Dodaj do ulubionych

Ratujmy most na rzece w Stanach

27.06.06, 09:00
Tego samego dnia w GW przeczytałem jak politycy się gryzą w walce o władzę i
ten artykół w którym pokazane jest jak inni ludzie walczą o rzeczy ważne dla
tego województwa i regionu. Tutaj najwyraźniej widać komu zależy na
konkretnych działaniach, a komu na biciu piany wyborczej? Mają racje ci,
którzy twierdzą że turystyka rzeczna połączona z zabytkową koleją i
lokomotywami parowymi z Wolsztyna może bać niesamowity efekt. Tak trzymać!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: riki55 Re: Ratujmy most na rzece w Stanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:42
      Fiedorowicz,Ty TURKU.Wez i wreszcie miej honor i spadaj z zielonej Gory.Twojego
      seplenienia dla własnego "ego" mamy już dość.Może w Gubinie Ciebie chcą ,
      alemy na pewno nie!!! to co napisałem jest dla Ciebie bardzo
      delikatne.Następnym razeem dowalę Ci więcej.ez się wreszcie za robote,ale
      pewnioe nic nie umiesz."robótka" polityka jest bardzo łatwa i dochodowa.PRAWDA
      GNOJKU????
      • Gość: turysta Brawo NowaSól IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.06.06, 14:10
        I znów czytam o pozytywnej inicjatywie Nowej Soli. Brawo. Czemu Zielona Góra
        się w to nie zaangażowała? Przecież ten most leży kilkanaście kilometrów od
        Zielonki i jestem pewien że mieszkańcy Zielonej Góry chętnie pojechaliby
        kolejką retro z lokomotywą parową po pięknej okolicy i przepłynęliby się
        statkiem po Odrze. Dlaczego Zielona Góra milczy? O przepraszam, nie milczy,
        ciągle bije pianę mówiąc o jakiejś tam turystyce. Tu w tym projekcie jest
        porawdziwa turystyka na ziemi zielonogórskiej, ale bez Zielonej Góry.
        • Gość: fox Co na to urzad marszałkowski i Błochowa???? IP: *.ztpnet.pl 27.06.06, 16:18
          Lepoiej jeżdzić na targi po europie i pieprzyć androny o turystyce???
          Brawo Nowa Sól!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: bolo E tam - nic z tego nie bedzie IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.06.06, 00:11
      Sęk w tym że most nalezy do PKP i tyle. Jedyne co mozna zrobic to go rozebrac.
      Podobnie jak z lotniskiem w Babimoście - nalezy do AMW.

A tak na marginesie to osobiscie nie widze nic fajnego w podziwianiu widoków na
      trasie Wolsztyn-Nowa Sól - chyba że cos przeoczyłem?

• Gość: Lolo Re: E tam - nic z tego nie bedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 07:28
        Ano przeoczyłes koleś choćby rezerwat Bukowa Góra czy Sowia Góra, most w
        Stanach z najdłuższym przęsłem wodnym w Europie, Odrę z możliwością popływania
        po niej statkiem, gospodarstwa agroturystyczne wzdłuż linii kolejowej, wiatraki
        w Lubięcinie, piękne, dziewicze tereny i jeziora okolic Kolska. Do tego
        lokomotywownia w Wolsztynie i stare dymiące parowozy, które przyciągają
        turystów z całego świata.
        • Gość: bolo Re: E tam - nic z tego nie bedzie IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.06.06, 07:54
          Z tymi turystami z całego swiata to przesada.
          Takie obrazki wzruszą tylko Japończyka. A ich az tak duzo nas nie odwiedza
          Ale nie mam zamiaru nikogo zniechecac. Jesli faktycznie ktos o tym powaznie
          mysli i wie jak to sfinansowac to bede trzymał kciuki.

PS. Mnie sie jednak wydaje ze to jest kiełbasa wyborcza Vadima.
          • Gość: fox Brawo Vadim i Nowa Sól!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 28.06.06, 08:59
            Takie widoki wzruszaja nie tylko japończyka ale i naszych zachodnich sąsiadów.
            A za kilka lat to będzie HIT.
            Po wycieczce do np.Berlina skok do Nowej Soli i zobaczenie czy przejazd
            lokomotywa parowa.
            Trzymam kciuki za pomysłowego Vadima co rozkręci pomysłami REGION!!!!!!!!!!
            • Gość: fox Re: Brawo Vadim i Nowa Sól!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 28.06.06, 09:01
              Nie uratowaliście niemieckie zamki i zabytki ,nie mówiac o cmentarzach to
              ratujcie MOSTYna BOGA!!!!!!!!!!!!!
              Więcej takiej kiełbasy ,może byc wyborcza.
              Po to są wybory by wzmóc aktywność.
              • Gość: Toberek Re: Brawo Vadim i Nowa Sól!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.06.06, 09:30
                To śmieszne co piszecie. Jaka kiełbasa wyborcza? Z tego co wiem to Vadim trąbi
                o tym moście co najmniej od dwóch lat a spływ tratw odbywa sie poraz ósmy, a
                cztarty z udziałem Vadima. więc przestańcie pieprzyć. Skoro wybory są w tym
                roku to znaczy że nic nie wolno robić, bo nie daj Boże będzie się posądzonym o
                kampanię? Zastanówcie się przez chwilę. Takimi głupimi insynuacjami można
                zniszczyć każdą wartościową inicjatywę. Nowa Sól- tak trzymać!!!
          • Gość: snajps Re: E tam - nic z tego nie bedzie - bolo zwariował IP: *.torjon.com / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 19:47
            Bolo jak nie masz pojęcia to siedź cicho! Bo to jest prawda że turyści z całego świata jezdzi do wolsztyna itp :) a ile turysów zwleka o otwarcie linii do Nowej Soli z Wolsztyna? I przestań siedzieć przed monitorem i pierdzieć w stołek.
    • Gość: Ula Re: Ratujmy most na rzece w Stanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 11:19
      Mi podoba się ta inicjatywa.
      Nie moge juz patrzeć na niszczejace zabytki poniemieckie.
      Żadna władza do tej pory nie poradziła sobie z problemem ginących pereł-
      daleko nie patrzeć -zamek w Bojadłach,most w Stanach,Zamek w Siedlisku-
      to ułamek w ogromie zabytków jakie giną.
      Dlatego super,że sa ludzie u władzy których to obchodzi.
      A co do Zielonej Góry to słuchanie o planach włodarzy co do rozwoju
      turystycznego regionu przyprawiają o śmiech.
      Najbardziej śmieszna w tym cyrku jest Błochowa która nadaje się
      do przekrętów a nie do planowania przyszłości miasta.
      Mam nadzieję, że wybowy wyeliminują tę żenująco głupią babę...
      • lad_i_porzadek Re: Ratujmy most na rzece w Stanach 28.06.06, 11:51
        Przympomina mi się taka reklama Czy busz lubi ...colę?

Czy Polacy lubią mosty w Stanach?
        • Gość: Ulka Re: Ratujmy most na rzece w Stanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 13:45
          Sugerujesz,że polacy za nic mają zabytki?
          pomijając historę jak się tu znalezli?
    • Gość: jaś ze stanów Za dwa lata nie bedzie mostu IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.06.06, 19:20
      Nie bedzie kolejki retro.
      Ale bedzie Vadim!

• Gość: fox Re: Za dwa lata nie bedzie mostu.Powiedział NUREK. IP: *.ztpnet.pl 28.06.06, 21:04
        A nurki tylko czekają aby za kwacha sprzedać most.
        A na Błochowa to juz patrzeć nie mogę i na jej durne gadanie.
        Jeżdzi po wystawach,pieprzy o turystyce a efektów brak.
        A tak z ciekawości.Czemu ona nie siedzi???
        Kwiatkowski złapany a ona dalej bredzi i łazi na wolności.
        • Gość: Ula Re: Za dwa lata nie bedzie mostu.Powiedział NUREK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 12:22
          Spoko.I ją siagnie ręka sparwiedliwości.
          Teraz jescze musi sie nachapać,spieprzyć..pewne sprawy w mieście
          żeby potem szlugi miał za co rodzina jej do kryminału kupować:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka