IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 16.09.02, 22:36
Chcę wymienić okna i nie mam pojęcia, jakie wybrać. Trafiłam na na firmę
oferującą profil Salamander. Czy ktoś ma takie okna? Co o nich sądzicie? A
może warto wybrać inne? Jaką firmę polecacie? Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: sagan Re: Okna PCV IP: *.dialog.net.pl / *.zgora.dialog.net.pl 16.09.02, 23:18
      sam profil jest wg mnie mniej ważny, istotne jest kto będzie montował; u mnie
      montowała ekipa z Zacisza i jestem zadowolony z ich roboty; w osiem godzin
      wymienili wszystkie; zrobili to czysto i starannie;
      przy wyborze okien odradzam drzwi balkonowe uchylne; to nie jest dobry pomysł,
      skrzydło jest zbyt ciężkie i kobieta może mieć problemy z operowaniem klamką;
      natomiast okna koniecznie uchylne i z mikrowentylacją; dobrze, jak dodatkowo
      mają zamontowane szczeliny wentylacyjne; okna pcv są bardzo szczelne, to ich
      zaleta ale również paradoksalnie wada; kilku moich znajomych już po roku
      zafundowało sobie grzyba na ścianach, a wszystko z braku wentylacji;
      ważne jest aby konstrukcja okna pozwalała na swobodne regulowanie ilości
      powietrza wprowadzanego do pomieszczenia i na to radzę zwrócić szczególną uwagę;
      pozdrawiam
      • Gość: Maria Re: Okna PCV IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 16.09.02, 23:42
        Dzięki za szybką odpowiedż. Nie bardzo wiem, jak sprawdzić, czy konstrukcja
        wybranego przeze mnie okna okna pozwalała na swobodne regulowanie ilości
        powietrza wprowadzanego do pomieszczenia. Zrobiłam rundę po kilku zakładach
        oferujących montaż okien i załamałam się. Nie spodziewałam się, że jest ich tak
        dużo i że będę miała taki problem z wyborem. Pozdrawiam.

• Gość: mikadoo Re: Okna PCV IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 00:17
          www.mikado.zgora.prv.pl
          • Gość: Maria Re: Okna PCV IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 00:48
            Gość portalu: mikadoo napisał(a):

> www.mikado.zgora.prv.pl
            Przed chwilą na Pański adres internetowy wysłałam zapytanie. Proszę o odpowiedż.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka