Dodaj do ulubionych

Na poczcie nie używajcie komórki

30.06.06, 23:35
„ fale zakłócają też działanie komputerów” na czym oni pracują na zx-spektrum?!?!?!? Przecież ja przy swoim komputerze przeprowadzam czasem i kilkanaście rozmów dzienne i nigdy nic się nie zdarzyło (a na takich sprawach to akurat sie znam) !!! czy nie łatwiej powiedzieć, że „mamy klientów w d#pie i jeśli chcą rozmawiać na poczcie to niech lepiej od razu sobie w łeb strzelą albo przynajmniej sie łaskawie pierd#lą”??? przecież te usprawiedliwienia brzmią jak pie%rzenie sprzedawczyń w komunistycznym „supersamie” (super, bo był super a sam, bo mogłeś sam się w d#pę pocałować bo i tak byś nic nie dostał). Paranoja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Wiktoria Re: Na poczcie nie używajcie komórki IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 01.07.06, 05:09
      Pani Joanno niech pani nie przesadza za duzo a co pani robila 5, 10 ,15 lat
      temu?????jest miejsce na prywatne rozmowy, nie wszyscy chca sluchac pani
      paplania a to staje sie bardzo"modne", kazdy teraz jest "zmuszony"sluchac
      wszystkie pierdoly dlaczego? co mnie obchodza pani czy innych osob sprawy
      prywatne czy urzedowe ,kazdy ma swoje klopoty.Podoba mi sie ten pomysl z
      wylaczeniem telefonu.Na wszystko jest miejsce.Pozdrawiam
      • Gość: mirek Re: Na poczcie nie używajcie komórki IP: *.ztpnet.pl 01.07.06, 08:55
        a kto ci kaze podsluchiwac cudze rozmowy????

zakaz jak beznadziejny i kretynski, poczta to miejsce pracy a nie muzeum czy
        kino, tam ludzie nie przychodza dla przyjemnosci a dlatego ze musza!!!
        • Gość: Mirek Re: Na poczcie nie używajcie komórki IP: *.ztpnet.pl 01.07.06, 09:00
          i jeszcze dodam .. a jak sie pocztowym urzedasą nie podoba i im to tak
          baaaardzo przeszkadza to niech sie zwolnia! nikt im tam pracowac nie kaze,
          gornika tez pewnie nie jedno w pracy przeszkadza, ale czy kazdy musi byc
          gornikiem?

szansowne urzedaski pocztowe moze wkoncu zrozumiecie, ze to wy jestescie tam
          dla nas i to za nasze pieniadze a nie odwrotnie !!!
          • Gość: Gostek Re: Na poczcie nie używajcie komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 12:22
            Mirku, ale poprzednik napisał prawdę. Jak sobie chcesz pogadać to wyjdź z poczty no chyba, że nie szanujesz swojej prywatności, tylko dlaczego nie rozbierzesz się i nie chodzisz nago po urzędach. Przecież to nie jest zabronione! Proszę bardzo.
          • Gość: magda Re: Na poczcie nie używajcie komórki IP: *.gala.net.pl 01.07.06, 12:59
            A co kogo obchodzą pracownicy poczty. Rozmowy nad moim uchem przeszkadzają
            klientom, czyli np. mi. Brak kultury na poczcie stał się wręcz przysłowiowy,
            zaczęto mówić, "proszę się zachowywać, tu nie poczta", kilka razy słyszałam
            taki tekst w banku. Osoby na poziomie same wiedzą jak się zachować, dla chamów
            trzeba wywieszać tabliczki z zakazami.
            • Gość: Mirek Re: Na poczcie nie używajcie komórki IP: *.ztpnet.pl 03.07.06, 13:40
              Magda, tylko czy naprawde myslisz ze hamstwo i prostaki przejma sie tabliczkami?

znaki nic nie dadza, to kwestia kultury ktora spada w naszym spoleczenstwie
        • Gość: Wiktoria Re: Na poczcie nie używajcie komórki IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 02.07.06, 01:14
          Mirek wyrosnij.
          • Gość: Mirek Re: Na poczcie nie używajcie komórki IP: *.ztpnet.pl 03.07.06, 13:36
            a co? prawda w oczy kole?
    • Gość: dzydzyk Re: Na poczcie nie używajcie komórki IP: *.ztpnet.pl 01.07.06, 13:18
      Zakaz byłby ok, gdyby jednocześnie wydali zakaz tego ogłupiającego
      stukania stemplami w koperty. Podczas przeciętnego oczekiwania
      na nadanie listu doświadczam kilkudziesięciu uderzeń, a to ma bardzo
      zły wpływ na moje zdrowie i samopoczucie.

No i proszę zlikwidować na poczcie sprzedaż majtek, rajstop
      i kołder, bo cierpi na tym mój zmysł estetyki.

Ergo, jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie.
    • Gość: agmy Re: Na poczcie nie używajcie komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 14:03
      ale są miejsca, gdzie nie powino się używać komórek (to zresztą jest tam
      zakazane) -chodzi o sądy, dokładniej o rozprawy, posiedzenia. powinno się
      rozlepić stosowne oznaczenia w budynkach sądowych. ludzie czasem o tym nie
      wiedzą i narażają się na karę porządkową grzywny.
    • Gość: klient Re: Na poczcie nie używajcie komórki IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.07.06, 14:19
      Rozumiem aby telefonu ie uzywac np w samolocie,ale jak to sie ma do komputerow?
      dajcie spokoj gdzie my zyjemy,a poczta zamiast takich pie..powinna sie
      wziasc do roboty,bo jak zawsze jestem to sa kolejki a tyle okienek i trzeba
      czekac,ja tylko czekam kiedy konkurencja wejdzie to wtedy beda plakac,bo jest
      tyle okienek i mimo to jest zaledwie kilak pan,ale wyjdzie im to bokiem
      • Gość: stefan Re: do klienta IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.07.06, 14:50
        ten socjalistyczny obraz rzeczywistości pomieszał Ci w głowie !!! cały samolot
        naszpikowany jest elektroniką i przepływają przez niego miliony fal radiowych
        itp. rozmowy przez telefon komórkowy w samolocie nie mają wpływu na
        bezpieczeństwo lotu !!! zakaz używania telefonów wprowadzono tylko ze względu
        na zagrożenie terrorystyczne,komórke można namierzyć i skierować pocisk na
        abonenta !!!
        • Gość: mirek Re: do klienta IP: *.ztpnet.pl 01.07.06, 16:43
          stefan ty chory jesteś?czytam twoje wywody na forum ,nie tylko w tym temacie i
          szczena opada,gdzieś ty się uchował????
          • Gość: stefan Re: do mirka IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.07.06, 20:02
            ty jesteś naprawde socjalistycznym idiotą !!!jeżeli myślisz,że zaatakuja polską
            pocztę to jesteś głąb,uwielbiasz socjalizm i zakazywanie wszystkiego,a
            wolność !!!!????
        • Gość: qqrzq Re: do klienta IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.07.06, 19:43
          Słyszałem, że w usa rozważają zakaz pie%dzenia w samolocie, bo terroryści opracowali pociski naprowadzane na smród. Człowieku, czy ty oby nie za dużo pijesz???
          • Gość: dok w szpitalach jest sprzet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:37
            ktory niestety jest potencjalnie podatny na dzialanie pola elektromagentycznego
            z zakresu GSM dlatego nie wolno tam uzywac komorek. Napisalem "potencjalnie" bo
            nikt nie robil badan nad bezpieczenstwem sprzetu medycznego w stosunku do pola
            z komorek. Sam uzywam komorki w szpitalu i nic nikomu sie nie stalo. Podobny
            problem jest z uzyciem WiFi w szpitalu - nie wolno, bo sprzet medyczny moze
            interferowac. I co? I nic - zrobienie hot spota na jednym z oddzialow nie
            skomplikowalo pracy sprzetu :)
            Juz bardziej rozumiem nieuzywanie komorek w kosciele na mszy niz na terenie
            Polskiej Poczty - co innego jak sie jest obslugiwanym przy okienku, odbieranie
            komory to zwykle buractwo!
    • Gość: evad Re: Na poczcie nie używajcie komórki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 02:02
      co za idiotyzm! analogicznie proponuję zakazać wstępu ludziom w grupach dwu- lub
      więcej osobowych, bo przecież oni mogą rozmawiać miedzy sobą, a to powoduje
      hałas, stres i pomyłki przy liczeniu pieniędzy! co to za różnica rozmawiać z
      kimś twarz w twarz w urzędzie, a przez komórkę? wszak 'hałas' jest ten sam, a
      nawet mniejszy, bo nie ma tej drugiej osoby. takie tłumaczenie 'bo przeszkadza',
      to zwyczajne mydlenie oczu, skoro hałas urzędasom przeszkadza, to proponuję
      przenieść pracę głęboko do piwnicy, w sterylnych i wytłumionych boksach 1x1,
      żeby żaden szmer się nie mógł przedostać, nie wspominając o ruchliwej ulicy tuż
      obok. a co do zakłocania komputerów, to argument jeszcze bardziej powalony niż
      to całe 'przeszkadzanie'. jak tak dalej pójdzie, to komórek będziemy mogli
      używać tylko w zaciszu własnego domu. :/
    • Gość: ggggg Re: Na poczcie nie używajcie komórki IP: *.gala.net.pl 02.07.06, 18:35
      ...fale zakłucające prace komputera??? BUAHAHHAHAHAA chyba ktoś pomylił epoki:)
      a może chodzi o jakieś super telefony które emitują super niebezpieczne ultra
      fale niszczące dane w komputerze? buehehehe... a co do reszty to chyba jakaś
      paranoja... na poczcie można spędzić sporo czasu stojąc np. w kolejce... i co
      mam wyłączyć telefon i nie odbierać pilnych telefonów które MUSZĘ bo jestem w
      pracy???to jakaś paranoja... niech wywieszą prośbę o wyciszanie telefonów bo to
      rozumiem ale zakaz ich używania jest całkowicie nonsensowny!!!
    • Gość: jonasz Re: Na poczcie nie używajcie komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 09:24
      Wszystko sprowadza się do jednego,jeżeli ktoś wie jak i gdzie używać komórki to nie jest problemem że zrobi to na poczcie.Kwestia zdrowego rozsądku i wychowania.
      Jak się czuje taki baran kiedy w środku mszy odzywa się jego komórka? co innego poczta lub inne urzędy.Ktoś kto ma wyczucie chwili odbierze telefon i dyskertnie powie swojemu rozmówcy że teraz nie może rozmawiać, ale oddzwoni za jakis czas.Sami pewnie widzieliście jak zagadany rozmową koleś nakłada kurczaczka na tackę i zaraz po tym musi dać napój gratis:) koniec konców klient i tak kurcze wykłada na posadzkę:D
      Zawsze mam polew jak to widzę.
    • Gość: bolo A jaka kara za używanie komórki na poczcie IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.07.06, 09:40
      Pytam, no bo jak jest zakaz to musi byc kara za jego załmanie.
      Moze ktoś z forumowiczów wie, a moze nawet został ukrany?

PS. Jak nie ma kary to sie nie ma czym przejmowac. A poczte powinno sie
      sprywatyzowac. Nikt by wówczas nie wpadł na takie idiotyzmy
      • be.em Re: A jaka kara za używanie komórki na poczcie 03.07.06, 10:03
        może lizanie znaczków..? ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka