Dodaj do ulubionych

Halama opuści Zieloną Górę

IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.01.03, 17:48
Nie tylko zakłady pracy opuszczają Zieloną Górę ale również artyści. Zamiasta
zbijać kapitał na ludziach wybitnych i znanych pozwala się aby zasilały
kulturę innych miast. Teatr Lubuski pwinno na siłę wcisnąć się Sikorze a
Halamę na kolanach prosić aby został z nami.
W urzędzie miasta jest wydział zajmujący sie kulturą ale widać inną. Rozdają
jakieś stypendia, stołki i co z tego wynika ludzie prawdziwie utalentowani
wyjeżdżają.
Obserwuj wątek
    • Gość: sagan Re: Halama opuści Zieloną Górę IP: *.dialog.net.pl / *.zgora.dialog.net.pl 24.01.03, 17:55
      Znaczy co ? za nogę przywiązać, Halamę; wybrał Kraków, jego wola;
      może Potemowcy się zejdą, byłoby wesoło; a w zasadzie czemu w tym pier....
      Bachusie nie ma małej sceny kabaretowej ? lokal w najlepszym punkcie miasta
      stoi pusty od roku; dobry kabaret z odrobinką winka, czemu nie ?
      • Gość: Rosa Re: Halama opuści Zieloną Górę IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.01.03, 18:48
        może ci co przejmą Bachusa wpadną na ten pomysł
        i będą zapraszać znane kabarety..

Swoją drogą ja też już nie chcę mieszkać w tym zdychającycm
        mieście ..mijać codziennie kilka stacji benzynowych ,oddychać spaliną
        i dostać raka od zanieczyszczonego powietrza..jak większość zielonogórzan.
        No i wreszcie spotykać na ulicy dumnego z siebie Listowskiego ..to nie na
        moje nerwy..
        Będę się wynosić -choć nie bez żalu..tymbardziej zdając sobie sprawę że to
        miasto mogłoby być naprawdę fajne do życia..gdyby nie zniszczenia..ech..
        Zielona miała pecha..
      • Gość: RPO Re: Halama opuści Zieloną Górę IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.01.03, 19:50
        Gość portalu: sagan napisał(a):

> Znaczy co ? za nogę przywiązać, Halamę; wybrał Kraków, jego wola;
        > może Potemowcy się zejdą, byłoby wesoło; a w zasadzie czemu w tym pier....
        > Bachusie nie ma małej sceny kabaretowej ? lokal w najlepszym punkcie miasta
        > stoi pusty od roku; dobry kabaret z odrobinką winka, czemu nie ?

Tak takim ludziom trzeba było oddać Bachusa za darmo. Zarobilło by na tym wielu
        mieszkańców bo taki Kabaret przyciaga ludzi nawet spoza Zielonej Góry przyjadą
        coś kupią, coś zjedzą i już jest zarobek i jest za co płacić podatki dla miasta.
        Urzędnicy myślą, że ich trzeba o wszystko prosić, użerać się z nimi a te czasy
        się skończyły. Takich miast i lepszych jak Zielona Góra pełno w kraju.
        Trudności w urzędzie to się jedzie tam gdzie łatwiej. To urzędnicy mają prosić
        a nie petent.
        Cały czas tylko myślą o tym jak oskubać interesanta.
        Ludzie oni siedzą w tych urzędach za nasze podatki nie sprawdzasz się to wynoch
        na twoje miejsce czeka 100 lepszych i uczciwych.

• arwena Re: Halama opuści Zieloną Górę 25.01.03, 10:51
          mnie tez krakow bardziej pociagajacym sie zdaje
          • markoniec Re: Halama opuści Zieloną Górę 25.01.03, 11:59
            zwłaszcza w swerze ludzkiej :-(
            • aborys Re: Halama opuści Zieloną Górę 25.01.03, 17:09
              markoniec napisał:

> zwłaszcza w swerze ludzkiej :-(
              Lucek w swetrze???
              • markoniec Re: Halama opuści Zieloną Górę 25.01.03, 17:36
                Lucka rzecz - cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie co posiadacie
                lub posiąść możecie :-) ale nie chcecie
        • black.night Zielona Góra może coś zrobić. 26.01.03, 05:10
          Gość portalu: RPO napisał(a):

> Gość portalu: sagan napisał(a):
          >
          > > Znaczy co ? za nogę przywiązać, Halamę; wybrał Kraków, jego wola;
          > > może Potemowcy się zejdą, byłoby wesoło; a w zasadzie czemu w tym pier....
          >
          > > Bachusie nie ma małej sceny kabaretowej ? lokal w najlepszym punkcie miast
          > a
          > > stoi pusty od roku; dobry kabaret z odrobinką winka, czemu nie ?
          >
          > Tak takim ludziom trzeba było oddać Bachusa za darmo. Zarobilło by na tym
          wielu
          >
          > mieszkańców bo taki Kabaret przyciaga ludzi nawet spoza Zielonej Góry
          przyjadą
          > coś kupią, coś zjedzą i już jest zarobek i jest za co płacić podatki dla
          miasta
          > .
          > Urzędnicy myślą, że ich trzeba o wszystko prosić, użerać się z nimi a te
          czasy
          > się skończyły. Takich miast i lepszych jak Zielona Góra pełno w kraju.
          > Trudności w urzędzie to się jedzie tam gdzie łatwiej. To urzędnicy mają
          prosić
          > a nie petent.
          > Cały czas tylko myślą o tym jak oskubać interesanta.
          > Ludzie oni siedzą w tych urzędach za nasze podatki nie sprawdzasz się to
          wynoch
          >
          > na twoje miejsce czeka 100 lepszych i uczciwych.

Nie wiem dokładnie, co ? Przydzielić mieszkanie, Wyremontować i oddać lokal na
          Kabaret Halamy ze zwolnieniem z czynszu na 5 lat..... , ..., Róbcie coś
          urzędasy.
        • Gość: gripex Re: Halama opuści Zieloną Górę IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 14:38

> Gość portalu: sagan napisał(a):
          >
          > > Znaczy co ? za nogę przywiązać, Halamę; wybrał Kraków, jego wola;
          > > może Potemowcy się zejdą, byłoby wesoło; a w zasadzie czemu w tym pier....
          >
          > > Bachusie nie ma małej sceny kabaretowej ? lokal w najlepszym punkcie miast
          > a
          > > stoi pusty od roku; dobry kabaret z odrobinką winka, czemu nie ?
          >
          > Tak takim ludziom trzeba było oddać Bachusa za darmo. Zarobilło by na tym
          wielu
          >
          > mieszkańców bo taki Kabaret przyciaga ludzi nawet spoza Zielonej Góry
          przyjadą
          > coś kupią, coś zjedzą i już jest zarobek i jest za co płacić podatki dla
          miasta
          > .
          > Urzędnicy myślą, że ich trzeba o wszystko prosić, użerać się z nimi a te
          czasy
          > się skończyły. Takich miast i lepszych jak Zielona Góra pełno w kraju.
          > Trudności w urzędzie to się jedzie tam gdzie łatwiej. To urzędnicy mają
          prosić
          > a nie petent.
          > Cały czas tylko myślą o tym jak oskubać interesanta.
          > Ludzie oni siedzą w tych urzędach za nasze podatki nie sprawdzasz się to
          wynoch
          >
          > na twoje miejsce czeka 100 lepszych i uczciwych.
          >

RPO CZYŻBYŚ REPREZENTOWAŁ OPCJĘ, KTÓRA CHCE PRZEJĄĆ BACHUSA I PISZE TAKIE
          UTOPIJNE DYRDYMAŁY O TYM JAKIE TO SZCZEŚCIE I BOGACTWO SPOTKA ZIELONĄ GÓRĘ I
          JEJ MIESZKAŃCÓW Z ODDANIA ZA DARMO KNAJPY KABARETOM - DOBRY JESTEŚ, MOŻE
          NASTĘPCA HALAMY???
          • Gość: RPO Re: Halama opuści Zieloną Górę IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.01.03, 17:45
            Mam dobry zawód, który bardzo lubię i na nic mi restauracja. Jestem marzycielem
            chciałbym aby Zielona Góra była atrakcyjnym miastem a ludzie żyli dostatnio.
            Chciałbym też aby w urzędach załatwiano sprawy zgodnie z prawem a Sąd
            Zielonogórski osądzał sprawiedliwie czy to rzeczywiście tak wiele?
            Kocham ludzi utalentowanych, mądrych i pracowitych, najbardziej bije się ludzi
            głupich.
            Ty należysz do tych, których staram się unikać bo głupoto jest groźna.
            • Gość: gripex Re: Halama opuści Zieloną Górę IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 18:59

> Mam dobry zawód, który bardzo lubię i na nic mi restauracja. Jestem
              marzycielem
              >
              > chciałbym aby Zielona Góra była atrakcyjnym miastem a ludzie żyli dostatnio.
              > Chciałbym też aby w urzędach załatwiano sprawy zgodnie z prawem a Sąd
              > Zielonogórski osądzał sprawiedliwie czy to rzeczywiście tak wiele?
              > Kocham ludzi utalentowanych, mądrych i pracowitych, najbardziej bije się
              ludzi
              > głupich.
              > Ty należysz do tych, których staram się unikać bo głupoto jest groźna.

A JA UWAŻAM, ŻE POTRZEBNY JEST CI DOBRY PSYCHOTERAPEUTA BO OBECNY CIE
              OKŁAMUJE!!! OPRÓCZ NAZWANIA KILKA OSÓB GŁUPIMI NIC MĄDREGO NIE WNIOSŁEŚ DO TEJ
              DYSKUSJI...
              MASZ DOBRY ZAWÓD? MYSLĘ SOBIE, ŻE SŁOMA CI Z BUTÓW WYCHODZI, ALE NIE POWIEM
              TEGO GŁOŚNO, KRETYNIE!
    • Gość: Miguel Re: Halama opuści Zieloną Górę IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.03, 14:42
      Trzeba przyznać, że Halama wniósł trochę świeżego powietrza w Zielonogórskie
      Zagłębie Kabaretowe. I należy podziękować mu za to. Ale z drugiej strony jego
      ostatnie skecze trąciły humorem rodem z serialu o Kiepskich, więc może to i
      lepiej, że dłużej nie będzie identyfikowany z Zieloną Górą? To tutaj stworzył
      swoje najsłynniejsze skecze (o Wołeczku, Ja wiedziałem, że tak będzie), kilka
      śmiesznych filmików z ramach Ayoy i ostatnio działał w HiFi z Kamysem.

Bardzo wątpię, żeby kiedykolwiek udało mu się stworzyć coś lepszego. Chałturzy
      po całym kraju odcinając kupony od tego, co wypracował wcześniej...

Zatem nie popadajcie w rozpacz, że wraca do swego rodzinnego Krakowa! :-)
      • aborys Re: Halama opuści Zieloną Górę 25.01.03, 17:11
        Gość portalu: Miguel napisał(a):

> Zatem nie popadajcie w rozpacz, że wraca do swego rodzinnego Krakowa! :-)
        To prawda. Zielonka go wykorzystala i porzucila...
      • Gość: RPO Re: Halama opuści Zieloną Górę IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.01.03, 22:12
        Gość portalu: Miguel napisał(a):

> Trzeba przyznać, że Halama wniósł trochę świeżego powietrza w Zielonogórskie
        > Zagłębie Kabaretowe. I należy podziękować mu za to. Ale z drugiej strony jego
        > ostatnie skecze trąciły humorem rodem z serialu o Kiepskich, więc może to i
        > lepiej, że dłużej nie będzie identyfikowany z Zieloną Górą? To tutaj stworzył
        > swoje najsłynniejsze skecze (o Wołeczku, Ja wiedziałem, że tak będzie), kilka
        > śmiesznych filmików z ramach Ayoy i ostatnio działał w HiFi z Kamysem.
        >
        > Bardzo wątpię, żeby kiedykolwiek udało mu się stworzyć coś lepszego.
        Chałturzy
        > po całym kraju odcinając kupony od tego, co wypracował wcześniej...
        >
        > Zatem nie popadajcie w rozpacz, że wraca do swego rodzinnego Krakowa! :-)

Jesteś typowym głupim Zielonogórzaninem. Wytrzebić wszystkich zdolnych i
        inteligentnych. Zazdrość cię zżera, czy nie rozumiesz dowcipów a może boisz się
        o jakiś stołek, który osiagnęłeś dzięki układom?
    • Gość: Halama Oklasky Re: Halama opuści Zieloną Górę IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 13:22
      Gdyby mnie poproszono lub ktoś z Urzędu ze mną porozmawiał to bym się jeszcze
      nad tym wyjazdem zastanowił.Lubie Zieloną Gorę będę tu przyjeżdzał.
      Interesuje mnie ten lokal w Ratuszu tam bym zrobił świetne centrum kabaretowe
      na całą Polskę , znam wszystkich kabareciarzy przyjedzali by tutaj.
      • Gość: sagan Re: może Halama wiosnę uczyni IP: *.dialog.net.pl / *.zgora.dialog.net.pl 26.01.03, 15:29
        ZG jest podobno zagłąbiem kabaretowym ale na co dzień jakoś trudno w to
        uwierzyć; imprezy poza uczelnią nad wyraz rzadko się trafiają; myślę że
        niewielki lokal w centrum miasta ze stałą sceną artystyczną miałby duże
        powodzenie;
        Panie Grzegorzu Halamo a może warto zdjąć berecik i udać się do pani prezydent
        na jaką rozmowę;
        może cóś z tego będzie dla Ciebie ( wiadomo w pewnym momencie trza pomyśleć o
        świadczeniach emerytalnych ) ale i dla nas Twoich fanów
    • Gość: Bachus Re: Halama opuści Zieloną Górę IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 14:32
      Grzegorz Halama opuści Zieloną Górę i jest to jego wybór. Krzyżyk mu na drogę -
      nie pierwszy on i nie ostatni. Czy niektórzy z Was nie przesadzają??? Może
      zacznijmy tęsknić za Lisem, Rodowicz czy Protasiewiczem (każda z tych osób
      dobra w swojej profesji). Nie róbmy z tego narodowej tragedii. Akurat
      kabareciarzom powodzi się naprawdę dobrze (finansowo) a nie od dziś wiadomo, że
      Kraków to zagłębie możliwej kasy do zarobienia...

A tak pozatem. RPO dlaczego obrażasz ludzi? Ktoś jest wg Ciebie głupkiem bo ma
      inny gust??? Do mnie humor kabaretowy w ogóle nie przemawia i co? jestem
      głupszy od Ciebie bo ostatnie co mnie śmieszyło na scenie w tym mieście to
      MAYDAY czy CZEGO NIE WIDAĆ wystawiane w Lubuskim Teatrze lata świetlne temu???
      Tak na marginesie. Czemu Lubuski Teatr tonie???? Może Pan Bucek tak chce...
      Może nie wszyscy życzą sobie aby w Bachusie było jakieś centrum kabaretowe?
      Może TAKI lokal w TAKIM miejscu powinien być "wielotematyczny" z recitalami
      teatralnych aktorów, piosenkarzy, z jazzem i inną muzyką do lampki wina a także
      z kabaretami ALE NIE TYLKO z kabaretami...

I na koniec do pana Grzegorz choć nie ma pewności, że to Pana nade mną wpis.
      Od zarania dziejów to artyści przychodzili do mecenasów kultury po prośbie więc
      proszę nie stawiać tak sprawy, że gdyby ktoś poprosił, gdyby ktoś przyszedł,
      gdyby ktoś dał to Pan byś został...
      "jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze"
      Czyż nie tak???

Grzegorz Halama wiosny nie czyni.
      • Gość: Mis Re: Halama opuści Zieloną Górę IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 16:17
        A jednak szkoda. Z Bachusem to fajny pomysł, ale w przetargu najważniejsza jest
        kasa.
        • Gość: zen Re: Halama opuści Zieloną Górę IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 17:25
          Gość portalu: Mis napisał(a):

> A jednak szkoda. Z Bachusem to fajny pomysł, ale w przetargu najważniejsza
          jest
          >
          > kasa.

KASa?????????????????
          to ty życia nie znasz!!
          w przetargu najważniejsze są układy.
          Za Listowskiego tej szui-dało się to zaważyć.

• Gość: Anastazja Re: Halama opuści Zieloną Górę IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.01.03, 18:00
        Czas aby urzędnicy zaczęli się starać. Do Mistrza się przychodzi a nie na
        odwrót.Urzędasy siedzą na stołakch za nasze podatki i mają się starać. Posada
        urzednika to służba społeczeństwu a nie koryto. Niejaki Rysiu z urzędu miał
        czelność przyjść do mojego klienta ( w trakcie pracy) i zaoferować mu usługi
        projektowe, w przeciwnym razie zapowiedział trudności - to skandal.
        Czas stworzyć opozycję dla tych darmozjadów.
        • Gość: Mis Re: Halama opuści Zieloną Górę IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 19:12
          Anastazjo masz rację - dość tych śmierdzących układów i żerowania na klientach.
          Nie namawiam do donosów, ale jeśli Tusia poleciała za pisanie w godzinach pracy
          to tym bardziej powinno się polecieć za namawianie w godzinach pracy.
          Oczywiście za namawianie do lewych interesów. Tylko do tego trzeba dowodów.
          Z drugiej strony przy Bachusie i kabareciarzach lepsze byłyby układy niz tylko
          żelazna reguła przetargów. Oczywiście mozna w warunkach przetargowych określic
          odpowiednia działalnośc bardzo wąsko pojeta, ale ... wtedy lokal znowu nie
          pójdzie.
    • Gość: Luks Re: Halama opuści Zieloną Górę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.03, 13:38
      Wilka szkoda dal naszego miasta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka