Nordisu, dla mnie to nr. 1
      w Zielonaj. Za PRL tez produkowali g. Właściwie to prawie wogóle nie robili
      lodów.
      • Gość: Miguel Ziemne lody dla ochlody bohaterow sporu o PZPR ;-) IP: *.usal.es 13.06.01, 10:45
        Tylko ciekawe dlaczego tak smakowite lody (o tak
        przystepnych cenach) nie sa bardziej rozreklamowane w
        Polsce. Bardzo ciezkojest je kupic poza Zielona Gora,
        a taki Augusto czy Zielona Budka sa praktycznie
        wszedzie. Przeciez ten "nowy" Milord moglby podbic
        rynek! Czy w Nordisie nie ma dzialu marketingu?
        • Gość: tom Re: Ziemne lody dla ochlody bohaterow sporu o PZPR ;-) IP: 10.40.193.* 13.06.01, 13:05
          Też jestem fanem milordów, które zdradzam jedynie dla wiliamsów (swietne lody gruszkowe).
          Spotykałem je w różnych miejscach Polski. A czy są za słabo relkamowane to oczywiście pytanie do
          działu marketingu w Nordisie.
      • Gość: PZPR Re: SLD kroji miasto !!!!!!!!<a dla głupich lody na osłode:)))) IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 13.06.01, 18:10
        A ja chciałem sprowokować was do dyskusji o waszym mieście.Pisze o waszym gdyż
        nie jestem mieszkańcem Zielonej Góry(jeszcze nie:)).
        A wyszło biadolenie i nażekanie na to że ktoś coś zrobił lub czegoś zaniechał.
        Wydaje mi się że problem waszego miasta tkwi w czymś innym niż tylko lewa lub
        prawa strona.Zawsze przy korycie bedą ludzie,którzy sa tylko ludżmi.
        Opiszcie tu na forum jakie widzicie problemy związane z władzami miasta i może
        macie jakieś pomysły na zmianę struktury władzy .Może będziemy pierwsi na
        świecie,którzy rozwiażą problemy z władzami lokalnymi.
        • Gość: Miguel Re: SLD kroji miasto !!!!!!!!<a dla głupich lody na osłode:)))) IP: *.usal.es 13.06.01, 18:23
          Za duzo mecza mnie na studiach polityka, zebym jeszcze musial sie nia
          relaksowac na Forum. No ale skoro Legnica wywoluje do tablicy... ;-)

Nie liczylbym na to, ze rozwiazemy problem samorzadow pisaniem czegokolwiek. W
          Polsce popelniono blad na pewnym etapie budowania spoleczenstwa obywatelsiego,
          a mianowicie upartyjniono samorzady. Przeciez te wybory wygladaja wlasciwie
          tak, ze w Zielonej Gorze wystarczy zapisac sie na liste SLD (a nie ma z tym
          problemu), przejsc sie kilka razy po osiedlu, odpowiednio wczesnie wrzucic do
          skrzynek swoje ulotki, by zostaly one przeczytane, a nie blyskawicznie
          zutylizowane i zostaje sie radnym.

Prawda jest taka, ze nie ma wladzy, ktora bylaby idealna. A demokratycznie
          wybrana posiada dodatkowo te wade, ze wybrani maja legitymacje elektoratu i
          swoje dzialania wlasnia nia tlumacza. A kiedy patrzy im sie na rece, podnosza
          krzyk wnieboglosy, ze to zamach na demokracje.

Wyborcy regularnie zas odgrazaja sie, ze policza sie z politykai podczas
          najblizszych wyborow, ale niemal nigdy nic takiego nie nastepuje.
          • Gość: PZPR Re: SLD kroji miasto !!!!!!!!<a dla głupich lody na osłode:)))) IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 13.06.01, 20:06
            Brawo Miguel:))))))))))))
            Pozdrowienia z Legnicy:)
    • Gość: tom Jak poprawiæ samorz¹d IP: 10.40.193.* 14.06.01, 11:26
      Najgorsze co moglo sie przytrafic naszemu samorzadowi sie przytrafilo -
      upolityczniono go. Wybory na listy partyjne to zbrodnia. Powinno gloswoac si e
      na ludzi a nie na partie. Teraz jest tak, ze radni glosuja klubowo a nie z
      sensem. Listowski jako partia kaze i radni glosuja, bo zaleza od tego czy na
      lisaty wystawi ich partia (konkretni ludzie) a nie czy popra wyborcy
      (anonimowi).Bez sensu.
      PS. Zeby bylo jasne nie chodzi o to ze Listowski jest z SLD. Chodzi o mechanizm
      partyjny, w samorzadaCH ZUPELNIE ZBEDNY.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka