Dodaj do ulubionych

Bezrobocie nam wciąż maleje, maleje i maleje

07.01.08, 22:05
Wyjazdy przystopowały ? Mozna sobie popatrzeć na Jancarza (miejsce
wyjazdów )młodych jak wsiadają do Irlandi ,Angli ,Norwegi,Szwecji no
i do Niemiec szynobusem.
Prosze podać ilu młodych nie zgłosiło sie i nie zarejestrowało po
ukończeniu szkół?
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Bezrobocie nam wciąż maleje, maleje i maleje IP: *.ghnet.pl 07.01.08, 22:33
      A ja szukam pracy w Zielonej Górze, chce się przeprowadzić do tego miasta, ale
      nie mogę zrobić tego dopóki nie znajdę pracy.
      Ale ogłoszenia jakie znajduję to większość przedstawicieli handlowych lub
      techniczne zawody.

A ja szukam w szkole pracy lub jakiejś instytucji i co? W ogóle nie ma tego typu
      ogłoszeń, w UP również.
      • Gość: zg Re: Bezrobocie nam wciąż maleje, maleje i maleje IP: *.ztpnet.pl 07.01.08, 23:40
        a ja chcę i chcę.. dajcie mi...
        Rusz głową to będziesz zarabiać więcej niż najniższa krajowa w ZUSie.
        • budrys77 Re: Bezrobocie nam wciąż maleje, maleje i maleje 08.01.08, 01:11
          To jest piękne i prorocze:

"Najlepsza sytuacja jest w Gorzowie. - Tam wchodzą nowe firmy, małe zakłady są stabilne, przyjazna jest cała otoczka dla przedsiębiorców. Miasto ewoluuje na lepsze - wyjaśnia Kraszewski. W ciągu trzech ostatnich lat liczba bezrobotnych spadła tam z ponad 8 tys. do 3,3 tys.!"

Bezrobocie na poziomie 5,9% w listopadzie 2007, a tu jeszcze 3000 etatów do obsadzenia... Kolejni inwestorzy podpisują umowy w gorzowskiej podstrefie i Kostrzynie, a na wiosnę rusza budowa Novej na Zawarciu. Na czerwiec obstawiam 3% bezrobocia w Gorzowie!
          • Gość: ele ! Re: Bezrobocie nam wciąż maleje, maleje i maleje IP: *.ztpnet.pl 08.01.08, 08:32
            widac to i czuc Budrys77 Gorzów jest miastem robotniczym to i
            pchają sie inwestorzy [ wiedza ze robotników u was dostatek !]
            tylko co zrobicie jak wam te telewizory uciekna na Ukraine po 5
            latach ? te wasze nowe firmy to zamki na lodzie ! w pewnym momecie
            wszystko runie i zniknie pod woda ! abym sie mylił ? nie życze zle
            ludzią z Gorzowa !! tobie judaszu nie zycze dobrego , a
            przeciwniwe życze ci co najgorszego ! i aby ci to sie szypko
            stało !! poznaniak to najwiekszy wróg Lubuskiego !!!!
            • Gość: J1 Re: Bezrobocie nam wciąż maleje, maleje i maleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 09:36
              Nobór do TPV praktycznie jest w powijakach- więc pisanie co się
              stanie po przenosinach TPV i całego Zachodniego Parku
              Technologicznego( np. na Ukraine) nie ma sensu.
              Docelowo ma tam pracować 3500 ludzi + firmy towarzyszace.
              Jeden zakład firmy podwykonawczej już funkcjonuje(YETICO-produkcja
              styropianu), Belgowie obok budują zakład na potrzeby TPV, nastepnie
              dopiero co ruszuły zaklady Holendrów HMP-Mechatronic( kooperant
              Philips-a), niemieckiego HMP_Heidenshaina( produkcja płytek
              drukowanych)+ budowany zakład HAFT-a na podstrefie 4.

Tu nie chodzi o bezrobocie 5% z hakiem w Gorzowie tylko o
              zapewnienie lokum dla przyjezdnych, obniżenie lokalnych podatków, by
              w jakimś stopniu zredukować coraz większe obciązenia płacowe.

Doszło do paranoi, np młodzież z ogólniaków, studenci nie chcą
              dorabiać poniżej 1200 na ręke.

I jeszcze jedno spostrzeżenie- Gorzów jako jedyne miasto w Lubuskiem
              zahamowało spadek ilości mieszkańców- co oznacza, że spadek
              bezrobocia nie był podyktowany wyjazdami poza kraj.

Gorzów jest i będzie miastem robotniczym z wieloma fabrykami i o to
              chodzi, przemysł jest i będzie miastotwórczy.
              W Gorzowie inwestują w branze wysokich technologii i oprocz
              sprzataczek i pan przy tasmie(tak potrzebnych) potrzebni sa
              mechatronicy, informatycy, technolodzy itd.
              To nie jest przemysł niskich technologii takich jak producent
              butów , płotów drewnianych, europalet, itp.
              • Gość: bis Re: Bezrobocie nam wciąż maleje, maleje i maleje IP: *.ztpnet.pl 08.01.08, 11:21
                Znam osoby w Zielonej Górze bezrobotne i nie zarejestrowane w
                UP.Szukają pracy na własną rękę, są to ludzie młodzi i starsi,więc
                w to malejące bezrobocie nie wierzę. Niektórzy z nich wstydzą się po
                prostu swojej sytuacji i nigdy nie odwiedzą UP.
                A ludzie nadal wyjeżdżają z naszego miasta. Tutaj
                tylko "przedstawiciele handlowi" i kasjerzy są potrzebni.
          • Gość: ele ! Re: Bezrobocie nam wciąż maleje, maleje i maleje IP: *.ztpnet.pl 08.01.08, 12:09
            he he he ! budrys 77 dalej [ zreszta jak co dzień ] swiruje
            pawiana !!!! kokrety ? prosze ! piszą jak BYK ! woj.Lubuskie idzie
            jak burza ! z 27% bezrobocia jest juz tylko 14 % i o zgrozo !!
            jestesmy na 5 ! słownie piątym miejscu w Polsce ! [ bezrobocia] PKB
            idzie do przody ! [ 66% z południa ! jak by sie Budrys77 judasz
            zPoznania pytał ! ] teraz od siebie ! I PO CO CI BYŁO GAMONIU Z
            POZNANIA SMRODZIC TU NA FORUM LUBUSKIM O ZLIKWIDOWANIU LUBUSKIEGO ?
            nastepny pajac z Żagania niejaki tk ! tez smrodziasz ! chłopku
            roztropku jeszcze troch i was Pozaniaków wchłoniemy ! buhahahaha
            budrys 77 idz sie powies !! szczekałes tu plułes !! nawet trawe
            gryzłes !! i co ? jajco buahahah buahahah boki zrywac z ciebie
            budrys 77 pajacowac to potrafisz ! ale rozwalic Lubuskie to jestes
            za cienki bolek !! pikus jestes i tyle !! baja baj !! lubuskie
            PANY !!!!
            • budrys77 Re: Bezrobocie nam wciąż maleje, maleje i maleje 08.01.08, 12:50
              Masz całkowitą rację J1. Przemysł i usługi są podstawą gospodarki, a Gorzów bardzo dobrze rozbudowuje i jedno, i drugie. Pozostaję jedynie wieloletnie zapóźnienia w dziedzinie kształcenia wyższego ale i tu widac jakiś postęp. Konkurujące ze sobą o pracowników prywatne firmy juz zaczyjnają podnosić wynagrodzenia, czego nie może zrobić np. państwowy urząd. Całkowite zlikwidowania bezrobocia w Gorzowie na wiosnę tego roku, tylko przyspieszy wzrost płac w rejonie Gorzowa.

Obecnie Gorzów i okolice sprowadzają statystyczne bezrobcie w nowotworze lubuskim do "przyzwoitych" granic. Nie zmienia to faktu, że południowych powiatach tego pseudowojewództwa bezrobocie na poziomie ponad 20% to standard...
              Obecnie należy dopilnować uzbrojenia terenów na osiedlu Myśliborskim, by budownictwo mieszkaniowe ruszyło w tamtą stronę. Kolejne 57 ha zostanie włączone w granice Zachodniego Parku Przemysłowego przy wylocie na Gdańsk... Pochwalam strtegiczne myslenie poprzednich wład miasta, które utrzymały w rezerwie tak duże tereny. Obecne władze mają dzięki temu szerokie pole do popisu.
              -------------
              Zlikwidować nowotwór lubuski - im prędzej, tym lepiej.
            • Gość: wojtas do ele IP: 141.194.7.* 08.01.08, 14:28
              czlowieku uspokuj sie. z twojego poprzedniego postu nie wynika zebys
              byl specjalnie wyksztalcony (bledy kolego!) wiec moze czas sie
              przeprowadzic do tego "robotniczego" gorzowa w poszukiwaniu pracy?
              bo w waszej zielonce jedyne miejsca pracy istnieja w urzedach i na
              uniwerku, wiec przyszlosciowe nie sa. to ze zazdroscisz spadku
              bezrobocia w gorzowie to twoj problem, ale twoje kompleksy nie
              powstrzymaja tego trendu. lepiej zamiast sie tutaj meczyc na forum,
              to wez napisz jakies pisemko (tylko uwazaj na bledy!) do swojego
              radnego zeby sie zabral za sciaganie jakichkolwiek inwestorow do
              miasta... no ewentualnie moze wreszcie uda im sie baseny wybudowac.
              zajmij sie swoim miastem kolego, a nie tylko zazdrosc innym.
              • Gość: do wojtasa ! Re: do ele IP: *.ztpnet.pl 08.01.08, 17:58
                wojtas do znudzenia pisze , czemu WY ! z goszofka świrujecie
                pawiana ! ?? nudne to sam wiem ale wy inteligetni nie jestescie !
                kokret ? prosze ! piszesz wojtas ,że my prace mamy na UZ i
                urzedach , ze mam kopleksy ,że zazdroszcze wielkiemu goszofkowi i
                tym podobne bredzenie faceta z goszofka ! odp. do Budrysa77
                napisałem o dobrych notowan woj. Lubuskiego ! [ 5 miejsce w
                Polsce ] ,ze woj idzie jak burza [ co pisze gazeta ] i ,że Budrys77
                staracił czas na rozwalaniu woj.Lubuskiego ! TO SIE PYTAM CIEBIE
                WOJTAS CZY TY JESTES NORMALNY ? [ sprawnie umysłowo ? ] słowa nie
                napisałem o Gorzowie , ale napisałem ,że 66% PKB to południe woj
                lUBUSKIEGO ! to jaki kopleks mam do goszofka ? chłopku roztropku idz
                sie lecz ! z kopleksu do KULTURALNEJ PIEKNEJ ZIELONEJ GÓRY !! [ co
                do błedów to rzeczywiscie zjadłem n ! ale to nie powód byś
                zakwitał nie pochlebiaj sobie !! BUDRYS 77 zamilkł ? chyba poszedł
                trawe gryz ze złosci ,że mu Lubuskie numer wykreciło !!! buahahah
                buahahahah buahahahah h! jak ja sie ciesze budrys77 ~!! baj baj !!
                • budrys77 Re: do ele 08.01.08, 20:03
                  Ele! - z zasady nie odpowiadam na posty osób których wypowiedzi świadczą o braku wykształcenia. Szkoda na to czasu. W Twoim przypadku porażające jest nie tylko słownictwo ale przede wszystkim zerowa umiejętność posługiwania się składnią i ortografią języka polskiego. Przemilczę zawartość merytoryczną, która w połączeniu z "bykami" językowymi świadczy o co najwyżej podstawowym wykształceniu na pozomie klasy 6stej.
                  Najwidoczniej masz także problemy ze zrozumieniem słowa pisanego, co w dobie powszechnego analfabetyzmu wtórnego wśród polskiej młodzieży nie bardzo mnie dziwi. Ponieważ mam dobre serce dla przygłupów, a dla zielonogórskich szczególnie, przeto wyjaśniam:

Poziom bezrobocia w nowotworze lubuskim plasuje go na piątym miejscu w rankingu OD KOŃCA. To znaczy na JEDENASTYM miejscu. Co i tak jest znacznym awansem, odnotowanym dzięki Gorzowowi i jego okolicom. W minutę przygotowałem specjalnie dla Ciebie, zestawienie tabelaryczne, na podstawie opublikowanych danych GUS z listopada 2007:

WIELKOPOLSKIE 7,9
                  MAŁOPOLSKIE 8,8
                  MAZOWIECKIE 9,1
                  ŚLĄSKIE 9,3
                  PODLASKIE 10,4
                  POMORSKIE 10,8
                  ŁÓDZKIE 11,3
                  DOLNOŚLĄSKIE11,6
                  OPOLSKIE 11,6
                  LUBELSKIE 12,7
                  LUBUSKIE 13,8
                  PODKARPACKIE 14,0
                  ŚWIĘTOKRZYSKIE 14,6
                  KUJAWSKO-POMORSKIE 14,9
                  ZACHODNIOPOMORSKIE 16,3
                  WARMIŃSKO – MAZURSKIE 18,7

Zajęło mi to niecałą minutę przy pomocy Excela.
                  Jak widać niekwestionowanym liderem jest Wielkopolska.
                  A nowotwór lubuski, dopiero zaczyna swoją drogę do normalności dzięki ... Gorzowowi.
                  Jak to jest, że powiaty z największym bezrobociem w nowotworze lubuskim (około 20% lub znacznie więcej) otaczają Zieloną Górę która chwali się 7,3%? To ma być współpraca i pomoc ze strony "metropolii" z pseudo uniwersytetem i "lotniskiem"? Śmiech mnie ogarnia.

-------------
                  • Gość: zg Re: do ele IP: *.ztpnet.pl 08.01.08, 22:11
                    budrys a strzelecko - drezdenecki to gdzie jest i też ponad 20% bezrobocie to
                    jak ta współpraca przebiega z "tygrysem" ekonomicznym gorzowem, a zobacz jak
                    współpracujecie z powiatami przyległymi w zachodniopomorskim. Tylko pozazdrościć.

Aha i spotkałem już bardzo dużo ludzi z gorzowa, którzy studiują na UZ i nie
                    narzekają. Tylko widzę ty masz problem.
                    • budrys77 Re: do ele 08.01.08, 22:23
                      Gość portalu: zg napisał(a):
                      > budrys a strzelecko - drezdenecki

Powiat Strzelecko-drezdenecki JAKO JEDYNY z subregionu gorzowskiego ma bezrobocie na poziomie powyżej 20% (dokładnie 21,7%). Jeszcze rok temu, było to znacznie powyżej 30%... Nie ma tam dużych ośrodków miejskich, a połowę obszaru stanowią lasy. Dopiero od niedawna powstają tam nowe zakłady, w tym inwestująca w Srzelcach niemiecka firma AE - jedna z bardziej znanych w Europie firm produkujących elementy do silnków samochodów. Trwa nabór pracowników, tak więc w krótce będzie to znacznie poniżej 20%.
                      Tym czasem metropolia Zielonogórska dysponująca "uniwersytetem, ratuszem, "portem lotniczym", będąca centralnie położona i bardziej kulturalna posila się ... inwestycjami z Nowej Soli. Żałosne. Do tego takie sukcesy jak 27,8% bezrobocia w powiecie krośnieńskim, 21,5% bezrobowcia w noosolskim (synonim sukcesu dla Zielonogórzan hehehe), 23,3% w żagańskim...
                      Subregion gorzowski 17 tysięcy bezrobotnych
                      subregion zielonogórski z liniami kolejowymi, "uczelniami" itp. 33 tysiące
                      Tym czasem w Gorzowie powstają kolejne miejsca pracy, a w Zielonej Górze kłocą się z Nową Solą - kabaret poprostu:)
                      Dalej mielcie ozorami - Gorzów nie będzie na was czekał.
                      -------------
                    • Gość: tk Re: do ele IP: *.backiel.com.pl 08.01.08, 22:25
                      Gość portalu: ele napisał(a):

> Aha i spotkałem już bardzo dużo ludzi z gorzowa, którzy studiują
                      na UZ i nie
                      > narzekają. Tylko widzę ty masz problem.
                      >
                      bo w ZG studiują ludzie bez ambicji i rozumku - jakoś zawsze
                      zaliczą, poimprezują, zabawią... o pracy (studenckiej) raczej można
                      zapomnieć...chyba że na kasie w lidlu...

wiem, bo po roku uciekłem do Poznania - tak marny poziom UZi
                      • Gość: zg Re: do ele IP: *.ztpnet.pl 08.01.08, 22:52
                        o budrysku nie bój się o Zieloną Górę poradzimy sobie.
                        Spokojna twoja rozczochrana.

A mi jest dobrze w Zielonej Górze.

Aha i jeszcze spotkałem się z takim zjawiskiem, że ludzie z gorzowa, którzy się
                        przeprowadzili do innych miast (albo raczej uciekli z gorzowa) nie przyznają się
                        do gorzowa. To jest ciekawe zjawisko. Budrys jak to wyjaśnisz?
                        • budrys77 Re: do ele 08.01.08, 22:57
                          Ja spotkałem się ze zjawiskiem wręcz przeciwnym hehehe.
                          Co do Gorzowiaków w zielonogórskiej metropolii to trudno się dziwić, że wolą siedzieć cicho. Przy płonących swastykach i sypanych stosach książek, trudno przyznac się do pochodzenia z dzikiej północy...
                          • Gość: zg Re: do ele IP: *.ztpnet.pl 08.01.08, 23:02
                            o ile się nie mylę to w gorzowie prężnie działają panowie z łysymi głowami o
                            nazistowskich poglądach, na pewno budrysku oglądałeś program o gorzowskich
                            stilonowcach - o to dopiero była wiocha.

Budrys zgnijesz przed komputerem. Jak tak dalej będzie rozwijać się twój
                            kompleks Zielonej Góry.
                            • budrys77 Re: do ele 08.01.08, 23:20
                              W przeciwieństwie do zielonogórskich "łysoli", któzy piją wina na reprezentacyjnym deptaku - gorzowscy siedzą w areszcie i czekają na zarzuty prokuratora... A swastyki nad Zielonką płoną... A księgi sypane na stos na zielonogórskim bruku, odpoczywają godnie w gorzowskiej bibliotece, by po wsze czasy świadczyć o antysemityźmie i poglądach nazistowskich wyborców pewnej pani prezydent, wybranej w demokratycznych wyborach...
                  • Gość: ele Re: do ele IP: *.ztpnet.pl 09.01.08, 08:40
                    do budrysa77 . napisałem 5 miejsce od GÓRY ! na podstawie artykułu
                    pani Beaty Tokarz . jak bys tu nie kuglował liczbami to Lubuskie
                    idzie do przody ! czy tego chcesz czy nie ! i nic tu twoje
                    przysrywanie o likwidacji Lubuskiego nie pomoże , BO ! jestes cienki
                    Bolek ! mały pikus ! i jest mi ciebie tak po ludzku żal ! bo bo
                    sposąro stracisz i nie zarobisz tu wierszówką , pozostanie ci tylko
                    zologiczna nienawisc do woj. Lubuskiego i Zielonej Góry ! a Lubuskie
                    bedzie sie rozwijac rozwijac rozwijac ! BO LUBUSKIE JEST SKAZANE NA
                    SUKCES ! a tobie zostanie tylko trawe gryz z besilnosci ! BO TY I
                    TOBIE PODOBNI JESTESCIE SKAZANI NA PORAŻKE ! [ bo juz od urodzenia
                    jestescie pechowcami życowymi ! ] co do błedów to u ciebie i tk tez
                    znałazłem błedy ortogarficzne ! ale sie z tym nie obnosze ! wiesz
                    dlaczego ? bo mam kulture osobistą ! zreszta czy ty wiesz co to
                    kultura osobista ! [ tak od siebie TY JESTES NOWOTWOREM ]
                    • Gość: wojtas Re: do ele IP: 141.194.5.* 09.01.08, 12:40
                      alez ty masz kompleksy, synu. psy szczekaja, karawana idzie dalej.
                      co bys tu nie pisal, to na twoje nieszczescie sytuacja jest taka ze
                      w gorzowie i okolicach bezrobocie spadlo i spada nadal szybciej niz
                      w okolicach zielonej gory. to ze ludzie znajduja prace w fabrykach
                      to i tak lepiej niz bycie bezrobotnym, nie sadzisz? czy wg. ciebie
                      praca w fabryce jest nic nie warta, bo wy jestescie stworzeni do
                      wyzszych celow?

nie rozumiem tez dlaczego uwazasz spadek bezrobocia jako zasluge
                      wojewodztwa? powiedz mi w jaki sposob wladze wojewodzkie sie do tego
                      przyczyniaja? chyba nie dotowaniem lotow do warszawy? czy moze tez
                      tworzeniem 17-tej koncepcji rozwoju wojewodztwa? a moze tez
                      poprzez "rewelacyjne" zarzadzanie szpitalami? no coz, sadze ze
                      moznaby sporo takich "osiagniec" wyliczyc...

co to twoich bledow, to kolego, masz powazne problemy z pisownia - i
                      nie mowie tu o opuszczonych literach, tylko o ortografii. no coz,
                      jak sie konczy taka renomowana uczelnie jak UZ to przeciez nie
                      trzeba umiec pisac, bo najwieksze firmy na swiecie bija sie o jej
                      absolwentow... szczegolnie te w ZG! ale przypuszczam, ze ty nawet
                      liceum nie zaliczyles, wiec nie ma o czym mowic.

a na koniec zapraszam na wycieczke do gorzowa. przejedz sie nowa
                      obwodnica, zawitaj do askany lub panoramy, pojdz na bulwar nad
                      rzeka, przejdz sie ulica chrobrego... owszem zobaczysz tez brudne
                      kamienice i dziurawe drogi, ale zapamietaj je dobrze i za pare lat
                      znowu odwiedz gorzow dla porownania.
                      • Gość: ele . Re: do ele IP: *.ztpnet.pl 09.01.08, 20:31
                        wal sie wojtas .to nie jest konkurs ortograficzny ! tu jest forum .
                        Moje wpadki a nawet błedy ortograficzne , są niczym w porównaniu z
                        jezykiem i formą was gorzowian dno ! Obwodnica ? chłopku
                        roztropku obwodnice Zielona gora ma od 1995 r !! a ty tu podniecasz
                        sie obwodnicą ? 2. Askana ? czym ty chcesz chlopie z gorzowa
                        błysnąc ? we Wrzesniu otwieramy SUPER !galerie [ Polska Wełna ] 700
                        osób zatrudni 3. bezrobocie Gorzów 6% Zielona gora 7% i to bez
                        fabryki dmuchanych kineskopów ! czym wy tak sie chwalicie !
                        Podrowienia z pieknej Zielonej Góry
                        • Gość: tk Re: do ele IP: *.backiel.com.pl 09.01.08, 22:40
                          Gość portalu: ele . napisał(a):

> Obwodnica ? chłopku
                          > roztropku obwodnice Zielona gora ma od 1995 r !!

w jakich okolicznościach i za czyje pieniądze budowana ? no ele ?

> Podrowienia z pieknej Zielonej Góry

ele było gdzieś we Wrocławiu ? Legnicy ?

ele widziało jakiekolwiek miasto w Niemczech ?

ele zmodyfikuje poglądy ?

• Gość: ele Re: do ele IP: *.ztpnet.pl 10.01.08, 08:16
                            tk ! ? doprawdy juz cie nie rozumiem ?? !! co znaczy , za czyje
                            pieniadze ? i w jakich okolicznosciach ? [ co budowana obwodnica
                            ZAGANIA tez pytasz za czyje ? tu przegiełes pałe !!! byłem we
                            Wrocławiu i powiem ci w sekrecie nigdy nie podobał mi sie Wrocław
                            zawsze wolałem Poznan ![ jako miasto ] lepszy układ komunikacyjny
                            Poznan ma ! Niemcy powiadasz ? byłem i to kilka razy az po
                            Holandie ! powiem ci wiecej byłem w Chinach !! prawie miesiąc
                            zwiedzałem Chiny od Pekinu az do Hon- kongu ! trzy strefy
                            klimatyczne ! i powiem ci KTO NIE BYŁ W CHINACH TEN NIGDZIE NIE BYŁ
                            i nie powinien zabierac głosu na temat ! ustroju ekonomi itp. boki
                            zrywam ze smiechu jak jeden z drugim pajacuje na temat CHin i
                            komunizmu . Chiny to drogowskaz dla innych krajów ! Chiny to
                            droga do dobrobytu ! DYSCYPLINA I KARNOSC + WOLNOSC EKONOMICZNA ! to
                            jest klucz do sukcesu ! [ precz z żydowską demokracjo-anarchią ]
                            tylko silne zdyscyplinowane panstwo jest gwarantem dobrobytu !! ale
                            czy wy cos z tego zrozumiecie ? wątpie ! czytajcie dalej gazety
                            oglądajcie TVN Polsaty ! dalej sie ogłupiajcie ! powodzenia !!!
                        • Gość: tk Re: do ele IP: *.backiel.com.pl 09.01.08, 22:58
                          i119.photobucket.com/albums/o137/mercin_brezan/Obraz0150.jpg
    • Gość: tk Bezrobocie wciąż maleje - gratulacje dla Gorzowa IP: *.backiel.com.pl 08.01.08, 13:46
      prawdziwy rozwój miasta - tylko pozazdrościć :))
      • Gość: developer Re: Bezrobocie wciąż maleje - gratulacje dla Gor IP: *.gorzow.mm.pl 08.01.08, 23:26
        Nie ma co zazdrościć, zapraszamy :)) Jeżeli znasz język, zarobisz od 3 tys
        netto, jeżeli do tego masz jakiś fach techniczny - 4 tys, moze nawet 5 tys.
        Pozniej tylko wiecej. Nowe mieszkanie w zabudowie willowej kupisz juz za 3,5 tys
        za m2. Porownaj to z Warszawa, zeby zarobic na 1 m2 nowego mieszkania musialbys
        zarabiac 8,5 tys. A w wolnym czasie nudzic sie u nas nie bedziesz... Z 4 tys
        zarobku 1 tys przeznaczysz na rate kredytu, a za 3 zyjesz sobie spokojnie.
        Jezeli zona szuka pracy, to w GW tez sporo pracy w szkolach, urzedach... jezeli
        nie ma kwalifikacji, to w zakladach przemyslowych od reki. Razem wyksztalcona i
        w miare "kumata" para moze zarobic nawet ok. 6, 7 tys zl.
        • frontkampfer Re: Bezrobocie wciąż maleje - gratulacje dla Gor 09.01.08, 03:32
          Artykuł pełen nieścisłości. Nie jesteśmy wcale 5 od góry, tylko szóści od dołu
          jak już. Wystarczy wejść na stronę GUS-u. Poza tym według danych MPiPS w grudniu
          bezrobocie w Polsce zwiększyło się o 0,2 % w porównaniu z listopadem i wzrosło w
          15 województwach, tylko w Śląskim nie.
        • Gość: Jimi Re: Bezrobocie wciąż maleje - gratulacje dla Gor IP: 193.108.194.* 09.01.08, 09:11
          Która firma w Gorzowie oferuje 4 tys netto???
        • Gość: Jimi Re: Bezrobocie wciąż maleje - gratulacje dla Gor IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.01.08, 22:29
          To co. Dowiem się gdzie płacą te 4 tyś? Czy też jak zwykle kiedy
          zadaje się tutaj konkretne pytania to niestety nie ma odpowiedzi.
          • budrys77 Re: Bezrobocie wciąż maleje - gratulacje dla Gor 10.01.08, 00:58
            Gość portalu: Jimi napisał(a):

> To co. Dowiem się gdzie płacą te 4 tyś? Czy też jak zwykle kiedy
            > zadaje się tutaj konkretne pytania to niestety nie ma odpowiedzi.

Wiesz, co niektórzy pracują na te 4 tysiące z dużym hakiem hehe... Tyle, że nie 8 godzin na państwowej jałmużnie.

Jakie masz kwalifikacje i doświadczenie zawodowe? Zacznijmy od tego. Może się okazać, że jako typowy zielonogórski pierdzistołek, nadajesz się do tego samego co obecnie - do "pracy" od 8 do 16ej...
            • Gość: tk Re: Bezrobocie wciąż maleje - gratulacje dla Gor IP: *.backiel.com.pl 10.01.08, 02:51
              coś czuję, że muszę niektórych na krótkotrwałe przeszkolenie
              powołać, zima piękna, nocne strzelania mogą się okazać nie lada
              atrakcją ;-)
              • Gość: tk Re: Bezrobocie wciąż maleje - gratulacje dla Gor IP: *.backiel.com.pl 10.01.08, 02:52
                z myślą o pierdzistołkach oczywiście
            • Gość: Jimi Re: Bezrobocie wciąż maleje - gratulacje dla Gor IP: 193.108.194.* 10.01.08, 09:01
              Tak. Wiedziałem że na nic innego cię nie stać. Zadałem konkretne
              pytanie a co usłyszałem? Tylko inwektywy. If you ask me about me
              qualifications that is not a problem. We can discuss in english if
              you prefer. What do you think? O moich kwalifkacjach mogę
              porozmawiać z przyszłym pracodawcą. A nie z takim chamem jak ty
              kolego. A zapewniam cię że byłbyś zaskoczony. Tak na marinesie:
              przynosisz wstyd Poznaniakom. Albo raczej Gorzowiakom. No więc która
              firma płaci tyle? Bo coś mi się wydaje że zwyczajnie kłamiesz.
              • budrys77 Re: Bezrobocie wciąż maleje - gratulacje dla Gor 10.01.08, 11:39
                Jimi - if you think that Engilish is the most wanted qualification for the employee, you are wrong. To tylko jedna z wielu kwalifikacji, którą powinien zaprezentować kandydat. Z resztą, znajomość 5 języków obcych nie jest już warunkiem otrzymania pracy w Polsce. |Jeśli masz kwalifkacje, dostaniesz dobrze płatną pracę choćby w Pcimiu Dolnym. Kwalifikacje to nie tylko dyplom dobrej uczelni, a PRZEDE WSZYSTKIM UMIEJĘTNOŚCI. Dzięki temu, że już na 3 roku studiów pracowałem, nie miałem najmniejszych problemów z pracą. A "wchodziłem" na rynek pracy w okresie największego bezrobocia w Polsce.
                Jeśli idzie o Gorzów, to możesz dostać tam całkiem rozsądne pieniądze. Jedyne co mogę zrobić, to wymienie branże, a nie konkretne firmy:
                - elektronika
                - specjalistyczna obróbka metali
                - bankowość
                - farmaceutyka.
                Konkrety ustala się z pracodawcą, a nie z Budrysem na forum hehehe
                No i na milę czuć, że podpuszczasz...
                • Gość: Jimi Re: Bezrobocie wciąż maleje - gratulacje dla Gor IP: 193.108.194.* 10.01.08, 13:31
                  Nie podpuszczam. Pytałem z ciekawości. I wcale nie sądzę że język
                  jest jedynym kryterium przyjęcia do pracy. Piszesz Ty i Twoi koledzy
                  że jak umiesz to, to i tamto to dostaniesz np 5 tyś netto. Jest to
                  nie do końca prawdą. Sam jestem związany z bankowością od paru już
                  lat i zarabiam naprawdę nieźle. Natomiast znam realia i te
                  gorzowskie i te zielonogórskie. Zwłaszcza jeżeli chodzi o kasę. I te
                  zarobki o których Ty mówisz są zarezerwowane dla bardzo, ale to
                  bardzo wąskiej grupy ludzi. Mówię tu oczywiście o specjalistach. Ale
                  tacy ludzie zawsze mieli dobrze płacone. Rozmawiamy o zwykłych
                  ludziach. Podam przykład: o tyle o ile spółka produkująca tv
                  oferowała np kadrze inżynierskiej już całkiem powiedzmy jakieś tam
                  pieniądze, o tyle ludziom pracującym już np na taśmie już nie.
                  Zapytaj kogoś czy już skompletowali całą załogę???. Zdziwisz się
                  kolego. Dlatego ja aż tak się nie podniecam takimi inwestycjami. Bo
                  doskonale wiem dlaczego taka a nie inna firma przyszła akurat do
                  naszego regionu. I Ty pewnie też o tym wiesz. Owszem nie przeczę że
                  lepiej jest mieć coś. Ale niech to coś idzie w parze z jakością.
                  Pensja 1300 brutto już nikogo nie rajcuje. Na tym kończę swoje
                  wypociny. Chciałem wiedzieć czy swoje wywody opierasz na faktach.
                  Czy znasz faktycznie realia płacowe naszego regionu. Czy zwyczajnie
                  się napinasz i informujesz jak to w Gorzowie świetnie płacą. Jednak
                  się napinasz. Ja chcę porozmawiać konkretnie. GDZIE TYLE PŁACĄ??? Bo
                  ktoś kto sprzedaje takie informacje na forum, ma je z pierwszego
                  źródła a nie wysysa z palca. Pisać bzdury na forum każdy potrafi. I
                  bezczelnie kogoś obrażać. Pomijam już Twoje zachowanie na tym forum
                  i innych Tobie podobnych. Uważam je za żenujące i obraźliwe.
                  • budrys77 Re: Bezrobocie wciąż maleje - gratulacje dla Gor 10.01.08, 13:58
                    No widzisz Jimi - sam odpowiediałes sobie na pytanie "gdzie można zarobić takie a takie pieniądze", jednocześnie potwierdziłeś moją tezę, że specjalista zarobi nawet w Pcimiu Dolnym:)
                    Pracodawcy w obecnie realizownaych inwestycjach przemysłowych w Gorzowie już dawno przestali oferować wspomnane przez Ciebie 1300 brutto na stanowiskach "roboczych". Nie ma chętnych poprostu. Co innego handel, gdzie np. w Askanie 1200 brutto to częsta oferta. Trzeba jenak wwziąć pod uwagę, że osoby pracujące w Askanie to najczęsciej młodzi ludzie bez kwalifikacji lub studenci na pół etatu. Znam również osoby pracujące w salonach w Askanie, zarabiające 2500 - 3000 brutto miesięcznie... I to nie z jednego sklepu:)
                    Reasumując - jeśli masz kwalifikacje i szukasz dobrze płatnej pracy w Gorzówie - znajdziesz ją. W bankowości tym bardziej (znajomy wyciągnął około 10tysięcy brutto za grudzień). Poziom bezrobocia w Gorzowie oraz planowane inwestycje gwarantują dalszy wzrost wynagrodzeń i to nie tylko specjalistów inżynierów:) Już dzisiaj robotnik z gorzowskiego SE Bordnetze zarabia znacznie więcej niż nauczyciel po 15 latach pracy czy urzędnik Lubuskiego Urzędu Wojeódzkiego podstawowego szczebla!
                    A Zielona Góra sama zapracowała sobie na opinię w moich oczach. Powodów nie mam ochoty przytaczać, bo musiabym tworzyć elaborat. A zdania nie zmienię i dalej będę twierdzi, że Górzów MUSI wyrwać sie z uścisku śmierci z Zieloną Górą.
                    Powodzenia.
      • Gość: Gorzowianka Re: Bezrobocie wciąż maleje - gratulacje dla Gor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 11:55
        To oczywiste, że zasługa takiego stanu rzeczy to dobry Prezydent
        Gorzowa, który potrafi trafnie ulokować nowe firmy, a także wg mnie
        dobra polityka Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Zielonej Górze, o
        której nie można zapominać. To wspólny dorobek naszego Województwa.
        Lubuskiego Województwa!!!!
        • budrys77 Re: Bezrobocie wciąż maleje - gratulacje dla Gor 10.01.08, 12:17
          Gość portalu: Gorzowianka napisał(a):
          > To oczywiste, że zasługa takiego stanu rzeczy to dobry Prezydent
          > Gorzowa, który potrafi trafnie ulokować nowe firmy, a także wg mnie
          > dobra polityka Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Zielonej Górze

Gorzowianka - co do prezydenta Jędrzejczaka to jeszcze się zgodzę cześciowo. Natomiast podłącznaie do tego WUPu to już czysty sarkazm. Największe zasługi w dziedzinie polityki pozyskiwania inwestorów dla Gorzowa ma KSSSE z prezesem Dołganowem na czele, Zachodnia Izba Przemysłowo - Handlowa w Gorzowie oraz wspólne działanie gorzowskich polityków w tym Jędrzejczak, Marcinkiewicz, Rafalska (szczególnie w przypadku TPV). Pochwała należy się co najwyżej PUP w Gorzowie, za pomoc w szkoleniu i pozyskiwaniu kadr.
          • Gość: ele ! Re: Bezrobocie wciąż maleje - gratulacje dla Gor IP: *.ztpnet.pl 10.01.08, 12:56
            Super ! budrys 77 cudziesnoje , Marcikiewiczowi Rafalskiej im nie
            stoi wysoka izbo ! do nich sie nie czepiasz ? bo co oni lobuja za
            Gorzowem ! ? a ZYCH nie moze lobowac za Zieloną góra ? on odrazu
            jest szowinista ? ty łajdaku budrysie morde nie darłes jak Rafalska
            w ostatniej chwili swego rządzenia dyrekcje ZUSu przeniosła do
            Gorzowa ! chodz oddział mniejszy i mniej obsługuje osób !! oni nie
            sa szowinisci ? tylko Zych jest bo budrysowi chce zabrac badziewną
            telewizje [ ogladaną przez powiat gorzowski i światowy wielkomiejski
            Gorzów ] ach !!! i jeszcze macie fabryke dmuchanych kineskopów ! no
            metropolia !
          • Gość: ele he he he !! Re: Bezrobocie wciąż maleje - gratulacje dla Gor IP: *.ztpnet.pl 10.01.08, 12:59
            buahahahaah buahahah buahahh aż sie posikąłem ze śmiechu !!
            budrys77 zmienił wpis o rozwaleniu Lubuskiego !!!! buahahahahaah
            buahahah hbuahah cały posikany jestem !! buahahahaha buahahah
            hbuaahah
          • Gość: ele he he he !! Re: Bezrobocie wciąż maleje - gratulacje dla Gor IP: *.ztpnet.pl 10.01.08, 13:09
            buahahahaah buahahah buahahh aż sie posikąłem ze śmiechu !!
            budrys77 zmienił wpis o rozwaleniu Lubuskiego !!!! buahahahahaah
            buahahah hbuahah cały posikany jestem !! buahahahaha buahahah
            buaahah Dotarło do twojego łba ,że Lubuskie jest skazane na
            sukces !! widze ,że tak !!! widzisz obwiessiu z gorzówka jeszcze nie
            raz sie srodze zawiedziesz ! a wiesz dlaczego ? bo juz ci pisałem
            jestes życowym ofermą ! jestes skazany na porażke ! jestes zyciowy
            niudacznik ! A WOJ LUBUSKIE ROZWIJA ROZWIJA ROZWIJAAAAAAAAA !!
            mówiłem ci ,ze jestes za mały pikus by rozwalic Lubuskie ! jeszcze
            tk leci dalej w głupa i robi z siebie pajaca na forum ! DO czasu TK
            • Gość: tk Re: Bezrobocie wciąż maleje - gratulacje dla Gor IP: *.backiel.com.pl 10.01.08, 14:24
              cmok :]
              • budrys77 Re: Bezrobocie wciąż maleje - gratulacje dla Gor 10.01.08, 14:34
                Zlikwidować nowotwór lubuski - im prędzej, tym lepiej:)
    • Gość: tue Re: Bezrobocie nam wciąż maleje, maleje i maleje IP: 193.151.48.* 09.01.08, 17:37
      A świstak siedzi i zawija, zawija, zawija ...
      • Gość: Jana Re: Bezrobocie nam wciąż maleje, maleje i maleje IP: *.ztpnet.pl 09.01.08, 20:40
        Najwyższy już czas zająć się likwidacją szarej strefy zatrudnienia.
        Państwowa Inspekcja Pracy powinna rozpocząć bezpardonową walkę z
        nieuczciwymi pracodawcami i zatrudnionymi na czarno, którzy biorą
        zasiłki dla bezrobotnych w gminach oraz w różnych socjalach i
        jednocześnie
        pracują na czarno. W ten sposób dla uczciwych pracodawców na rynku
        pracy w woj. lubuskim znajdzie się kilkanaście tysięcy pracowników.
        • Gość: tue Re: Bezrobocie nam wciąż maleje, maleje i maleje IP: 193.151.48.* 10.01.08, 11:30
          No nie wiem czy się znajdzie, zatrudnieni zostaliby w pierwszej mierze ci,
          którzy teraz pracują na czarno, popłaciliby kary i robili to samo, tyle że legalnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka