Dodaj do ulubionych

Chciałabym kupić psa ?

28.01.07, 12:30
Chciałabym kupić psa,mam dwójkę dzieci 5 i 2lata,przede wszystkim dla
nich(bardzo lubią zwierzęta,a w szczególności psy)najlepiej szczeniaczka,żeby
rósł razem z nimi.Nie mieszkam w bloku,to nie będzie problemu ze
spacerami.Może ktoś z was wie jakiej rasy kupić psa,teściówka mówi że
najlepiej kundelka,mąż że owczarka niemieckiego sama nie wiem,może ktoś z was
ma psa i dzieci(odpadają psy agresywne,nawet o takich nie myślę)aha i jeszcze
jedno,gdzie go kupić?
Obserwuj wątek
    • arwena Re: Chciałabym kupić psa ? 28.01.07, 12:41
      ja bym wybierala miedzy owczarkiem, bokserem a labradorem, moze byc np. golden
      taki pocztowkowy ;-)
      najlepiej kupic w hodowli, ale moze wybierz sie tez (bez dzieci, bo od razu
      ktoregos sobie upatrza) do schroniska, pracownicy pewnie cos Ci doradza
      pozdr!
      • Gość: puciopucio Re: Chciałabym kupić psa ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.01.07, 11:54
        Mam boksera:-) Wspaniałe psy:-) Bardzo oddane:-)
        A dla dzieci-pierwsza klasa:-)
        Polecam:-)
      • Gość: Alex Re: Chciałabym kupić psa ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.02.07, 15:41
        koniecznie idź do schroniska na szwajcarską, tam czasem mają szczenięta albo
        psy bardzo młode.
    • Gość: vinga Re: Chciałabym kupić psa ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 12:42
      Do wychowywania z dziećmi chyba najlepszy bedzie labrador.
      • Gość: vinga Re: Chciałabym kupić psa ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 12:45
        Chociaż kundelek też będzie madry i wierny. Chyba najlepiej przygarnąc takiego
        ktory juz jest na swiecie i nie ma domu. Potrafi sie za to odwdzieczyc. Wiem cos
        o tym bo mam kundelka.
    • Gość: wodna Re: Chciałabym kupić psa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 13:23
      masz czas aby zajmować się psem? zwłaszcza szczeniakiem?
      bo przez najbliższe 3-4 lata TYLKO TY [i moze mąż] będziesz się nim zajmowała,
      dzieci są za małe, będą się z nim tylko bawić.

inna rzecz, że dzieci i pies to fajna sprawa.

rasa: np golden [ok 1,5 do 2tys zł] lub młody kundelek ze schroniska.
      owczarek: to pies obronny ;)
      labrador- nico podobny do goldena ale wiekszy i cięższy.
      przeryj internet jeśli chcesz rasowca, rasy mają różne wymagania i charaktery.

acha, i nie daj sobie wcisnąć np. rasowego goldena za 500zł, bo to nie golden
      tylko ściema.
    • Gość: nina Re: Chciałabym kupić psa ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.01.07, 17:15
      Nie polecam dużych psów. Mieliśmy goldenrotriwera, sympatyczne psisko tylko na
      widok dzieci dostawał takiej euforii, że je przewracał. Oddałam go z wielkim
      żalem, jak ze szczęścia dziecko przewrócił mi na beton (dziecko miało 2 latka).
      Z tego co zaobserwowałam te psy tak się zachowują. Nie polecam też Yorków to są
      straszni indywidualiści a nie przytulanki dla dzieci. Czytałam gdzieś ku mojemu
      zdziwieniu, że odpowiednią rasą do domu z dziećmi są Boksery.
      • Gość: deus.ex.machina Re: Chciałabym kupić psa ? IP: 80.53.41.* 28.01.07, 18:05
        bo psa nalezy nauczyc jak ma sie zachowywac, nalezy zadbac tez o wlascwa
        hierachie w stadzie (lepiej np gdy pies trafi do domu gdzie juz sa dzieci - od
        razu trafia do wlasciwej hierarchi i odpada mase klopotow)
        goldeny sa zdecydowanie najlepszymi psami jesli chodzi o relacje z dziecmi - to
        psy opiekuncze i pozbawione agresji),
        a autorce watku polecalbym oprocz goldena takze basenji czyli "kotopsa" - nie
        polecam labrodora bo rozni sie charakterologicznie od goldena.
        • Gość: nina Re: Chciałabym kupić psa ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.01.07, 09:39
          Pies trafił do nas jak już były dzieci i był szkolony w związku krynologicznym
          w Poznaniu.
        • Gość: wodna Re: Chciałabym kupić psa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:37
          masz basenji?
          • Gość: deus.ex.machina Re: Chciałabym kupić psa ? IP: 80.53.41.* 29.01.07, 23:50
            Zaprzyjazniona rodzina ma i maja dwojke malych dzieci.
    • Gość: kot Re: Chciałabym kupić psa ? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.07, 19:02
      Od kilku lat mam ukochaną suczkę, kundelka, ze schroniska w Zielonej Górze.
      Była szczeniaczkiem, gdy ją przygarnęliśmy. Były, to zupełnie normalne,
      problemy związane z potrzebami fizjologicznymi, ale szybko nauczyła się o nich
      powiadamiać. To, jaki pies będzie miał charakter w dużym stopniu zależy od
      właściciela. Jeśli otrzyma miłość,cierpliwość - to samo odda swojemu panu.
      Życzę dobrego wyboru i zachęcam do odwiedzenia schroniska.Na pewno posiadanie
      psa ma pozytywny wpływ na dzieci, uczy odpowiedzialności, systematyczności,
      dodaje pewności siebie. Ja wiele zawdzięczam swojemu kundelkowi
    • promyczek44 Re: Chciałabym kupić psa ? 28.01.07, 20:04
      Psy sa rasowe i nierasowe ale najwierniejsze są kundelki Ja w swoim życiu
      posiadam psy od dziecka Więc mam już 4 pieska zawsze kundelka zawsze
      przybłędyTeraz już jestem babciom i mam dla wnuczek tez pieska zabranego z
      schroniska Moja suczka obecna wychowywała się z wnuczkami razem w jednym domu
      Dzieci jak wychodziły na podworko to piesek je pilnował Dzis wnuczki już sa w
      gimnazjum a piesek się tez już zestarzał ale dzieci nie zamienilyby go na
      rasowca
    • Gość: kalina Re: Chciałabym kupić psa ? IP: 80.50.56.* 29.01.07, 12:24
      podejmując decyzje o wyborze wiekszej rasy - pamietaj, że takie psy 9owczarki,
      labradory, golden retrivery) potrzebują dużo ruchu (minimum godzina dziennie -
      nie licząc kilku krótszych spacerków) - w przeciwnym razie sa narażone na
      dysplazję.
      A tak na marginesie - uważam ,że najwierniejszym kompanem byłby piesek ze
      schroniska.
      • Gość: wodna Re: Chciałabym kupić psa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:39
        predyspozycje do dysplazji są dziedziczone, brak ruchu nie wywołuje dysplazji, a
        nadmiar ruchu jest wręcz zakazany u psa z rozpoznaną dysplazją.
    • Gość: ginger Re: Chciałabym kupić psa ? IP: *.crowley.pl 29.01.07, 16:44
      Witam,

