Dodaj do ulubionych

BANK SLASKI - totalna bezczelnosc!!!

IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.05.03, 20:28
Do zalozenia tego watku sprowokowala mnie instytucja o dumnie brzmiacej
nazwie ING BANK SLASKI.

Problem nr 1. Do tradycji tego banku przeszlo wylaczanie terminali bankomatow
W CALEJ POLSCE w niedziele po godzinie 12.00. Z bankomatu innego banku
pieniedzy rowniez nie mozna pobrac gdyz problem tkwi w centrali.
Wracajac w niedziele z pracy dokonalem zakupow na stacji STATOIL vis a vis
odzialu BS na Wyszynskiego. Kasa fiskalna nabila gotowke, a terminal odrzucil
moja karte. Postanowilem wiec na miejscu zadzwonic pod numer OBSLUGI KLIENTA.
Konsultant uprzejmie, nie przecze, odpowiedzial mi, ze bankomaty i terminale
nie beda dzialac prze kolejnych pare godzin, bo robia sobie jakis remanent.
Zasugerowal abym oddal zakupy i przyszedl po nie pare godzin pozniej. Niezle
co? Informuje, ze taka sytuacja powtarza sie w tej instytucji nagminnie i to
w najmniej odpowiednich momentach. Ja rozumiem, ze w niedziele po 12 duzo
ludzi pieniedzy nie pobiera, ale dlaczego ten problem dotyczy tylko BS???

Problem nr 2. ING Bank Slaski nie zwykl przysylac swoim klientom informacji
o terminie wymiany karty. Tak sie zlozylo, ze po 2ch latach uzywania plastiku
starly mi sie na nim napisy a w szczegolnosci EXPIRES END. Taka sytuacja
rozgrzala mnie do czerwonosci przed dlugim, majowym weekendem, kiedy moja
karta utracila waznosc, a oddzialy bankow byly pozamykane. Kuriozalna
sytuacja- pieniadze na koncie sa (jeszcze naleze do tych szczesliwcow) a nie
moge ich wybrac.

Proponuje wiec kierownictwu tego banku:

1/ Informowanie swoich klientow przed zawarciem umowy, ze bankomaty BS nie
dzialaja w niedziele po polnocy
2/ Zdjecie bannerow reklamowych BANKOMAT 24 H - bo to klamstwo
3/ Likwidacje kart kredytowych i wprowadzenie jedynie obiegu gotowkowego

Byc moze sie czepiam. Byc moze jestem zlym klientem i przelewam im na konto
za malo pieniedzy. Niestety, OBSLUGA KLIENTA jest zazwyczaj bezradna i moze
nam tylko grzecznie odpowiedziec DZIEKUJE ZA TELEFON. Najbardziej jestem
poirytowany tymi problemami, bezradnoscia i bezczelnoscia personelu. A tak na
marginesie, to czy 2 bankomaty w ponad 100tysiecznym miescie to duzo?

Zastanawiam sie, czy kogos jeszcze na tym forum rozgrzal do bialosci BS?
Zaproponujcie inny bank. Chetnie zapoznam sie z Waszymi opiniami.

Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • jba2 Re: BANK SLASKI - totalna bezczelnosc!!! 12.05.03, 23:21
      Gość portalu: Marek napisał(a):

> Do zalozenia tego watku sprowokowala mnie instytucja o dumnie brzmiacej
      > nazwie ING BANK SLASKI.
      >
      > Problem nr 1. Do tradycji tego banku przeszlo wylaczanie terminali bankomatow
      > W CALEJ POLSCE w niedziele po godzinie 12.00. Z bankomatu innego banku
      > pieniedzy rowniez nie mozna pobrac gdyz problem tkwi w centrali.
      > Wracajac w niedziele z pracy dokonalem zakupow na stacji STATOIL vis a vis
      > odzialu BS na Wyszynskiego. Kasa fiskalna nabila gotowke, a terminal odrzucil
      > moja karte. Postanowilem wiec na miejscu zadzwonic pod numer OBSLUGI KLIENTA.
      > Konsultant uprzejmie, nie przecze, odpowiedzial mi, ze bankomaty i terminale
      > nie beda dzialac prze kolejnych pare godzin, bo robia sobie jakis remanent.
      > Zasugerowal abym oddal zakupy i przyszedl po nie pare godzin pozniej. Niezle
      > co? Informuje, ze taka sytuacja powtarza sie w tej instytucji nagminnie i to
      > w najmniej odpowiednich momentach. Ja rozumiem, ze w niedziele po 12 duzo
      > ludzi pieniedzy nie pobiera, ale dlaczego ten problem dotyczy tylko BS???

Najprostsze rozwązanie: Zmień bank!

> Problem nr 2. ING Bank Slaski nie zwykl przysylac swoim klientom informacji
      > o terminie wymiany karty. Tak sie zlozylo, ze po 2ch latach uzywania plastiku
      > starly mi sie na nim napisy a w szczegolnosci EXPIRES END. Taka sytuacja
      > rozgrzala mnie do czerwonosci przed dlugim, majowym weekendem, kiedy moja
      > karta utracila waznosc, a oddzialy bankow byly pozamykane. Kuriozalna
      > sytuacja- pieniadze na koncie sa (jeszcze naleze do tych szczesliwcow) a nie
      > moge ich wybrac.

Najprostsze rozwiązanie: Uzywaj karty wypukłej! Truno się ściera!

> Proponuje wiec kierownictwu tego banku:
      >
      > 1/ Informowanie swoich klientow przed zawarciem umowy, ze bankomaty BS nie
      > dzialaja w niedziele po polnocy

Patrz rozwiązanie problemu nr 1

> 2/ Zdjecie bannerow reklamowych BANKOMAT 24 H - bo to klamstwo

Patrz rozwiązanie problemu nr 1

> 3/ Likwidacje kart kredytowych i wprowadzenie jedynie obiegu gotowkowego

Czy na pewno była to karta kredytowa? Te zazwyczaj są wypukłe!

• Gość: Klient Re: BANK SLASKI - totalna bezczelnosc!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.05.03, 01:21
        Ja nie narzekałem do niedawna. Kilkanaście dni temu przysłali mi info o
        obniżce za prowadzenie konta (o 1 zł) i jednoczesnym wprowadzeniu prowizji na
        przelewy dokonywane w formie elektronicznej (1 zł za przelew). To przesądziło o
        zmianie banku na inny, który takich prowizji nie pobiera.

pozdrawiam
        • Gość: DuCh Re: BANK SLASKI - totalna bezczelnosc!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.05.03, 02:01
          To fakt. Opłaty w ING rosną bez końca... ostatnio podwyższyli prowizje od
          limitu zadłużenia z 1 do 1.5%. niby nic a już na tym trace o 55 zeta rocznie
          więcej.
          • Gość: damian Re: BANK SLASKI - totalna bezczelnosc!!! IP: firewall:* / 192.168.0.* 13.05.03, 09:51
            proszę zobaczyć jak wygląda (np.) siedziba Banku w Katowicach. Ogromny, pusty
            gmach postawiony za pieniądze klientów. www.chorzowska50.pl
            • Gość: Lichwiarz Re: BANK SLASKI - totalna bezczelnosc!!! IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 13.05.03, 11:19
              To już zostało w w ekonomi udowodnione dawno że "im gorzej w gospodarce tym
              sektor bankowy ma sie lepiej" i tak sobie myśle o słowach Leszka Balceruwicza
              który rzekł że jego rolą i rola Rady jest kształtowanie odpowiednich warunków
              rozwoju sektora bankowego w Polsce......::))))))))_

No i po co jakis impecyl zapisał w konstytucji z e NBP jest bankiem banków a
              nie bankiem państwa.................. :))))))))?
              • jba2 Re: BANK SLASKI - totalna bezczelnosc!!! 13.05.03, 13:13
                Gość portalu: Lichwiarz napisał(a):
                > No i po co jakis impecyl zapisał w konstytucji z e NBP jest bankiem banków a
                > nie bankiem państwa.................. :))))))))?

Art. 227 ust.1 Konstytucji RP:
                "Centralnym bankiem państwa jest Narodowy Bank Polski. Przysługuje mu wyłączne
                prawo emisji pieniądza oraz ustalania i realizowania polityki pieniężnej.
                Narodowy Bank Polski odpowiada za wartość polskiego pieniądza."

Może trzeba było nakpierw przeczytać?
                • Gość: bANKER Re: BANK SLASKI - totalna bezczelnosc!!! IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 13.05.03, 16:52
                  Tak zgadza sie tylko że tak naprawde wyłącznie z nazwy jest on bankiem państwa
                  gdyż nie może on pożyczać rządowi pieniedzy a to juz działka zarezerwowana
                  wyłącznie dla prywatnych właścicieli banków , oczywiście po cenie ustalonej
                  przez rade polityki pieniądzowej :))))A z tym czuwaniem nad kursem waluty , moj
                  drogi znawco to już dawno powinienes wiedzieć że NPB nad nim nie czuwa, bo to
                  rynek decyduje o kursie czytaj ludzie którzy maja pieniądze(uwolniona
                  złotówkA). Szkoda że w naszym kraju rząd zajmuje sie administrowaniem a nie
                  rządzeniem krajem ,ale jak można rządzić bez pieniedzy?.........Pozdrawiam.I
                  zachęcam do dalszej dyskusji...
    • Gość: cyon slabizna w naszych bankach IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.05.03, 01:18
      Miałem do czynienia z Pekao SA, WBK i Inteligo/PKO BP. Wszędzie problemy, tyle że ich natura zmienia się od banku do banku.

Pekao SA - słaba jakość obsługi klienta. Wysokie prowizje. Niska jakość usług. Problemy z wyjaśnianiem reklamacji. Parę miesięcy na rozpatrzenie prostej skargi.
      WBK - nie wie lewa ręka, co czyni prawa. Inteligentni inaczej. Wysokie prowizje. Kosmiczne trudności sprawiało im zwrócenie karty do bankomatu po pożarciu przez bankomat. Trwało blisko 3 miesiące. I skończyło się dopiero po ostrzejszej interwencji. Kuriozum, nie bank.
      Inteligo - było dobrze, póki Bankgeselchaft Berlin nie sprzedał go PKO BP. Miesięczna prowizja za prowadzenie rachunku wzrosła do 7 zl. Najpierw zniesli prowizje za pobieranie gotowki w bankomatach Euronetu, potem znowu je wprowadzili. A niedawno probowalem pobrac gotowke w bankomacie PKO w placowce kolo ratusza na starym miescie. Bankomat po prostu mnie ignorowal. PIN byl wpisywany dobrze. Interweniowalem w placowce wewnatrz. Tam sie dowiedzialem, ze nie moge pobrac gotowki z okienka, bo Inteligo jest bankiem elektronicznym i tyle. A to dopiero! Są właścicielem Inteligo, ale mają w d... klienta, ktory nie moze pobrac gotowki z ich bankomatu! I to w normalnych godzinach pracy. Nie popuscilem i zazadalem polaczenia z Inteligo na miejscu w banku. Panie nie znaly za bardzo numerow telefonow. W koncu im podpowiedzialem i sie polaczylem. Dowiedzialem sie, ze po prostu "łącza są przeciążone" i trzeba trochę poczekać. Rozumiecie? Było parę minut po 17-ej. Normalny dzień pracy. Przeciążone łącza! Jasne, klient sam sobie winien, że chce wziąć gotówkę o takiej dziwnej porze.
      Reasumująć: Ktoś powinien nakręcić film "Miś 2". Tym razem w dzisiejszych realiach.
      Jaki bank polecam? Żaden. Bank Śląski jest dla mnie dobry, dopóki nie chcę czegoś sprawdzić - np. dlaczego odbił się przelew i dlaczego mnie o tym nie zawiadomiono. Dowiedziałem się parę miesięcy po fakcie w nieprzyjemnych okolicznościach. Z wymienionych przeze mnie banków jest najlepszy, ale czasem może zawieść.
      Może internetowy mBank (wlasciciel BRE)?
      • Gość: toff Re: slabizna w naszych bankach IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.05.03, 02:13
        Świetny wątek. Ja optuję a Citybankiem. Mam w nim konto kilka lat. Obsługa
        przez internet. Niezawodny. Tylko przelewy sie spóźniają - bo z WBK.
      • Gość: Mac Re: slabizna w naszych bankach IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.05.03, 12:27
        mBank jest według mnie najlepszym rozwiązaniem na naszym rynku. Żadnych opłat
        miesięcznych, przelewy za darmo (oprócz tych do Urzędów Skarbowych i ZUS),
        można sobie samemu zaprogramować stałe płatności co miesiąc itp. Trochę
        skomplikowana procedura założenia, ale już potem wszystko ok i bez żadnych
        problemów. Poza tym wysokie (jak na obecne stopy procentowe) oprocentowanie
        rachunków. Szkopuł jedynie jest w tym, że nie można zbyt łatwo pobrać dużej
        ilości gotówki ze względu na brak fizycznych placówek tegoż banku. Dlatego też
        osobiście posiadam konto w PEKAO S.A. gdzie przelewam sobie pieniądze z mBanku
        a następnie pobieram już w okienku.
        Jak dla mnie na dzień dzisiejszy to mBank i żaden inny.
        Pozdrawiam. Mac
    • Gość: Lukas Bank MiH IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.05.03, 01:02
      LUKAS BANK - tylko mało bankomatow ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka