Dodaj do ulubionych

Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak

• Gość: on - off Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.net 29.10.08, 13:29
      Ciekawi mnie jakich zmian oczekujecie? Widzę że sami znawcy
      zarządzania w kulturze... może kilka pomysłów. Zasypianie na
      imprezie czy cukrzyca to niskie argumenty oceniające prace
      człowieka który stworzył tę instytucje, nadał jej racje bytu. Czekam
      na konkrety!!!
    • Gość: PaniWalenciakowa Lepszy Nowak,jak zawodowy dyrektor Walenciak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 13:31
      Lepszy Nowak,jak zawodowy dyrektor Walenciak.

"Mój mąż jest z zawodu dyrektorem."
      Pani Walenciakowa
      • Gość: xxx Re: Lepszy Nowak,jak zawodowy dyrektor Walenciak. IP: 78.8.220.* 31.10.08, 16:04
        tego to nawet sie nie chce komentowac!!!
        To zwykle chamstwo!
        • Gość: PospolityRzecz Re: Lepszy Nowak,jak zawodowy dyrektor Walenciak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 18:00
          Co Walenty ? Ubodło ? Ups.Razem z bratem karierę i lans , to u
          znajomego piekarza możecie robić. A i tak się chyba nie udaje.
    • Gość: żabie oko Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.gprs.plus.pl 30.10.08, 23:07
      Ja rozumiem,że niscy urzędnicy Urzędu Marszałkowskiego z nadmiaru
      pracy i obowiązków czują wewnętrzna potrzebę ulepszania otaczającej
      ich rzeczywistości. Oczywiście zaczęli od Gerarda Nowaka, który może
      im nie przypaść do gustu, bo wydziwia, ciągle czegoś chce; a to
      pieniędzy na realizację zadań, a to oczekuje na współpracę przy
      całkiem ciekawych pomysłach, tyle tylko, że w oczach urzędników,
      ktorzy mają mentalność "siedząco-pierdzącą" to człowiek skończony.
      Dlaczego? A bo ktoś tam mówił, koleżanka kleżanki, że cukrzyca, że
      zasypia, ze reżyseria - "boże, sama bym lepiej zrobiła" - tak, bo w
      UM to same najmądrzejsze są, i wiele, wiele innych. Nie wspomnę o
      chęci dorównaniu studentom ASK, którzy na tym forum prześcigają się
      z nimi. Ci mają ambcję i właściwie jej przerost..., bo na prostatę
      jeszcze za wcześnie, ale kto wie... Jedno jest pewne..., że
      wszechświat jest nieskończony i ludzka głupota. No, tego pierwszego
      nie jestem pewny, ale to drugie świetnie realizują studenci i
      urzednicy UM. Tak trzymać..., a być może wykorzystamy nieco ponad
      15% środków unijnych. To będzie progres w stosunku do zeszłego roku,
      bo być może weźmiecie swe opieszałe dupy i zaczniecie w normalnym
      tempie i racjonalnych pulach /wtajemniczeni wiedzą, o co chodzi/
      ogłaszać konkursy. Proponuję, byście wzięli do pomocy studentów.
      Przecież oni - jak dyrektorzy są - trzeci rok, bo trzeci, ale co
      tam. Głupotą na pewno wam dorównują.
      • Gość: Gazeta Wyborcza Jak Lubuskie odnalazło się na w Saragossie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 09:14
        "W ludzkim mrowisku woj. lubuskie w ostatnią niedzielę w Dniu Polskim dostało
        godzinę, by się pokazać lub, jak mówią spece od marketingu, pozostawić po sobie
        "znak szczególny". By zagrać godzinny koncert, zielonogórski big-band
        przemierzył autokarem 2,5 tys. kilometrów, czym pobił eskapadę sprzed kilku lat
        do Rostowa nad Donem. Urszula Dudziak z córkami Miką i Kasią oraz gorzowski
        skrzypek Adam Bałdych dotarli samolotem.
        Big-band z Dudziak zagrał w porze sjesty (co jednak nie wygoniło widzów z Expo)
        na bocznej, ale wyeksponowanej scenie na jednym z wielkich balkonów, z widownią
        na 300 miejsc. Większym kłopotem były utarczki z miejscową ekipą techniczną
        (później m.in. zespół Raz Dwa Trzy w ogóle zrezygnował z koncertu). Z
        publicznością nie było tak źle, przynajmniej na początku. Żywiołowy,
        dixielandowy, energetyczny jazz big-bandu i potężny głos Urszuli Dudziak skusiły
        przechodniów szukających wrażeń odmiennych niż z dziesiątek pochodów tancerzy.
        Świetnym pomysłem były zielone czapeczki z hasłem "Lubuskie naturalmento
        moderno", które rozdawano publice"...
        "Zielonogórzanie nie przewidzieli jednego, że obsługa nie oglądając się na nic,
        po upływie godziny wyłączy prąd. Gerarda Nowaka, prowadzącego koncert, zwiódł
        instynkt. Na koncertach w Zielonej Górze nikt mu nie przerywa, gdy kwadransami
        wita dyrektorów, radnych, kierowników. W Saragossie z rozbiegu kilkakrotnie nie
        omieszkał przypomnieć, że na widowni siedzi szef komisji kultury w sejmiku
        "senior Josef Rubacha" i jeszcze paru lubuskich VIP-ów. Oglądający koncert w tym
        momencie natychmiast zmykali lub ziewali. W dodatku na technicznych nieznany im
        "senior" nie zrobił na tyle wrażenia, by dać pograć jazzmanom jeszcze kilka
        minut. I skończyło się zgrzytem. - Pozostał niedosyt. To był chyba najkrótszy
        koncert, jaki zagraliśmy - kwituje szef big-bandu Jerzy Szymaniuk."
      • Gość: xxx Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: 78.8.220.* 31.10.08, 09:38
        oj,"zabie oko" "poleciales po bandzie".UM zaczal nie od GN tylko od RCAK, ktory
        nie ma od roku dyrektora-i z tym wreszcie trzeba zrobic porzadek.(i z tym chyba
        sie zgodzisz)
        Co do "calkiem ciekawych pomyslach GN to chyba mamy roznice zdan-moglbys podac
        przyklady lub chociaz jeden przyklad-bede wdzieczna,bo ja zauwazam same
        "niedorobki" lub totalne wtopy.
        O cukrzycy slyszalam,o prostacie-nie,ale widze,ze masz szczegolowe dane o
        zdrowiu GN.To,ze studenci sa krytyczni wobec "tworczych dzialan" swojego
        "wykladowcy to chyba dobrze o Nich swiadczy,bo przeciez sam GN Ich tego uczy (a
        w kazdym razie powinien)
        Co do wykorzystania srodkow unijnych to nie wiem czy znasz losy projektu
        lansowanego przez GN-chodzi mi o "sztandarowy pomysl"GN czyli sale i cos tam
        jeszcze w parku przylegajacym do RCAKU.Mialo byc wlasnie dofinansowanie i z
        U.Miejskiego i z U.Marszalkowskiego,ale urzednicy zrozumieli to ,o czym wszyscy
        mowili glosno duuuzo wczesniej i nikt nie dal nawet zlotowki-i slusznie.Ja jako
        podatnik ni zycze sobie by z mojej kieszeni finansowac "mzonki" i inne szalencze
        pomysly GN,ktore sluza tylko i wylacznie jemu.
        I jeszcze jedno zabie oko-w odwrotnosci do Ciebie, ja nie obrazam nikogo,
        staralam sie merytorycznie odniesc do Twoich przemyslen-CZEGO I TOBIE ZYCZE.
        POZDRAWIAM
        • Gość: żabie oko Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.gprs.plus.pl 31.10.08, 20:02
          Słusznie, przeszło mi przez myśl, by wyłuszczyć wszystko jak na
          tacy, ale zbyt optymistycznie oceniłem poziom waszej inteligencji /o
          głupocie już pisałem, więc stosunek tej pierwszej do drugiej w moim
          wyobrażeniu był zupełnie przyzwoity... Niestety już nie jest/. I
          zupełnie się z Tobą nie zgadzam... Nie obrażam nikogo kochaniutka,
          tylko wyrażam swoją - mówiąc delikatnie - nieprzychylna opinię o
          urzednikach UM i studentach. I mam do tego prawo. Jeśli tak
          interpretujesz moją wypowiedź, to znaczy, że dotknęła Cię aż nadto
          niż powinna. A to oznacza... Bedę dżentelmenem i nie skończę, droga
          urzedniczko! Poza tym martwi mnie Twoje czytanie ze zrozumieniem. I
          to niestety kolejny argument potwierdzajacy moją tezę. Bo faktycznie
          nie przytoczyłem żadnego przykładu "ciekawych pomysłów", co jest
          drobiazgiem, bo poniżej to czynię, ale Ty popisałaś się wręcz
          klasyczną demagogią i dyscypliną godną partii ultraprawicowej.
          Mianowicie, ustęp o prostacie... Proponuję powtórzyć mą lekturę, a
          nie forować opinii o mej znajomości stanu zdrowia GN; fragment o
          krytycznych studentach - wyśmienity i godny superpedagoga (nie
          sprawdzaj w słowniku, bo na pewno tak sie pisze ten wyraz!), ale
          znów strzał kulą w płot, ponieważ ja mówię o studentach z przerostem
          ambicji, wierzących w swe siły bezzasadnie i bezkrytycznie. A to
          chyba spora róznica. No i na zakończeie kwiatuszek, którym zdradzasz
          się w zupełności - projekt,czyli "sztandarowy pomysł" GN. Posłuchaj,
          co piszesz: " Miało być właśnie dofinansowanie i z U.Miejskiego i z
          U.Marszalkowskiego,ale urzędnicy zrozumieli to ,o czym wszyscy
          mowili glosno duuuzo wczesniej i nikt nie dal nawet zlotowki-i
          slusznie.Ja jako podatnik nie życzę sobie, by z mojej kieszeni
          finansowac "mżonki" i inne szalencze pomysly GN,ktore sluża tylko i
          wyłacznie jemu". Wyobraź sobie, że Ty przytaczasz tutaj wiele
          konkretów, które z powodzeniem mogłyby posłużyć socjologom (chociaż
          to już udowodnione, że zawiść ludzka, czytaj polska, jest
          zdumiewajaca) i pewnemu układowi, który istnieje w UM, a który nie
          patrzy na rozwój regionu, ale tylko na to, by dokopać m.in. GN.
          Dlaczego? I tu proszę o rzeczową odpowiedź. Pozdrawiam. Żabie oko.
          P.s. Obiecałem przykład dobrego pomysłu. Proszę bardzo - sala
          mobilna, widowiskowo-warsztatowo-studyjna w parku RCAK. A wiesz
          dlaczego? Choćby dlatego, że nasze województwo jest jednym z
          nielicznych, które w ogóle nie posiada infrastruktury scenicznej,
          nie wspomnę już o sportowej hali, kształtującej wizerunek
          turystyczny regionu jako atrakcyjny. Jak na razie jest jak w PZPN.
          Fajnie, bo przy korycie, a że śmierdzi wiochą, to co, ważne,
          że "Boniek" (czytaj GN) nie został prezesem.
          • Gość: xxx Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.08, 11:42
            " Fajnie, bo przy korycie, a że śmierdzi wiochą, to co." I tu sie z toba
            zgadzam.To maze byc motto GN!
            Reszte pomine milczeniem-nie warte komentarza.
      • Gość: razdwatrzy Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: 92.244.40.* 03.11.08, 00:00
        nie mogę się nadziwić kto jest zwolennikiem gerarda, czy panie
        księgowe z rcaku piszą na forum? czy pani z dzieckiem na rękach
        pisze na forum? czy stolarski pisze na forum? czy naiwni studenci
        ask piszą na forum? a moze gerard pisze na forum? czy rodziny
        zastraszonych pracowników rcak piszą na forum?
        • Gość: Kadrowa Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.11.08, 15:55
          Brawo za "ciekawosc".
          Z pewnoscia te ostatnie (rodziny zastraszonych pracownikow rcak) nie sa
          zwolennikami gerarda,chyba,ze zle zycza swoim rodzicom czy wspolmalzonkom.
          Pozostali-z pewnoscia masz racje,kazdy po trochu.
          Choc gosciu "razdwatrzy" to tez poniekad rodzina,ale chyba nie zwolennik gerarda
          skoro sie dziwi.
        • Gość: b Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.11.08, 11:08
          No to czwartek 20 listopada "wielkim dniem"-mam nadzieje,ze nie dla GN tylko dla
          RCAK-u.Trzymam kciuki za wyniki konkursu.
          • Gość: nowa-k Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 18.11.08, 14:24
            znasz kandydatow-co by o nowaku gadać to w tej menażerii on jest
            kimś.pomyśl,razem z nowakiem te wielkie indywidalności tej firmy muszą też
            odejsc-to niereformowalne stado.Gdyby nowak mogł bez nich dałby radę -on wiele
            umie.a skur.....ski charakter ma wielu;pasuje na ten czas.pomyśl dzieweczko.
    • Gość: b Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.11.08, 16:24
      ???
    • Gość: Saye Dyrektorskie zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.08, 09:02
      Muszą być cholernie intratne te dyrektorskie stanowiska w kulturze skoro
      dyrektorzy robią wszystko by dalej dyrektorować. Ekipy rządzące (jakieś lewice
      czy prawice) zmieniają się co cztery lata, a obstawieni znajomkami dyrektorzy,
      trwają i trwają... i nic się ich nie ima...
      • Gość: zz Re: Dyrektorskie zarobki IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.08, 15:07
        Jakimi znajomkami, skoro co cztery lata się zmieniają?!
        Startuj, skoro wg ciebie to takie intratne? Całe dnie - zajęcia, światek, piątek
        - imprezy, . Dyrektorować kulturą może każdy, kto chce, byleby owocnie.Powodzenia
        • Gość: Saye Światek, piątek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.08, 19:39
          O świątku,piątku pisał Gość: student 06.01.08, 19:23
          ...Kto w POLSKIEJ KULTURZE za psie pieniądzę chce pracować w świątek, piątek i
          niedziele?... (Czy "student" i "zz" to ta sama osoba?)
          Okazuje się, że p.Nowak nawet jako emeryt chce pracować w świątek, piątek, a
          nawet niedziele... a jeśli chodzi o przydatne znajomości, zwykle są całe cztery
          lata na wyrobienie nowych...
          • Gość: zz Re: Światek, piątek IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.08, 21:42
            startuj więc w konkursie i walcz o ten stołek.Powodzenia. Ja na imprezę
            kulturalną mogę przyjść, pooglądać.Zarabiam w innej branży i to nie mało,
            kulturalną już posmakowałem. Dziękuję , już nigdy więcej!
          • Gość: nowak Re: Światek, piątek IP: *.ztpnet.pl 11.11.08, 22:41
            to tylko 5.000 brutto-40% podatku to za swiatki .....zostaje 3.000,teraz tez nie
            ma zwyczaju,że za postawoiną kawę i inne a jest tego duzo nie bierzesz rachunku
            na firmę,tylko z kieszonki....żaden miód...a stresu -na tony.wiec buzia w kubeł....
            • Gość: kasia Re: Światek, piątek IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.08, 11:32
              Swiatek, piatek i niedziele to Gn pracuje ale na wlasne konto (bierze za to
              dodatkowe pieniadze,a nie robi tego w ramach etatu)Natomiast jego Pracownicy...i
              owszem...w ramach etatu!I taka jest prawda.
              Skoro ktos uwaza,ze 5000 pln to malo za P.O Dyrektora,to po co startuje w
              konkursie-ma przeciez GN emeryture,a kultura na jego odejsciu tylko zeska.
            • Gość: Saye Hm... "buzia w kubeł"... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 19:40
              O! Jak grzecznie!
              Sprytnie ustalone są takie dyrektorskie pensje... Tylko 5 tysięcy. I nic więcej?
              To rzeczywiście żaden miód! I jeszcze za stawianą kawę trzeba płacić! Toż to
              prawie społecznie! A "stresu - na tony, więc buzia w kubeł..." Tym bardziej
              dziwi chęć kolejnego kandydowania...
              • Gość: kasia Re: Hm... "buzia w kubeł"... IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.08, 09:32
                No niestety to jest wlasnie "styl" GN.
                On sie "poswieca" bedac PO DYR,chce sie dalej "poswiecac" dla "dobra RCAK", a
                grzcznosc jak zwykle!!!
                • Gość: abc Re: Hm... "buzia w kubeł"... IP: *.ztpnet.pl 20.11.08, 17:36
                  no i popłynoł gerard nowak.jest z,tchorzewski-to dopiero bedzie jazda.widzicie
                  jak otwiera Festiwal folkloru?on tez mało zdrowy....
                  • Gość: Kasia Tak czy owak... IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.08, 20:01
                    No i wreszcie odszedl.... z RCAK-u "wielki" Gerard.
                    Gratuluje Komisji wyboru i temu ze tym razem nie poddali sie "urokowi" GN.Na nic
                    sie zdalo bieganie do Urzedu Marszalkowskiego,sluzbowe wyjazdy do
                    Ministerstwa-oczywiscie w celu szukania wsparcia w konkursie.I wszystko na
                    nic!!!BRAWO-wreszcie bedzie to NORMALNA firma,a nie prywatny folwark GN,ktory
                    korzystajac z dyrektorowania dorabial sie kosztem swoich pracownikow.A festiwal
                    otworzy napewno z wieksza klasa i kultura nowy dyrektor.
                    No i moze ten watek razem z odejsciem GN wygasnie.
                    Gratuluje i zycze samych sukcesow Z.Tchorzewskiemu.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Kasia Re: Tak czy owak... IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.08, 20:05
                      Czy Ktos zna moze wyniki glosowania na poszczegolnych kandydatow.Chcialabym
                      wiedziec na ile glosow zostala oceniona dotychczasowa "dzialalnosc" GN
                      • Gość: abc Re: Tak czy owak... IP: *.ztpnet.pl 20.11.08, 21:23
                        5 głosow.ciebie tez kasiu gerars wyprowadził na ludzi.po bożemu oceniaj
                        człowieka.zstesknisz jeszcze,
                        • Gość: kasia Re: Tak czy owak... IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.11.08, 09:14
                          Oj abc nie jestes zorientowany-gdyby GN dostal 5 glosow to mialby wygrana (bylo
                          8-9 czlonkow komisji)
                          Mnie GN nie mogl "wyprowadzic na ludzi"(przeceniasz jego mozliwosci)zreszta nie
                          bylo takiej potrzeby.Staralam sie,jak sugerujesz,oceniac Gn "po bozemu",choc on
                          rzadko tak postepowal.
    • Gość: mariu i znajomi Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: 92.244.40.* 21.11.08, 21:00
      wreszcie... a juz myslałem że to nigdy nie nastąpi. Serdecznie
      gratuluję Panu Zbyszkowi Tchórzewskiemu
      • Gość: anna Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 23:39
        Pan Gerard dostał 1 głos Pan Tchórzewski 5
        • Gość: Kasia Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.08, 09:07
          No i niech ten wynik swiadczy o "fachowosci" GN.
          • Gość: gość Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 20:12
            Pan Gerard Nowak odwołał się od decyzji Komisji.
            • Gość: Ktoś Jak nie drzwiami to oknem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 21:36
              Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak...
              • Gość: Macio Re: Jak nie drzwiami to oknem... IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.11.08, 14:39
                Dobrze wiedziec kiedy ze sceny zejsc... Przy resztkach godnosci. ZENADA PANIE
                GERARDZIE!
            • Gość: x Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.11.08, 18:40
              Ciekawe czy kwestionuje mala ilosc oddanych na niego glosow.Przypominam,ze na 9
              czlonkow komisji dostal poparcie JEDNEGO (!!!)A moze kturys z czlonkow komisji
              mial glosowac na niego i nie dotrzymal slowa?
              Miej pan honor...( czy to nie za duzo na GN)-jego dewiza "po trupach" juz raz
              dala skutek.
              • Gość: Eryk Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.08, 22:50
                Mam nadzieje ze temu czlowiekowi ktos raz na zawsze podziekuje po tych
                numerach. Wiem ze ktos musial za pierwszym razem miec pomrocznosc
                jasna i zostawil go jako "po" ale ufam i chce wierzyc ze dwa razy
                takie jaja sie nie moga wydazyc. Gerard... czas minal. Z jego tzw
                wielkich dzialan zapamietaja ludzie zawisc i szokujaca chec
                zatrzymania tylka na stolku..! No to gratuluje!
                • Gość: ciekawy Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 16:54
                  I cisza zapadła.Czyzby Marszałek zaniemógł.Znowu jakieś podchody pewnie .Jak to
                  w ubiegłym roku było.To sie nadaje do TVN
                  • Gość: AKAY Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 19:55
                    Niezłą oglądalność w TV miałby zapewne program ukazujący przypadki odrywania
                    ryja od koryta...
                    • Gość: ciekawy Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 15:07
                      Oglądalność pewnie będzie.W Międzyrzeczu pół miasta siedzi za machlojki i
                      kumoterstwo.Warto i naszym miastem się zainteresować.Szkoda,że u nas tak mało
                      jest dziennikarzy sledczych z prawdziwego zdarzenia.Wszystkich dobrych chyba TVN
                      podbiera.Podziwiam ich.
                      • Gość: Saye Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 17:54
                        Nasi różniści dyrektorzy mają w Zielonej jak u Pana Boga za piecem... To
                        towarzystwo wzajemnej adoracji zamierza tu rządzić do końca swych dni, niczym
                        kubańscy przywódcy...
                      • Gość: bizon Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 04.12.08, 19:10
                        a co ma grrard nowak do miedzyrzecza,podatniku z bożej łaski...
                        • Gość: ciekawy Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 22:21
                          Chodzi o klikę i układy.Pan marszałek razem z panią Polak kombinują jakby tu
                          wsadzić na stanowisko swojego człowieka.Cicho sie zrobiło.Pan Tchórzewski wygrał
                          konkurs ale on nie z układu i jest problem.Powtarza się scenariusz z ubiegłego
                          roku.Mam wrażenie,że całe nasze miasto aż śmierdzi układami,układzikami.Tak czy
                          owak ..........
                          • Gość: gość Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 23:58
                            no i wyjdzie Nowak....jeszcze z pół roczku.Jak Pamu nie wstyd?
                            • Gość: lew Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 06.12.08, 01:52
                              od tej waszej czystości to az głowa boli.zastanow się,ZTdostał 5 gl w tym 2 od
                              ludzi z rcaku,bo byli.SWITALSKI CZY JAKIS TAM -2 DOSTAł 4 GLOSY,BEZ LUDZI Z
                              RCAKU.nie dziw się wiec że marszałkostwo mysliNie przeceniajcie ZT-ma na koncie
                              harlem i koncerty jaz no i wigilie na deptaku w imieniu radia zachod-WSZYSTKO.
                              • Gość: W47 Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.08, 09:50
                                To po co konkurs organizować? W chorym kraju chorzy ludzie!
                                • Gość: ciekawy Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 16:56
                                  No a co w związku z koncertami jazz i Wigiliami?Umie to robić.Po co
                                  konkursy?Żeby nadal było jak zawsze?Jak się wygrało konkurs to znaczy że jest
                                  się najlepszym.WSZYSTKO.Nad czym tu myśleć?
                                  • Gość: ciekawy Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 17:02
                                    Wszystko zmierza do tego,żeby unieważnić konkurs.Pan Nowak popełni jeszcze przez
                                    rok PO Dyrektora i rozpisze się nowy konkurs.Jak w ubiegłym roku.Wszystko już
                                    było.Kto ma oczy niech widzi .
                                    • Gość: JaK Groteskowe konkursy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.08, 08:09
                                      Warto by prześledzić jak odbywają się konkursy w naszym mieście. To rzeczywiście
                                      może się nadawać do TV!
                                      • Gość: lew Re: Groteskowe konkursy IP: *.ztpnet.pl 07.12.08, 13:32
                                        a TV KRYSZTAłOWA,tam sie dopiero odbywają.....wiesz co groteskowe,,ludzie.ktorzy
                                        nie maja pojecia i predyspozycji staja.pchają się do konkursów,lub godza sie na
                                        pełnienie funkcji i to jest rozpacz naszych czasow.jeszcze gorzej-bo wygrał
                                        wybory.Ja wole z nadania,,,kolesiostwo///?w konkursie tez jest
                                        • Gość: gośc Re: Groteskowe konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 15:57
                                          Co to jest TV KRYSZTAŁOWA.Ja powiadomie TVN.Pełno ich było na kabaretach,to może
                                          się zainteresują przekrętami.Maja najlepszych dziennikarzy śledczych.A jaest o
                                          czym pisac.RCAK ,stanowisko w MOPS dla p.Listowskiego.
                                          • Gość: mariu Re: Groteskowe konkursy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 13:15
                                            słyszałem, że gerard chodzi po politykach, to jego stare metody- nic
                                            oficjalnie - nic na piśmie- tylko plotki i pomówienia. Nawet nie
                                            można go pozwać za pomówienia. wynik konkursu będzie następujacy:
                                            kandydat wyłoniony w konkursie nie zostanie zaakceptowany przez
                                            zarząd województwa bo coś tam, a p.o. dyr. zostanie nowak. i w
                                            następnym roku nic się nie zmieni
                                            • Gość: ciekawy Re: Groteskowe konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 20:46
                                              To prawda niestety.Nie powtarzam plotek ale słyszałm na własne uszy.Pomawia
                                              p.Tchórzewskiego o wszystko co najgorsze.Robi to w zaciszu gabinetów.Zarząd
                                              milczy.Jakby konkursu w ogóle nie było.Cisza ,żeby rozeszło się po kościach.Mam
                                              nadzieję,że nasi dziennikarze stana na wysokości zadania i dobiorą się do
                                              tematu.Po co był organizowany KONKURS?Wygrał p.Tchórzewski.Skąd ta
                                              cisza.Powtarza się scenariusz z ubiegłego roku.Ale wstyd.WSTYD!!!
                                              • Gość: lew Re: Groteskowe konkursy IP: *.ztpnet.pl 08.12.08, 22:00
                                                ty ciekawy-ciekawe ktory lekarz dał swiadectwo ZT ZE JEST NA TYLE ZDROWY ZE MOZE
                                                PELNIC TAK STRESUJACE STANOWISKO.PRZEKRET?nA Mejscu marszałka powolałby bez
                                                konkursu albo w komisji nie powinni zasiadac przedstawiciele RCAK-kto sie odwazy
                                                byc przeciwko?A NA MARGINESIE ODPIEPRZ.... OD NOWAKA,DO JAJ MU NIE DORASTACIE .....
                                                • Gość: Mark Re: Groteskowe konkursy IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.12.08, 08:33
                                                  Te... a pracownicy nie byli przeciwko przypadkiem Nowakowi? Wiec o kij ci
                                                  chodzi? Co do jaj Nowaka widac masz lepsze rozeznanie czego gratulujemy
                                                  • Gość: ciekawy Re: Groteskowe konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 16:35
                                                    Hmmm,spokojnie.Nie mam faktycznie rozeznania co do jaj p.Nowaka.Pracownicy RCAK
                                                    powinni być w Komisji/ chyba była 1 osoba/.Nie wiem czy stanowisko dyr.RCAK jest
                                                    stresujące.Mnie ciekawi jedno.PO CO rozpisuje się jakiekolwiek konkursy skoro ma
                                                    wygrać osoba " namaszczona" lub zostać ta co była.Nie widzisz tego?A gdybyś Ty
                                                    cos wygrał a potem okazało sie,że to ...pomyłka?Dobrze byś się czuł?Pan
                                                    Tchórzewski zrobił duzo dla tego miasta,jest fachowcem,wygrał konkurs.O co Ci
                                                    chodzi?Masz jakieś uprzedzenia osobiste?Znasz człowieka?
                                                  • Gość: Kadr Re: Groteskowe konkursy IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.12.08, 10:56
                                                    Proponuje "jaja Nowaka" pominac milczeniem i kontynuowac MERYTORYCZNA dyskusje.
                                                    W kwestii formalnej:
                                                    -Byl konkurs na KANDYDATA na dyrektora RCAK - wygral Z.Tchorzewski
                                                    -Zarzad powinien podjac decyzje (zatwierdzic lub nie te kandydature)

I tu jest problem-minelo juz sporo czasu,a Zarzad nic! Zadnej decyzji!I to jest
                                                    niepokojace, bo historia sie powtarza.Poprzedni konkurs tez wylonil zwyciezce, a
                                                    Urzad Marszalkowski powolal PRZEGRANEGO Nowaka na p.o.dyrektora.

Co do dorobku zawodowego to mam takie zdanie jak Ty Ciekawy,uwazam ze jest to
                                                    dobry kandydat na dyrektora ( w odwrotnosci do GN )

PANIE MARSZAKU-NAJWYZSZY CZAS PODJAC DECYZJE-NOWAK WRESZCIE POWINIEN ODEJSC!!!
                                                    Mam jednoczesnie nadzieje,ze obecny Marszalek nie da sie omamic przez Nowaka tak
                                                    jak poprzedni i podejmie decyzje zgodnie z sugestia komisje konkursowej.
                                                  • Gość: ciekawy Re: Groteskowe konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 17:11
                                                    No właśnie to jest paskudne.Cichutko się zrobiło.Zarząd zaciemnia sprawę bo nie
                                                    wiedzą co zrobić.Historia się powtarza.Wygrany konkurs i cisza.Myślę,że pan
                                                    Z.Tchórzewski jako człowiek spoza układów za to merytoryczny i ze znanym w końcu
                                                    nazwiskiem narobił im zgryza.No bo na jakiej podstawie nie zatwiredzić
                                                    kandydatury...ZNOWU?Zielona Góra jest niestety miastem układów ...patrz wątek o
                                                    MOPS.Wstyd i żenada.Cała nadzieja w niezależnej prasie.Dość tego.Merytoryczność
                                                    jest na 10 miejscu po kolesiostwie,układzikach.Może sam marszałek niewiele
                                                    może.Może ktoś inny miał wygrać ale się nie udało przed Komisją której całej
                                                    skorumpować się nie da.Były tam osoby z Warszawy.
                                                  • Gość: lew Re: Groteskowe konkursy IP: *.ztpnet.pl 10.12.08, 18:51
                                                    Nie przesadzaj ani ze znanym nazwiskiem-zapytaj w wojewodztwie kto to jest?nie
                                                    beda wiedzieli-do tego terytorium odnosi sie to stanowisko,nie do koncertow
                                                    jazz.-to moze byc plus na szefa zoku,ROZUMIESZ?,ANI ZE MARSZAłKOSTWO MA
                                                    ZGRYZA-maja wieksze problemy.,na ich mcu szukałbym dalej,skromnie uwazam,ze
                                                    najbardziej pasowałby M.gancarz-teretyczna wiedze ma w tym temacie,robił wiele
                                                    badan w regionie .tez koncerty i inne-festiwal rosyjski-bogatszy w umiejetosci,a
                                                    czemu sie nie spodobał warszawce-a skad ona wie czego ozekuje w kulturze region
                                                    i on jest spoza układow w 100$Mam wrazenie.ze jestes z rcaku i się boisz,ze
                                                    ktos inny......
                                                  • Gość: ciekawy Re: Groteskowe konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 19:39
                                                    Nie jestem z RCAKU.PanGancarz jest też niezły ale nie dostał ani jednego
                                                    głosu.Myślę,że p.Tchórzewski jest odpowiednim człowiekiem.To dobry menager i zna
                                                    się na kulturze i zarządzaniu.No i WYGRAŁ .To tyle.Jasne ,że znam
                                                    człowieka.Lubię i cenią go.Mirka Gancarza też ale jego koncepcja przepadła.
                                                  • Gość: Kadrowa Re: Groteskowe konkursy IP: 78.8.92.* 11.12.08, 15:44
                                                    Na wstepie informacja dla LWA-nie jestem z RCAK-u.
                                                    W komisji nie tylko byla,jak piszesz Lwie,"warszawka".Byli tez ludzie
                                                    "miejscowi" z Urzedu Marszalkowskiego i Stowarzyszen Kulturalnych.I to Oni
                                                    wybrali na kandydata Z.Tchorzewskiego.Teraz U.Marszalkowski powinien te osobe
                                                    albo zatwierdzic,albo nie-w tym drugim przypadku musialby odmowe uzasadnic.
                                                    I prawdopodobnie temu sluza ostatnie "pociagniecia" Nowaka, szkalujace osobe
                                                    Z.Tchorzewskiego (to trzeba miec charakter!!!)Nowak chce,jak sadze,maksymalnie
                                                    odwlec decyzje Marszalka.Byle dluzej byc na stolku.(lub jak kto woli-przy korycie)
                                                    Dziwie sie tylko urzednikom, ze tak daja sie wodzic za nos przez Nowaka.
                                                    Powtarzam jeszcze raz-CZAS NAJWYZSZY PODJAC DECYZJE,DOSYC NOWAKA NA STOLKU W
                                                    RCAK-U!!!
    • Gość: k Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: 78.8.94.* 13.12.08, 15:03
      "Gdzie dwoch sie bije,tam trzeci korzysta...."
      • Gość: Macio Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.08, 22:37
        Mam nadzieje ze wszystko sie szybko wyjasni dla dobra samej instytucji.
        Najgorszy jest stan zawieszenia i niepewnosci. Jesli Marszalkowi zalezy na
        dobrze JEGO instytucji powinien szybko dzialac.. jesli tego nie zrobi to czysta
        GLUPOTA. Ciekawi mnie jedno. Tyle postow na forum, tyle glosow, opinii i
        "poszlak" a media jakos milcza na ten temat. Jak bardziej bijacy po oczach dla
        dziennikarzy musi byc temat zeby go podjeli? Moze jednak warto podjac temat
        "konkursu na kandydata". Z tego co sie mowi w tej chwili dzieje sie tam niezle
        bagno i wzajemne podchody zeby Tchorzewski nie zostal dyrektorem. NAPRAWDE tego
        nikt w mediach nie trapi i nie intryguje? Temat wpada w rece! Az takich mamy
        leniwcow?
        • Gość: x Ci wspaniali dyrektorzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 13:23
          Wg mnie dziennikarze to po prostu ludzie "tych wspaniałych dyrektorów na ich
          ciepłych posadach", gdzieżby tam jakieś złe słowo napisali na jakiegoś
          zasiedziałego, obstawionego ze wszystkich stron dyrektorka...
          • Gość: Czyż Taki mały cytat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.08, 09:38
            ..."w wyborach wcale nie zwyciężają ludzie najmądrzejsi i najbardziej prawi. Jak
            świat długi i szeroki, rządzą nami, z małymi tylko wyjątkami, skorumpowane
            miernoty i kanalie pozbawione wszelkich zasad moralnych. Rację ma ten, kto
            najgłośniej krzyczy i ten, kto najbezczelniej kłamie."....
    • Gość: nowy Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 14.12.08, 23:56
      Zdaje się, że w "akcie ogłoszeniowym" ostatniego konkursu była
      klauzula o "powzięciu rozstrzygnięcia" do dnia 15 grudnia. Przecież
      to już za 4 minuty. Wstrzymajcie oddech...
      • Gość: ciekawy Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 00:07
        Dla mnie te podchody są ohydne po prostu.Chodzi teraz o to aby "przeocgnąć" pana
        skrzypka z filharmonii bo ma aspiracje polityczne a p.Tchórzewski jest po prostu
        fachowcem.Truno pogodzić.Dla mnie jest JASNE.WYGRAŁ konkurs,jest dobry.Powinien
        za 2 dni po konkursie zostać mianowany dyr.tego nieszczęsnego RCAKU.Ano kpina
        .DZIENNIKARZE wyciądnijcie wszystko na światło.dość tego.Ci ludzie są wybrani
        naszymi głosami nie po to żeby mieszać .Warto pamietać,że istnieje cos takiego
        jak wola wyborców Panie Marszałku i Rado.Jak to spiewał Jacek Kaczmarski " z
        woli wyborców odszedł Churchill" i to po wygranej wojnie.Nie przeginajcie bo
        nawet śpiąca nieco Zielona Góra sie wzburzy.
      • Gość: fan folkloru yes,yes,yes... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 05:31
        Gratulacje Gerardzie ;-)
        • Gość: Kadrowa Re: yes,yes,yes... IP: 78.8.94.* 15.12.08, 09:41
          Mam nadzieje,ze gratulujesz GN ...odejscia na emeryture.Trzymam kciuki za
          zwyciezce konkursu-CZAS PODJAC OSTATECZNA DECYZJE!!!
          • Gość: Ewa Re: yes,yes,yes... IP: *.aster.pl 16.12.08, 09:37
            to chyba już przegięcie , ja rozumiem , albo nie rozumiem , kneksje
            polityczne ale ciekawa jestem co pan S a właściwie Ś wie o
            prowadzeniu placówki takiej jak RCAk ?
            • Gość: Kadr Re: yes,yes,yes... IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.08, 11:42
              Czyzby juz cos bylo wiadomo?Podjal marszalek decyzje?
              • Gość: gość Re: yes,yes,yes... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 09:53
                Nie czytałeś Lubuskiej.Kręcą jak szaleni.Zasłaniaja się czasem i ogólny bełkot
                byle tylko sprawa ucichła .Pan Nowak nadal pełni po dyrektora i nie wiedzą
                /niektórzy członkowie / jak tu przepchnąć przegranego skrzypka.Bleeeee
                • Gość: mariu Re: yes,yes,yes... IP: 92.244.40.* 17.12.08, 23:26
                  tak, jak pisałem wcześniej - nowak dalej po a dyrektor nie
                  wyłoniony. syf! Nigdy nie zagłosuję na platformę !
                  • Gość: ciekawy Re: yes,yes,yes... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 13:26
                    Ja też.Już nigdy nie zagłosuję na PO.Niestety.Może jednak TVN zainteresuje się
                    Zielonka mimo iż tyle innych afer maja.Wstyd dla tego miasta i jakos żal ,że nie
                    mamy dziennikarzy z pasją i konsekwencją .
                    • Gość: x Re: yes,yes,yes... IP: 78.8.221.* 25.12.08, 11:32
                      Bukiewicz jakos nie umie wyciagnac wnioskow z juz jednej przegranej i dalej miesza.
                      • Gość: ciekawy Re: yes,yes,yes... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 23:36
                        Obietnice,układziki.Pan Marszałek przed kamerą kręci a Pani Bukiewicz za
                        kamerą.Obiecała to stanowisko panu Skrzypkowi no ale kto inny wygrał.Więc trzeba
                        wyciszyć,przeciągnąc sprawe juz do absurdu.Wstyd żenada.
                        • Gość: gosc Re: yes,yes,yes... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 14:05
                          Spektakl trwa nadal.Cichutko jak makiem zasiał a potem wciska się swojego.Patrzę
                          uważnie i nie mogę uwierzyć,że takie numery przechodzą w Zielonej Górze.Może
                          "górka" PO zainteresuje się co się tu wyprawia.
                          • Gość: Kadrowa Re: yes,yes,yes... IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.12.08, 20:08
                            Minelo przeszlo 14 miesiecy (!!!) od rozpoczecia tego watku,w miedzyczasie
                            zmienil sie marszalek a Nowak wciaz trwa....
                            Mialam nadzieje,ze ten watek zniknie z forum po kolejnym konkursie, no i
                            oczywiscie Nowak z RCAK-u.Nic z tego-"jaki marszalek,taka kultura" wciaz
                            aktualne.WIELKIE ROZCZAROWANIE!!Kolejny konkurs,ktory bierze pod uwage
                            Jablonski,wybierze "wielkiego skrzypka" z PO.Po co wiec byly poprzednie dwa
                            konkursy???A co sie stanie jesli kolejna komisja konkursowa nie wybierze "tego
                            co trzeba"? Przeciez o to chodzi Nowakowi-trwac i trwac.Wspolczuje pracownikom
                            RCAK-u, wyobrazam sobie,znajac troche Nowaka, co tam sie dzieje.Komisja chyba z
                            2 miesiace temu wybrala swojego kandydata-Panie Marszalku-troche odwagi-CZAS
                            POWOLAC NOWEGO DYREKTORA.
    • Gość: życzliwy Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.aster.pl 04.01.09, 00:53
      Ludzie, jest Nowy Rok. Życzę Wam wielu nowych argumentów "za i
      przeciw". Panu Zbyszkowi T. - dobrego zdrowia, Krzysztofowi Ś. -
      uznania melomanów, Gerardowi N. - zasłużonej i długo oczekiwanej
      przez otoczenie zmiany statusu zawodowego na "spoczynkowy";
      Marszałkowi - "olśnienia" i szybkiej decyzji. RCAKowi - szczęśliwego
      finału.

• Gość: ciekawy Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 17:14
        Dobre życzenia.Jeszcze życzę całej zielonogórskiej PO ,rozumu,pokory i
        doskonałego przeciwnika w nadchodzących wyborach.To co się wyprawiało w sprawie
        konkursu wzbudziło moja niechęć,smutek i zal do całej PO.
        • Gość: Ania Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.aster.pl 05.01.09, 13:57
          Czy coś wiadomo w sprawie jak wyżej ? ciakawa jestem dlaczego żadna
          z lokalnych gazet nie drązy sprawy ? a może drązy tylko ja nie
          widzę ?
          • Gość: Kadrowa Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.01.09, 15:30
            Niestety Aniu-ja tez nic nie slyszalam o zmianach w RCAK.
            Wczoraj natomiast w kablowce widzialam "wystep" Nowaka podczas Festiwalu, kiedy
            to dedykowal koncert Pani Wontor w dniu Jej urodzin ("wyglada na 16-tke,ale
            wiem,ze jest pelnoletnia")Dziwie sie Wontorowi,ze toleruje takie
            "dupowlastwo",tym wystepem Nowak udowodnil jakim jest czlowiekiem-ZENADA!!!
            Pan Wontor,odpowiedzialny za kulture w Urzedzie Marszalkowskim powinien jak
            najszybciej podjac decyzje,albo chociazby wplynac na Marszalka.Kultura i Nowak
            to dwie rozbiezne sprawy.
            • Gość: RoMa Świtalski będzie dyrektorem ... IP: 78.8.220.* 08.01.09, 16:38
              www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090108/POWIAT/18216324
              • Gość: jot Re: Świtalski będzie dyrektorem ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 22:34
                www.batory.org.pl/korupcja/sc_rec.htm
    • Gość: Ania Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.aster.pl 08.01.09, 18:07
      to jakaś farsa , nie mam nic przeciwko Panu Świtalskiemu ale pytanie
      moje brzmi : w czym on jest lepszy od Pana Tchórzewskiego ?? jak
      uzasadnia swój wybór urząd ?? no bo chyba nie tym , że Pan Świtalski
      jest młodszy ?????oczywiście przeciętny człowiek nie dowie się
      dlaczego kolejny raz zwycięzca konkursu na dyrektora nim nie zostaje
      • Gość: ciekawy Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 22:01
        Bo to jest farsa.Proszę nie traktować mieszkańców jak idiotów,nie kłamać i
        udostępnić kto jak głosował.warszawa głosowała na p.Tchórzewskiego.To wstyd
        traktować mieszkańców - wyborców jak idiotów.Pan Świtalski był namaszczony na to
        stanowisko i dlatego tak długo intrygowali jak go przepchnąc.Nie są ważne
        wygrane konkursy,projekty,doświadczenie.Liczą się mierni ale wierni.Koniec PO w
        Zielonej.Wytłumaczcie sie.
    • Gość: jiozek Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.aster.pl 09.01.09, 11:57
      przestancie się pastwić.rcak to firma wojewodzka.poza siedzibą,, nie ma nic do
      zrobienia w Z.gorze,i mało kto się zna na tym co powinna robić-ty też
      ciekawski.,a najmniej się znają ludzie z warszawy;gdybyś spytał ich -jaka jest
      roznica miedzy formą a sposobem realizacji-osłupieli by.ZBYCHU T wie na
      pewno,Switalski pewnie nie-a to w kulturze podstawa pracy.LEGNIE KOLEJNA
      INSTYTUCJA KULTURY .ZBYCHU-zmarnowałbys zdrowie na utarczki - władzą i nic bys
      nie zrobił,szukaj innej przestrzeni,może do aspe>-TO żART.
      • Gość: kadr Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.01.09, 15:12
        No i "przewiozl sie" Nowak.Po wygranej Z.Tchorzewskiego chodzil wszedzie
        i,delikatnie mowiac, robil Mu zla reklame,obrazal,myslac z pewnoscia,ze
        urzednicy sie wystrasza tych zlych opinii i on zostanie.Nie bral jednak chyba
        pod uwage obecnej sytuacji-dyrektorem zostanie "ten trzeci".
        OJ BRZYDKO PANIE GERARDZIE-OBRAZAC MOZNA KAZDEGO JESLI JEST KONKURENTEM?NAWET
        JESLI JEST LEPSZY OD PANA?WIDOCZNIE TAKIE METODY DOTYCHCZAS PRZYNOSILY "SUKCES"
        TO WRESZCIE SIE SKONCZYLO.
        Szkoda mi tylko Pana Tchorzewskiego-napracowal sie facet przy projekcie,wygral
        konkurs....a urzednicy wepchneli swojego-nie wiem czy lepszego....
      • Gość: gb Świtalski!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 17:34
        Przewiduję, że za p.Świtalskiego RCAK może tylko rozkwitnąć! To bardzo rzetelny
        i kompetentny młody człowiek.
        • Gość: jiozek Re: Świtalski!!! IP: *.aster.pl 09.01.09, 18:36
          znawcy tematu-wejdzcie na stronę rcaku i poczytajcie co ta firma winna robić,P
          KONKURSIE sWITALSKI MOWIł ,W Kblowce,ZE ROZWINIE POLIGRAFIE/DRUKARNIA/I WIęCEJ
          KóLEK ZAINTERESOWAN-------OJ STARA TO SPIEWKA ,I KOMU.... to potrzebne w takim
          wydaniu,P S STARTOWAł TEZ NA PREZYDENTA ZG;CZłOWIEK RENESANSU.ALE JEST TEZ
          OK-SAM OBSłUZY MARSZALKOWSKIE IMPREZY-GN grał na klawiszach a S UZYJE
          SKRZYPIEC.MYSLE ZE TO ZDECYDOWAłO.ZT NIE GRA NA INSTRUMENTACH.....
          • Gość: gb Re: Świtalski!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 23:08
            Młody człowiek a stara śpiewka? Ejże! "jiozek" jest widać dobrze zorientowany w
            tym co jest stara śpiewką, a także w tym co niby jest potrzebne firmie...
            Niestety "jiozek" nie jest człowiekiem renesansu, nie startował bowiem na
            prezydenta... Nie rozumiem dlaczego przyczepił się do skrzypiec, widać też "nie
            gra na instrumentach". W sumie nie wiem o co mu chodzi... Czy p. Switalski nie
            powinien zostać dyrektorem z tego tylko powodu, że jest koncertmistrzem
            Filharmonii i bardzo pięknie potrafi grac na skrzypcach? Czy gdyby nie był
            wspaniałym muzykiem byłby lepszym kandydatem na dyrektora?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka