Dodaj do ulubionych

Mijają 3 miesiące...

07.02.03, 23:04
Po trzech miesiącach rządów p. prezydent Ronowicz mamy same ciekawostki.
Okazuje się, że znakomite kontrakty podpisywane z jeszcze lepszymi
gwarancjami dla miasta, gwarancje i majątek dały jakby nie miastu. Miasto ma
koszty. Do pokrycia. I gwaracje do wypełnienia. Długi trochę większe niż
oficjalnie głoszono. Dochody mniejsze od najostrożniejszych szacunków. A
odpowiedzialni jeśli bekają to tylko po sutym obiadku (na koszt miasta
oczywiście). Dochodzę do wniosku, że miasto nic nie kupiło, nic nie ma na
własność. Dzierżawi co najwyżej (od siebie też tylko komu innemu płaci).
Uparcie szukam czegoś co wolne jest od przekrętów i niejasności. Znależć nie
mogę. Może ktoś zna jakiś pozytywny przykład? Może prawnicy, którzy
konstruowali te piękne umowy mają coś do powiedzenia?
Ronowicz ma teraz wolny dostęp do najtajniejszych dokumentów. Co nas jeszcze
czeka?
Wezmę chyba jakąś książkę dla dzieci. Tam też pełno krwi ale jakby inaczej.

Obserwuj wątek
    • Gość: Mis Re: Mijają 3 miesiące... IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 23:30
      MZK działa chyba normalnie. Tam Listowski nie poupychł swoich ludzi. Też mam
      wrażenie, że był prezydentem nie Zielonej Góry a czegos tam. Jarząbkowa?
      • Gość: maŃKUT Re: Mijają 3 miesiące... IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 10:57
        Pozytywny jest film o murzynie w Zielonej Górze. Listowski nie powsadzał tam
        twarzy swojej i innych, nie "upartyjnił" filmu tak wiec kasa wydana
        kabareciarzom i na sam film nie jest kasą straconą bowiem film dobrze służy
        promocji miastu również za kadencyji Bożeny:)
        Trochę mnie dziwi, że na forum pana Listka przedstawia się tak, że Rywnin to
        przy nim pikuś. A gdzie jest te 14tyś. luda coto głosowało za Zygim???
        Pochowaliśta się po norach czy cuś? Brońcie niedoszłego wybrańca miasta, który
        przepadł jednym składem niedzielnej mszy...:)
    • green_bottle Re: Mijają 3 miesiące... 08.02.03, 13:43
      Dlatego zielona butelka wierzy, iz moze w ZG nie bedzie jak w raju, ale bedzie
      przynajmniej uczciwiej.
    • Gość: kajnula Re: Mijają 3 miesiące... IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 20:05
      Uwazam ze autor tego tematu zbytnio przesadza. Co ty bys chcial zeby po 3
      miesiacach wszystko nagle zrobilo sie super,wszyscy byli bogatsi, miasto lepiej
      prosperowalo! Czlowieku to nie bajka! Tu nie ma wrozki ktora zlota rozdzka
      wszystko zaczaruje w mgnieniu oka. Najpierw nalezy posprzatac po starej ekipie,
      a do przodu powoli isc ale isc! Mysle ze nie wolno tak krytykowac, tylko
      dlatego ze jestes zwolennikiem innych (bylych) wladz. Ja po CALYM okresie
      sprawowania wladzy przez Listowskiego nic pozytywnego nie dostrzeglam.
      • Gość: heniek Re: Mijają 3 miesiące... IP: *.uz.zgora.pl 09.02.03, 20:13

> Ja po CALYM okresie
        > sprawowania wladzy przez Listowskiego nic pozytywnego nie dostrzeglam.

wiec dlaczego ma byc lepiej za ronowicz? slaba argumentacja
        • Gość: Mis Re: Mijają 3 miesiące... IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 21:04
          Heniu co myslisz o zabezpieczeniu przez Listwoskiego intersów miasta w spółce
          Aquarena? Okazał się, że mimo głosnych deklaracji zabezpieczeń nie ma. Co teraz
          powinna zrobić Ronowicz?
          • Gość: heniek Re: Mijają 3 miesiące... IP: *.uz.zgora.pl 09.02.03, 21:42
            Gość portalu: Mis napisał(a):

> Heniu co myslisz o zabezpieczeniu przez Listwoskiego intersów miasta w spółce
            > Aquarena? Okazał się, że mimo głosnych deklaracji zabezpieczeń nie ma. Co
            teraz
            >
            > powinna zrobić Ronowicz?

jesli starasz sie czytac w moich myslach to slabo Ci idzie,
            nie bardzo tez rozumiem jaki to ma zwiazek z moja poprzednia wypowiedzia?

a co powinna zrobic ronowicz?
            moze to co obiecywala przed wyborami?
            calkiem logiczne nie uwazasz

• Gość: Mis Re: Mijają 3 miesiące... IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 21:49
              Gość portalu: heniek napisał(a):

> Gość portalu: Mis napisał(a):
              >
              > > Heniu co myslisz o zabezpieczeniu przez Listwoskiego intersów miasta w spó
              > łce
              > > Aquarena? Okazał się, że mimo głosnych deklaracji zabezpieczeń nie ma. Co
              > teraz
              > >
              > > powinna zrobić Ronowicz?
              >
              > jesli starasz sie czytac w moich myslach to slabo Ci idzie,
              > nie bardzo tez rozumiem jaki to ma zwiazek z moja poprzednia wypowiedzia?
              >
              > a co powinna zrobic ronowicz?
              > moze to co obiecywala przed wyborami?
              > calkiem logiczne nie uwazasz
              >
              Nie możliwe. Nic nie myslisz o Listowskim. Dobrze zrobił czy źle? Ronowicz ma
              kontynuowac jego dzieło czy nie?
              • Gość: heniek Re: Mijają 3 miesiące... IP: *.uz.zgora.pl 09.02.03, 22:00

> Nie możliwe. Nic nie myslisz o Listowskim. Dobrze zrobił czy źle? Ronowicz ma
                > kontynuowac jego dzieło czy nie?

cos tam czasami mysle, ale cofnij sie do pierwszej mojej wypowiedzi w tym watku-
                nic tam na ten temat nie napisalem, bo nie mialem ochoty toczyc 19921364
                watkowej dyskusji i cofac sie w czasie do momentu kiedy listowski szedl
                pierwszy raz do przedszkola

• Gość: Mis Re: Mijają 3 miesiące... IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 22:11
                  Oczywiście, że nic o Listowskim w tym watku nie pisałes. Sam jednak rozumiesz,
                  że dyskutując o prezydenturze trudno pominąć działalnośc poprzedniego
                  prezydenta, o której dowiadujemy sie coraz więcej dziwnych faktów.
                  Nie interesuje mni przedszkole Listowskiego (chyba, że i je sprzedał
                  znajomemu), ale jego dbałośc o interesy miasta, tak jak interesuje mnie
                  dbałośc Ronowicz.
                  To co myslisz o Listowskim - dobrze zabezpieczał intersy miasta w spółce
                  Aquarena?
                  • Gość: heniek Re: Mijają 3 miesiące... IP: *.uz.zgora.pl 09.02.03, 22:18

> Oczywiście, że nic o Listowskim w tym watku nie pisałes. Sam jednak
                    rozumiesz,
                    > że dyskutując o prezydenturze trudno pominąć działalnośc poprzedniego
                    > prezydenta, o której dowiadujemy sie coraz więcej dziwnych faktów.
                    > Nie interesuje mni przedszkole Listowskiego (chyba, że i je sprzedał
                    > znajomemu), ale jego dbałośc o interesy miasta, tak jak interesuje mnie
                    > dbałośc Ronowicz.
                    > To co myslisz o Listowskim - dobrze zabezpieczał intersy miasta w spółce
                    > Aquarena?

trudno nie pominac rowniez wielu innych kwestii, za ktore dzis sie nie zabieram
                    bo nie mam na to ochoty, moze innym razem
                    • Gość: naskret Re: Mijają 3 miesiące... IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 23:27
                      haaaaaa

haaaaaa

haaaaa

bleee PAW
      • tezgucio Re: Mijają 3 miesiące... 10.02.03, 22:32
        Gość portalu: kajnula napisał(a):
        > Uwazam ze autor tego tematu zbytnio przesadza. Co ty bys chcial zeby po 3
        > miesiacach wszystko nagle zrobilo sie super,wszyscy byli bogatsi, miasto
        > lepiej prosperowalo! Czlowieku to nie bajka! Tu nie ma wrozki ktora zlota
        > rozdzka wszystko zaczaruje w mgnieniu oka. Najpierw nalezy posprzatac po
        > starej ekipie, a do przodu powoli isc ale isc!

Właśnie ciekawi mnie kiedy będzie koniec twego sprzątania. Jak na razie ciągle
        okazuje się, że pełno śmieci pod wycieraczką.

> Mysle ze nie wolno tak krytykowac, tylko dlatego ze jestes zwolennikiem
        > innych (bylych) wladz.
        ? Ani słowem nie krytykowałem.

> Ja po CALYM okresie sprawowania wladzy przez Listowskiego nic pozytywnego nie
        > dostrzeglam.
        A ja tak. Zmianę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka