Gość: on - off Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.net 29.10.08, 13:29 Ciekawi mnie jakich zmian oczekujecie? Widzę że sami znawcy zarządzania w kulturze... może kilka pomysłów. Zasypianie na imprezie czy cukrzyca to niskie argumenty oceniające prace człowieka który stworzył tę instytucje, nadał jej racje bytu. Czekam na konkrety!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PaniWalenciakowa Lepszy Nowak,jak zawodowy dyrektor Walenciak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 13:31 Lepszy Nowak,jak zawodowy dyrektor Walenciak. "Mój mąż jest z zawodu dyrektorem." Pani Walenciakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lepszy Nowak,jak zawodowy dyrektor Walenciak. IP: 78.8.220.* 31.10.08, 16:04 tego to nawet sie nie chce komentowac!!! To zwykle chamstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PospolityRzecz Re: Lepszy Nowak,jak zawodowy dyrektor Walenciak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 18:00 Co Walenty ? Ubodło ? Ups.Razem z bratem karierę i lans , to u znajomego piekarza możecie robić. A i tak się chyba nie udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabie oko Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.gprs.plus.pl 30.10.08, 23:07 Ja rozumiem,że niscy urzędnicy Urzędu Marszałkowskiego z nadmiaru pracy i obowiązków czują wewnętrzna potrzebę ulepszania otaczającej ich rzeczywistości. Oczywiście zaczęli od Gerarda Nowaka, który może im nie przypaść do gustu, bo wydziwia, ciągle czegoś chce; a to pieniędzy na realizację zadań, a to oczekuje na współpracę przy całkiem ciekawych pomysłach, tyle tylko, że w oczach urzędników, ktorzy mają mentalność "siedząco-pierdzącą" to człowiek skończony. Dlaczego? A bo ktoś tam mówił, koleżanka kleżanki, że cukrzyca, że zasypia, ze reżyseria - "boże, sama bym lepiej zrobiła" - tak, bo w UM to same najmądrzejsze są, i wiele, wiele innych. Nie wspomnę o chęci dorównaniu studentom ASK, którzy na tym forum prześcigają się z nimi. Ci mają ambcję i właściwie jej przerost..., bo na prostatę jeszcze za wcześnie, ale kto wie... Jedno jest pewne..., że wszechświat jest nieskończony i ludzka głupota. No, tego pierwszego nie jestem pewny, ale to drugie świetnie realizują studenci i urzednicy UM. Tak trzymać..., a być może wykorzystamy nieco ponad 15% środków unijnych. To będzie progres w stosunku do zeszłego roku, bo być może weźmiecie swe opieszałe dupy i zaczniecie w normalnym tempie i racjonalnych pulach /wtajemniczeni wiedzą, o co chodzi/ ogłaszać konkursy. Proponuję, byście wzięli do pomocy studentów. Przecież oni - jak dyrektorzy są - trzeci rok, bo trzeci, ale co tam. Głupotą na pewno wam dorównują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazeta Wyborcza Jak Lubuskie odnalazło się na w Saragossie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 09:14 "W ludzkim mrowisku woj. lubuskie w ostatnią niedzielę w Dniu Polskim dostało godzinę, by się pokazać lub, jak mówią spece od marketingu, pozostawić po sobie "znak szczególny". By zagrać godzinny koncert, zielonogórski big-band przemierzył autokarem 2,5 tys. kilometrów, czym pobił eskapadę sprzed kilku lat do Rostowa nad Donem. Urszula Dudziak z córkami Miką i Kasią oraz gorzowski skrzypek Adam Bałdych dotarli samolotem. Big-band z Dudziak zagrał w porze sjesty (co jednak nie wygoniło widzów z Expo) na bocznej, ale wyeksponowanej scenie na jednym z wielkich balkonów, z widownią na 300 miejsc. Większym kłopotem były utarczki z miejscową ekipą techniczną (później m.in. zespół Raz Dwa Trzy w ogóle zrezygnował z koncertu). Z publicznością nie było tak źle, przynajmniej na początku. Żywiołowy, dixielandowy, energetyczny jazz big-bandu i potężny głos Urszuli Dudziak skusiły przechodniów szukających wrażeń odmiennych niż z dziesiątek pochodów tancerzy. Świetnym pomysłem były zielone czapeczki z hasłem "Lubuskie naturalmento moderno", które rozdawano publice"... "Zielonogórzanie nie przewidzieli jednego, że obsługa nie oglądając się na nic, po upływie godziny wyłączy prąd. Gerarda Nowaka, prowadzącego koncert, zwiódł instynkt. Na koncertach w Zielonej Górze nikt mu nie przerywa, gdy kwadransami wita dyrektorów, radnych, kierowników. W Saragossie z rozbiegu kilkakrotnie nie omieszkał przypomnieć, że na widowni siedzi szef komisji kultury w sejmiku "senior Josef Rubacha" i jeszcze paru lubuskich VIP-ów. Oglądający koncert w tym momencie natychmiast zmykali lub ziewali. W dodatku na technicznych nieznany im "senior" nie zrobił na tyle wrażenia, by dać pograć jazzmanom jeszcze kilka minut. I skończyło się zgrzytem. - Pozostał niedosyt. To był chyba najkrótszy koncert, jaki zagraliśmy - kwituje szef big-bandu Jerzy Szymaniuk." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: 78.8.220.* 31.10.08, 09:38 oj,"zabie oko" "poleciales po bandzie".UM zaczal nie od GN tylko od RCAK, ktory nie ma od roku dyrektora-i z tym wreszcie trzeba zrobic porzadek.(i z tym chyba sie zgodzisz) Co do "calkiem ciekawych pomyslach GN to chyba mamy roznice zdan-moglbys podac przyklady lub chociaz jeden przyklad-bede wdzieczna,bo ja zauwazam same "niedorobki" lub totalne wtopy. O cukrzycy slyszalam,o prostacie-nie,ale widze,ze masz szczegolowe dane o zdrowiu GN.To,ze studenci sa krytyczni wobec "tworczych dzialan" swojego "wykladowcy to chyba dobrze o Nich swiadczy,bo przeciez sam GN Ich tego uczy (a w kazdym razie powinien) Co do wykorzystania srodkow unijnych to nie wiem czy znasz losy projektu lansowanego przez GN-chodzi mi o "sztandarowy pomysl"GN czyli sale i cos tam jeszcze w parku przylegajacym do RCAKU.Mialo byc wlasnie dofinansowanie i z U.Miejskiego i z U.Marszalkowskiego,ale urzednicy zrozumieli to ,o czym wszyscy mowili glosno duuuzo wczesniej i nikt nie dal nawet zlotowki-i slusznie.Ja jako podatnik ni zycze sobie by z mojej kieszeni finansowac "mzonki" i inne szalencze pomysly GN,ktore sluza tylko i wylacznie jemu. I jeszcze jedno zabie oko-w odwrotnosci do Ciebie, ja nie obrazam nikogo, staralam sie merytorycznie odniesc do Twoich przemyslen-CZEGO I TOBIE ZYCZE. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabie oko Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.gprs.plus.pl 31.10.08, 20:02 Słusznie, przeszło mi przez myśl, by wyłuszczyć wszystko jak na tacy, ale zbyt optymistycznie oceniłem poziom waszej inteligencji /o głupocie już pisałem, więc stosunek tej pierwszej do drugiej w moim wyobrażeniu był zupełnie przyzwoity... Niestety już nie jest/. I zupełnie się z Tobą nie zgadzam... Nie obrażam nikogo kochaniutka, tylko wyrażam swoją - mówiąc delikatnie - nieprzychylna opinię o urzednikach UM i studentach. I mam do tego prawo. Jeśli tak interpretujesz moją wypowiedź, to znaczy, że dotknęła Cię aż nadto niż powinna. A to oznacza... Bedę dżentelmenem i nie skończę, droga urzedniczko! Poza tym martwi mnie Twoje czytanie ze zrozumieniem. I to niestety kolejny argument potwierdzajacy moją tezę. Bo faktycznie nie przytoczyłem żadnego przykładu "ciekawych pomysłów", co jest drobiazgiem, bo poniżej to czynię, ale Ty popisałaś się wręcz klasyczną demagogią i dyscypliną godną partii ultraprawicowej. Mianowicie, ustęp o prostacie... Proponuję powtórzyć mą lekturę, a nie forować opinii o mej znajomości stanu zdrowia GN; fragment o krytycznych studentach - wyśmienity i godny superpedagoga (nie sprawdzaj w słowniku, bo na pewno tak sie pisze ten wyraz!), ale znów strzał kulą w płot, ponieważ ja mówię o studentach z przerostem ambicji, wierzących w swe siły bezzasadnie i bezkrytycznie. A to chyba spora róznica. No i na zakończeie kwiatuszek, którym zdradzasz się w zupełności - projekt,czyli "sztandarowy pomysł" GN. Posłuchaj, co piszesz: " Miało być właśnie dofinansowanie i z U.Miejskiego i z U.Marszalkowskiego,ale urzędnicy zrozumieli to ,o czym wszyscy mowili glosno duuuzo wczesniej i nikt nie dal nawet zlotowki-i slusznie.Ja jako podatnik nie życzę sobie, by z mojej kieszeni finansowac "mżonki" i inne szalencze pomysly GN,ktore sluża tylko i wyłacznie jemu". Wyobraź sobie, że Ty przytaczasz tutaj wiele konkretów, które z powodzeniem mogłyby posłużyć socjologom (chociaż to już udowodnione, że zawiść ludzka, czytaj polska, jest zdumiewajaca) i pewnemu układowi, który istnieje w UM, a który nie patrzy na rozwój regionu, ale tylko na to, by dokopać m.in. GN. Dlaczego? I tu proszę o rzeczową odpowiedź. Pozdrawiam. Żabie oko. P.s. Obiecałem przykład dobrego pomysłu. Proszę bardzo - sala mobilna, widowiskowo-warsztatowo-studyjna w parku RCAK. A wiesz dlaczego? Choćby dlatego, że nasze województwo jest jednym z nielicznych, które w ogóle nie posiada infrastruktury scenicznej, nie wspomnę już o sportowej hali, kształtującej wizerunek turystyczny regionu jako atrakcyjny. Jak na razie jest jak w PZPN. Fajnie, bo przy korycie, a że śmierdzi wiochą, to co, ważne, że "Boniek" (czytaj GN) nie został prezesem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.08, 11:42 " Fajnie, bo przy korycie, a że śmierdzi wiochą, to co." I tu sie z toba zgadzam.To maze byc motto GN! Reszte pomine milczeniem-nie warte komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: razdwatrzy Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: 92.244.40.* 03.11.08, 00:00 nie mogę się nadziwić kto jest zwolennikiem gerarda, czy panie księgowe z rcaku piszą na forum? czy pani z dzieckiem na rękach pisze na forum? czy stolarski pisze na forum? czy naiwni studenci ask piszą na forum? a moze gerard pisze na forum? czy rodziny zastraszonych pracowników rcak piszą na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadrowa Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.11.08, 15:55 Brawo za "ciekawosc". Z pewnoscia te ostatnie (rodziny zastraszonych pracownikow rcak) nie sa zwolennikami gerarda,chyba,ze zle zycza swoim rodzicom czy wspolmalzonkom. Pozostali-z pewnoscia masz racje,kazdy po trochu. Choc gosciu "razdwatrzy" to tez poniekad rodzina,ale chyba nie zwolennik gerarda skoro sie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.11.08, 11:08 No to czwartek 20 listopada "wielkim dniem"-mam nadzieje,ze nie dla GN tylko dla RCAK-u.Trzymam kciuki za wyniki konkursu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa-k Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 18.11.08, 14:24 znasz kandydatow-co by o nowaku gadać to w tej menażerii on jest kimś.pomyśl,razem z nowakiem te wielkie indywidalności tej firmy muszą też odejsc-to niereformowalne stado.Gdyby nowak mogł bez nich dałby radę -on wiele umie.a skur.....ski charakter ma wielu;pasuje na ten czas.pomyśl dzieweczko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.11.08, 16:24 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saye Dyrektorskie zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.08, 09:02 Muszą być cholernie intratne te dyrektorskie stanowiska w kulturze skoro dyrektorzy robią wszystko by dalej dyrektorować. Ekipy rządzące (jakieś lewice czy prawice) zmieniają się co cztery lata, a obstawieni znajomkami dyrektorzy, trwają i trwają... i nic się ich nie ima... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Dyrektorskie zarobki IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.08, 15:07 Jakimi znajomkami, skoro co cztery lata się zmieniają?! Startuj, skoro wg ciebie to takie intratne? Całe dnie - zajęcia, światek, piątek - imprezy, . Dyrektorować kulturą może każdy, kto chce, byleby owocnie.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saye Światek, piątek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.08, 19:39 O świątku,piątku pisał Gość: student 06.01.08, 19:23 ...Kto w POLSKIEJ KULTURZE za psie pieniądzę chce pracować w świątek, piątek i niedziele?... (Czy "student" i "zz" to ta sama osoba?) Okazuje się, że p.Nowak nawet jako emeryt chce pracować w świątek, piątek, a nawet niedziele... a jeśli chodzi o przydatne znajomości, zwykle są całe cztery lata na wyrobienie nowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Światek, piątek IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.08, 21:42 startuj więc w konkursie i walcz o ten stołek.Powodzenia. Ja na imprezę kulturalną mogę przyjść, pooglądać.Zarabiam w innej branży i to nie mało, kulturalną już posmakowałem. Dziękuję , już nigdy więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowak Re: Światek, piątek IP: *.ztpnet.pl 11.11.08, 22:41 to tylko 5.000 brutto-40% podatku to za swiatki .....zostaje 3.000,teraz tez nie ma zwyczaju,że za postawoiną kawę i inne a jest tego duzo nie bierzesz rachunku na firmę,tylko z kieszonki....żaden miód...a stresu -na tony.wiec buzia w kubeł.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Światek, piątek IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.08, 11:32 Swiatek, piatek i niedziele to Gn pracuje ale na wlasne konto (bierze za to dodatkowe pieniadze,a nie robi tego w ramach etatu)Natomiast jego Pracownicy...i owszem...w ramach etatu!I taka jest prawda. Skoro ktos uwaza,ze 5000 pln to malo za P.O Dyrektora,to po co startuje w konkursie-ma przeciez GN emeryture,a kultura na jego odejsciu tylko zeska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saye Hm... "buzia w kubeł"... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 19:40 O! Jak grzecznie! Sprytnie ustalone są takie dyrektorskie pensje... Tylko 5 tysięcy. I nic więcej? To rzeczywiście żaden miód! I jeszcze za stawianą kawę trzeba płacić! Toż to prawie społecznie! A "stresu - na tony, więc buzia w kubeł..." Tym bardziej dziwi chęć kolejnego kandydowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Hm... "buzia w kubeł"... IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.08, 09:32 No niestety to jest wlasnie "styl" GN. On sie "poswieca" bedac PO DYR,chce sie dalej "poswiecac" dla "dobra RCAK", a grzcznosc jak zwykle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Hm... "buzia w kubeł"... IP: *.ztpnet.pl 20.11.08, 17:36 no i popłynoł gerard nowak.jest z,tchorzewski-to dopiero bedzie jazda.widzicie jak otwiera Festiwal folkloru?on tez mało zdrowy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Tak czy owak... IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.08, 20:01 No i wreszcie odszedl.... z RCAK-u "wielki" Gerard. Gratuluje Komisji wyboru i temu ze tym razem nie poddali sie "urokowi" GN.Na nic sie zdalo bieganie do Urzedu Marszalkowskiego,sluzbowe wyjazdy do Ministerstwa-oczywiscie w celu szukania wsparcia w konkursie.I wszystko na nic!!!BRAWO-wreszcie bedzie to NORMALNA firma,a nie prywatny folwark GN,ktory korzystajac z dyrektorowania dorabial sie kosztem swoich pracownikow.A festiwal otworzy napewno z wieksza klasa i kultura nowy dyrektor. No i moze ten watek razem z odejsciem GN wygasnie. Gratuluje i zycze samych sukcesow Z.Tchorzewskiemu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Tak czy owak... IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.08, 20:05 Czy Ktos zna moze wyniki glosowania na poszczegolnych kandydatow.Chcialabym wiedziec na ile glosow zostala oceniona dotychczasowa "dzialalnosc" GN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Tak czy owak... IP: *.ztpnet.pl 20.11.08, 21:23 5 głosow.ciebie tez kasiu gerars wyprowadził na ludzi.po bożemu oceniaj człowieka.zstesknisz jeszcze, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Tak czy owak... IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.11.08, 09:14 Oj abc nie jestes zorientowany-gdyby GN dostal 5 glosow to mialby wygrana (bylo 8-9 czlonkow komisji) Mnie GN nie mogl "wyprowadzic na ludzi"(przeceniasz jego mozliwosci)zreszta nie bylo takiej potrzeby.Staralam sie,jak sugerujesz,oceniac Gn "po bozemu",choc on rzadko tak postepowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariu i znajomi Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: 92.244.40.* 21.11.08, 21:00 wreszcie... a juz myslałem że to nigdy nie nastąpi. Serdecznie gratuluję Panu Zbyszkowi Tchórzewskiemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 23:39 Pan Gerard dostał 1 głos Pan Tchórzewski 5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.08, 09:07 No i niech ten wynik swiadczy o "fachowosci" GN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 20:12 Pan Gerard Nowak odwołał się od decyzji Komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Jak nie drzwiami to oknem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 21:36 Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macio Re: Jak nie drzwiami to oknem... IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.11.08, 14:39 Dobrze wiedziec kiedy ze sceny zejsc... Przy resztkach godnosci. ZENADA PANIE GERARDZIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.11.08, 18:40 Ciekawe czy kwestionuje mala ilosc oddanych na niego glosow.Przypominam,ze na 9 czlonkow komisji dostal poparcie JEDNEGO (!!!)A moze kturys z czlonkow komisji mial glosowac na niego i nie dotrzymal slowa? Miej pan honor...( czy to nie za duzo na GN)-jego dewiza "po trupach" juz raz dala skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.08, 22:50 Mam nadzieje ze temu czlowiekowi ktos raz na zawsze podziekuje po tych numerach. Wiem ze ktos musial za pierwszym razem miec pomrocznosc jasna i zostawil go jako "po" ale ufam i chce wierzyc ze dwa razy takie jaja sie nie moga wydazyc. Gerard... czas minal. Z jego tzw wielkich dzialan zapamietaja ludzie zawisc i szokujaca chec zatrzymania tylka na stolku..! No to gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 16:54 I cisza zapadła.Czyzby Marszałek zaniemógł.Znowu jakieś podchody pewnie .Jak to w ubiegłym roku było.To sie nadaje do TVN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AKAY Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 19:55 Niezłą oglądalność w TV miałby zapewne program ukazujący przypadki odrywania ryja od koryta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 15:07 Oglądalność pewnie będzie.W Międzyrzeczu pół miasta siedzi za machlojki i kumoterstwo.Warto i naszym miastem się zainteresować.Szkoda,że u nas tak mało jest dziennikarzy sledczych z prawdziwego zdarzenia.Wszystkich dobrych chyba TVN podbiera.Podziwiam ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saye Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 17:54 Nasi różniści dyrektorzy mają w Zielonej jak u Pana Boga za piecem... To towarzystwo wzajemnej adoracji zamierza tu rządzić do końca swych dni, niczym kubańscy przywódcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bizon Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 04.12.08, 19:10 a co ma grrard nowak do miedzyrzecza,podatniku z bożej łaski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 22:21 Chodzi o klikę i układy.Pan marszałek razem z panią Polak kombinują jakby tu wsadzić na stanowisko swojego człowieka.Cicho sie zrobiło.Pan Tchórzewski wygrał konkurs ale on nie z układu i jest problem.Powtarza się scenariusz z ubiegłego roku.Mam wrażenie,że całe nasze miasto aż śmierdzi układami,układzikami.Tak czy owak .......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 23:58 no i wyjdzie Nowak....jeszcze z pół roczku.Jak Pamu nie wstyd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 06.12.08, 01:52 od tej waszej czystości to az głowa boli.zastanow się,ZTdostał 5 gl w tym 2 od ludzi z rcaku,bo byli.SWITALSKI CZY JAKIS TAM -2 DOSTAł 4 GLOSY,BEZ LUDZI Z RCAKU.nie dziw się wiec że marszałkostwo mysliNie przeceniajcie ZT-ma na koncie harlem i koncerty jaz no i wigilie na deptaku w imieniu radia zachod-WSZYSTKO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W47 Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.08, 09:50 To po co konkurs organizować? W chorym kraju chorzy ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 16:56 No a co w związku z koncertami jazz i Wigiliami?Umie to robić.Po co konkursy?Żeby nadal było jak zawsze?Jak się wygrało konkurs to znaczy że jest się najlepszym.WSZYSTKO.Nad czym tu myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 17:02 Wszystko zmierza do tego,żeby unieważnić konkurs.Pan Nowak popełni jeszcze przez rok PO Dyrektora i rozpisze się nowy konkurs.Jak w ubiegłym roku.Wszystko już było.Kto ma oczy niech widzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaK Groteskowe konkursy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.08, 08:09 Warto by prześledzić jak odbywają się konkursy w naszym mieście. To rzeczywiście może się nadawać do TV! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew Re: Groteskowe konkursy IP: *.ztpnet.pl 07.12.08, 13:32 a TV KRYSZTAłOWA,tam sie dopiero odbywają.....wiesz co groteskowe,,ludzie.ktorzy nie maja pojecia i predyspozycji staja.pchają się do konkursów,lub godza sie na pełnienie funkcji i to jest rozpacz naszych czasow.jeszcze gorzej-bo wygrał wybory.Ja wole z nadania,,,kolesiostwo///?w konkursie tez jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Groteskowe konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 15:57 Co to jest TV KRYSZTAŁOWA.Ja powiadomie TVN.Pełno ich było na kabaretach,to może się zainteresują przekrętami.Maja najlepszych dziennikarzy śledczych.A jaest o czym pisac.RCAK ,stanowisko w MOPS dla p.Listowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariu Re: Groteskowe konkursy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 13:15 słyszałem, że gerard chodzi po politykach, to jego stare metody- nic oficjalnie - nic na piśmie- tylko plotki i pomówienia. Nawet nie można go pozwać za pomówienia. wynik konkursu będzie następujacy: kandydat wyłoniony w konkursie nie zostanie zaakceptowany przez zarząd województwa bo coś tam, a p.o. dyr. zostanie nowak. i w następnym roku nic się nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Groteskowe konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 20:46 To prawda niestety.Nie powtarzam plotek ale słyszałm na własne uszy.Pomawia p.Tchórzewskiego o wszystko co najgorsze.Robi to w zaciszu gabinetów.Zarząd milczy.Jakby konkursu w ogóle nie było.Cisza ,żeby rozeszło się po kościach.Mam nadzieję,że nasi dziennikarze stana na wysokości zadania i dobiorą się do tematu.Po co był organizowany KONKURS?Wygrał p.Tchórzewski.Skąd ta cisza.Powtarza się scenariusz z ubiegłego roku.Ale wstyd.WSTYD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew Re: Groteskowe konkursy IP: *.ztpnet.pl 08.12.08, 22:00 ty ciekawy-ciekawe ktory lekarz dał swiadectwo ZT ZE JEST NA TYLE ZDROWY ZE MOZE PELNIC TAK STRESUJACE STANOWISKO.PRZEKRET?nA Mejscu marszałka powolałby bez konkursu albo w komisji nie powinni zasiadac przedstawiciele RCAK-kto sie odwazy byc przeciwko?A NA MARGINESIE ODPIEPRZ.... OD NOWAKA,DO JAJ MU NIE DORASTACIE ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Re: Groteskowe konkursy IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.12.08, 08:33 Te... a pracownicy nie byli przeciwko przypadkiem Nowakowi? Wiec o kij ci chodzi? Co do jaj Nowaka widac masz lepsze rozeznanie czego gratulujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Groteskowe konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 16:35 Hmmm,spokojnie.Nie mam faktycznie rozeznania co do jaj p.Nowaka.Pracownicy RCAK powinni być w Komisji/ chyba była 1 osoba/.Nie wiem czy stanowisko dyr.RCAK jest stresujące.Mnie ciekawi jedno.PO CO rozpisuje się jakiekolwiek konkursy skoro ma wygrać osoba " namaszczona" lub zostać ta co była.Nie widzisz tego?A gdybyś Ty cos wygrał a potem okazało sie,że to ...pomyłka?Dobrze byś się czuł?Pan Tchórzewski zrobił duzo dla tego miasta,jest fachowcem,wygrał konkurs.O co Ci chodzi?Masz jakieś uprzedzenia osobiste?Znasz człowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadr Re: Groteskowe konkursy IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.12.08, 10:56 Proponuje "jaja Nowaka" pominac milczeniem i kontynuowac MERYTORYCZNA dyskusje. W kwestii formalnej: -Byl konkurs na KANDYDATA na dyrektora RCAK - wygral Z.Tchorzewski -Zarzad powinien podjac decyzje (zatwierdzic lub nie te kandydature) I tu jest problem-minelo juz sporo czasu,a Zarzad nic! Zadnej decyzji!I to jest niepokojace, bo historia sie powtarza.Poprzedni konkurs tez wylonil zwyciezce, a Urzad Marszalkowski powolal PRZEGRANEGO Nowaka na p.o.dyrektora. Co do dorobku zawodowego to mam takie zdanie jak Ty Ciekawy,uwazam ze jest to dobry kandydat na dyrektora ( w odwrotnosci do GN ) PANIE MARSZAKU-NAJWYZSZY CZAS PODJAC DECYZJE-NOWAK WRESZCIE POWINIEN ODEJSC!!! Mam jednoczesnie nadzieje,ze obecny Marszalek nie da sie omamic przez Nowaka tak jak poprzedni i podejmie decyzje zgodnie z sugestia komisje konkursowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Groteskowe konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 17:11 No właśnie to jest paskudne.Cichutko się zrobiło.Zarząd zaciemnia sprawę bo nie wiedzą co zrobić.Historia się powtarza.Wygrany konkurs i cisza.Myślę,że pan Z.Tchórzewski jako człowiek spoza układów za to merytoryczny i ze znanym w końcu nazwiskiem narobił im zgryza.No bo na jakiej podstawie nie zatwiredzić kandydatury...ZNOWU?Zielona Góra jest niestety miastem układów ...patrz wątek o MOPS.Wstyd i żenada.Cała nadzieja w niezależnej prasie.Dość tego.Merytoryczność jest na 10 miejscu po kolesiostwie,układzikach.Może sam marszałek niewiele może.Może ktoś inny miał wygrać ale się nie udało przed Komisją której całej skorumpować się nie da.Były tam osoby z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew Re: Groteskowe konkursy IP: *.ztpnet.pl 10.12.08, 18:51 Nie przesadzaj ani ze znanym nazwiskiem-zapytaj w wojewodztwie kto to jest?nie beda wiedzieli-do tego terytorium odnosi sie to stanowisko,nie do koncertow jazz.-to moze byc plus na szefa zoku,ROZUMIESZ?,ANI ZE MARSZAłKOSTWO MA ZGRYZA-maja wieksze problemy.,na ich mcu szukałbym dalej,skromnie uwazam,ze najbardziej pasowałby M.gancarz-teretyczna wiedze ma w tym temacie,robił wiele badan w regionie .tez koncerty i inne-festiwal rosyjski-bogatszy w umiejetosci,a czemu sie nie spodobał warszawce-a skad ona wie czego ozekuje w kulturze region i on jest spoza układow w 100$Mam wrazenie.ze jestes z rcaku i się boisz,ze ktos inny...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Groteskowe konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 19:39 Nie jestem z RCAKU.PanGancarz jest też niezły ale nie dostał ani jednego głosu.Myślę,że p.Tchórzewski jest odpowiednim człowiekiem.To dobry menager i zna się na kulturze i zarządzaniu.No i WYGRAŁ .To tyle.Jasne ,że znam człowieka.Lubię i cenią go.Mirka Gancarza też ale jego koncepcja przepadła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadrowa Re: Groteskowe konkursy IP: 78.8.92.* 11.12.08, 15:44 Na wstepie informacja dla LWA-nie jestem z RCAK-u. W komisji nie tylko byla,jak piszesz Lwie,"warszawka".Byli tez ludzie "miejscowi" z Urzedu Marszalkowskiego i Stowarzyszen Kulturalnych.I to Oni wybrali na kandydata Z.Tchorzewskiego.Teraz U.Marszalkowski powinien te osobe albo zatwierdzic,albo nie-w tym drugim przypadku musialby odmowe uzasadnic. I prawdopodobnie temu sluza ostatnie "pociagniecia" Nowaka, szkalujace osobe Z.Tchorzewskiego (to trzeba miec charakter!!!)Nowak chce,jak sadze,maksymalnie odwlec decyzje Marszalka.Byle dluzej byc na stolku.(lub jak kto woli-przy korycie) Dziwie sie tylko urzednikom, ze tak daja sie wodzic za nos przez Nowaka. Powtarzam jeszcze raz-CZAS NAJWYZSZY PODJAC DECYZJE,DOSYC NOWAKA NA STOLKU W RCAK-U!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: 78.8.94.* 13.12.08, 15:03 "Gdzie dwoch sie bije,tam trzeci korzysta...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macio Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.08, 22:37 Mam nadzieje ze wszystko sie szybko wyjasni dla dobra samej instytucji. Najgorszy jest stan zawieszenia i niepewnosci. Jesli Marszalkowi zalezy na dobrze JEGO instytucji powinien szybko dzialac.. jesli tego nie zrobi to czysta GLUPOTA. Ciekawi mnie jedno. Tyle postow na forum, tyle glosow, opinii i "poszlak" a media jakos milcza na ten temat. Jak bardziej bijacy po oczach dla dziennikarzy musi byc temat zeby go podjeli? Moze jednak warto podjac temat "konkursu na kandydata". Z tego co sie mowi w tej chwili dzieje sie tam niezle bagno i wzajemne podchody zeby Tchorzewski nie zostal dyrektorem. NAPRAWDE tego nikt w mediach nie trapi i nie intryguje? Temat wpada w rece! Az takich mamy leniwcow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Ci wspaniali dyrektorzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 13:23 Wg mnie dziennikarze to po prostu ludzie "tych wspaniałych dyrektorów na ich ciepłych posadach", gdzieżby tam jakieś złe słowo napisali na jakiegoś zasiedziałego, obstawionego ze wszystkich stron dyrektorka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czyż Taki mały cytat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.08, 09:38 ..."w wyborach wcale nie zwyciężają ludzie najmądrzejsi i najbardziej prawi. Jak świat długi i szeroki, rządzą nami, z małymi tylko wyjątkami, skorumpowane miernoty i kanalie pozbawione wszelkich zasad moralnych. Rację ma ten, kto najgłośniej krzyczy i ten, kto najbezczelniej kłamie.".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 14.12.08, 23:56 Zdaje się, że w "akcie ogłoszeniowym" ostatniego konkursu była klauzula o "powzięciu rozstrzygnięcia" do dnia 15 grudnia. Przecież to już za 4 minuty. Wstrzymajcie oddech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 00:07 Dla mnie te podchody są ohydne po prostu.Chodzi teraz o to aby "przeocgnąć" pana skrzypka z filharmonii bo ma aspiracje polityczne a p.Tchórzewski jest po prostu fachowcem.Truno pogodzić.Dla mnie jest JASNE.WYGRAŁ konkurs,jest dobry.Powinien za 2 dni po konkursie zostać mianowany dyr.tego nieszczęsnego RCAKU.Ano kpina .DZIENNIKARZE wyciądnijcie wszystko na światło.dość tego.Ci ludzie są wybrani naszymi głosami nie po to żeby mieszać .Warto pamietać,że istnieje cos takiego jak wola wyborców Panie Marszałku i Rado.Jak to spiewał Jacek Kaczmarski " z woli wyborców odszedł Churchill" i to po wygranej wojnie.Nie przeginajcie bo nawet śpiąca nieco Zielona Góra sie wzburzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan folkloru yes,yes,yes... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 05:31 Gratulacje Gerardzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadrowa Re: yes,yes,yes... IP: 78.8.94.* 15.12.08, 09:41 Mam nadzieje,ze gratulujesz GN ...odejscia na emeryture.Trzymam kciuki za zwyciezce konkursu-CZAS PODJAC OSTATECZNA DECYZJE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: yes,yes,yes... IP: *.aster.pl 16.12.08, 09:37 to chyba już przegięcie , ja rozumiem , albo nie rozumiem , kneksje polityczne ale ciekawa jestem co pan S a właściwie Ś wie o prowadzeniu placówki takiej jak RCAk ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadr Re: yes,yes,yes... IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.08, 11:42 Czyzby juz cos bylo wiadomo?Podjal marszalek decyzje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: yes,yes,yes... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 09:53 Nie czytałeś Lubuskiej.Kręcą jak szaleni.Zasłaniaja się czasem i ogólny bełkot byle tylko sprawa ucichła .Pan Nowak nadal pełni po dyrektora i nie wiedzą /niektórzy członkowie / jak tu przepchnąć przegranego skrzypka.Bleeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariu Re: yes,yes,yes... IP: 92.244.40.* 17.12.08, 23:26 tak, jak pisałem wcześniej - nowak dalej po a dyrektor nie wyłoniony. syf! Nigdy nie zagłosuję na platformę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: yes,yes,yes... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 13:26 Ja też.Już nigdy nie zagłosuję na PO.Niestety.Może jednak TVN zainteresuje się Zielonka mimo iż tyle innych afer maja.Wstyd dla tego miasta i jakos żal ,że nie mamy dziennikarzy z pasją i konsekwencją . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: yes,yes,yes... IP: 78.8.221.* 25.12.08, 11:32 Bukiewicz jakos nie umie wyciagnac wnioskow z juz jednej przegranej i dalej miesza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: yes,yes,yes... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 23:36 Obietnice,układziki.Pan Marszałek przed kamerą kręci a Pani Bukiewicz za kamerą.Obiecała to stanowisko panu Skrzypkowi no ale kto inny wygrał.Więc trzeba wyciszyć,przeciągnąc sprawe juz do absurdu.Wstyd żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: yes,yes,yes... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 14:05 Spektakl trwa nadal.Cichutko jak makiem zasiał a potem wciska się swojego.Patrzę uważnie i nie mogę uwierzyć,że takie numery przechodzą w Zielonej Górze.Może "górka" PO zainteresuje się co się tu wyprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadrowa Re: yes,yes,yes... IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.12.08, 20:08 Minelo przeszlo 14 miesiecy (!!!) od rozpoczecia tego watku,w miedzyczasie zmienil sie marszalek a Nowak wciaz trwa.... Mialam nadzieje,ze ten watek zniknie z forum po kolejnym konkursie, no i oczywiscie Nowak z RCAK-u.Nic z tego-"jaki marszalek,taka kultura" wciaz aktualne.WIELKIE ROZCZAROWANIE!!Kolejny konkurs,ktory bierze pod uwage Jablonski,wybierze "wielkiego skrzypka" z PO.Po co wiec byly poprzednie dwa konkursy???A co sie stanie jesli kolejna komisja konkursowa nie wybierze "tego co trzeba"? Przeciez o to chodzi Nowakowi-trwac i trwac.Wspolczuje pracownikom RCAK-u, wyobrazam sobie,znajac troche Nowaka, co tam sie dzieje.Komisja chyba z 2 miesiace temu wybrala swojego kandydata-Panie Marszalku-troche odwagi-CZAS POWOLAC NOWEGO DYREKTORA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.aster.pl 04.01.09, 00:53 Ludzie, jest Nowy Rok. Życzę Wam wielu nowych argumentów "za i przeciw". Panu Zbyszkowi T. - dobrego zdrowia, Krzysztofowi Ś. - uznania melomanów, Gerardowi N. - zasłużonej i długo oczekiwanej przez otoczenie zmiany statusu zawodowego na "spoczynkowy"; Marszałkowi - "olśnienia" i szybkiej decyzji. RCAKowi - szczęśliwego finału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 17:14 Dobre życzenia.Jeszcze życzę całej zielonogórskiej PO ,rozumu,pokory i doskonałego przeciwnika w nadchodzących wyborach.To co się wyprawiało w sprawie konkursu wzbudziło moja niechęć,smutek i zal do całej PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.aster.pl 05.01.09, 13:57 Czy coś wiadomo w sprawie jak wyżej ? ciakawa jestem dlaczego żadna z lokalnych gazet nie drązy sprawy ? a może drązy tylko ja nie widzę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadrowa Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.01.09, 15:30 Niestety Aniu-ja tez nic nie slyszalam o zmianach w RCAK. Wczoraj natomiast w kablowce widzialam "wystep" Nowaka podczas Festiwalu, kiedy to dedykowal koncert Pani Wontor w dniu Jej urodzin ("wyglada na 16-tke,ale wiem,ze jest pelnoletnia")Dziwie sie Wontorowi,ze toleruje takie "dupowlastwo",tym wystepem Nowak udowodnil jakim jest czlowiekiem-ZENADA!!! Pan Wontor,odpowiedzialny za kulture w Urzedzie Marszalkowskim powinien jak najszybciej podjac decyzje,albo chociazby wplynac na Marszalka.Kultura i Nowak to dwie rozbiezne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RoMa Świtalski będzie dyrektorem ... IP: 78.8.220.* 08.01.09, 16:38 www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090108/POWIAT/18216324 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Świtalski będzie dyrektorem ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 22:34 www.batory.org.pl/korupcja/sc_rec.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.aster.pl 08.01.09, 18:07 to jakaś farsa , nie mam nic przeciwko Panu Świtalskiemu ale pytanie moje brzmi : w czym on jest lepszy od Pana Tchórzewskiego ?? jak uzasadnia swój wybór urząd ?? no bo chyba nie tym , że Pan Świtalski jest młodszy ?????oczywiście przeciętny człowiek nie dowie się dlaczego kolejny raz zwycięzca konkursu na dyrektora nim nie zostaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 22:01 Bo to jest farsa.Proszę nie traktować mieszkańców jak idiotów,nie kłamać i udostępnić kto jak głosował.warszawa głosowała na p.Tchórzewskiego.To wstyd traktować mieszkańców - wyborców jak idiotów.Pan Świtalski był namaszczony na to stanowisko i dlatego tak długo intrygowali jak go przepchnąc.Nie są ważne wygrane konkursy,projekty,doświadczenie.Liczą się mierni ale wierni.Koniec PO w Zielonej.Wytłumaczcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jiozek Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.aster.pl 09.01.09, 11:57 przestancie się pastwić.rcak to firma wojewodzka.poza siedzibą,, nie ma nic do zrobienia w Z.gorze,i mało kto się zna na tym co powinna robić-ty też ciekawski.,a najmniej się znają ludzie z warszawy;gdybyś spytał ich -jaka jest roznica miedzy formą a sposobem realizacji-osłupieli by.ZBYCHU T wie na pewno,Switalski pewnie nie-a to w kulturze podstawa pracy.LEGNIE KOLEJNA INSTYTUCJA KULTURY .ZBYCHU-zmarnowałbys zdrowie na utarczki - władzą i nic bys nie zrobił,szukaj innej przestrzeni,może do aspe>-TO żART. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadr Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.01.09, 15:12 No i "przewiozl sie" Nowak.Po wygranej Z.Tchorzewskiego chodzil wszedzie i,delikatnie mowiac, robil Mu zla reklame,obrazal,myslac z pewnoscia,ze urzednicy sie wystrasza tych zlych opinii i on zostanie.Nie bral jednak chyba pod uwage obecnej sytuacji-dyrektorem zostanie "ten trzeci". OJ BRZYDKO PANIE GERARDZIE-OBRAZAC MOZNA KAZDEGO JESLI JEST KONKURENTEM?NAWET JESLI JEST LEPSZY OD PANA?WIDOCZNIE TAKIE METODY DOTYCHCZAS PRZYNOSILY "SUKCES" TO WRESZCIE SIE SKONCZYLO. Szkoda mi tylko Pana Tchorzewskiego-napracowal sie facet przy projekcie,wygral konkurs....a urzednicy wepchneli swojego-nie wiem czy lepszego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Świtalski!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 17:34 Przewiduję, że za p.Świtalskiego RCAK może tylko rozkwitnąć! To bardzo rzetelny i kompetentny młody człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jiozek Re: Świtalski!!! IP: *.aster.pl 09.01.09, 18:36 znawcy tematu-wejdzcie na stronę rcaku i poczytajcie co ta firma winna robić,P KONKURSIE sWITALSKI MOWIł ,W Kblowce,ZE ROZWINIE POLIGRAFIE/DRUKARNIA/I WIęCEJ KóLEK ZAINTERESOWAN-------OJ STARA TO SPIEWKA ,I KOMU.... to potrzebne w takim wydaniu,P S STARTOWAł TEZ NA PREZYDENTA ZG;CZłOWIEK RENESANSU.ALE JEST TEZ OK-SAM OBSłUZY MARSZALKOWSKIE IMPREZY-GN grał na klawiszach a S UZYJE SKRZYPIEC.MYSLE ZE TO ZDECYDOWAłO.ZT NIE GRA NA INSTRUMENTACH..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: Świtalski!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 23:08 Młody człowiek a stara śpiewka? Ejże! "jiozek" jest widać dobrze zorientowany w tym co jest stara śpiewką, a także w tym co niby jest potrzebne firmie... Niestety "jiozek" nie jest człowiekiem renesansu, nie startował bowiem na prezydenta... Nie rozumiem dlaczego przyczepił się do skrzypiec, widać też "nie gra na instrumentach". W sumie nie wiem o co mu chodzi... Czy p. Switalski nie powinien zostać dyrektorem z tego tylko powodu, że jest koncertmistrzem Filharmonii i bardzo pięknie potrafi grac na skrzypcach? Czy gdyby nie był wspaniałym muzykiem byłby lepszym kandydatem na dyrektora? Odpowiedz Link Zgłoś