z zalem musze sie rozstac ze swoim psem, aktualnie szukam tzw "dobrych rak", w
      ktore moglbym go oddac.

Siberian Husky, 6-letni, z rodowodem, przy nim wychowuje sie do tej pory moja
      prawie 4-letnia corka.

Plusy:

1. Pies spokojny, ulozony, lagodny, idealny dla dzieci.
      2. Nigdy nie chorowal, wyglada bajecznie, nie sprawia zadnych klopotow (z
      wyjatkiem pozerania wszystkiego co popadnie w wieku szczeniecym :))

Minusy:

1. Trzeba wychodzic z nim na dlugie spacery.
      2. Spacery zawsze na smyczy, inaczej pobiegnie gdzie bedzie chcial i nie wroci,
      taka rasa.

Pozdrawiam.
      • Gość: wodna Re: Chciałabym kupić psa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:40
        dogomania.pl/forum/
        znajdź tam dział o husky i tam się ogłoś, takiego psa powinien wziąć pasjonat
        rasy, to pies "do biegania" ;)
      • andre_zg Re: Chciałabym kupić psa ? 01.02.07, 00:58
        Witam!

Uprzejmie prosze o kontakt w sprawie psa na adres andre@idz.zgora.pl.
        Jestem przedstawicielem stowarzyszenia Inicjatywa Dla Zwierzat (www.idz.zgora.pl), ktore ma wiele kontaktow w "zwierzecym" swiatku.

Zdjecia psiaka, opis i wspolnie, jak sadze, uda nam sie znalezc mu dobry dom!

Pozdrawiam,
        Andrzej M.
    • dina2 Re: Chciałabym kupić psa ? 30.01.07, 00:14
      Jeżeli nie zależy Ci na piesku rasowym, to proponuję wizytę w schronisku. Jeżeli
      chcesz psa rasowego, to omijaj giełdę z daleka i koniecznie przeczytaj:
      www.urban.poznan.pl/zanim_kupisz/5.html
      www.psiaki.pl/rasy/index.html
    • km2bp Re: Chciałabym kupić psa ? 01.02.07, 14:37
      Najlepszy wybór to pies rasy zaprezentowanej na zdjęciu niesamowicie wierny
      zdyscyplinowany i mądry a przy tym wiecznie uśmiechnięty niestety nie wiem jak
      ta rasa się nazywa, ale myślę, że w schronisku znajdą się podobne, które całe
      życie będą wdzięczne właścicielowi, że je ze schroniska zaadoptował

www.woophy.com/map/download.php?file=99257%2Ejpg
      • Gość: jopi Re: Chciałabym kupić psa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 09:36
        7 tygodni temu moja sunia urodziła 6 szczeniaczków. 5 poszło już doswoich
        rodzin i została mi jeszcze jedna suczka. Bedzie to raczej duży pies, po ojcu i
        babce Alaskan Malamute. lubi śnieg i zabawy z dziećmi (mam dwoje). Jeśli jesteś
        zainteresowana , podaję telefon 068 325 80 74 (po 18.00 )
        • Gość: monikaj101 Re: Chciałabym kupić psa ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 09:47
          Dziękuję wszystkim zainteresowanym,ale pieska już mam dzieciaki
          zachwycone.Pozdrawiam Monika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka