Dodaj do ulubionych

mafia na stacjach benzynowych

IP: 62.87.223.* 16.09.02, 10:14
Niniejszym chciałbym sprowokować Was do wypowiedzi na temat stacji
benzynowych w Zielonej Górze i okolicy. Co pewien czas przybywają kolejne.
Jednak poziom cen, które oferują jest "złodziejski". Ktoś, kto podróżuje po
kraju wie o co chodzi. Np. na Śląsku ceny paliw są na "dzień dobry" o 20 gr.
niższe, itp. Chciałbym również, abyście w tym miejscu podzielili się swoimi
opiniami dotyczącymi jakości obsługi czy jakości paliw. Oto moja: na pełnym
baku przejeżdżam swoim dieslem około 750 km, zwykle tankuję w Dobromilu pod
Polkowicami (najtaniej i obsługa stacji). Oststnio zatankowałem w Intermarche
w ZG. Już po odjechaniu od dystrybutora (po 15 min. czekania przy kasie i
problemowej obsłudze niesprawnego dystrybutora) zauważyłem spadek mocy i
ogólną "mułowatość". Poza tym "udało" mi się przejechać na tym paliwie około
650 km!!! Nie polecam nikomu. Tankując tam (olej napędowy) na pewno nie
zaoszczędzisz. Zachęcam do własnych opinii i komentarzy. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: ROBIN Re: mafia na stacjach benzynowych IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 22:54
      W pełni popieram ten artykuł. To co fundują nam stacje to nie tylko mafia ale
      zmowa i brak reakcji naszych władz.Poznań , Wrocław czy W-wa to 15 % tańsze
      paliwo. Może pan Baranowski który funduje stację pod samymi oknami 10-cio
      pietrowego wieżowca zrobi dobry gest i wyprostuje europejskie ceny w Zielonej
      Górze bo na brak kasy nie ma co narzekać. A PKN to totalny złodziej a swoje
      Vitay niech da dla Koscioła jak dał 52 miliony zł . Na koncerny zagraniczne nie
      mamy co liczyć bo oni nie oddadzą żadnej złotówki bo nas klientów mają
      w ...... .
    • Gość: sagan Re: mafia na stacjach benzynowych IP: *.dialog.net.pl / *.zgora.dialog.net.pl 16.09.02, 23:29
      nie jesteś pierwszy, który narzeka na jakość paliwa w Intermarche; dziadowski
      sklep to i stacja dziadowska
    • Gość: wiesław Re: mafia na stacjach benzynowych IP: 62.87.223.* 17.09.02, 10:36
      zaskoczyło mnie Twoje dobre zdanie o Dobromilu (ajent Petrochemii). Wczoraj
      odebrałem samochód z warsztatu (Fiat Brava). Okazało się, ze to co było w baku
      nawet nie przypomninało benzyny. Cudem dojechałem do Zielonej. Połakomiłem się
      na niskie ceny, a musiałem sporo wydać na przegląd. Wokół tej stacji trzeba
      wybudować szeroką obwodnicę. Mogę ostrzec potencjalnych klientów bo nie mam
      pomysłu jak ukarać bandytów z Dobromila.
      • Gość: Marcel Re: mafia na stacjach benzynowych IP: *.zzgnig.com.pl 18.09.02, 08:04
        Drugi ajent pod szyldem petrochemi płockiej, który sprzedaje pseudo paliwo
        znajduje się na wieździe do Polkowic, pierwsza stacja Petrochemi od strony
        Zielonej Góry. Jeszcze jak jęździłem maluchem czyli ok 5 miesięcy temu na
        paliwie od nich (uniwersalna 95) wypaliłem tłoki głowice i cały motor był do
        remontu. Swego czasu był program jak to zaradni ajęci ze zagłębia miedziowego
        zbijają ceny zwiększając zyski (TVP Wrocław). Co do Zielonej to nigdy nie byłem
        zadowolony z jakości paliwa na Intermarche i PKS (słaby motor od malucha od
        razu wyczuwał brak oktanów i przepalał o litr) W rejonie energetycznym do 55
        litrowego baku gdzie rezerwa ma 5 litrów i jeszcze się nie świeciła weszło 53,8
        litra (auto nowe i brak możliwości że ze wskażnikiem jest coś nie tak), paliwo
        zaś bez zastrzerzeń.
        • Gość: qaz Re: mafia na stacjach benzynowych IP: *.ipub.pl 18.09.02, 10:37
          Zawsze co dobre jest daleko. Ceny paliwa w Zielonej są porównywalne z
          Krakowskimi, wyższe niż w Opolu ale niższe niż w Wawie (tak było w sierpniu,
          jak byłem na urlopie).
          Widocznie jest to z czymś związane, bo przy tej ilości stacji paliwowych trudno
          mówić o zmowie, tajnej agencji, archiwum x czy innym fbi. Pewne rzeczy w tym
          mieście są droższe niż gdzie indziej , a pewne tańsze.
          A stacja przy Intermarche ma faktycznie paliwo niskiej jakości.
        • Gość: Bodzio Re: mafia na stacjach benzynowych IP: *.szprotawa.sdi.tpnet.pl 22.09.02, 13:10
          Marcel i Wiesław, macie rację !!! W Dobromilu mieli juz sprawę po tym jak dwie
          służbowe Astry z jednej firmy szlag trafił :((( A ta stacja w Polkowicach też
          nie jest lepsza. Stracili klienta - Volkswagen Motor Polska, po tym
          jak "wrażliwy" na jakość ropy A8 prezesa nie chciał palić...
    • Gość: damian Re: mafia na stacjach benzynowych IP: 62.87.223.* 23.09.02, 09:33
      Jeśli chodzi o stację w Polkowicach i Dobromilu (Petrochemia) sprawa wydaje się
      jasna- banda oszustów. Jakie macie opinie odnośnie stacji z Zielonej i okolic?
      Ważne są również te pozytywne. Dla przykładu: po zatankowaniu oleju na stacji
      Shella (przy Polskiej Wełnie) moje Uno spisuje się rewelacyjnie- cicha praca
      diesla, lepsze osiągi, co świadczy o jakości paliwa. Mają tam także wygodny i
      darmowy kompresor elektroniczny. Pozdrawiam kierowców...
    • Gość: damian Re: mafia na stacjach benzynowych IP: 62.87.223.* 19.11.02, 17:02
      Wejście AB na rynek potwierdza "mafijność" zielonogórskich stacji. Jednak można
      mieć normalne ceny. Ciekawe jak długo?
      • qaz_ Re: mafia na stacjach benzynowych 19.11.02, 19:46
        Ceny AB na otwarciu były identyczne jak w Statoil i Shell, więc nie widzę tu
        żadnego dowodu na jakieś mafie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka