tetlian 05.08.07, 07:49 A niektórzy twierdzą, że Woodstock to takie zło. A tu proszę, zupełnie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Re: Woodstock: tysiące (na chwilę) umarły dla Dar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 08:46 Można powtórzyć 15 sierpnia w Częstochowie-też wpadnie parę osób....Tyle że innego typu impreza...niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Woodstock: tysiące (na chwilę) umarły dla Dar 05.08.07, 12:16 Zupełnie innego, niedawno zapytałem się młodego człowieka na dodatek katolika praktykującego, czy był kiedyś na pielgrzymce a jeśli nie czy się wybierze. Odpowiedź: a co to ja polityk lub oszołom typu Rydzyk! - Ot jak młodzież odbiera tego rodzaju spędy dzięki pracy niektórych duchownych, co kilkanaście lat temu było nie do pomyślenia. A potem kościół z zazdrością patrzy na tego rodzaju imprezy, krytykując ile wlezie zamiast zastanowić się gdzie się wychowawczo i moralnie wyłożył! Odpowiedz Link Zgłoś
krokodyl_bambi Jestem pod wrażeniem... 05.08.07, 08:48 Organizatorzy zapomnieli tylko, że śmierć boli. Symbolika happeningu miałaby większy wymiar, gdyby wszyscy uczestniczy dali sobie wzajemnie pięścią w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LowMan Re: Jestem pod wrażeniem... IP: *.wroclaw.mm.pl 05.08.07, 09:14 Gratuluje wspaniałego podejścia do sprawy. To była ironia. Napiszę, bo z takim poziomem, to nie wiem, czy to zauważysz .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pognij_sobie_w_łeb Re: Jestem pod wrażeniem... IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.07, 09:49 Jeden happening tego typu jest "psu na budę". Służy tylko i wyłącznie celom marketingowym. Woodstock powoduje więcej złego niż dobrego - to jest fakt niezaprzeczalny. Szerzy alkoholizm i narkomanię, jest rzeczą oczywistą że jego poplecznicy zawsze będą się wypowiadali o nim w dobrym tonie. p.s.jak kiedyś ktoś napisał kompania strzelecka i 100tys. czarnych worków wydają się rozwiązaniem. Tym bardziej jeżeli chcą zademonstrować "prawdziwe oblicze wojny i śmierci". ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolka Re: Jestem pod wrażeniem... IP: 83.238.180.* 05.08.07, 10:18 wszedzie gdzie jest tlum ludzi, pojawic sie moze alkoholizm i narkomania, nie mozna wierzyc w dobroc ludzka "sama z siebie", ludzi trzeba ograniczac, by zla nie czynili, najlepiej zamknac ich w oddzielnych, samotnych celach - wtedy nie beda czynili zla, zgadzamy sie? Tchorzu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arm Re: Jestem pod wrażeniem... IP: *.chello.pl 05.08.07, 15:26 Farmazony prawisz, glupoty. Owsiak zacheca do bawienia sie na "czysto", dzieki czemu ludzie, ktorzy sprobowaliby narkotykow 1 raz, nie robia tego. Sa jeszcze Ci, ktorzy mimo tego sprobuja. Oni sprobowaliby tak samo pod szkola, na imprezie, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta24 Re: Jestem pod wrażeniem... IP: *.gorzow.mm.pl 05.08.07, 22:19 A ja ci na to odpowiem: byłam na Woodstocku szósty raz, nie piję alkoholu w ogóle i nie biorę narkotyków. Jeżdżę tam, aby posłuchać dobrej muzyki, spotkać fajnych ludzi, wziąć udział w akcjach społecznych różnego typu. Niepotrzebny mi do tego alkohol czy narkotyki. Na imprezach różnego typu spotyka się ludzi, którzy piją, ćpają i tych, którzy są trzeźwi, nie tylko na Woodstocku. Każdy robi to, na co ma ochotę i do tego Woodstock nie jest potrzebny. Jak ktoś chce- będzie "pod wpływem" w rodzinnym mieście czy w swoim domu. Ponadto- ile jest imprez, na których można spotkać się z terapeutami leczenia uzależnień oraz gdzie można zasięgnąć informacji nt. profilaktyki? Woodstock jest właśnie takim miejscem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Woodstock: tysiące (na chwilę) umarły dla Darfuru IP: *.netcologne.de 05.08.07, 09:00 popieram, hmm... ?byc moze w drodze dalszej ewolucji rowniez czlowiek zmieni swoj sposob myslenia na humanitarny ,bez agresji ,przemocy , wojen ,zachlannosci.pozdrawiam wszystkich ps. na swiecie tocza sie tez inne wojny !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abhaod ratujac jednego czlowieka ratujesz caly swiat IP: *.adsl.alicedsl.de 05.08.07, 09:10 wszak nie to samo drzewo widzi motloch i artysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sany Woodstock: tysiące (na chwilę) umarły dla Darfuru IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 05.08.07, 11:56 Co za bzdura! Ale małolaci mieli zabawę. I w świat poszło. Pieprzone społeczeństwo spektaklu. Puknijcie się w główki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyca Re: Woodstock: tysiące (na chwilę) umarły dla Dar IP: *.atol.com.pl 05.08.07, 15:25 Na pewno masz leprzy pomysł jak zwrócić uwagę społeczeństwa na problem Darfuru. Nie krępuj się i podziel się ze społeczeństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Woodstock: tysiące (na chwilę) umarły dla Dar IP: *.netcologne.de 05.08.07, 16:39 dlaczego ?! nie widze w tym nic nienormalnego, super reakcja, twoja natomiast hmm.. pozdrawiam jestem pokoleniem hippi i tez przeciwstawialem sie wojnom akurat wtedy byl vietnam pozdrawiam ps. byc moze w drodze dalszej ewolucji rowniez czlowiek zmieni swoj sposob myslenia na humanitarny ,bez agresji ,przemocy , wojen ,zachlannosci. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy najlepszy moment(...)by zademonstrować solidarność 05.08.07, 13:10 z ofiarami. Ofiary (200 000 zabitych) od razu poczuły się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydzyk.tadek lepiej niech umieraja tam niz jako azylanci tu IP: *.net 05.08.07, 13:27 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek pel do polskich politykow! Do Kogo? Do Fotygi? IP: *.163-244-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 05.08.07, 13:30 Do kogo chce apelowac AI w Polsce? Do Kaczorow, Giertycha czy Fotygi? AI- nie osmieszajcie sie! Przeciez oni nawet nie wiedza ze II wojna sie skonczyla, A co dopiero gdzie lezy Afryka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrej mi sudancow nie zal ani troche!!Wiem do czego sa z IP: *.lei3.cable.ntl.com 05.08.07, 14:04 mi sudancow nie zal ani troche!!Wiem do czego sa zdolni i jak zyja wiec niech wszystkich wybija!!!Mieszkam w uk,znam wielu czarnych,w porzadku sa ci z karaibow,poludniowa afryka itp...ale to bydlo z srodkowo-wschodniej afryki to najwieksza zakala uk wsrod imigrantow!!!Zaden niechce pracowac,wszyscy licza tylko na zasilki i ze ktos bedzie na nich pracowal,oni potrafia tylko:cpac,gwalcic biale kobiety,smiecic(zre kebaba metr od smietnika a wszystko rzuca na chodnik-czy w autobusie na podloge/siedzenie),99% zdarzen kryminalnych wsrod czarnych to wlasnie ci w/w(sudan,etiopia,czad itd),dostana mieszkanie za darmo to w ciagu 2 tygodni robia z nich chlew i ruine a potem skarza sie ze trzeba im wyremontowac i chce coraz wiecej pieniedzy,pompuja swoje baby-zasilki na bachory...Sami murzyni nienawidza tych w/w....Te zamachy pare lat temu w londynie w metrze to sprawka sudancow i etiopcow co tak dziekowali krolowej za to ze kilka lat zyli na jej koszt nie dajac w zamian NIC!!To sa poj...ni ludzi ktorzy nienawidza wszystkiego i wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: mi sudancow nie zal ani troche!!Wiem do czego 05.08.07, 14:19 Gość portalu: andrej napisał(a): > Zaden niechce pracowac,wszyscy licza tylko na zasilki i ze ktos bedzie na > nich pracowal,oni potrafia tylko:cpac,gwalcic biale kobiety,smiecic(zre > kebaba metr od smietnika a wszystko rzuca na chodnik-czy w autobusie na > podloge/siedzenie) Tak mysle, ze Polacy jednak sa lepsi. Pamietam koniec lat 80-tych w Berlinie, sporo przyjezdzalo, ale nie gwalcili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: mi sudancow nie zal ani troche!!Wiem do czego IP: *.netcologne.de 05.08.07, 16:47 dlaczego ?! nie widze w tym nic nienormalnego, super reakcja, twoja natomiast hmm.. pozdrawiam jestem pokoleniem hippi i tez przeciwstawialem sie wojnom akurat wtedy byl vietnam pozdrawiam ps. byc moze w drodze dalszej ewolucji rowniez czlowiek zmieni swoj sposob myslenia na humanitarny ,bez agresji ,przemocy , wojen ,zachlannosci.gdybys ty sie znalazl w podobnej sytuacji nie bylbym pewny czy nie pokazalbys swojej prawdziwej natury chociaz teraz hmm.. znam takie przypadki "maczo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: pel do polskich politykow! Do Kogo? Do Fotygi IP: *.netcologne.de 05.08.07, 16:43 dlaczego ?! nie widze w tym nic nienormalnego, super reakcja, twoja natomiast hmm.. pozdrawiam jestem pokoleniem hippi i tez przeciwstawialem sie wojnom akurat wtedy byl vietnam pozdrawiam ps. byc moze w drodze dalszej ewolucji rowniez czlowiek zmieni swoj sposob myslenia na humanitarny ,bez agresji ,przemocy , wojen ,zachlannosci.nie wazne gdzie sie dzieje zlo ,w ktorym miejscu swiata twoja wypowiedz swiadczy o wielkiej niedojrzalosci i chyba egoizm lezy w twojej naturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Woodstock: tysiące (na chwilę) umarły dla Darfuru IP: 88.156.63.* 05.08.07, 14:21 Nie lubię Przystanka Woodstock i bardzo się cieszę, że to już ostatni. Uważam, że przystanek Jezus jest lepszy, a przede wszytkim bezpieczniejszy, ponieważ nie ma tam pijaków i narkomanów.Na ten Woodstock zjeżdzają się pijaki i cpuny, dlatego może Woodstock ma taką złą sławę i jest potępiany, a poza tym co roku ktoś ginie po pijanemu. Organizatorzy i bywalicy nie powinni się z tego powodu obrażać ani złościć na tych co krytykują,( ponieważ sam przystanek sobie na tę złą sławę, co tu gadać niestety zapracował), ale wziąść to pod uwagę i zrobić coś w końcu, aby tym ekscesom zapobieć, np: choćby zwiększyć bezpieczeństwo i graniczyć lub całkiem zakazać spożywania alkoholu i narkotyków, a nie podawać tylko hasła. Hasło tu nic nie dadzą, bo i tak nikt na nie nie reaguje,one nie docierają jak widać do ludzi, trzeba więc przejść do czynów. Ludzie muszą się w końcu nauczyć bawić bez alkoholu i narkotyków, ponieważ to prowadzi do wielkich tragedii. Na tego typu imprezach powinno się promować zdrowy tryb życia i w sposób ostry oraz konsekwentny, stanowczy przeciwstawiać się alkoholizmowi i narkomanii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arm Re: Woodstock: tysiące (na chwilę) umarły dla Dar IP: *.chello.pl 05.08.07, 15:30 Ktos Cie wynajmuje? Krecia, brudna robota. Tam jest 100 000 ludzi, a Owsiak promuje zdrowy tryb zycia, zabawe bez narkotykow. A AKCYZA Z NARKOTYKU, JAKIM JEST ALKOHOL, ZASILA NASZ BUDZET, wiec przestan bredzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Woodstock: tysiące (na chwilę) umarły dla Dar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 15:36 A kto ci powiedział, co się powinno robić na takich imprezach? No tak, same hasła "Stop narkotykom" nie wystarczą- gdyby formuła była taka, że każdy uczestnik byłby przeszukiwany co pół godziny, to by dopiero była impreaz! z całego świata by się ludzie zjeżdżali! Zastanów się kobieto nad dwiema rzeczami:artykuł na jaki temat komentujesz(jeśli Darfur i manifestacja jest pretekstem do gadki o narkomanii, to wyczuwam tu zboczenie) i pomyśl o kupnie słownika ortograficznego, kwiecie (były kwiecie?)młodzieży, który za młodu chodził tylko na pielgrzymki. Kiedy ja byłam na Woodstocku ( i paru innych festiwalach)będąc jeszcze niepełnoletnią, nikt nie chciał mi sprzedać piwa bez okazania się dowodem. Jeśli ktoś niepełnoletni kupuje browca ( od którego umiera się raz na 1000000 przypadków), to nie robi tego za przyzwoleniem organizatorów.Wbij to sobie do główki. A do twojej wsi narkomania ( niektórzy mówią tak nawet na zjawisko polegające na wypaleniu trawki raz na pół roku) i alkoholizm chyb jeszcze nie dotarły, skoro uważasz,że Woodstock jest jednym z nielicznych miejsc, gdzie da się to zaobserwować wśród młodzieży.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkai Re: Woodstock: tysiące (na chwilę) umarły dla Dar 05.08.07, 22:33 Gdzie Ty żyjesz?Każdy ma wolną wolę i własny rozum.W szkołach,dyskotekach,na ulicy nie ma narkotyków?Masz prawo do własnej opinii,to oczywiste.Ale tak jak na Przystanku tak i wszędzie,alkohol i narkotyki są ogólnie dostępne.Przepraszam,chyba,że żyjemy w innych światach...a nie sądzę.No co ja poradzę...ale nie lubię Cię za to co napisałeś...Wolna wola człowieku i własny rozum.I jeszcze coś.Po pijanemu ginie wiele osób i niekoniecznie na Przystanku.Wystarczy przejrzeć prasę codzienną.Pozdrawia,aż mi beret moherowy spadł z wrażenia i przejęcia Twoją wypowiedzią:) Odpowiedz Link Zgłoś
o90 krotkowzrocznosc 05.08.07, 16:45 ciekawe czy kochane muzulmanskie dzieci z Darfuru kiedy juz dorosna i beda sie wysadzac na ulicach Europy w ostatniej chwili zycia pomysla z rozczuleniem o Przystanku Woodstock. chcesz pomagac pomagaj swoim a Afrykanom niech pomagaja roponosne szejkanaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: krotkowzrocznosc IP: *.netcologne.de 05.08.07, 16:51 dlaczego ?! nie widze w tym nic nienormalnego, super reakcja, twoja natomiast hmm.. pozdrawiam jestem pokoleniem hippi i tez przeciwstawialem sie wojnom akurat wtedy byl vietnam pozdrawiam ps. byc moze w drodze dalszej ewolucji rowniez czlowiek zmieni swoj sposob myslenia na humanitarny ,bez agresji ,przemocy , wojen ,zachlannosci.gdybys ty sie znalazl w podobnej sytuacji nie bylbym pewny czy nie pokazalbys swojej prawdziwej natury chociaz teraz hmm.. znam takie przypadki "maczo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: krotkowzrocznosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 16:58 no chyba rozczaruje kolege wyzej ale to nie był ostatni WOODSTOCK :)) a jesli nie byles to nie wypowiadaj sie na tematy na ktore nie masz zielonego pojecia... to ze sa jednosktki ktore cpaja to są... sa co piją jak w transie takze... ale nie uogolniaj! to że kazdy z tych 150000tys ludzi wyglada inaczej, kazdy kontrrowersyjnien ie swiadczy o tym ze cos musi brac! A Przystanek Woodstock gorszy od przystanka Jezus? To wytlumacz mi dlaczego na Woodstocku było ponad 150000 a na PJ około 50ozób:) Ksiaza głoszacy ze sekta, ze zło, ze szatan.... ludi od nich uciekali... A Hari Krishna która usmiechała sie do ludzi, zapraszala na posiłki, tance, koncerty, wrozby... l,udzi sami do nich lgneli i chodzili... nikt nikogo nie musiał do niczego namawiac, nie zaczepiali nas na ulicy.... ludzie sami szli, cieszac sie i wyspiewujac melodie Hari- bedac ateistami/katolikami/buddystami czy jeszcze innaczej.... i tak powino byc.. wiara łaczaona z usmiwechem ,tancem, muzyką, radością podawaniem ludziom dłoni a nie szarpanie na siłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta24 Re: krotkowzrocznosc IP: *.gorzow.mm.pl 05.08.07, 22:30 Zgadzam się z Tobą w 100% :) Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.cichanowicz kto tu jest krótkowzroczny? 05.08.07, 18:40 Głównymi ofiarami konfliktu w Darfurze jest ludność nie-muzułmańska represjonowana przez arabskich Dżandżawidów. AI apeluje raczej o pomoc poszkodowanym w tej wojnie a już może niekoniecznie "kochanym muzułmańskim dzieciom" wysadzającym się na ulicach jakiegokolwiek kontynentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwet14 Zbierz troche informacji, IP: *.104.cust.blixtvik.net 05.08.07, 21:02 zanim sie wypowiesz. www.darfur.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=181&Itemid=31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamW Woodstock: tysiące (na chwilę) umarły dla Darfuru IP: 88.156.63.* 05.08.07, 17:40 To, że na przystanek woodstock niby przyjeżdza więcej ludzi niż na Przystanek Jezus wynika z jednek przyczyny: na przystanku woodstock można się nachlać, nacpać, a tam nie i to jest przyczyna. Hare Kriszna to nie żadna religia tylko zwykła sekta więc jak nie wiesz to poczytaj co nie co na ten temat a nie wmawiam komuś, że się nie zna. Widać, że niektóre tu osoby nie mają żadnego pojęcia o sektach i metodach ich działania, aby zwerbować sobie członków. Wiem, co to jest sekta i znam się na tym dobrze, ponieważ przeżyłem to na własnej skórze.Przechodziłem przez sektę, więc wiem czym to pachnie. Po pierwsze Przystanku Jezus jest lepszy od przystanka woodstock.Na Przystanek Jezus też jeżdzą ludzie, większość takich, co kiedyś też byli na woodstocku. Ci co negatywnie oceniają Przystanek jezus chyba nigdy tam nie byli. Zapraszam więc wszystkich gorąco na Przystanek Jezus, aby się przekonali sami, a nie słuchali statystyk i opinii innych, którzy też nic na ten temat nie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Woodstock: tysiące (na chwilę) umarły dla Dar IP: 77.236.5.* 05.08.07, 20:58 "Przechodziłem przez sektę, więc wiem czym to pachnie" Dalej w niej jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Woodstock: tysiące (na chwilę) umarły dla Dar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 01:02 dobrze gada ;] ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Woodstock: tysiące (na chwilę) umarły dla Dar IP: *.sol2.cable.ntl.com 05.08.07, 18:38 lepiej niech tam zdychaja, jak chcecie byc tacy humanitarni to sciagnijcie sobei tak ze 200 albo nawet lepiej 500 tysiecy czarnuchow, bedziecie wtdey pracowac na ich zasilki i domki, ktore i tak rozwala w ciagu 3 miesiecy i codziennei szybciutko zapieprzac do samochodzikow biegusiem z domkow i po pracy na odwrot ze strachu przed gangami czarnych nierobow bandytow na szczescie mieszkam w dobrej dzielnicy i mnam bialych sasiadow, ale do birmingham sie nei zapuszczam jak nei musze ze wzgledu na tych dzikusow NIEROBY BRUDASY BANDYCI PASOZYTY jak ich poznacie to sie przekonacie czy warto im pomagac zanim zamieszkalem w uk myslalem ze rasizm jest zly, po 3 latach w uk po tym jak mialem z nimi stycznoisc, zmienilem zdanei, czarnuchy i arabusy powinny zostac w swoim bagnie i zostac odciete od naszej pomocy a amnesty international niech sie odpieprzy i przestanei pomagac terrorystom osadzonym w wiezieniach w uk i us Odpowiedz Link Zgłoś
juesej Co Żydzi chcą od Sudanu? 05.08.07, 22:49 Sprawa wydała mi się podejrzana gdy rabin na uroczystościach w Auschwitz zagaił o losie Darfur. To do Zydów niepodobne żeby przejmowali sie losem innych narodów. Dalej w mediach pełno o Darfur. Czuję jakiś geszeft, ale jaki jeszcze nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sany Woodstock: tysiące (na chwilę) umarły dla Darfuru IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 06.08.07, 01:06 Kill 'em All!!!!!!!!!!! Kill all the fuckin' Darfur. Kill the Gazeta wyborcza! Kill all the "Woodstock" people! Totalna, pieprzona szopka. Odpowiedz Link Zgłoś